Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )

2 - broj stranica V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic

Konfiguracija PC-a za Rendering 3Dmax, +vray i slicno

V
arados
poruka Feb 27 2012, 23:30
Poruka #1

Grupa: Članovi 1
Datum reg.: 31-January 12
Član broj: 46,625

Pozdrav. Procitao sam nekoliko zadnjih topica sa istim ciljem ali imam nekoliko pitanja pa otvaram poseban.
Kupio bi konponente ili vec slozeni PC ako postoji idealno konfiguriran. Budget je 1000-1500€ naravno blize 1000=bolje.

Zanima me da li mi za brzo renderiranje treba i quadro ili firepro graficka kartica (koje sama kartica bolji modeli kostaju 1000€), ili to ne utjece na brzinu i kvalitetu rendera?
Programi koje koristim su Rhino4.0 (5 uskoro + real time rendering), Vray, 3D studio max, i slicni. Isto je potrebno da dobro vrti cad programe.

Koliko vidim ima puno preporuka za phaeton procesor, vidim da preporucate Phenom x4, da li on dobro ide sa nvidia grafickim karticama s obzirom da je iz ati grupacije? Jel moze kakva preporuka za maticnu plocu i graficku karticu sa ovom namjenom?

Hvala unaprijed!
Go to the top of the page

+Quote Post
MulinoBianco
poruka Feb 29 2012, 21:47
Poruka #2

Grupa: Članovi
Datum reg.: 17-December 09
Član broj: 33,439

http://www.asus.com/Desktop/Gaming/ROG_CG8565/

ovo je po meni sasvim solidan PC za rad i render i siguran sam da ti staje u budzet,naravno bez neke quadro kartice...
poz

+Quote Post
arados
poruka Feb 29 2012, 23:56
Poruka #3

CITAT (MulinoBianco @ Feb 29 2012, 21:47) *

ovo je po meni sasvim solidan PC za rad i render i siguran sam da ti staje u budzet,naravno bez neke quadro kartice...
poz

Zanima me da li brzina i kvaliteta ovise o tome da li imam ili nemam quadro graficku karticu?
Da li to puno mjenja stvar ili njihova prvotna funkcija nije renderiranje?
Mislim da ovaj asus je neka perverzija, moze se nesto bolje nac za istu cijenu.

+Quote Post
.Milos
poruka Mar 1 2012, 00:10
Poruka #4

Datum reg.: 13-August 10
Član broj: 37,058

Graficka ti najvise sluzi za brzinu prikaza modela u zavisnosi od komplikovanosti istog, od skoro su i one ukljucene u rendanje ali to je jos u razvoju.

Za rhino novi ce svakako biti od koristi ali isao bi na jeftiniju varijantu ati firegl 4800 modela sa giga rama (oko 150 dolara preko kosta)

+Quote Post
MulinoBianco
poruka Mar 1 2012, 00:24
Poruka #5

ako imas kesa uzmi quadro karticu,a ako ne zadovoljice ti potrebe i neka gejmerska,ja imam gtx 560 i sasim sam zadovoljan kako mi vrti model,iskreno ja jos uvek nisam radio neke komplekse modele sa milionima poligona...
sve zavisi sta radis...

+Quote Post
LuckyBug
poruka Mar 2 2012, 11:13
Poruka #6

Datum reg.: 16-April 06
Član broj: 4,235

Quadro je glupost, ako imas para da odresis kesu uzmi xeon procesor, 16gb rama, normalnu karticu i vozi.

+Quote Post
toda76
poruka Mar 2 2012, 11:47
Poruka #7

Datum reg.: 19-January 06
Član broj: 2,989

^^ tacno-i SSD jer su HDDovi ono sto je najsporije kod starijih racunara...Procersori su i u ranijim generacijama dorasli skoro svim zadacima, kod RAM memorije samo kolicina definise brzinu izvrsavanja neke operacioje i komfor u radu, graffike isto ima ih brdo za pristojne novce ~150 evra npr.-koje ce odraditi sve sto treba ne brini...E HDD je problem...on kad je preopterecen i spor, blokira, koci, usporava-ceo sistem se ponasa isto...Iako kazu neki moji serviseri da su SSD-ovi jos kvarljivi-osetljivi,neusavrseni, mozda je bolja rec...

+Quote Post
arados
poruka Mar 2 2012, 18:01
Poruka #8

Hvala.. dobio sam ovu preporuku.. ima tko kakvu zamjerku, promjenu?

- Maticna Asus x79
- CPU i7 3930k
- RAM 8*4GB Gskil 1600Mhz
- SSD 120-180 Gb
- Grafa Nvidia 560Ti 2GB

+Quote Post
maymoon
poruka Mar 2 2012, 18:23
Poruka #9

Datum reg.: 9-December 08
Član broj: 25,837

CITAT (MulinoBianco @ Feb 29 2012, 21:47) *

poz

Gde ima ovo da se kupi kod nas?

moze i na pm ako je reklama...

+Quote Post
toda76
poruka Mar 2 2012, 18:27
Poruka #10

Datum reg.: 19-January 06
Član broj: 2,989

^^ koliko se ja razumem sve je to OK-ali uguraj nekako jos 8 Gb RAMa-mislim da DDR 3 nikad nije bio jeftiniji, a vredece Ti...E sad ne znam za napajanje i hladjenje i KOJI SSD? Raspitajse koliko uspes koji su, ajmo reci najbolji odnos cene/kvaliteta...Posto kazem Ti, cuo sam od par servisera da su jos uvek dost bagpviti/da se kvare...pa onda bar uzeti sto kvalitetniju varijantu, sa sto duzom garancijom itd. Iako ni onda ne mora da znaci ali opet, nekako se oseca covek sigurnije...

+Quote Post
LuckyBug
poruka Mar 2 2012, 21:49
Poruka #11

xeon umesto i7

+Quote Post
arados
poruka Mar 2 2012, 21:56
Poruka #12

CITAT (toda76 @ Mar 2 2012, 18:27) *
^^ koliko se ja razumem sve je to OK-ali uguraj nekako jos 8 Gb RAMa-mislim da DDR 3 nikad nije bio jeftiniji, a vredece Ti..

Kud vise.. ide osam plocica od 4gb.. to je 32gb. mislim da nije malo..

Zasto xeon umjesto i7? Koji se bolje clocka? Taj i7 je ako se ne varam 6 core i moze se overclockat na 5ghz..

+Quote Post
LuckyBug
poruka Mar 2 2012, 23:40
Poruka #13

Zato sto je xeon to sto jeste, daleko brzi u praksi od i7 za rendering, ne znam kako bih ti to slikovitije objasnio osim recimo da uporedis ferari i neki mercedes, obojica su skupocena ali jedan je podesen za trke dok je drugi za cisto zadovoljstvo.
Profesionalne radne stanice neretko koriste xeone, jer je to prosto way to go.
Na kraju krajeva izbor je tvoj, ja nakon deset godina rada samo mogu da pohvalim xeone, i da kazem da su quadro cisto izdrkavanje i bespotreban trosak, eto toliko.

+Quote Post
arados
poruka Mar 2 2012, 23:44
Poruka #14

CITAT (LuckyBug @ Mar 2 2012, 23:40) *
Zato sto je xeon to sto jeste, daleko brzi u praksi od i7 za rendering, ne znam kako bih ti to slikovitije objasnio osim recimo da uporedis ferari i neki mercedes, obojica su skupocena ali jedan je podesen za trke dok je drugi za cisto zadovoljstvo.
Profesionalne radne stanice neretko koriste xeone, jer je to prosto way to go.

Tnx, zvucis uvjerljivo. koji xeon onda preporucas? Koliko to dize cijenu? Da li bi i7 overclockan barem priblizno postigao iste performanse? Hvala

+Quote Post
LuckyBug
poruka Mar 2 2012, 23:49
Poruka #15

A ne znam mozda i bi, ja sam na poslu bukvalno silovao moj xeon i on je sve to izdrzao stojicki, nisam hardveras govorim onako za osecaj u radu, brojke na papiru mi ne znace mnogo.
Premda je to na poslu bila profesionalna radna stanica od Dell-a, svaka komponeneta je bila nastimana da sljaka kako treba.
Ovo je serija koju sam poslednju koristio recimo, da se isplati ovde da se naruci rekao bih ti uzmi ovo i nemas problema narednih par godina http://www.dell.com/us/business/p/precision-t1600/pd

*
Naravno komponente sam biras, ovaj moj je stigao sa Quad Core Xeon E3-1280 (3.50 GHz, 8M L3, 0GT, Turbo)

Naravno i da odaberes i7 procices sjajno, ne moj da te plasi da gubis svetlosnu godinu, to je prosto moje misljenje.

+Quote Post
MulinoBianco
poruka Mar 3 2012, 14:45
Poruka #16

CITAT (maymoon @ Mar 2 2012, 18:23) *
Gde ima ovo da se kupi kod nas?

moze i na pm ako je reklama...

ne bih znao da ti kazem...
zaboravio sam da stavim i neke dell-ove modele koji su cak i bolji od gore navedenog asus-a

+Quote Post
Blah Goye
poruka Mar 6 2012, 13:06
Poruka #17

Datum reg.: 12-August 06
Član broj: 5,781

Да не постављам нову тему, DELL XPS 17 (i7, 8GB, M555), има ли неко искуства са том машином? Смеши ми се леп посао и могао бих да приуштим себи преносну радну станицу, која би ми и годила јербо ми је досадило да вуцарам, тамо амо, кућиште и два монитора. По разним форумима и Јутјубу видим да сасвим лепо гони све модерне игре, али мене интересују могућности примене у 3ДСМ, ЦС5 и тд.

+Quote Post
kobayashi
poruka Mar 7 2012, 01:43
Poruka #18

Datum reg.: 18-September 06
Član broj: 6,377

Pa sad ne znam po cemu je novi Xeon bolji od i7, osim ako treba brdo memorije ili dvoprocesorska podrska (ranije to jeste bio slucaj, ali sada su bazirani na potpuno istom jezgru i razlike su minimalne ako se ne ide preko nekog ogranicenja sa memorijom, tako da...):
CITAT
There are three products that are part of the Nehalem microarchitecture currently: Core i7, Xeon 3500 and Xeon 5500.

Core i7 = High-end Desktop Nehalem
Xeon 3500 = Adds optional ECC memory support [Targeted for workstations]
Xeon 5500 = Adds support for 2 CPUs [Targeted for dual CPU servers & workstations]

At the same MHz, all these CPUs will perform exactly the same.
If you want the fastest and most flexible (for overclocking) CPU for desktop use, select the forthcoming Core i7 975 "Extreme Edition" CPU or the Xeon 3570. They will both work on the same exact motherboard, even though most won't bother advertising they accept the Xeon 3500 version.

CITAT
Using a dual xeon configuration would also give you 2 memory controller which can access twice as much memory as a single xeon 3500 or core i7.
The initial intel motherboard for the new xeons support up to 96GB of memory. May not be necessary for your average user but some people have a real need for it. I guess its only a matter of time before 16GB ddr3 memory dimms become widespread which will increase these configurations to use up to 192GB of memory.

Izvor: http://communities.intel.com/thread/4033

Ali, naravno, postavljac teme ne prica bas o ovolikim gigabajtima, mada mu za rendering to ne bi bilo suvisno.

+Quote Post
LuckyBug
poruka Mar 7 2012, 02:12
Poruka #19

Kao sto rekoh, nisam hardveras, znam od ranije da se veci studiji opremaju radnim stanicama sa xeonima, na poslu sam i ja dobio jednu takvu, mozda na papiru to jeste isto, ili ispod, iznad ... ali u praksi, kad radis i rendas, kao sto sam ja, rad sa xeonom je pesma.
Napominjem moja radna stanica je bila benchmark da li uzeti jos, ostalih stotinjak su bili i7, i5 cak i neki slabiji van konkurencije.
Nije kazem nebo i zemlja, jer ne moze biti, ali se razlika osetila.

+Quote Post
MulinoBianco
poruka Mar 7 2012, 12:29
Poruka #20

CITAT (Blah Goye @ Mar 6 2012, 13:06) *
Да не постављам нову тему, DELL XPS 17 (i7, 8GB, M555), има ли неко искуства са том машином? Смеши ми се леп посао и могао бих да приуштим себи преносну радну станицу, која би ми и годила јербо ми је досадило да вуцарам, тамо амо, кућиште и два монитора. По разним форумима и Јутјубу видим да сасвим лепо гони све модерне игре, али мене интересују могућности примене у 3ДСМ, ЦС5 и тд.

i ja sam hteo da uzmem neki lap top za rad u maxu,ali,ja mislim,da nema lap topa koji moze zameniti rad sa PC.Veliki ekran,nema grejanja kao kod lap topa,jaci procesori,graficka karta,ostavis ga celu noc da radi render...mislim da je pogresna investicija uzimati lap top za rad u 3ds max...
i meni je isto trebao,jer se krecem dosta,ali tesko je raditi sa lap topom
i vidi ovaj xenon,laki bag ima vrlo ubedljivu promociju ovog procesora =)

+Quote Post

2 - broj stranica V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic

Lo-fi verzija Trenutno vreme: Wednesday 22. May 2013 - 13:08

Sve informacije (poruke, teme i sl.) predstavljaju stavove samo njihovih autora.
Objavljivanje informacija sa sajta u nekomercijalne svrhe moguće je samo uz navođenje URL adrese diskusije.
Za sve druge vidove distribucije potrebno je imati izričitu dozvolu administratora Dizajn Zone i/ili autora poruka.
Autorska prava za sadržaj poruke zadržava njihov autor, osim ako nije drugačije naznačeno.