Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )

12 - broj stranica V  « < 4 5 6 7 8 > »   
Closed TopicStart new topic

eurosong-logo

V
Beckara
poruka Oct 2 2007, 16:24
Poruka #101

Grupa: Članovi 1
Datum reg.: 25-November 05
Član broj: 2,402

CITAT (totaloverride @ Oct 2 2007, 16:53) *
1. od tri nagradjena rada samo prvi prezivljava test smanjenja
2. od tri nagradjena rada samo treci ima kakvo-takvo platicno resenje
3. od tri nagradjena rada nijedan ne prolazi "crno-beli test"
4. drugi lici na ulaznicu za tehno-party, uopste nije logotip
5. treci nagradjeni rad nema nikakvog smisla, ma koliko se trudio da povezem elemente nekom pricom - ne ide
6. ....

Apsolutno se slazem sa svim stavkama. Ovakav izbor samo govori gde zivimo i da ma kolko se trudili neke stvari se nece dugo, dugo promeniti. Svaka cast autorima za trud, ali ziri koji je nagradio ove radove bi morao malo preispita svoju odluku. Malo je sansi kao sto je ova da se ljudima preko pokaze da vise "ne zivimo u pecinama", i da ovde postoje kreativni ljudi cije ideje mogu ici u korak sa modernim trendovima. Pljuvati i dalje po ovim radovima bi bilo besmisleno, ako nista, morala je da se obrati paznja na OSNOVNA PRAVILA u izradi logotipa (1,2,3,4,5...). Zao mi je sto se Guca koristi u toliko negativnoj konotaciji, ali s obzirom da se o njenom rejtingu brine kao i o izboru logotipa eurosong_a i nije toliko zacudjujuce.
Go to the top of the page

+Quote Post
ddjuka
poruka Oct 2 2007, 16:27
Poruka #102

Grupa: Članovi
Datum reg.: 20-August 05
Član broj: 1,477

Meni je ovo sergionni-jevo resenje cool, ima i pricu a i vizuelno je zanimljivo. I dalje mi se cini da ima dosta neiskoriscenog prostora, sto je mozda i dobro, ali je svakako bolje od pobednickog koje preti da ce se svakog casa srusiti.

Ne znam da li je ovako nesto i moguce realizovati, ali ponavljam, meni je dosta zanimljivo...

+Quote Post
kodi
poruka Oct 2 2007, 16:31
Poruka #103

Grupa: Admin
Datum reg.: 10-February 05
Član broj: 245

CITAT (sergionni @ Oct 2 2007, 17:21) *
ocigledno da se ne razumes bas u scenografiju kad dajes takve komentare, bar ne u onu savremenu i ne pratis sta se desava na tom polju, a i ne citas objasnjenja smile.gif

cek, ovo je tebi vizuelno prihvatljivo?

ako jeste onda nista.

+Quote Post
sergionni
poruka Oct 2 2007, 16:33
Poruka #104

Datum reg.: 8-October 05
Član broj: 1,912

CITAT (cyberserbia @ Oct 2 2007, 17:27) *
Meni je ovo sergionni-jevo resenje cool, ima i pricu a i vizuelno je zanimljivo. I dalje mi se cini da ima dosta neiskoriscenog prostora, sto je mozda i dobro, ali je svakako bolje od pobednickog koje preti da ce se svakog casa srusiti.

sve pozadine su animirane tako da pri pokretu kamereali i staticnim kadrovima sve deljue znatno drugacije od klasicnog renderinga koji vidis. ujedno podijum ima 3 nivoa propustanja svetlosti tako da se preznina popunjava neobicnim efektima koje stvara svetlo pri prolasku krz troslojni podium. ako bi se izbelo cela scena bi delovala kao lejerast savijeni LED screen (ne onako rigidan kao prosle godine, sa tvrdim krutim definisanim ivicama)

+Quote Post
kodi
poruka Oct 2 2007, 16:37
Poruka #105

Grupa: Admin
Datum reg.: 10-February 05
Član broj: 245

tek sad shvatam da ovo "evo naseg resenja..." ustvari znaci da je ovo vas a ne prihvaceni predlog.

No ipak ostajem pri svome.

+Quote Post
sergionni
poruka Oct 2 2007, 16:41
Poruka #106

CITAT (kodi @ Oct 2 2007, 17:37) *
tek sad shvatam da ovo "evo naseg resenja..." ustvari znaci da je ovo vas a ne prihvaceni predlog.

No ipak ostajem pri svome.

to je resenje koje mso uradili moj kolega i ja. koliko sam shvatio usli smo u prvih 10. momak verovatno ne nzas tsa znaci rec led projekcija i da je ona transformabilna a ovo je ilustracija kakao se moze postici efekat prezentacije srspke kulture i bastine sto je uglavnoim satavni deo svake evrovizije na ovaj ili onaj nacin, ako nisi znao a to sto mi imamo to imamao i vredi pokazati a ne bezati od toga. svasta! nije scena u freksmama vec je scena medij z aprikaz razlicitih atmosfera. o boze!

[quote name='Himself' post='478703' date='Oct 2 2007, 17:36']

+Quote Post
Femobot
poruka Oct 2 2007, 16:52
Poruka #107

Datum reg.: 20-March 07
Član broj: 9,830

@sergionni

jeste, super je scena i zao mi je sto nije prosla, jer je 100x bolja od ove koja je odnela prvo mesto

samo bih te podsetila da verskim simbolima nije mesto na manifestaciji poput evrovizije, tako da slobodno mozes otpisati freske, a ako konkurs nije namesten, u tome mozes traziti i razlog neostvarenog boljeg plasmana.

... mada je najverovatnije i najjednostavnije objasnjenje to da bi tijanicu tvoja scenografija bila preskupa. missim, zasto ne iskoristiti postojecu infrastrukturu RTS-a? malo od "dnevnika", malo od "slagalice", malo od "beogradske hronike", podijum od "visokog napona" (onaj sto shljashti kod pogresnog odgovora) i VOILA! eto bine za evroviziju tongue.gif

+Quote Post
johnny.
poruka Oct 2 2007, 17:02
Poruka #108

Urednik

Grupa: Urednici
Datum reg.: 21-November 05
Član broj: 2,346

CITAT (gooddog @ Oct 2 2007, 17:22) *
Prijatelju moram te razocarati, disko kugla je nastala za vreme disko kulture

Što ne znači da se 30 godina kasnije vezuje isključivo za disko muziku.

tako da se ne moze vezati za muziku pre tog doba kao i ni za svaku muziku koja je nastala posle.

Za muziku pre tog doba se ne može vezivati jer je disko kugla simbol moderne muzike za to doba (pričam o nastanku disko muzike), a što je vreme više odmicalo sve više se koristila zajedno sa ostalim muzičkim pravcima. Mislim da je danas ljudima prva asocijacija kad vide disko kuglu - podijum. A ne isključivo disko muzika. A evrovizija je jedan veliki podijum. Sa druge strane naravno da nećeš staviti disko kuglu na flajer za rege ili grandž događaj jer kod njih nema podijuma u klasičnom smislu. Ali zato na pesmi evrovizije ga i te kako ima.

HC, Punk, metal, reggae,klasika, narodnjaci... mislis li da sve to moze da simbolise disko kugla?
Svega po malo imas na evroviziji.

Jeste, svega toga ima na evroviziji ali tamo retko ko svira čist HC, Punk, metal, rege...nego svi lepo to upakuju u neki podijumski zonfa koji na kraju ispadne glamurozan, koreografski bogat i naravno ultra podijumski. Tako da bi disko kugla bila sasvim adekvatna.

+Quote Post
sergionni
poruka Oct 2 2007, 17:05
Poruka #109

CITAT (Femobot @ Oct 2 2007, 17:52) *
vrh laugh.gif
@sergionni
jeste, super je scena i zao mi je sto nije prosla, jer je 100x bolja od ove koja je odnela prvo mesto

samo bih te podsetila da verskim simbolima nije mesto na manifestaciji poput evrovizije, tako da slobodno mozes otpisati freske, a ako konkurs nije namesten, u tome mozes traziti i razlog neostvarenog boljeg plasmana.

nisi shvatio smile.gif turks scena je bila inspirisana aja sofijom, crca je proikazaivala hramove i manastire, intervalact je bio inspirisan grckim bogovima smile.gif nije li to religija, malo tvrdo gledas na sve jer si godinama ugnjetavan kako sve sto je nase ne treba pokazivati jer druge vredja. ove renderinge su videli na dizajn forumima u engleskoj , spaniji, honaldiji i grckoj i dolepili ljudi. dakle ne stidi se svoga! to niej crkva!!!!! I TURCI SU PUSTALI SNIMKE IZ VIZANTIJSKIH MANASTIRA..MALO SE INFORMISI O EVROVIZIJI smile.gif

seti se sta su u intervalaktu prikazivali irci, turkci, norvezani! svoju duhovnu muziku neki autenticno a neki obradjeno...

mqalo pricas kao klinac odf 18 godina kome neke stvari nisu jasne. OVE SLIKE NISU FOTOGRAFIJE VEC POLUHOLGRAMI JEBOTE MENJAJU SE!

+Quote Post
Femobot
poruka Oct 2 2007, 17:13
Poruka #110

Datum reg.: 20-March 07
Član broj: 9,830

CITAT (sergionni @ Oct 2 2007, 18:05) *
mqalo pricas kao klinac odf 18 godina kome neke stvari nisu jasne. OVE SLIKE NISU FOTOGRAFIJE VEC POLUHOLGRAMI JEBOTE MENJAJU SE!

skontala sam da se menjaju. nisam pala sa sljive. nemoj da se nerviras smile.gif

spominjes grcke bogove, to je izumrla religija ne? turke mogu da razumem, a i srbe kad zele krstom po evroviziji, jer smo ipak tu negde na istom nivou.

+Quote Post
Beckara
poruka Oct 2 2007, 17:19
Poruka #111

Datum reg.: 25-November 05
Član broj: 2,402

CITAT (sergionni @ Oct 2 2007, 18:05) *
nisi shvatio smile.gif turks scena je bila inspirisana aja sofijom, crca je proikazaivala hramove i manastire, intervalact je bio inspirisan grckim bogovima smile.gif nije li to religija, malo tvrdo gledas na sve jer si godinama ugnjetavan kako sve sto je nase ne treba pokazivati jer druge vredja. ove renderinge su videli na dizajn forumima u engleskoj , spaniji, honaldiji i grckoj i dolepili ljudi. dakle ne stidi se svoga! to niej crkva!!!!! I TURCI SU PUSTALI SNIMKE IZ VIZANTIJSKIH MANASTIRA..MALO SE INFORMISI O EVROVIZIJI smile.gif

seti se sta su u intervalaktu prikazivali irci, turkci, norvezani! svoju duhovnu muziku neki autenticno a neki obradjeno...

Resenje je zanimljivo, pre svega jer pruza toliko razlicitih mogucnosti. Ono sto me buni je koliko se sve to uklapa u koncept programa eurosonga, jer nije rec o nekom koncertu, dva voditelja koja stoje na ovakvoj sceni i vode program mi se bas ne uklapaju sa ovim silnim reflektorima i bojama, cak ni sa projekcijom u pozadini. A sto se tice nastupa izvodjaca bilo bi ekstra.

Ali generalno ovo izgleda super, mislim da su viseca platna u kombinaciji sa svim ovim svetlosnim efektima odlicna kombinacija i nacin za prezentiranje propratnih sadrzaja, naravno ljudima koji o tome odlucuju je jednostavnije da pozajme scenu iz GRANDA i plate (citaj stave u dzep) kao da su gradili tvoju scenu.

Mislim da treba forsirati i ikone i manastire i sl... Nemcu je na mestu da plati da dodje da vidi i fresku belog andjela, a nije na mestu da mi istu koristimo za promociju nase zemlje - zasto ne? Inace daleko ispred nagradjenog resenja.

+Quote Post
zigot
poruka Oct 2 2007, 17:48
Poruka #112

Grupa: Validating
Datum reg.: 2-June 06
Član broj: 4,861

ako sad' nisam zaplakao ne znam kad' cu

mnogo sam se skenjao... kolektivno kao nacija, nismo u stanju jedan yebeni logo da uradimo kako treba (?!) ... posledicno ne ostaje mi nista drugo nego da se mislim na sta ce ostalo da lici...

nazalost, okoreli krembili poput tijanica i tog zirija su mi izgleda upravo na silu ustedeli 2000 evra koje bih najiskrenije PRERADO potrosio dosavsi na evroviziju.... steta, jer stvarno sam zeleo da dodjem i sit se nauzivam u naivno pozitivnom vajbu... ali i pored najboljih zelja, ovakav nivo neozbiljnosti je jednostavno prevelika samarcina za moju ljudskost... uspeli su da 'iz mesta' sabiju pozitivne emocije koje sam imao u vezi dogadjaja

mene je sramota, a njih treba da je sramota

+Quote Post
johnny.
poruka Oct 2 2007, 18:08
Poruka #113

Urednik

Datum reg.: 21-November 05
Član broj: 2,346

CITAT (acimn @ Oct 2 2007, 17:23) *
Ja chuo glasine da je Slavimir dobio 10.000e samo da bi se "pojavio" kao chlan zhirija

Ako su, a očigledno jesu, mutili sa Slavimirom (jer smem da dam obe ruke da taj čovek ni drogiran ni pijan u zagrljaju 8 kuravela, sa flekama od kavijara na majici i bregom kokaina ispred sebe, ne bi potpisao ovo rešenje.), onda su lepo mogli da se dogovore da mu daju na ruke 10k, on uradi logo, u papire stave 20k, strpaju taj višak para u džep i svi srećni a nacija neobrukana. Jer nije ovde u pitanju kivnost na izabrano rešenje kao kod ostalih konkursa, ovde je u pitanju vizualni identitet države u ta dva dana.

P.S. Jedva čekam da vidim reakciju "Kurira". cool.gif

+Quote Post
sum1
poruka Oct 2 2007, 19:26
Poruka #114

Datum reg.: 27-January 05
Član broj: 154

... a sto bi moglo logicno kad moze kretenski kao i obicno.

Tolika prica oko toga kako smo 'dobili' da budemo domacini evrovizije i onda ne mogu da plate normalan studio da uradi normalan identitet?

Sve mi se cini da cemo do evrovizije dobiti malo bolji, polu-pristojan logo kojim necemo biti prezadovoljni, ali opet, ni englezi nisu zadovoljni onim njihovim za olimpijadu.

+Quote Post
Che che
poruka Oct 2 2007, 20:14
Poruka #115

Datum reg.: 26-January 05
Član broj: 143

CITAT (Albatros @ Oct 2 2007, 00:09) *
A meni je ovaj sa šljivom simpatičan smile.gif a vi sad udrite u flame smile.gif

Truba za binu sad.gif bilo je i bojlih rešenja rolleyes.gif

Naravno da je bilo... A bash sam se nadao da ce da pokupimo kesh....

+Quote Post
Che che
poruka Oct 2 2007, 20:38
Poruka #116

Datum reg.: 26-January 05
Član broj: 143

Nego lepo mi svi na: http://www.petitiononline.com/esc2008s/petition.html

Mozda nam i pomogne..

+Quote Post
bamby
poruka Oct 2 2007, 21:31
Poruka #117

Datum reg.: 14-March 06
Član broj: 3,762

@ Femobot

http://blog.b92.net/text/983/EUROSONG%3A%2...3;%20(UPDATED)/

+Quote Post
ostrvo
poruka Oct 2 2007, 21:58
Poruka #118

Datum reg.: 17-December 05
Član broj: 2,643

Evo mog rada, sad kad vidim ove nagradjene,pa i nije tako loš.
Hteo sam da izgleda kao šljiva koja izrasta u notu.
Naravno nije samo šljiva simbol srbije ali nekako mi se uklopilo sa uslovima koje su ponudili.

[attachment=12640:attachment]

Nezaboravite na uslove koji su bili...
...da asocira na Srbiju, mladost, pesmu.
I da logo bude podložan velikim smanjenjima (npr. Ikonica)
To su samo neka od ograničenja, koja vam nedaju slobodu za rad,a kojih bi trebalo da se pridržavate
da nebi promašili temu,mada mi se čini da se nisu svi pridržavali toga.

Pa eto interesuje me vaše mišljenje .

+Quote Post
SiCkMiNd
poruka Oct 2 2007, 22:03
Poruka #119

Urednik

Datum reg.: 18-September 05
Član broj: 1,724

Od kad je ona kravica pobedila, nijedan srpski izbor me vise ne chudi.

Mada, opet...ne mozes se bas toliko navici..

+Quote Post
RoBoT
poruka Oct 2 2007, 22:04
Poruka #120

Datum reg.: 14-February 06
Član broj: 3,360

ne svidja mi se nista sa sljivom(ili je to zbog ovoga nagradjenog) a gde je mladost?

+Quote Post

12 - broj stranica V  « < 4 5 6 7 8 > » 
Closed TopicStart new topic

Lo-fi verzija Trenutno vreme: Saturday 18. May 2013 - 14:10

Sve informacije (poruke, teme i sl.) predstavljaju stavove samo njihovih autora.
Objavljivanje informacija sa sajta u nekomercijalne svrhe moguće je samo uz navođenje URL adrese diskusije.
Za sve druge vidove distribucije potrebno je imati izričitu dozvolu administratora Dizajn Zone i/ili autora poruka.
Autorska prava za sadržaj poruke zadržava njihov autor, osim ako nije drugačije naznačeno.