logo za poljoprivredno gazdinstvo |
Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )
![]() ![]() |
logo za poljoprivredno gazdinstvo |
Apr 25 2011, 16:08
Poruka
|
|
|
tast poseduje poljoprivredno gazdinstvo, kako bi uskoro napravio site osmisljavali su neki logo.. bez ikakvog iskustva skicirali su ovo u paint-u... svaka ideja sugestija je dobrodosla...
gazdinstvo se bavi iskljucivo proizvodnjom paradajza.. ![]() |
|
|
|
|
Apr 25 2011, 16:46
Poruka
|
|
|
Grupa: Članovi Poruke: 452 Datum reg.: 11-June 08 Član broj: 21,846 |
Sta znam, ne moze ovo ni da se kvalifikuje kao logo. To je ono kad ljudi hoce da budu majstori za sve. Recimo ja licno to vidim kao lom skrabotina nekog vestijeg deteta koje je trplao elemente i pravilo sebi znanu neku formu. Licno mislim da bi samo sa jednim tim paradajzom desno i nekom lepom tipografijom ispod ili sa desne strane taj logo bio bi dosta svedeniji i vise bi asocirao na tu neku proizvodnju sa kojom planirate da se bavite.
|
|
|
|
Apr 25 2011, 17:00
Poruka
|
|
|
I deda od moga brata đeta poseduje isto poljoprivredno gazdinstvo pa je uzeo grafičkog dizajnera sa iskustvom da mu napravi logo.
Prvi korak ka uspešnoj firmi jeste imati dobar logo, a to kod nas u Srbiji je sve obrnuto. Prvo dolazi sve drugo pa tek onda pravljenje vizuelnog ideniteta i to po mogućosti za dzabe, jer se pročulo negdje u komšiluku da neki klinac pravi logoe za 50 dinara. Ja mislim da je kolega Darth objasnio sve iznad, i da nema potrebe da se ponovo piše. |
|
|
|
|
Apr 25 2011, 18:51
Poruka
|
|
|
Mali od mog komsije sa 5. sprata cuda radi u Majkrosoft Word-u
|
|
|
|
Apr 25 2011, 19:44
Poruka
|
|
|
I deda od moga brata đeta poseduje isto poljoprivredno gazdinstvo pa je uzeo grafičkog dizajnera sa iskustvom da mu napravi logo. Prvi korak ka uspešnoj firmi jeste imati dobar logo, a to kod nas u Srbiji je sve obrnuto. Prvo dolazi sve drugo pa tek onda pravljenje vizuelnog ideniteta i to po mogućosti za dzabe, jer se pročulo negdje u komšiluku da neki klinac pravi logoe za 50 dinara. Ono što je osnovni problem u Srbiji je potpuno odsustvo osećaja za estetiku. Zato svako i misli da može da bude dizajner. Umesto da deset ljudi kaže da je, recimo ovaj "logo" katastrofa, oni će da aplaudiraju, a možda ga i angažuju da im odradi logotipe. |
|
|
|
|
Apr 25 2011, 19:44
Poruka
|
|
|
|
|
Apr 25 2011, 21:57
Poruka
|
|
|
Grupa: Članovi Poruke: 39 Datum reg.: 3-November 07 Član broj: 16,624 |
|
|
|
|
Apr 25 2011, 22:08
Poruka
|
|
|
Logo se pravi tako sto detaljniji crtez uproscavanjem (eliminisanjem "nepotrebnih" elemenata) svedes na apstraktniju formu koja mora da bude prepoznatljiva na prvi pogled, da se moze stampati u jednoj boji i da bude prepoznatljiva kada se smanji na 1x1cm. Tako ces dobiti najjednostavniji znak, a vise ti i ne treba. Dodaj nekakav tekst i cao zdravo. Matorom ce da bude super, a ti ces da nakupis poene kod zene
|
|
|
|
|
Apr 26 2011, 05:56
Poruka
|
|
|
znajuci zonu bili ste fini
nego, jasno je da za neki posao u kome nisi strucan treba uzeti nekog ko se time bavi i zna svoj posao ali kako su ulaganja ogromna u plastenicku proizvodnju nekako stvaranje imena i logoa je moralo da saceka bolje dane.. mozda se trebalo krenuti od stvaranja brenda i imena ali jednostavno ne bi se imalo sta ponuditi ako bi lova otisla u tom pravcu... ovo sto sam okacio bilo je vise da se vidi razmisljanje nekog ko nema dodirnih tacaka sa dizajnom... UnderDog hvala, stvarno je neverovatno koliko si spreman da pomognes i ovde i drugom forumu.. prenecu im pa nek se igraju dizajnera hvala svima.. pozzz |
|
|
|
|
Apr 26 2011, 09:01
Poruka
|
|
|
Dizajn ne treba da posmatrate kao trošak već kao investiciju.
|
|
|
|
|
Apr 26 2011, 16:53
Poruka
|
|
|
^
word! |
|
|
|
Apr 26 2011, 21:28
Poruka
|
|
|
|
|
Apr 27 2011, 07:30
Poruka
|
|
|
razumemo se.. i ja kazem da neko kad hoce gradi logicno je da mu napravim prvo projekat, ali kapiram i kad nemaju love pa naprave bez projekta a tu posle idu mnogo ozbiljnije stvari kao sto su sanacije itd za razliku od logoa koji moze i kasnije da se napravi...
hvala, pozz |
|
|
|
|
Apr 27 2011, 19:13
Poruka
|
|
|
CITAT Prvi korak ka uspešnoj firmi jeste imati dobar logo, a to kod nas u Srbiji je sve obrnuto. Prvo dolazi sve drugo pa tek onda pravljenje vizuelnog ideniteta i to po mogućosti za dzabe, jer se pročulo negdje u komšiluku da neki klinac pravi logoe za 50 dinara. Ono da prvi korak ka uspesnoj firmi je imati dobar logo nece da bidne i nikada nije ni bivalo, npr. da li znas za ruzniji logo od logoa coca cole, besmisleniji od recimo krokodila na majici ili cinije sa vocem na gacama, da se razumemmo valja imati solidan i pristojan logo a da poljoprivredno domacistvo i njegova svetla buducnost zavisi od logoa i tipografije je budalasenje. Elem ono gore predlozeno je malke natrpano i sareno izlozice vas bespotrebnom troskarenju, svedite to malke uprostite dve boje puna kapa, inace da se obratim ponovo dizajnerima ovde videlo se mlogooooooo gorih resenja potpisanih od dizajnera. Jedan ,mali apel sejte ako za boga znate domaci jabucar, batalite ono holandsko djubre bez ukusa i mirisa tu je buducnost u zdravoj i ukusnoj hrani |
|
|
|
|
Apr 27 2011, 19:35
Poruka
|
|
|
Da, osim što je ovo dizajnerski forum pa je to ono što je nama najbitnije. Koga zanima šta će oni da seju i koliko je to bitno za uspeh njihove firme treba da ide na forum kod Zaharija Trnavčevića. Ovo o čemu pričamo je prvi korak i bitan je, šta god ti mislio.
|
|
|
|
|
Apr 27 2011, 20:59
Poruka
|
|
|
Ono da prvi korak ka uspesnoj firmi je imati dobar logo nece da bidne i nikada nije ni bivalo, npr. da li znas za ruzniji logo od logoa coca cole, besmisleniji od recimo krokodila na majici ili cinije sa vocem na gacama, da se razumemmo valja imati solidan i pristojan logo a da poljoprivredno domacistvo i njegova svetla buducnost zavisi od logoa i tipografije je budalasenje. Elem ono gore predlozeno je malke natrpano i sareno izlozice vas bespotrebnom troskarenju, svedite to malke uprostite dve boje puna kapa, inace da se obratim ponovo dizajnerima ovde videlo se mlogooooooo gorih resenja potpisanih od dizajnera. Jedan ,mali apel sejte ako za boga znate domaci jabucar, batalite ono holandsko djubre bez ukusa i mirisa tu je buducnost u zdravoj i ukusnoj hrani Ti porediš svetski poznate brendove sa običnom firmom, gazdinstvom... ? Coca Cola i Lacoste sigurno imaju novca da plate timu od 200 dizajnera da naprave najbolji logo na svetu, ali ti prvo malo razmisli zašto to nisu uradili... Evo primer. Istoimeno poljoprivredno gazdinstvo sutra lansira ajvar na tržište u nekoj ŠNJ ambalaži sa nekim šit logom i slično, a onda se pored te ambalaže se nađe još jedan ajvar od nekog drugog gazdinstva koji ima vrh logo, vrh ambalažu i slično. Misliš da će kupac prvo uzeti u ruke da detaljnije pogleda ajvar od ovoga sa lošijim logoom i ambalažom? Ne znam za psihologiju tog kupca, ali ja znam sigurno da kad dođem da kupim tucanu papriku, uzmem pakovanje Aleve, bez obzira koja bila pored (mislim na onu sa lošijim vizuelnim karakteristikama) i ako posle skontam da su i jedna i druga istog ukusa, a ova druga još čak bila i jeftinija. Zašto sam onda Alevu uzeo PRVU ako je ista po ukusu kao i druga a još i skuplja? Svako na ovom svetu teži ka stvaranju nekog brenda (bio to lični ili neki drugi) pa tako će i to poljoprivredno gazdinstvo, ako neće sadašnji osnivač, možda hoće neki sledeći, neki njegov sin ili šta već. CITAT ...njegova svetla buducnost zavisi od logoa i tipografije je budalasenje. Takođe, savetujem te da malo više pročitaš o pojmu "Brendiranje" ako ćeš već da pričaš i analiziraš budućnost nekog proizvoda.... U ovom slučaju, navedeno poljoprivredno društvo je na početku stvaranja nečega, "A da bi mogao da pričaš neku priču na bini, moraš da imaš mikrofon da bi publika čula šta pričaš" Pozdrav |
|
|
|
|
Apr 28 2011, 18:55
Poruka
|
|
|
[quote name='fitz.' date='Apr 27 2011, 21:59' post='1027103']
Ti porediš svetski poznate brendove sa običnom firmom, gazdinstvom... 1 Ne bas ja nego tvrdnja da je logo najznacajniji korak za napredak registrovanog poljoprivrednog gazdinstva, pri tome samo dao primer da vizuelni identitet pa i logo nisu najpresudniji faktor u uspehu neke firme, dizajnerima se to ne svidja ali je to tako, a posebno je to smesno tvrditi za jedno gazdinstvo cija proizvodnja ne moze da se meri ni promilima ne na evropskom nego samo na nasem trzistu i napomenuo da je naravno vazno i lepo imati kultivisan logo, ali nije i presudno. Ili ajde otvorenije zasto ne , markentiska ideologija koja je postala sama sebi cilj, vrhunska vera u stvaranju profita bez obzira na cenu koja se placa za to, umotavnje prevare i lazi u besmislene reklamne kampanje, ja bi tome na mestu malog proizvodjaca prednost dao kvalitetu, jeste mozda za dizajnere degutantno ali ukusu pravog paradjiza jer covek oce gaji i prodaje paradajiz, a likovna resenja i sve sto uz to ide naravno da bude pristojno u skladu sa finansiskom podlogom kojima raspolaze doticni ? Coca Cola i Lacoste sigurno imaju novca da plate timu od 200 dizajnera da naprave najbolji logo na svetu, ali ti prvo malo razmisli zašto to nisu uradili... 2. meni pada samo jedan razlog na pamet to je da logo firme nije presudan za uspeh ima daleko vise iza toga ali kako hocete ja ne pokusavam da vam oborim rejting i vaznost samo treba imati razuman pristup temi samo sam to rekao u skladu sa mogucnosti onoga ko pokrece mali posao Pa pada mi na pamet jedna misao zasto nisu Evo primer. Istoimeno poljoprivredno gazdinstvo sutra lansira ajvar na tržište u nekoj ambalaži sa nekim šit logom i slično, a onda se pored te ambalaže se nađe još jedan ajvar od nekog drugog gazdinstva koji ima vrh logo, vrh ambalažu i slično. Misliš da će kupac prvo uzeti u ruke da detaljnije pogleda ajvar od ovoga sa lošijim logoom i ambalažom? Ajde jopet, nisam to ni rekao ni tvrdio da ce prosecan kupac posegnuti za ŠNJ ambalazom, ajde tebe ja da pitam znas li koliko kosta projektovanje i izrada alata za par hiljada tegli za npr ajvar etiketa i poklopac pride naravno, pa pakovanjce za njih. Ne znam za psihologiju tog kupca, ali ja znam sigurno da kad dođem da kupim tucanu papriku, uzmem pakovanje Aleve, bez obzira koja bila pored (mislim na onu sa lošijim vizuelnim karakteristikama) 3. U to te je ubedila reklama da je aleva vrh i ne dopustas sebi da probas drugo, da to su psiholoski trikovi koji koriste veliki jer to sebi mogu da priuste, i racunaju na tvoju - moju bez zelje da te vredjam, glupost i idolopoklonstvo brendovima i marketingu a ne zdravom razumu da izaberes ono sto tebi vise odgovara, nego prvo pogledaj reklamu i sta fensi likovi kupuju, pa kupi ti to i bices isti kao oni fensi mlad lep... to je pokretacki mehanizam marketinga identifikacija sa "vrhom" po onome sta kupujes, kompletna budalastina ali funkcionise sjajno kod vecine slazem se, i ako posle skontam da su i jedna i druga istog ukusa, a ova druga još čak bila i jeftinija. Zašto sam onda Alevu uzeo PRVU ako je ista po ukusu kao i druga a još i skuplja? Svako na ovom svetu teži ka stvaranju nekog brenda (bio to lični ili neki drugi) pa tako će i to poljoprivredno gazdinstvo, ako neće sadašnji osnivač, možda hoće neki sledeći, neki njegov sin ili šta već. 4. Brend bi mogao da znaci i kvalitet, razlicitost od vecine ali to ne moze da se postigne samo kako vi volite da kazete vizuelnim identitetom, nego i kvalitetom, normalno bi bilo da opet ajde kvalitetan proizvod prati kvalitetan vizuelni identitet, obicno je obrnuto, i o tome se brine svita dizajnera psihologa umetnickih direktora i sl. nije vazno kakva je roba vazno je kako je predstavljena, zaomije sto se karion zgrozio nad mojim predlogom da covek gaji pravi paradajz sa ukusom i mirisom, ali to samo pokazuje koliko je deformisan pogled n aovo o cemu divanimo , jebes kakav je proizvod vazno je kako je prikazan Takođe, savetujem te da malo više pročitaš o pojmu "Brendiranje" ako ćeš već da pričaš i analiziraš budućnost nekog proizvoda.... U ovom slučaju, navedeno poljoprivredno društvo je na početku stvaranja nečega, "A da bi mogao da pričaš neku priču na bini, moraš da imaš mikrofon da bi publika čula šta pričaš" 5. Poslusacu savet, brendiranje lepa srpska rec nastade u gordom albionu povodom obelezavanja krimainalaca metodom zigosanja, pa se preuzelo kao termin za oznaku proizvodjaca odredjene robe, nije slucajan nas termin zig, samo niko ne ospori u celoj ovoj prici i ne pomenu cak da je kvalitet robe vazan, karion se bas i zgrozio jer ovo je sajt za dizajn a ne kvalitet, to kao nema veze tako pise u knjigama dizajnerskim vazan je vizuelni identitet. pozdrav i od mene svima i niko me ne izgrdi za savet da covek uprosti logo on ili dizajner da smanji troskove shodno svojim mogucnostima |
|
|
|
|
Apr 28 2011, 19:33
Poruka
|
|
|
Mile, molim te nauči već jednom da citiraš, stalno idem za tobom i to ti ispravljam, pojma nemam šta je ovde tvoj tekst a šta si citirao... ko će uopšte to da ti čita ovako nabacano?
|
|
|
|
|
Apr 28 2011, 19:56
Poruka
|
|
|
... i ja sam stao na pola (ako i toliko), glava me zabolela od tumačenja teksta.
|
|
|
|
|
Apr 28 2011, 19:59
Poruka
|
|
|
mile je legenda.
|