Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )

Forum Rules *** PRAVILA FOTO FORUMA *** Pročitaj pre postovanja!

Reply to this topicStart new topic

Black&White Set, nista kao crno i belo

Ocena 5 V
V
MilANimaL
poruka Jul 11 2009, 17:17
Poruka #1

Grupa: Članovi
Datum reg.: 21-March 09
Član broj: 28,711

Uvek se vracam ovoj tehnici, i uvek ce mi biti omiljena... moj crno beli pogled na svet wink.gif

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.
Go to the top of the page

+Quote Post
MilANimaL
poruka Jul 12 2009, 02:16
Poruka #2

10.

+Quote Post
totalni pocetnik
poruka Jul 12 2009, 06:26
Poruka #3

Datum reg.: 28-September 07
Član broj: 15,334

Jednom recju odlicno. Koje su lokacije u pitanju, posebno slike 3, 6 i 7.

+Quote Post
MilANimaL
poruka Jul 12 2009, 16:08
Poruka #4

Hvala smile.gif
3. Jezero Snjeznica kod Ugljevika, BiH
6. Kapija pravoslavne crkve u Sremskim Karlovcima
7. Hodnik na tvrdjavi u Budimpesti

+Quote Post
astrbac
poruka Jul 12 2009, 17:11
Poruka #5

Grupa: Članovi 1
Datum reg.: 21-October 08
Član broj: 24,633

FANTASTICNO!!

Daj reci sto si radio na slikama ako moze? Vidim malo HDR-a, pa malo blokiranih crnih, pregorenih svijetlih tonova, ali slike izgledaju mrak, mrak, mrak. Malo filmski a opet drugacije....

--
Mala radionica interneta d.o.o.
www.mri.hr
Desktop, web and mobile programming

+Quote Post
MilANimaL
poruka Jul 12 2009, 18:47
Poruka #6

Hvala wink.gif
Nema HDR-a, samo se igram sa podesavanjima kontrasta i senki, kad-kad dodam difuse glow, ali na "keca" wink.gif

+Quote Post
milanpro
poruka Jul 13 2009, 07:52
Poruka #7

Datum reg.: 16-March 09
Član broj: 28,525

Meni se svidjaju 4. i 9. i to bash!

+Quote Post
Mali Pepa
poruka Jul 13 2009, 11:52
Poruka #8

Datum reg.: 14-October 08
Član broj: 24,416

Milane,puno slika,pošteno bi bilo da su tematski povezane,ovako prosto zaboravim i šta sam video.Favorit mi je 4 i najviše ide u naslovu crno-beli svet.
Pozdrav.

+Quote Post
MilANimaL
poruka Jul 13 2009, 17:33
Poruka #9

CITAT (Mali Pepa @ Jul 13 2009, 12:52) *
Milane,puno slika,pošteno bi bilo da su tematski povezane,ovako prosto zaboravim i šta sam video.Favorit mi je 4 i najviše ide u naslovu crno-beli svet.
Pozdrav.

A zasto mora da bude sve tematski povezano? Ja iskreno ne volim to, da se uhvatim istog motiva, pa iz 500 uglova wink.gif Zar je 10 fotki previse za zapamtiti? wink.gif Pozz

+Quote Post
Mali Pepa
poruka Jul 14 2009, 09:48
Poruka #10

Datum reg.: 14-October 08
Član broj: 24,416

Sorry Milane,nisam dobro objasnio.Mislim ista tema - različiti motivi.Fotke u BW npr.tamna i osvetljena strana ulice,bela i crna bilijarska kugla,itd...
pozzz rolleyes.gif

+Quote Post
...creatrix...
poruka Jul 14 2009, 13:00
Poruka #11

Datum reg.: 18-July 08
Član broj: 22,587

deveta je zabodna... pored te sve druge izgledaju mnogo loshe... sedma nije losha ali mi nesto sa ochima nije u redu... taj blur mi sumljiv...

+Quote Post
Z1000
poruka Jul 14 2009, 14:25
Poruka #12

Datum reg.: 26-September 08
Član broj: 23,979

Meni 6,8,9 fantazija!! Petarda!!

+Quote Post
MilANimaL
poruka Jul 14 2009, 15:53
Poruka #13

CITAT (Mali Pepa @ Jul 14 2009, 10:48) *
Sorry Milane,nisam dobro objasnio.Mislim ista tema - različiti motivi.Fotke u BW npr.tamna i osvetljena strana ulice,bela i crna bilijarska kugla,itd...
pozzz rolleyes.gif

Kontam, ali mi je malo glupo da razbijam sve na 15 podtema, zato je i naslov takav "Black&White set", mogao sam da razbijem na arhitekturu, portrete...ali ne bih bas da spamujem forum wink.gif ovako je sve na jednom mestu wink.gif

+Quote Post
MilANimaL
poruka Jul 14 2009, 15:55
Poruka #14

CITAT (...creatrix... @ Jul 14 2009, 14:00) *
deveta je zabodna... pored te sve druge izgledaju mnogo loshe... sedma nije losha ali mi nesto sa ochima nije u redu... taj blur mi sumljiv...

Hvala wink.gif Na sedmoj sam namerno pojacao blur da bih dobio bas tu iluziju prostora, nekome se ne svidja, sta cu ja tongue.gif

+Quote Post
...creatrix...
poruka Jul 15 2009, 21:52
Poruka #15

...sta ja znam... nije toliko da li mi se svidja ili ne svidja konceot, tema ili bilo sta drugo... nego mi nekako... to jako bode oko... suvishe mi je kontrastna... i nakaradno kropovana... ovaj zid gore sto se vidi je mnogo osvetljen... kao da je radilo shurenje blicem ili sl... nekako mi je sva... suvishe progorela... jaka...

...mnogo smeta taj prostor gore koji ne ide u prilog fotografiji... jasno je da je u pitanju neko spustanje, stmrmoglavljenje niz stepenice, kao onaj momenat pred ulazak u dubok san- kada sanjas da padas... sje je to OK... ali ovo gore bode oko...

...kontam da je poenta na svim fotografijama jak kontrast... ali... ideja celokupna je zanimljiva ali mi realizacija shkripi...

...nije do dopadanja...

+Quote Post
MilANimaL
poruka Jul 15 2009, 22:32
Poruka #16

Stvar ukusa i stila. Volim jaci kontrast, to je jednostavno moj stil i tacka wink.gif nema nikakvog kropa, ne znam gde to vidis uopste huh.gif Zid gore koji ti smeta je prirodno osvetljen. Kao sto sam vec rekao, jedino sto povezuje ove fotke je crno-bela tehnika, svaka je za sebe, nisam hteo da postavljam 15 tema sa po jednom fotkom. A sto se realizacije tice, ne znam sta da ti kazem, svakome se svidja nesto drugacije i smeta mu nesto drugo wink.gif uglavnom smeta tongue.gif

+Quote Post
...creatrix...
poruka Jul 16 2009, 11:49
Poruka #17

...niko ne spori da je to bio fazon... da si pazljivo prochitao to sam i napisala... da mi je jasno da je to fazon i stvar koja povezuje sve ove fotografije... u redu je to...

...govorim o elementu tog gornjeg zida (bio izblican ili ne, to je jako nebitno) i kako on odvlachi paznju i o tome kako blur ne pashe... nije stvar ukusa nego kvaliteta obrade...

+Quote Post
MilANimaL
poruka Jul 16 2009, 19:47
Poruka #18

sve je stvar ukusa, nesto ti se ili svidja ili ne, nema tu sive zone (bar ne kod mene) wink.gif Najjednostavnije, ili te nesto pogodi ili ne wink.gif Sad, to je nesto sasvim drugo sto ovde retko ko kaze "ej, ne svidja mi se, jednostavno", nego svi odmah barataju tehnikalijama, kao automehanicari, a ovde se, koliko se meni cini radi o umetnosti i njenoj slobodi. Ili gresim, radi se o svemu osim o umetnosti tongue.gif Odlutah ja, sprecite me tongue.gif

+Quote Post
...creatrix...
poruka Jul 16 2009, 23:33
Poruka #19

...heh... ne... ja ne govorim o lichnom sudu ukusa... ne bacam se tehnikalijama kakvim se inache zonashi vole bacati... ja ti govorim da ovo ne valja za oko... nije to da meni ne valja (nisam ja bitna kao ona koja izriche sud, nije subjektivno iako subjekt izgovara i progovara o sudu)...

...sjajno, da umetnichka sloboda je OK ali samo ukoliko ide u prilog fotografiji i ukoliko joj daje kompliment, ukoliko ide u njenu korist... ovde blur ne ide u korist ove fotografije jer je loshe uradjen blur... shvatas?

...uostalom, kaze jedan chika (holivudski reziser): In art, the obvious is a sin...

...elem, da dodam... analogija sa automehanicharem ti je losha... logichki ne pije vodu wink.gif

+Quote Post
MilANimaL
poruka Jul 16 2009, 23:46
Poruka #20

Cekaj, ne valja ti, ali nije da tebi ne valja? huh.gif Postujem sve sto kazes, a ja samo hocu da kazem da sam ja tako hteo da napravim neku sliku, nebitno koju, i to je to. Nekome ce se svideti, nebitno da li je tehnicki ispravna ili ne, a nekome nece. Nekome legne obrada, nekome ne. A sad da ti objasnim analogiju...Ne znam da li znas sta automehanicar radi? tongue.gif Ako fotografiju uporedis sa automobilom, onda ti mozda i bude jasnije wink.gif

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Lo-fi verzija Trenutno vreme: Thursday 23. May 2013 - 04:55

Sve informacije (poruke, teme i sl.) predstavljaju stavove samo njihovih autora.
Objavljivanje informacija sa sajta u nekomercijalne svrhe moguće je samo uz navođenje URL adrese diskusije.
Za sve druge vidove distribucije potrebno je imati izričitu dozvolu administratora Dizajn Zone i/ili autora poruka.
Autorska prava za sadržaj poruke zadržava njihov autor, osim ako nije drugačije naznačeno.