Kako napraviti svoj sajt?, HEEELP ! |
Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )
![]() ![]() |
Kako napraviti svoj sajt?, HEEELP ! |
Jan 8 2007, 23:18
Poruka
|
|
|
Grupa: Članovi Poruke: 404 Datum reg.: 3-November 06 Lokacija: Novi Sad Član broj: 7,127 |
Interesuje me kako da napravim svoj sajt tj.gde da odem da uplatim to,koliko kosta itd....pomagajte!
|
|
|
|
Jan 9 2007, 02:01
Poruka
|
|
|
Interesuje me kako da napravim svoj sajt tj.gde da odem da uplatim to,koliko kosta itd....pomagajte! Zavisi sta ti treba - da li ti treba server-side scripting i kakav (ASP, PHP, .NET...), da li ti treba baza i koja (MySQL, MSSQL...), koliko ti prostora treba, koliki protok planiras da pravis mesecno, da li ti trebaju neki posebi servisi itd... Moguce je da ce ti trebati, pored hostinga, da zakupis posebno i domen. Za pocetak, moja preporuka bi bila www.netfirms.com ($4.95 za registraciju domena i prvu godinu hostinga, cini mi se $9.45 za sledecu, 20MB disk space, PHP, email, DNS admin etc included). Naravno, sve ovo mozes da "pesaka" odradis preko verovatno bilo kog provajdera, mada ce ti verovatno naplatiti (dosta) vise. Ako si u mogucnosti ili iskoristi svoju, izvadi novu (cca 20e depozita) ili nadji nekoga ko ima neku Visa (Virtuon) karticu da zavrsis posao za par min. |
|
|
|
|
Jan 9 2007, 03:36
Poruka
|
|
|
ako naravno nemas novca trk na 4mg.com ili 8k.com ili bilo sta sa freeservers.com
das neki dinar da te ne smaraju reklame a ako pravis nesto ozbiljno za tebe je tema "Ponude" |
|
|
|
|
Jan 11 2007, 19:31
Poruka
|
|
|
Grupa: Članovi 1 Poruke: 28 Datum reg.: 18-January 06 Lokacija: Beograd Član broj: 2,975 |
Evo ti jedan konkretniji predlog:
ja sam uzeo Linux maxi web hosting na BeotelNet-u. 100 mb prostora, besplatna registracija domena, 5 mail naloga, dve MySQL baze, control panel, 5300 din je godisnja pretplata + 300 din za setup, dostupnost 24h, ftp pristup itd, itd Ima i jeftinijih paketa ako ti ne treba sve ovo. Cini m se da su oko 2500 din. Ne reklamiram samo predlazem ono sto sam probao. Pozdrav! |
|
|
|
Jan 16 2007, 13:01
Poruka
|
|
|
mene takodje interesuje ovo pitanje, ali hosting deo. ne znam gde da uplatim i trazim ok domaci hosting (kao sto se vidi iz mog siga). citao sam neke teme ne samo na ovom forumu, ali svodi se na to da jedan kaze jedno, pa drugi kaze kako prvi lupa, pa se javi treci i tako u nedogled.
hvala na vremenu, Pedja |
|
|
|
|
Jan 16 2007, 13:48
Poruka
|
|
|
mislim da ovo treba u job offers
|
|
|
|
|
Jan 16 2007, 19:51
Poruka
|
|
|
Grupa: VIP Poruke: 626 Datum reg.: 18-March 05 Lokacija: Gatineau, QC. Član broj: 401 |
mene takodje interesuje ovo pitanje, ali hosting deo. ne znam gde da uplatim i trazim ok domaci hosting (kao sto se vidi iz mog siga). citao sam neke teme ne samo na ovom forumu, ali svodi se na to da jedan kaze jedno, pa drugi kaze kako prvi lupa, pa se javi treci i tako u nedogled. hvala na vremenu, Pedja Tako ce ti se i ovde s'vesti. Ja ti predlozim nesto, neko ce reci da ne valja, ima bolje, onda ce drugi reci da ima bolje i jeftinije, a cetvrti kaze pa zavisi sta trazis, i onda peti dodji kaze da ovaj drugi reklamira priatelja, itd. Ljudi bre, ne kupujete vola... vec hosting Uzmi i probaj sto su ljudi predlozili. Pa sam zakljuci jel' valja ili ne. Ja sam bio s'dve hosting firme; s'jednom bio oko 3 godine, i kroz vrjeme trebalo mi nesto bolje i promjenio (s'ovom godinu dana...). Uzmi i probaj na 2-3 mjeseca, vidi kako ti se svidja, ako je sve ok uzmi ugovor na godinu-dve (inace, bude popust neki...) i to je to. Btw. poslao sam ti PP vezano za hosting. |
|
|
|
Jan 16 2007, 20:09
Poruka
|
|
|
Btw. poslao sam ti PP vezano za hosting. hvala. dobio sam pp. malo sam ti poduze odgovorio. CITAT Uzmi i probaj sto su ljudi predlozili. Pa sam zakljuci jel' valja ili ne. tako ce i biti. btw, tu treba da se naguraju blog+portfolio, dok ne znam sta da radim sa music portfolio+"projekat". ova 2 poslednja otom potom. razmisljam se o host011.com. o njemu sam video par dobrih reviewa. |
|
|
|
|
Jan 16 2007, 20:36
Poruka
|
|
|
Grupa: VIP Poruke: 626 Datum reg.: 18-March 05 Lokacija: Gatineau, QC. Član broj: 401 |
Da, cuo sam dobre stvari o host011.com (i gazdi). Nikad ih nisam koristio, so nemam licno iskustvo.
Ja recimo imamo hosting na DreamHost, daleko da su najbolji ali za mene su se pokazali dobri (and profitable). Prvo, sto mogu da imam tonu user-a i domain-a na istom hosting-u. Znaci, mogu da imam naloge za svoje (manje) kliente kojim treba 5 do 50MB za stranicu firme i koji imaju po 200-300 posjeta mjesecno. Znaci, ni njima ne treba nista bolje od DreamHost-a. Oni su happy jer ja to sve sredim za njih, i koliko god naplatim meni se isplati, a njima jeftinije nego da idu negdje drugo. Nekim dam godinu dana "free hosting" ili "popust od $100". Mislis da ce drugo godinu da se smaraju i traze bolji i jeftinij hosting? No, ostati ce samnom zbog gore navedenih razloga. So, za sada imam tako 5-6 klienta, skupim jos 5-6, i imam dovoljno para za dedicated server - gdje ih mogu sve da prebacim, i koji ce bukvalno da placaju za njega. Trenutno, DreamHost nam svima odgovara. Vjerovatno si vec vidjeo na DZ kako pljuju po DreamHost-u, al' ja sam zadovoljan i super mi odgovara. Toliko imam prostora i bandwidth-a, da moji klienti i ja ne mozemo da potrosimo. So, djelim besplatno kome treba na DZ. |
|
|
|
Jan 17 2007, 20:16
Poruka
|
|
|
Grupa: Članovi 1 Poruke: 2 Datum reg.: 12-January 07 Član broj: 8,444 |
A mene interesuje kako da upload-ujem sajt koji sam napravio na neki server??? Koji god server da izaberem on mi daje neki svoj editor i da ja u njemu pravim sajt! Vecina cak nema ni html editor!!!
POMOC!!!! Pisite mi na ivan_kv90@yahoo.com ivan_kv90@hotmail.com |
|
|
|
Jan 17 2007, 22:41
Poruka
|
|
|
Grupa: Članovi 1 Poruke: 2,670 Datum reg.: 5-February 06 Lokacija: nozomu-tokyo Član broj: 3,250 |
prouci sta je FTP
uzmes neki FTP klijent moze to i Total Commander i bukvalno prekopiras budi siguran da na svakom normalnom hostingu imas uputstvo i tehnicku podrsku koja ce ti pojasniti kako |
|
|
|
Jan 18 2007, 23:30
Poruka
|
|
|
Grupa: Članovi 1 Poruke: 2 Datum reg.: 12-January 07 Član broj: 8,444 |
Imam koliko hoces FTP klijenata, ali moje pitanje je gde da uploadujem???
|
|
|
|
Jan 19 2007, 12:34
Poruka
|
|
|
Trebas imati hostera koji daje ftp upload (FTP Access).
Od njih dobijas potrebne podatke (Hostname, Username, Password) koje uneses u ftp klijent i jednostano kopiras fajlove. |
|
|
|
|
Jan 19 2007, 12:38
Poruka
|
|
|
Imam koliko hoces FTP klijenata, ali moje pitanje je gde da uploadujem??? pocni odavde, to su ti free hosting - vezbaj na njima. nadji sta ti treba i prati uputstva kao sto @Bili kaze. |
|
|
|
|
Jan 19 2007, 17:04
Poruka
|
|
|
Grupa: Članovi 1 Poruke: 2,670 Datum reg.: 5-February 06 Lokacija: nozomu-tokyo Član broj: 3,250 |
|
|
|
|
Jan 20 2007, 03:55
Poruka
|
|
|
|
|
Feb 12 2007, 20:37
Poruka
|
|
|
Nadjes nekog webmaster u evoluciji i zamolis ga da ti to odradi najbolje sto ume! Naravnu ti mu das neke instrukcije u vezi dizajna i zajedno za mesec dana mozete da odradite cudo
|
|
|
|
|
Feb 21 2007, 20:28
Poruka
|
|
|
Idi na dizajnzona.com ...pa pitaj tamo!
|
|
|
|
|
Feb 21 2007, 23:08
Poruka
|
|
|
Kakav topic, ne znam vise o cemu pricate, sajtu, hostingu ili nesto trece, a ne znam ni gde da vas premestim
Update: ...al kontam da ce ti client scripting trebati sve jedno |
|
|
|
|
Aug 23 2007, 10:00
Poruka
|
|
|
|
|