Vision, Oci kao ogledala |
Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )
![]() ![]() |
Vision, Oci kao ogledala |
Jun 3 2006, 17:33
Poruka
|
|
|
|
|
Jun 3 2006, 18:27
Poruka
|
|
|
koji je ono auto shto se vidi u prvom oku?
bilo bi cool da se umesto auta vidi nechija glava. onda bi pogled imao i neki dublji smisao. |
|
|
|
|
Jun 3 2006, 18:32
Poruka
|
|
|
pa sve si rekla. jesu oci ceste ( mozda zbog toga sto ih skoro svi imaju
|
|
|
|
|
Jun 3 2006, 21:11
Poruka
|
|
|
Grupa: Članovi Poruke: 432 Datum reg.: 11-May 06 Lokacija: Niš Član broj: 4,582 |
Često, ali ako se dobro odradi jako prijatno za gledanje. Prve dve fotke su jako dobre, tj. makar na mene ostavljaju utisak. Pogotovu prva. Verovatno zato što oko gleda pravo u mene, i ja pravo u njega
Na trećoj zenica nije u fokusu, i tu onda sve što sam malo pre napisao gubi smisao. Mada trepavice... |
|
|
|
Jun 3 2006, 21:42
Poruka
|
|
|
chesto se vidjaju ovakve fotke, ali nisu dosadne, bar meni...
3. jedino ima vecj pomenutu 'greshkicu'... |
|
|
|
|
Jun 3 2006, 22:12
Poruka
|
|
|
to kao crno/belo pa onda nesto u boji bar je meni trulo. Slikanje portreta i detalja je veoma teska disciplina, a naglasavanje na ovaj nacin jeste dobro resenje u grafickom dizajnu (ako nakaradjivanje 6,5 miliona godina evolucije koloriteta homosapijensa ima bilo kakvo opravdanje), nikako nije fotografska disciplina.
detalji u donjem levom cosku su fenomenalno odradjeni, ali je ostatak presvetljen (1.slika), sto upucuje na cinjenicu da bi sledeci put morala uravnoteziti svetlo. Takodje namam pojma cime si slikala. P.S. Bio sam na tvom sajtu i veoma je simpaticna galerija. Bice nesto od tebe. |
|
|
|
|
Jun 4 2006, 09:33
Poruka
|
|
|
CITAT to kao crno/belo pa onda nesto u boji bar je meni trulo mozda nije trulo al' malo je dosadno jer se suvise koristi.. CITAT (guja) ako nakaradjivanje 6,5 miliona godina evolucije koloriteta homosapijensa ima bilo kakvo opravdanje stvarno ne razumem sta si time hteo da kazes... da nije umesno vrsiti kolor korekcije na fotografijama ljudi... ... ili?... moj komentar: i pored ceste teme i ceste obrade ove fotke mi jos uvek deluju zanimljivo... ne bi ih uvrstio u vrh bas zbog toga sto su cest motiv (sto i sama kazes) , ali prijatno ih je gledati! prva preosvetljena, treca mutna.. druga je moj izbor! podsecaju me na exit promo plakate od pre par godina.. mislim da je bio exit02.. |
|
|
|
|
Jun 4 2006, 10:26
Poruka
|
|
|
CITAT (peekoot @ Jun 4 2006, 09:33) CITAT (guja) ako nakaradjivanje 6,5 miliona godina evolucije koloriteta homosapijensa ima bilo kakvo opravdanje stvarno ne razumem sta si time hteo da kazes... da nije umesno vrsiti kolor korekcije na fotografijama ljudi... ... ili?... Ma nije u pitanju eticnost nego pristup da se tehnicki nedostaci kompenzuju precicama. Ova fotografija ne govori ni o boji ociju ni ti ima bilo kakvu karakterizaciju. Kic po definiciji ima opasna svojstva - neodoljivo lako prenosenje pouke, dopadljivost. Gledas sliku i ona razmislja umesto tebe. Koliko me secanje sluzi, od ovih knjiga sto sam malo prelistao i par casopisa sto arcim primetio sam da fotografi teze da zabeleze bas ovo sto sam naveo. Boju, teksturu i sve to zacinjeno emocijama i karakterizacijom. I sad ja uzmem PS i kao sam naglasio jedno parce sto je u boji, a ostalo je crnobelo. Ili drugaicije objasnjeno. Pogledaj ovaj isti kadar kad je uradjen da bude tehnicki savrsen u CB i kolor varijanti. |
|
|
|
|
Jun 4 2006, 10:59
Poruka
|
|
|
da.. sad te malo bolje razumem... prvobitni komentar me je bas bio zapanjio! vidim sta hoces da kazes, mada, ako je slika (ne nuzno fotografija u klasicnom smislu.. mozda kolaz ili kompozit) smislena onda joj sve oprastam sto se tice tehnike kojom je postignuta (ne komentarisem ovu konkretnu situaciju trenutno.. ).. samo da se ogradim.. vidim da nisi govorio protiv kolaza ili kolor korekcija.. samo sam osetio potrebu da kazem svoje misljenje
mozda bi bilo dobro kad bi videli i slike sa originalnim bojama.. mozda bi nam bilo jasnije koliko su intervencije uticale na vrednost (ili bar dopadljivost) fotografija.. |
|
|
|
|
Jun 4 2006, 14:20
Poruka
|
|
|
Svidjaju mi se fotke, i obrada je sasvim odgovarajuca po mom misljenju
jedina zamerka koja mi je sada pala na pamet (a vidim i Radetu) je da se u odsjaju oka moglo videti nesto interesantnije, neka priroda (pejsaz) ili slicno |
|
|
|
|
Jun 4 2006, 15:14
Poruka
|
|
|
Hvala puno svima na komentarima, definitivno ce mi biti od od koristi za ubuduce. Special thanx to guja na strucnim objasnjenjima i naravno na tome sto je posetio moju galeriju.
|
|
|
|
|
Jun 4 2006, 16:12
Poruka
|
|
|
Grupa: Članovi 1 Poruke: 261 Datum reg.: 16-February 06 Lokacija: Novi Sad Član broj: 3,390 |
slazem se sa guja
neprijatno mi je za gledanje,tvrdo itd. ne prirodno ne ... |
|
|
|
Jun 4 2006, 19:42
Poruka
|
|
|
virn'o sam ti i ja galeriju. ono sto sam pregled'o - ima i o-kej, a ima i no-kej
|
|
|
|
|
Jun 4 2006, 22:39
Poruka
|
|
|
064 2665 284, pa da malo zajedno slikamo zalaske sunca ?
|
|
|
|
|
Jun 5 2006, 08:34
Poruka
|
|
|
..o tako si divan. polaskan sam tvojim pozivom. evo ako nastave ovako sareni oblaci do veceraske, biti ce to dramatican zalazak sunca ... ako me devojka pusti sa polu-poznatim muskarcem, javljam se sigurno
|
|
|
|
|
Jun 5 2006, 08:52
Poruka
|
|
|
Ma ko je tebe zvao
Ja bre zovem autora ove teme. |
|
|
|
|
Jun 5 2006, 08:58
Poruka
|
|
|
|
|
|
|
|
Jun 5 2006, 10:03
Poruka
|
|
|
Probaj sledeci put da nagovoris model da skine maskaru jer izgleda prilicno neuredno i ulepljeno.
|
|
|
|
|
Jun 5 2006, 10:38
Poruka
|
|
|
Hmmm... ne nalazim da je to preterano bitan momenat na fotografiji, ali u svakom slucaju hvala na komentaru. Ne vidja se tako cesto muskarac koji ce primetiti i nesto sto se zove - maskara, pogotovu ako je ona jos i "ulepljena"... wow
|
|
|
|
|
Jun 5 2006, 13:54
Poruka
|
|
|
pa vid'o i ja, al bilo mi trooba da cepidlacim, posto mi se cini da ti je to prva slika ovde, pa da ne bude da si docekana "na nozh"
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Lo-fi verzija | Trenutno vreme: Saturday 25. May 2013 - 23:28 |