[reseno] deactive movie? |
Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )
![]() ![]() |
[reseno] deactive movie? |
Jul 26 2007, 08:18
Poruka
|
|
|
imam mali problem...pokusacu da objasnim pa ako neko moze da pomogne...
imam main movie i u njemu neko dugme... imam popup koji se nevidi (alpha=0) ali je u layeru iznad main movia e sad, kad kliknem na ono dugme, popup postaje vidljiv ali problem je sto mogu da klikam na dugmice koji se nalaze na main moviu ako je popup preko njega, kao da je proziran...kako to da resim? jel mogu da kad se klikne na dugme nekako deativiram main movie, to jest samo mi treba resenje da se kroz popup nemoze kliknuti na main koji je ispod... nadam se da sam bio jasan... |
|
|
|
|
Jul 26 2007, 09:14
Poruka
|
|
|
Znaci hoces kad kliknes na button da on bude disable ili neki tamo drugi button da bude disable? onda ovako:
CODE button.onRelease = function() {
this.enabled = false; //ili recimo neki tamo drugi buttom deaktiviras blokiras _root.nekiDrugiButton.enabled = false; } |
|
|
|
|
Jul 26 2007, 10:26
Poruka
|
|
|
ne ne,
hocu da mi seo main movie bude neaktivan, znaci da se vidi ali da nista nije aktivno dok je popup aktiviran... znaci dugmetom pozivam popup i on se pojavi preko main movia, ali kroz popup mogu da klikam na neke dugmice koji se nalaze u sklopu main movia, to nezelim, hocu da dok god mi je popup aktivan da mi main bude zamrznut i da mi rade dugmici samo na popup-u, kontas sad... |
|
|
|
|
Jul 26 2007, 12:46
Poruka
|
|
|
određeni član Grupa: Urednici Poruke: 2,628 Datum reg.: 6-February 05 Lokacija: orion Član broj: 227 |
CODE popup.pozadina.onPress = function() {
// ništa } popup.pozadina.useHandCursor = false; |
|
|
|
Jul 26 2007, 13:11
Poruka
|
|
|
^ bas tako
stari dobri modal cover umesto funkcije je bolja fora popup.pozadina.onPress = null; radi i tako, a izgleda cistije. |
|
|
|
|
Jul 26 2007, 13:43
Poruka
|
|
|
sta je suprotno od null; ?
|
|
|
|
|
Jul 26 2007, 13:56
Poruka
|
|
|
value ?
|
|
|
|
|
Jul 26 2007, 14:49
Poruka
|
|
|
sta je suprotno od null; ? Zasto te zanima? Ovo sto je Nixa rekao je tacno -- bilo koja vrednost ili referenca je suprotna null.Anyway, razlog zbog kojeg sam predlozio null je zbog toga sto onPress radi samo ukoliko mu se dodeli bilo kakva vrednost, a u opstem slucaju i null je tip vrednosti, tako da onPress = null radi. Ako hoces da ubijes onPress, moraces da koristis delete. Umesto null mozes upotrebiti i function() {} kao sto je the predlozio, ali mozes staviti i 0, sto je semanticki pogresno, ali isto radi. Odluci sam. |
|
|
|
|
Jul 26 2007, 17:48
Poruka
|
|
|
određeni član Grupa: Urednici Poruke: 2,628 Datum reg.: 6-February 05 Lokacija: orion Član broj: 227 |
|
|
|
|
Jul 26 2007, 19:55
Poruka
|
|
|
^ nemoj da zbunjujes coveka
|
|
|
|
|
Jul 27 2007, 06:56
Poruka
|
|
|
moze se reci da sam resio ovo ali u sklopu toga pojavio se novi problem koji neznam da resim, valjalo bih da posaljem fajl nekom ko ima vremena da pogleda i eventualno pomogne...siguran sam da za ovo sto sam uradio postoji mnoogo prostije resenje...
inace radim za sebe nesto... ima zainteresovanih? |
|
|
|
|
Jul 27 2007, 10:11
Poruka
|
|
|
Posalji slobodno.
|