[PROBLEM] Vray error, Cannot create bitmap |
Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )
![]() ![]() |
[PROBLEM] Vray error, Cannot create bitmap |
Aug 29 2008, 08:13
Poruka
|
|
|
Imam neki render 4242x3000 piksela, namenjen za stampu na 100x70cm...
Render je regularno zavrsio u Vray frame bufferu, bez gresaka... Kad pokusam 'save' izbaci mi gresku iz naslova teme, bez obzira na format... Jel mogu ovo nekako da spasim, ili moram ponovo da rendam preko vray region pa da lepim u PS-u (ovo bih da izbegnem ako moze)... ? 2009, 1.5 SP2, XP 32-bit Svaka sugestija je dobrodosla a dosta je hitno... Hvala... P.S. Da li prelazak na xp-64, ili vistu resava bar ovakve gluposti? Uskoro bih da predjem na novi OS, pa me interesuju vasa iskustva... Koja platforma mi je najpouzdanija za rad? |
|
|
|
|
Aug 29 2008, 09:20
Poruka
|
|
|
ja radim u winXP 64bit, max9 64bit i vRay 1.5 RC4 64bit i nemam apsolutno nikakvih problema. može da se desi da ti je 32-ka problem.
|
|
|
|
|
Aug 29 2008, 09:34
Poruka
|
|
|
Imam neki render 4242x3000 piksela, namenjen za stampu na 100x70cm... Render je regularno zavrsio u Vray frame bufferu, bez gresaka... Kad pokusam 'save' izbaci mi gresku iz naslova teme, bez obzira na format... Jel mogu ovo nekako da spasim, ili moram ponovo da rendam preko vray region pa da lepim u PS-u (ovo bih da izbegnem ako moze)... ? 2009, 1.5 SP2, XP 32-bit Svaka sugestija je dobrodosla a dosta je hitno... Hvala... P.S. Da li prelazak na xp-64, ili vistu resava bar ovakve gluposti? Uskoro bih da predjem na novi OS, pa me interesuju vasa iskustva... Koja platforma mi je najpouzdanija za rad? Haha, ja sam jednom imao takav problem, na Max6, ali mi se to samo jednom desilo i to bas sa jednim velikim formatom. E sad posto mi je bila malo zesca frka, a render je trajao oko 10-tak sati, citavu noc, a ujutru je trebalo predati rad, primenio sam neverovatnu tehniku. Mozete je nazvati po meni Frame Bufer prozor sam maksimizovao, postavio prikaz na 100%, Krenuo od gornjeg levog ugla slike i radio PrintScreen po segmentima i sve to posle pospajao u PS-u Posle toga mi se to nije ni jednom desilo. E sad ovaj tvoj problem mi malo nije jasan. Imas fotku 4242x3000 piksela, a namenjena je za stampu na 100x70cm Probaj jos jednu stvar. Cesto mi se desavalo da mi sam "okrugli" format pravi problem. Npr 1200x1000, 4000x3000... Uzmi pa ga malo zbuni. Ovu drugu stranicu stavi na primer 2989 i proporcionalno smanji i prvu stranicu. Veruj mi ja sve rendere radim sa tako nekim slb formatima, npr 1735x1243, pa posle sa resize u nekom od programu za obradu slika dovedem na potrebnu meru. Ne znam zasto ali gomilu bagova sam tako uspeo da resim a da nemam blage veze zasto. Jednom sam tako radio jedan render od cca 10.000 poligona. vray je pucao kao lud pri renderu formata 2100x1600. Kada sam mu zadao 2099x1599, odradio je render za tili cas |
|
|
|
|
Aug 29 2008, 09:36
Poruka
|
|
|
Ili jednostavno spusti prvu stranicu ispod 4000 pixela i drugu proporcionalno. Izgubices neprimetno malo na rezoluciji.
E da, izvini za odnos. Mislio sam odokativno da nije isti, ali kad sam sracunao... hehe sorry! |
|
|
|
|
Aug 29 2008, 09:47
Poruka
|
|
|
Probaj da kopiras u maxov bafer pa onda da snimis...just a guess.
|
|
|
|
|
Aug 29 2008, 10:02
Poruka
|
|
|
@Sucur,
hvala na savetu, i ja nekako vise tezim xp-u, mada vidim da se vista dosta forsira, valjda zbog dx10... ne znam, nije mi to uopste bitno, samo mi je bitan stabilan i pouzdan sistem. 9-ka s kojom sam pre radio je bila blagi uzas. 2009 je malo stabilnija mada ima svoje mane (viewport bagovi pre svega). @dboxx, hvala... Pa da, izgleda da cu preko print screena cu morati da se smaram.... ako i tu nesto ne pocne da svira. Pre neki dan nije hteo print screen ni da radi Nisam znao za te fazone s ne-okruglim brojevima... kako ti to pade na pamet da mi je znati Sto se velicine tice mislio sam samo ovo da razvucem na 100x70cm u ps-u, i dodam neki tekst i malo neke obrade i to je to... Nisam racunao tacan broj piksela, vec sam samo lupio cifru... Stampa se na 150 dpi, to je oko 6000px.. @galeb, pokusao sam i s tim, i javlja mi istu gresku... cannot create bitmap. Nije mi jasno zasto ne moze, i sta je uzrok ovoga... BTW, kod uvoza nekih velikih jpg mapa (~20mb) mi javlja memory error, a neke png mape koje su 60mb ucitava bez problema... Jasno mi je da moram da predjem na 64 bita ali zasto se ovo desava? |
|
|
|
|
Aug 29 2008, 11:09
Poruka
|
|
|
Pokusaj da u Vray: System postavis Dynamic setovanje za Default Geometry...
mada to vise pomaze kod pucanja u toku rendera... i da obavezno predji na xp64 |
|
|
|
|
Aug 29 2008, 11:46
Poruka
|
|
|
Po svoj prilici i ja cu da predjem na XP64. Ova vista 64 je bagovita ubi boze...
|
|
|
|
|
Aug 29 2008, 13:25
Poruka
|
|
|
aaaaaaaa, ljudi nemojte da se lozite na vistu ako hocete ozbiljno da radite stavite xp x64 jebote vista je g**no na kvadrat...
|
|
|
|
|
Aug 29 2008, 14:11
Poruka
|
|
|
Jedno alternativno rešenje... možda, ali samo možda upali.
Da upališ RAM Player i da klikneš na ikonicu onog čajnika (što znači, da učita zadnji render) i da onda iz RAM playera probaš da je snimiš. |
|
|
|
|
Aug 29 2008, 14:28
Poruka
|
|
|
Ovo je cisto do memorije. ili ces morati manju rezoluciju ili mozda da smanjis teksture, ili da predjes na x64.
|
|
|
|
|
Aug 29 2008, 18:52
Poruka
|
|
|
^Upravo tako!
Problem nedostatka memorije, desavao mi se par puta i primenio sam PrtScreen metod da sastavim file. Jedno od resenja koja koristim je render direktno u EXR format. E sad, ni on nije savrsen - problem sa njim je sto suvise veliki fajl Photoshop nece da otvori, pa smo opet na pocetku. Samo sto onda ovde ne pomaze nikakav PrtScr Najsigurniji nacin za renderovanje formata preko 3000pix je crop, znaci podela slike na vise delova. Cak se i mnogo lakse nagruvaju detalji - ja na kraju napravim poseban fajl za levu i desnu stranu slike, pa dodam jos koju sitnicu koja ne utice na deo gde se preklapaju. |
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Lo-fi verzija | Trenutno vreme: Wednesday 19. June 2013 - 19:31 |