Dragana, bw portret |
Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )
![]() ![]() |
Dragana, bw portret |
Mar 25 2008, 02:51
Poruka
|
|
|
Zamolili me prijatelji da im napravim par lepih slicica i ova je jedna od onih koje su mi se najvise svidele
|
|
|
|
|
Mar 25 2008, 08:18
Poruka
|
|
|
Lepo, nema sta. Odlicno svetlo. Eventualno mrvicu sire - gore i levo.
Pozdrav! |
|
|
|
|
Mar 25 2008, 09:23
Poruka
|
|
|
Ja bih samo da kažem da hoću i ja ovako.
Je li zilberica levo? Kamo senka ovog pramena? |
|
|
|
|
Mar 25 2008, 11:42
Poruka
|
|
|
Hvala
Levi deo njenog lica osvetljava jedan uski sbox i levo pozadi je jedan manji sbox kao hair light. Iza njenog desnog ramena je jedan veliki sbox. Dole ispod je bio veliki stiropor da vrati malo svetla na vrat i bradu. |
|
|
|
|
Mar 25 2008, 11:53
Poruka
|
|
|
Gizmo pomozi neukima i nacrtaj setap.
Ozbiljno. |
|
|
|
|
Mar 25 2008, 12:05
Poruka
|
|
|
Isfolte
|
|
|
|
|
Mar 25 2008, 12:09
Poruka
|
|
|
Bas lep setup, nema sta
|
|
|
|
|
Mar 25 2008, 13:04
Poruka
|
|
|
Lepo
|
|
|
|
|
Mar 25 2008, 13:15
Poruka
|
|
|
Svetlo mi je ok. Ali mi fotografijai nije nesto specijalno. Ja bi drugacije.. ali to sam ja a ovo je ipak tvoj izraz. Nesto mi ne lezi na fotografiji. Ali trenutno ne umem da ti objasnim sta. Tako da necu da s........am
Inace super je ova fora sa psd fajlom u kom mozes da pomeras sve te svetlosne elemente i posle da postavis dijagram pa da ljudi lepo vide koji setup svetla je koristen. Ako jos nekome treba ja sam ga nasao na: Studio Light Setup - Diagram PSD.zip |
|
|
|
|
Mar 25 2008, 14:59
Poruka
|
|
|
Svetlo mozda jeste postavljeno po PS-u, ali ipak mi ne stima... Na pr senka na jagodici dosta dominira, isto kao i mala povrsina senke sa leve strane usana. Po meni, ta senka ne istice ono sto je bitno, a to su crte lica, vec mi deluje kao greska. Moguce da je ziberica vratila i previse sveta nego sto treba, tako da ta strana konkurise onoj strani lica koja je osvetljena softboxom.
Nisam siguran da sam 100% u pravu, ali sam 100% siguran da setup moze biti bolji. |
|
|
|
|
Mar 25 2008, 15:17
Poruka
|
|
|
Grupa: Članovi 1 Poruke: 89 Datum reg.: 13-January 08 Član broj: 18,461 |
U pravu si (kintec) senke su "nepravilne" izgleda ko da je musava ili prljava u licu
Stvarno nemogu da vidim nesto dobro na ovoj fotografiji... |
|
|
|
Mar 25 2008, 19:20
Poruka
|
|
|
|
|
Mar 25 2008, 19:25
Poruka
|
|
|
Verovatno se to odnosilo na blage senke na levoj strani njenog lica ...meni to licno ne smeta ...dopada mi se ovaj portret i zbog zanimljivog svetla ali i zbog celog izraza lica modela sve u svemu super
|
|
|
|
|
Mar 26 2008, 04:02
Poruka
|
|
|
Jos jedna
|
|
|
|
|
Mar 26 2008, 07:11
Poruka
|
|
|
Druga bolja dosta, bolje svjetlo i ugao joj bolje stoji.
|
|
|
|
|
Mar 26 2008, 07:39
Poruka
|
|
|
Gledam fotografiju i pokušavam da pronađem sve to što su neki videli, ali ne umem. Pričam o prvoj fotografiji - prvo šta me hvata to je njen pogled. Oči kasnije prelaze na kosu, i prateći je, uokviruju lice.. tek tada idem na crte lica ..
Ipak, u svemu tome, i dalje ne osećam te probleme (nepravilne senke, "musava") ... Meni se sasvim dopada prva fotografija .. možda čak i više nego ova druga. Na drugoj mi lice deluje presvetlo, a sam ugao snimanja me upućuje na sasvim jednu drugu formu fotografije. Ipak, smatram da je ova devojka svojom neobičnošću jako zahvalan model, pri čemu su i ove reči prilično slabe za ono šta želim reći .. db |
|
|
|
|
Mar 26 2008, 08:20
Poruka
|
|
|
Osim Draganinog pogleda, meni se na prvoj dopada "plastika", odnosno trodimenzionalnost lica koja je dočarana svetlom. A to "musavo, prljavo"... To nema veze.
|
|
|
|
|
Jan 29 2010, 22:42
Poruka
|
|
|
Na prvoj fotografiji bih rekao da je zamerka koju je Kintec naveo rezultat greške u retušu/naknadnoj obradi. Taj deo lica bi sigurno trebao biti u fokusu (gledajući ostale tačke koje jesu a u istoj su ravni), a nije već je malo previše blurovan i neprirodno zatamnjen. Ali druga fotografija BRAVO!
|
|
|
|
|
Jan 29 2010, 23:46
Poruka
|
|
|
Nisam neki foto shaman shaban shmeker, ali valjda Gizma zanima i mišljenje obične publike (što bi rekli "pros' narod")
Lično, pao sam na prvu. Nesavršena osenčenost lica je svakako nešto što izvežbano oko vidi na prvu loptu, ali istu fotku krasi neka neverovatna prirodnost, koje na drugoj fotki nema. Druga pravac stock, a to nije ono što mene (lično i personalno) impresionira. 5 za prvu, 3 za drugu. Edit: QQ, ja se palim i pišem komentar na temu koju je dbaja (sistematičan član naše male foto zajednice) iskopao iz kofera starog preko 2 godine U svakom slučaju dobra berba - živeli |
|
|
|
|
Jan 29 2010, 23:59
Poruka
|
|
|
|
|
|