Pčelica |
Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )
![]() ![]() |
Pčelica |
Apr 13 2012, 22:47
Poruka
|
|
|
...koja je zalutala u moj dom. Posle jednog portreta puštena je na slobodu
|
|
|
|
|
Apr 13 2012, 22:55
Poruka
|
|
|
Super
|
|
|
|
|
Apr 13 2012, 23:01
Poruka
|
|
|
Hvala
|
|
|
|
|
Apr 13 2012, 23:20
Poruka
|
|
|
Ne valja ovo nikako. Previse su ti dobre fotografije, stvaras nam komplekse
|
|
|
|
|
Apr 14 2012, 00:28
Poruka
|
|
|
uf pokida je
|
|
|
|
|
Apr 14 2012, 07:17
Poruka
|
|
|
Sjajno Djavole! Vidi se da je zalutala na fotografisanje, totalno neuredna frizura i brada! I dalje me zanima taj tvoj difuzer, kako nema na njenom oku ni malo refleksije od blica
|
|
|
|
|
Apr 14 2012, 11:27
Poruka
|
|
|
Jedno malo opažanje ako smem.
Čini mi se da si se vremenom preopteretio samim tehnikalijama kao što su što veće uvećanje i savršeno osvetljenje, što u principu zna biti vrlo kontraproduktivno. |
|
|
|
|
Apr 14 2012, 14:03
Poruka
|
|
|
I dalje me zanima taj tvoj difuzer, kako nema na njenom oku ni malo refleksije od blica Ima refleksije što možeš videti na kropu, ali nema prepaljenih delova. Slikao sam difuzer i uskoro ga postavljam. ![]() Jedno malo opažanje ako smem. Čini mi se da si se vremenom preopteretio samim tehnikalijama kao što su što veće uvećanje i savršeno osvetljenje, što u principu zna biti vrlo kontraproduktivno. Uvek sam otvoren za kritike pa zato samo napred A znam na šta misliš. Sve fotke od početka godine su probne i služe mi baš na to što si pomenuo - dobijanje tehnički što boljih fotki (zbog navikavanja na novu opremu). Kompozicija, pozadina, boje, emocije itd će doći na red kad krenem u prirodu (uglavnom je to početkom maja). Do tada se trudim da se maksimalno uklopim sa novom opremom. A uvećanja su rezultat MP-E65, i da hoću manja teško ih je dobiti. Ova pčela je odrađena na samo 2:1 (na 5:1 ne bi imalo smisla fotkati ovog modela). Ipak, nema mesta za sekiraciju - sigma 150 macro je još uvek tu za manja uvećanja |
|
|
|
|
Apr 14 2012, 14:58
Poruka
|
|
|
Ma daj Djavole, ja ovo ne drzim za refleksiju od blica,na mojim fotkama i obicna sijalica daje vecu refleksujucu povrsinu a tek Sunce...I dalje smatram da ti difuzer radi posao samo tako!
|
|
|
|
|
Apr 14 2012, 16:00
Poruka
|
|
|
@Kidza, da objasnim - što je manji izvor svetla to je refleksija na oku insekta manja, ali jača (prepaljena). Svetlo sijalice je malo jer se sijalica nalazi visoko (a inače je mala), ista stvar je sa suncem. Sunce daje jako svetlo, ali je to mala svetlosna kugla na nebu. Kada bi sijalicu približio na nekoliko cm od insekta svetlo bi bilo raspršenije i ne bi postojala prepaljena tačka. Kada je nebo oblačno nema prepaljene tačke jer celo nebo osvetljava modela. To znači da je trik u tome da difuzer bude što veći i bliži insektu.
Evo kako izgleda difuzer @MVers-a čiji su modeli super difuzovani
Prikačeni fajlovi
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Lo-fi verzija | Trenutno vreme: Sunday 19. May 2013 - 09:28 |