Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )

Reply to this topicStart new topic

naslovna strana knjige

V
DraganR
poruka Feb 20 2012, 19:53
Poruka #1

Grupa: Članovi
Datum reg.: 22-February 06
Član broj: 3,474

Ovo bi trebalo da predstavlja naslovnu stranu knjige. Mislim da je potrebno da se doradi ali nisam siguran u kom pravcu da krenem. Tipografija svakako nije najsvetlija tačka. Onaj dole dizač je podložan promeni, uopšte ne mora ni da postoji.
Deo gde se nalaze imena autora i naslov u dva reda predstavlja hrbat knjiga koji zajedno sa iscepanim papirom predstavljaju teoriju a sportista predstavlja praksu.
Šta bi ste vi ovde dodali ili oduzeli?
Prikačeni fajlovi
Prikačen fajl  Fizioloske_osnove_treninga_sile_i_snage.jpg ( 155.06K ) Broj download-a: 254

Go to the top of the page

+Quote Post
Ukica
poruka Feb 20 2012, 21:54
Poruka #2

Datum reg.: 11-March 06
Član broj: 3,732

Pozdrav smile.gif Ideja, koju, iskreno, u potpunosti razaznajem tek po tvom objašnjenju, je. verujem, logična, sudeći po tipu izdanja (vid studije? ili priručnika?) i svakako bi je trebalo u potpunosti i dovršiti, u smislu da bude prepoznatljivija (po kontekstu, obliku, boji i rasporedu). Pri tome je izuzetno bitno razmisliti o tome šta je "ključni element" (da li "hrbati"?, da li "dizač"?, ili možda oba? ili, na kraju i "papir" i kako ga predstaviti) i na osnovu toga dalje razraditi sistem, kako bi međusobni odnos ovih elemenata što bolje, ili očiglednije, govorio o ovoj tvojoj ideji, i temi. Treba obratiti pažnju i kako je svaka od tih pojedinačnih ideja samostalno predstavljena, npr. šta boja, ili oblik, u odnosu sa određenim naslovom, imenom, ili slikom, poručuje posmatraću (živost, snagu, mirnoću, preciznost, analitičnost, iskustvo itd, sve zavisi šta se želi postići)

+Quote Post
Zli zeka
poruka Feb 22 2012, 00:42
Poruka #3

Datum reg.: 14-September 06
Član broj: 6,314

Grozno. Zasto je ovaj momak izbledeo? Odaje potpuno suprotan utisak od ovog sto pise "Sile i snage". Treba da bude mocno a neki poluprovidni efekti. I koja je poenta ove filmske trake?

+Quote Post
DraganR
poruka Feb 22 2012, 12:43
Poruka #4

Datum reg.: 22-February 06
Član broj: 3,474

Ok, ok, shvatio sam ne volite me biggrin.gif . Naravno, šalim se.
Pa poradio sam malo na rešavanju uočenih problema pa pošto mi uopšte nije išlo okrenuo sam se novom predlogu:
Prikačeni fajlovi
Prikačen fajl  Fizioloske_osnove_treninga_sile_i_snage_2.jpg ( 236.07K ) Broj download-a: 108

+Quote Post
Miena
poruka Feb 22 2012, 13:57
Poruka #5

Datum reg.: 10-March 10
Član broj: 34,842

Od ovog drugog resenja...Ja mislim da je prva slika jako dobra, stavlja u prvi plan temu knjige (sile i snage), gore stoji naslov i sve ostalo...jako dobro smile.gif , mozda malo da smanjis prostor izmedju kvadrata.

+Quote Post
neobarocco
poruka Feb 22 2012, 14:45
Poruka #6

Datum reg.: 5-November 08
Član broj: 25,042

Subjektivno, od ponudjenih resenja prva varijanta.

Objektivno, koristi Grid. wink.gif

+Quote Post
Ukica
poruka Feb 22 2012, 15:01
Poruka #7

Prva varijanta je svakako nešto što vredi dovršiti, dobar je koncept, samo poraditi na prepoznatiljvosti toga što si planirao da predstaviš, kao i na karakteru (boje, oblici, isticanje elemenata)

+Quote Post
Ukica
poruka Feb 22 2012, 23:35
Poruka #8

konkretnije, sportista, u rascepu između rikni, svakako vizuelno asocira na nauku o sili i snazi, takođe i u pravcu ideje o toj vezi teorije i prakse (hartija u tom slučaju možda i nije neophodna). Rikne tj hrbati ipak moraju biti uočljiviji, što se može postiči većim kontrastima, osenčenošću, oblikom, veličinom, nekim ritmom (koji podseća na knjige) možda se i ređati od samog kraja do kraja itd. A kao što je kolega naveo, sportista ne mora biti u toj boji, ali svakako može, ukoliko se potrudiš da na neki drugi način istakneš te ključne pojmove iz naslova, bilo bojom, ili položajem (npr postojeći oreol mi deluje pozitivno, možda bi baš isti mogao biti u drugoj boji, koja je u duhu naslova, zatim i naslov u sličnoj, možda i neki hrbati) uglavnom treba još eksperimentisati, i na kraju možda i te knjige odvojiti sportistom dinamičnije, npr kao da ih je sam bukvalno razdvojio ako razumeš na šta mislim

+Quote Post
MIODRUG
poruka Feb 23 2012, 02:16
Poruka #9

Datum reg.: 4-November 08
Član broj: 25,028

Tako je, snagom misli je razdvojio : )

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Lo-fi verzija Trenutno vreme: Tuesday 21. May 2013 - 17:07

Sve informacije (poruke, teme i sl.) predstavljaju stavove samo njihovih autora.
Objavljivanje informacija sa sajta u nekomercijalne svrhe moguće je samo uz navođenje URL adrese diskusije.
Za sve druge vidove distribucije potrebno je imati izričitu dozvolu administratora Dizajn Zone i/ili autora poruka.
Autorska prava za sadržaj poruke zadržava njihov autor, osim ako nije drugačije naznačeno.