Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )

18 - broj stranica V  < 1 2 3 4 5 > »   
Reply to this topicStart new topic

TinyDeal - fotooprema, zašto treba biti uvoznik fotoopreme

Ocena 5 V
V
mojeime
poruka Dec 1 2011, 08:31
Poruka #41

Grupa: Članovi
Datum reg.: 19-February 09
Član broj: 27,820

Takodje nije problem ako je cena ispod limita, da carina koriguje cenu pa opet ocarini smile.gif
Go to the top of the page

+Quote Post
zlatiborac
poruka Dec 1 2011, 16:02
Poruka #42

Datum reg.: 21-January 05
Član broj: 92

Ponekad mi je simpatichno shto ljudi i dalje misle da zive u Germany a ne u Serbistan smile.gif meni je lichno paketic od 10$ koji je stigao preko DHLa carinjen-shpeditovan-prisustvovan otvaranju-izkalkulisan 8900din, tako da ti limiti i ostalo... pravac Germany pa tamo ochekujte sa 100% sigurnosti da isti nece biti carinjen smile.gif

+Quote Post
Zlatko_KG
poruka Dec 1 2011, 16:40
Poruka #43

Datum reg.: 24-June 05
Član broj: 1,045

A da je stigao poštom ne bi bio carinjen, tu je problem do DHL-a, jer oni naplaćuju špediciju, a carina posle carini ukupne troškove sa špedicijom..

+Quote Post
zlatiborac
poruka Dec 1 2011, 17:24
Poruka #44

Da, ali dok ti objasnish sve varijable prodavcu pomislice da zivish u Srbistanu biggrin.gif
Zato kad god me pitaju "Da li se carini" odgovaram sa "Zavisi od....." smile.gif

I da dodam, taj paket sam naravno vratio nazad jer nisam hteo da platim ni cvonjka jajarama, zamolio da mi poshalju novi paket, shto je prodavac (mozda i nerado) uradio i to je stiglo UPSom a da nisam platio chak ni nashu poshtarinu.

I posle kad te pitaju di zivish, slobodno im kazesh Srbistan.

+Quote Post
barda
poruka Dec 1 2011, 20:56
Poruka #45

Datum reg.: 31-October 06
Član broj: 7,070

Nemojte plašiti ljude sa carinom, ja sa njima nisam imao posla a primio oko 15 paketa smile.gif

+Quote Post
MissionVao
poruka Dec 1 2011, 21:59
Poruka #46

Datum reg.: 9-June 07
Član broj: 11,334

Sve sto treba da znate je da se postuje zakon kad se odredjuje koliko treba da platite i racunajte na to smile.gif Znaci 33% ako je preko 50eur, ispod toga samo pdv.

+Quote Post
Zlatko_KG
poruka Dec 1 2011, 22:07
Poruka #47

Ako se ne carini, ne plaća se ni pdv.

+Quote Post
MissionVao
poruka Dec 1 2011, 22:11
Poruka #48

Datum reg.: 9-June 07
Član broj: 11,334

Jos bolje biggrin.gif Mogla sam da se zakunem da sam placala neki procenat kad nije bilo carine...

+Quote Post
Ljtruba
poruka Dec 1 2011, 22:26
Poruka #49

Datum reg.: 5-February 05
Član broj: 219

Dajte konkretne linkove sprava koje ste uzeli... a da ste zadovoljni... mene zanima sve dzidzabidze za D90 koje bi bile korisne.

+Quote Post
Exp.
poruka Dec 2 2011, 01:35
Poruka #50

portrait master

Datum reg.: 17-January 05
Član broj: 33

CITAT (MissionVao @ Nov 30 2011, 11:08) *
Prvo pravilo domace kupovine - kradu ko nezdravi biggrin.gif
Kakva je to diskriminacija prema prodavcima iz Kine? tongue.gif

Nasi su posebna prica. A Kinezima vjerujem koliko i nasima. Kod mene se zapravo sve svodi na iskustva ljudi koji su ranije pazarili sa njima. Prvi korak kada naidjem na dobru cijenu: proguglam ime radnje. Masa vas ovdje hvali dealextreme.com. E pa oni ovdje imaju preko 2500 komentara i ocjenu 8.4, sto je meni dovoljno dobro da imam povjerenja u njih. tinydeal.com ima svega 10 komentara, od kojih pet ima 1 zvjezdicu a drugih pet ima 5 zvjezdica. Jos kada pazljivo procitas pozitivne komentare vidis da ih pise TinyDeal.
Ima i to sto ja ovdje mogu naci apsolutno sve po povoljnijim cijenama nego ti u Srbiji. Da meni ovdje deru kazu kao tebi tamo, i ja bih vjerovatno trazio alternativne izvore. Ja u principu nemam potrebe za tim, jer mi je izbor ogroman a cijene normalne. Za mene bi kupovina sa tinydeal.com bila bespotreban rizik, jer bih stedio neki manji iznos a rizikovao da mi to ne stigne. A kada bi stiglo trajalo bi poprilicno. Jos jedna stvar koja mi ide korist sto zapravo ne moram strahovati da ce me neko zavrnuti je to sto ce mi banka vratiti lovu u slucaju da me neko zavrne (ako su pare elektronski prebacene), ili ako roba ne stigne. Samo nazovem banku bilo kada u periodu od 60 dana poslije transakcije, prijavim i dobijam pare nazad.
Da ne bude da samo Kinezi ne valjaju, neki se ovdje sjecaju nekih od slijedecih Americkih sajtova - Broadway Photo, A&M Photo World, Regal Camera, Prestige Camera, Preferred Photo, Royal Camera. Cijene bile 50% nize nego na BH, jedino sto niko nikada nije nista dobio od njih o tim cijenema. Nisu krali na klasican nacin, vec su ljude po porudzbi pokusavali da ubijede da kupe dodatnu opremu, pa kada odbijes onda ti kazu da tvoj Canon 5D Mark II za $999 trenutno nemaju.

CITAT (barda @ Nov 30 2011, 05:29) *
Morate da se naviknete na takve adrese, one su budućnost trgovine

DealExtreme
Room 225-226, Block B, Focal Industrial Centre
21 Man Lok street
Hung Hom, Kowloon
Hong Kong

Hong Kong jeste Kina, ali je to Kina u kojoj bih ja mogao i ziviti. "Matica" Kina, neka hvala. Narucivao sam ranije neke specijalne baterije za srednji format i svjetlomjer iz HK po pristojnim cijenama, i sve je stiglo u roku od 7 dana najkasnije. Kada neka kineska firma bude bila pouzdana kao BH ili Amazon, ja cu postati njihova musterija. Do tada, BH.

+Quote Post
Zlatko_KG
poruka Dec 2 2011, 08:59
Poruka #51

CITAT (Ljtruba @ Dec 1 2011, 22:26) *
Dajte konkretne linkove sprava koje ste uzeli... a da ste zadovoljni... mene zanima sve dzidzabidze za D90 koje bi bile korisne.

evo OVO, ni pod lupom se ne razlikuje od originala wink.gif

+Quote Post
Ljtruba
poruka Dec 2 2011, 15:37
Poruka #52

Datum reg.: 5-February 05
Član broj: 219

This item has been removed by DHgate.
It is no longer for sale. Please choose another item.

+Quote Post
zlatiborac
poruka Dec 2 2011, 17:08
Poruka #53

@Exp
Kad imam nekoga u USA ja poruchim lepo preko BHP-a i oni mi to i prenesu, na taj nachin sam kupio brdo opreme. E sad, ako je frka neka moze se poruchiti i platiti transport (koji zna da izadje i po 75$ ka Srbistanu a znajuci kako nasha carina zna da rachuna carinu eto ti odmah glavobolje; ali ako treba onda se ne pita za cenu).
Sada sam generalno hteo da proverim kako sve ovo fercera. Prvo taj prodavac kaze da je u Hong Kongu a ne u Ping Pongu (ako mu je za verovati). Na eBay-u taj prodavac je Powert Seller, oni kazu da su eBay Titanium Power Seller shto me sada opet mrzi zagledati di bi im to pisalo (ali zato pishe ovo "98.3% Positive feedback"; po tvome bi onda trebalo da je to 20% jer reche od 5 komentara 4 su njihova jedan sa strane i taj jedan dao 1 zvezdu, ne razmishljajuci da i kod njih ima "zle konkurencije" koja ce ici i rokati kecheve iz besa samo smile.gif ).
Zatim, kao test poruchio sam opreme za okruglo 1000din, znachi oko 15$ da kazemo, i porudzbina je bila pre 3 dana. Danas mi je stigao mail da je sve poslato. Opet, ukoliko smo nepoverljivi mozda i lazu, ali generalno, mene od svega interesuje i shto me i nateralo da se oprobam u svemu ovome je ta cena transporta smile.gif ako me nasankaju bice to za 1000din, a ako prodje iskreno sam zaradio 40€ shto smatram dobrim potezom, pogotovo na ovu glad smile.gif

+Quote Post
kizo
poruka Dec 5 2011, 10:35
Poruka #54

Datum reg.: 15-February 05
Član broj: 280

prvo par smernica

za novajlije, nema razloga da vadite Intezinu internet karticu jer je PayPal vise ne prihvata sad.gif, tako ko je izvadio dosad tj negde do marta ako me secanje sluzi taj sledece dve godine moze da kupuje, a ovi novi ce ipak morati da cekaju da Paypal zvanicno udje i u Serbia ili da vade kartice u inostranstvu biggrin.gif

@Zlatiborac
prosto mi je neverovatno da ti je DHL-om trazena spedicija i a da UPS-om nije? jer su i jedni i drugi poznati po tome sad.gif, da nije slucajno USPS?

carina i PDV se, na posiljke, ne placa do 50€ na komercijalnu robu, a na robu koju salje fizicko lice do 70€ i to bez troskova transporta i pakovanja

na vecini kineskih i HK sajtova moguce je doplatiti za tracking number (na DE sve posiljke preko 15$ automatski dobijaju TN), pa lepo pratite put posiljke. Meni je jednom stigla posiljka u postu, na postinom sajtu oznacili da mi je ostavljen izvestaj a da ga ja nisam dobio u sledeca 3 dana. Lepo sam otisao u postu i trazio da mi predaju posiljku sa tim i tim TN sto su i uradili.

PS
Pitanje za ove koji narucuju sa Amazona
Da li je neko narucivao sa italijanskog Amazona i kakva su iskustva

+Quote Post
zlatiborac
poruka Dec 5 2011, 11:48
Poruka #55

Sto posto UPS, secam se nalepnice smile.gif
I da, dadoshe mi TN ali da bih pratio moram da odem na neki sajt koji je totalno Chajniz biggrin.gif Ono ni google translate ne moze da prevede biggrin.gif

+Quote Post
kizo
poruka Dec 5 2011, 15:57
Poruka #56

Datum reg.: 15-February 05
Član broj: 280

ovaj prati sve wink.gif

http://www.track-trace.com/post

+Quote Post
djole_
poruka Dec 15 2011, 15:28
Poruka #57

Datum reg.: 8-November 10
Član broj: 38,669

Je l' neko naručivao ove jeftine filtere i kakva su iskustva? Možda bih poručio po jedan ND i CPL sa DX-a ako vrede tih 6-7 usd?

+Quote Post
Zlatko_KG
poruka Dec 15 2011, 15:32
Poruka #58

^Ovo je sa jeftinim bezimenim kineskim CPL-om

+Quote Post
djole_
poruka Dec 15 2011, 15:48
Poruka #59

Datum reg.: 8-November 10
Član broj: 38,669

hvala smile.gif

+Quote Post
CyberKat
poruka Dec 15 2011, 15:52
Poruka #60

Datum reg.: 31-August 05
Član broj: 1,577

Meni danas stigla objektiv-solja (od DealExtreme). Joj kako sam happy!! My precious! biggrin.gif

p.s. paket je otvarala carina i udarila pecat da ne podleze carini. platila sam samo nekih 66 din smile.gif

+Quote Post

18 - broj stranica V  < 1 2 3 4 5 > » 
Reply to this topicStart new topic

Lo-fi verzija Trenutno vreme: Friday 24. May 2013 - 12:44

Sve informacije (poruke, teme i sl.) predstavljaju stavove samo njihovih autora.
Objavljivanje informacija sa sajta u nekomercijalne svrhe moguće je samo uz navođenje URL adrese diskusije.
Za sve druge vidove distribucije potrebno je imati izričitu dozvolu administratora Dizajn Zone i/ili autora poruka.
Autorska prava za sadržaj poruke zadržava njihov autor, osim ako nije drugačije naznačeno.