Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )

Reply to this topicStart new topic

logo za problemiste

V
nezvanova
poruka Feb 16 2009, 11:23
Poruka #1

Grupa: Članovi 1
Datum reg.: 1-October 07
Član broj: 15,464

molim vas da prokomentarisete logo koji radim /po narudzbi, pa je malo veca odgovornost na meni/
zapravo, zanima me da li mislite da je varijanta uradjena u perspektivi ipak neadekvatna za konacnu izvedbu, jer je subotica poslednja tacka, pa je polje-kvadrat skroz deformisan.

meni se dopalo da prvobitno resenu ideju sa mapom srbije izvucenu iz 64 sahovskih polja postavim u perspektivi, i da simbol resavaca sahovskih problema srbije /taj pesak, zapetljan/ stavim na polje subotice gde ce se odrzati evropsko prvenstvo, ali sam sad u nedoumici, mislim da bi bilo ok da je neki oku blizi grad u pitanju, ovako mi se cini uzaludno da to doterujem....

zahvalna, unapred
/i matora, pa sam zato toliko zvanicna ;-)))
Prikačeni fajlovi
Prikačen fajl  res_1.jpg ( 76.83K ) Broj download-a: 182
Prikačen fajl  res2.jpg ( 62.14K ) Broj download-a: 170

Go to the top of the page

+Quote Post
bos
poruka Feb 16 2009, 12:28
Poruka #2

Grupa: Članovi
Datum reg.: 27-July 06
Član broj: 5,587

1. wink.gif

+Quote Post
Fermina Daza
poruka Feb 16 2009, 13:49
Poruka #3

Datum reg.: 12-October 08
Član broj: 24,359

Glas za jedini od mene takodje. Mozda da skratis, tj. da maknes te kockice koje se protezu dolje ispod ispisa. Nesto mi je nezgrapan logo, prostire se na sve strane previse za moj ukus.

+Quote Post
Mandos
poruka Feb 25 2009, 11:33
Poruka #4

Datum reg.: 8-December 07
Član broj: 17,709

Ne , kvadratici su cool smile.gif Meni se svidja br. 2, vise asocira na kartu Srbije, mada ti se perspektiva mozda malo previse krivi na desnu stranu.

+Quote Post
Zeka
poruka Feb 25 2009, 12:33
Poruka #5

Datum reg.: 16-June 05
Član broj: 955

Dobra ideja Bolja mi je 2-ka! Ali probaj da perspektivu dovedes u horizontalu.

+Quote Post
UnderDog
poruka Feb 25 2009, 15:50
Poruka #6

Datum reg.: 13-March 06
Član broj: 3,757

U horizontalu, a takođe mislim da nema potebe da polje ispod figure bude uokvireno. Dodaješ još jedan element, koji odskače od celine. Dovoljno je da i to polje bude plavo ili crno, ili uvedi treću boju (zelenu, žutu...), ali nemoj mu menjati oblik.

+Quote Post
nerva_traianus
poruka Feb 25 2009, 17:03
Poruka #7

Datum reg.: 16-September 08
Član broj: 23,742

Prvo rešenje me je više asociralo na F1 trke, nego na šahovski hepening.
Drugo rešenje je ok, samo probaj da mu još malo daš po perspektivi.

Dalje, tipografija mi je ok, tu ništa ne bih dir'o.
Da sam na tvom mestu, potrudio bih se da nađem bolju/upečatljiviju šahovsku figuru. Recimo skakača.

EDIT> Ako bi ova polja trebala da predstavljaju mapu Srbije, onda ne vidim razlog zašto ne bi stavila konture mape Srbije i u njoj kvadratiće. Ali i to je za#ebano iz očiglednog razloga - šahovnica i Srbija... može da izazove brdo neprimerenih komentara, jbg.

Sve u svemu, uz male korekcije, ima potencijala.

Pozz

+Quote Post
iwanwg
poruka Feb 25 2009, 17:58
Poruka #8

Datum reg.: 5-September 08
Član broj: 23,511

dvojka je bolja. malo vise vuce u desno sto zbog losije perspektive sto zbog texta. super je ideja za oblik srbije a na vrhu (severu) subotica. sto se figure tiche, mozhda da stavis konja jer ce on jos vise ubediti da je u pitanju sah. ova sadasnja nije bas prepoznatljiva, pa nisi siguran da li je u pitanju neka kula, sahovska figura ili pak nesto sasvim trece. toliko od mene. pozz

+Quote Post
nezvanova
poruka Feb 25 2009, 22:37
Poruka #9

Datum reg.: 1-October 07
Član broj: 15,464

dragi drugari,
hvala vam svima na komentarima, stvarno ste konstruktivni i svaka vasa primedba je mogla biti od pomoci. kazem mogla, jer sam resenje predala pre tri dana.
da nisam, sigurno bih ispravila ono sto ste uocili, a ja kao i svaki rogonja poslednja saznala ;-))

a kako je ispalo to do kraja?
e pa ovako....

a) ipak se odlucila za resenje br. 2,

q) malo doterala, kao i vi, primetila da bi valjalo da polje pod suboticom uradim u drugoj boji, dakle, ostalo je deo skupa kvadratica izvedenih iz kontura mape srbije u perspektivi koju sam ispravila /i ja sam, kao i vi, primetila da se krivi/

c) na polju kod subotice stoji pesak koji je simbol sahovskih problemista srbije, dosta je prepoznatljiv u tim njihovim sahovskim krugovima, trazili su ukoliko je moguce, da se negde pojavi - zbog toga nije konj ili neka druga sahovska figura....

d) GRESKA i ja sad to vidim -nisam dovoljno podigla perspektivu - nesto zbog straha da se uopste nece naslutiti da je mapa srbije u pitanju, nesto zbog opustencije jer je logo isao na odobrenje kod zaista retko inteligentnih matematicara - to su ti resavaci sahovskih problema, a oni nisu imali primedbi na perspektivu a nesto zbog sopstvene "slepe mrlje" zbog koje se i daju resenja na uvid ljudima od poverenja....
sve u svemu, sad to vidim, trebala sam jos podici perspektivu.
a resenje koje sam predala i koje sam ovde okacila je u plavoj boji, mada boje loga u ovom slucaju nisu bitne
/ovo im je radjeno za sajt RGB je i dovoljno je mala rezolucija da ga ovde okacim/

jos jednom, hvala svima na korisnim sugestijama
/mozda ipak uspem da ispravim stvar, nisu jos poceli sa stampom, samo su za sada sajt pustili..../
Prikačeni fajlovi
Prikačen fajl  logo_plavi_plakat_low_RGB.jpg ( 43.2K ) Broj download-a: 34

+Quote Post
Misshole
poruka Mar 2 2009, 01:32
Poruka #10

Datum reg.: 9-March 08
Član broj: 19,725

2

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Lo-fi verzija Trenutno vreme: Sunday 19. May 2013 - 08:28

Sve informacije (poruke, teme i sl.) predstavljaju stavove samo njihovih autora.
Objavljivanje informacija sa sajta u nekomercijalne svrhe moguće je samo uz navođenje URL adrese diskusije.
Za sve druge vidove distribucije potrebno je imati izričitu dozvolu administratora Dizajn Zone i/ili autora poruka.
Autorska prava za sadržaj poruke zadržava njihov autor, osim ako nije drugačije naznačeno.