Cirilica iz Worda u IDCS2, kako konvetirati CTimes Roman u normalnu cirilicu??? |
Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )
![]() ![]() |
Cirilica iz Worda u IDCS2, kako konvetirati CTimes Roman u normalnu cirilicu??? |
Nov 3 2006, 13:24
Poruka
|
|
|
Grupa: Članovi 1 Poruke: 14 Datum reg.: 12-May 05 Član broj: 613 |
Drage kolege,
u pomoc. Prvi puta radim prelom magazina na cirilici (u Hrvatskoj to bas nije cesto). Pregledala sam sve teme o konverzijama i sl, ali moram priznati da se bas nisam snasla. Problem je slijedeci: Dobila sam nekoliko tekstova koji su pisani cirilicom ali u nekakvom CTimes Roman fontu. On se moze ucitati u IDCS2 ali nije lijep i ne odgovara mi. Htjela bih ga zamijeniti nekim drugim koji ima cirilicu kao npr. Warnock. Medjutim, ako se konverzija napravi u Wordu dobije se latinica sa cvrckicama. Ako se konverzija napravi u ID putem raznih konvertora koje sam nasla na DZoni, cirlica u latinica pa opet cirilica, opet dobijem razne cvrckice. Nadam se da rjesenje nije u tome da ih mijenjam sa Find/Replace?! Drugi dio tekstova je pisan na cirilici u normalnom TimesNewRomanu i bez problema se moze konvertirati i u Wordu i u ID-u. Nadam se da sam jasno objasnila problem. S obzirom da mi je ovo prvi puta da radim ovakav prelom, nadam se da ce se naci dobra dusa koja ce mi jednostavno objasniti kako se rjesiti ovog fonta. Hvala unaprijed!!! |
|
|
|
Nov 3 2006, 13:42
Poruka
|
|
|
|
|
Nov 3 2006, 15:58
Poruka
|
|
|
Dobila sam nekoliko tekstova koji su pisani cirilicom ali u nekakvom CTimes Roman fontu. On se moze ucitati u IDCS2 ali nije lijep i ne odgovara mi. Htjela bih ga zamijeniti nekim drugim koji ima cirilicu kao npr. Warnock. Medjutim, ako se konverzija napravi u Wordu dobije se latinica sa cvrckicama. Ako se konverzija napravi u ID putem raznih konvertora koje sam nasla na DZoni, cirlica u latinica pa opet cirilica, opet dobijem razne cvrckice. Nadam se da rjesenje nije u tome da ih mijenjam sa Find/Replace?! Odavno nisam dobio takav tekst (hvala bogu), ali takve probleme konverzije kodnih rasporeda jednostavno rešava legendarni „Vraćkov konvertor”. Poseti dr.grbin sajt www.praktikum.co.yu i pronađi odgovarajući konvertor za Word (recimo YuConv98e.zip) |
|
|
|
|
Nov 3 2006, 15:59
Poruka
|
|
|
|
|
Nov 3 2006, 16:46
Poruka
|
|
|
pripazi na warnock pro kurziv (a bogami i ostale) posto su slova g, p, t i d ruska.
ako ne znas ovo da ispravis, javi, resicemo |
|
|
|
|
Nov 3 2006, 17:18
Poruka
|
|
|
|
|
Nov 3 2006, 18:13
Poruka
|
|
|
|
|
Nov 3 2006, 20:17
Poruka
|
|
|
@leonardo
Ma jok... Imali smo ovde temu pre pola godine, i covek je napisao VB script koji to resava. Potrazi malo, pa ces naci. Pozdrav. |
|
|
|
|
Nov 5 2006, 16:14
Poruka
|
|
|
@leonardo Ma jok... Imali smo ovde temu pre pola godine, i covek je napisao VB script koji to resava. Potrazi malo, pa ces naci. Pozdrav. Evo koga mrzi da trazi: http://www.dizajnzona.com/forums/index.php...&hl=warnock |
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Lo-fi verzija | Trenutno vreme: Sunday 19. May 2013 - 05:30 |