Foto konkursi, -FIAP itd...- |
Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )
![]() ![]() |
Foto konkursi, -FIAP itd...- |
Sep 16 2011, 23:27
Poruka
|
|
|
CITAT ja jednostavno ne razumem ko sedi na tim mestima i odlucuje sta je umetnicka-tehnicki vrlo dobra fotografija. Neko je još davno izjavio mudrost da se, npr., u nekim novinama za foto urednika vrlo često bira pajser koji pravi najlošije fotografije i to iz vrlo praktičnog razloga - manje je na terenu, ne fotka mnogo, manje su šanse da zasere stvar. a kad takav pajser dođe na mesto urednika normalno je da će birati najlošije fotke i to iz više razloga, prvi je taj da su mu lični estetski i tehnički kriterijumi niski a druga da neće birati dobre fotke iz proste sujete - da mu niko ne bi slučajno 'ugrozio' poziciju autoriteta. |
|
|
|
|
Sep 17 2011, 02:07
Poruka
|
|
|
^
tuzan je takav covek. pogotovo zbog ove poslednje recenice. btw.. fotke sa pdf-a su keva. |
|
|
|
|
Sep 17 2011, 10:23
Poruka
|
|
|
Grupa: Članovi Poruke: 764 Datum reg.: 11-September 05 Član broj: 1,655 |
Dobe su slike sa ovih pdf-ova.ali i tu ima nekih po meni nelogisnosti...neke mnogo dobre nisu uzele nagrade,nego su samo uvrstene u izlozbu...jbg,ukusi...Ima i jedan portret devojke jednog naseg lika(zaboravih sad ime,mrzi me da ponovo otvaram pdf) koji se pojavljuje kao pohvaljen u obe izlozbe,a recimo meni deluje potpuno prosecno...
|
|
|
|
Sep 17 2011, 22:24
Poruka
|
|
|
Sto neko lepo rece, masovnost ne utice na kvalitet, tj. kad pristigne 5 ili 10 hiljada fotografija, uvek se moze izdvojiti 300 fenomenalnih, a onih ostalih par hiljada sto je primljeno na izlozbu sluzi cisto da bi i dalje veliki broj autora slao fotografije na izlozbe i placanjem kotizacije zapravo finansirao samo postojanje izlozbe, cime je omoguceno da tih 300 najboljih fotki postanu dostupni sirem auditorijumu - naravno, postoji flickr i drugi servisi, ali tamo je na hiljade i milione fotki, i nemoguce je to pregledati u nekom razumnom vremenskom roku, plus sto nema pisanog traga o fotografiji i autor nema neko zvanicno priznanje za dobru fotografiju.
Cak je i 1x.com postao toliko obiman da je nemoguce pregledati sve fotografije, da ne pominjem sto mnogi sajtovi koriste takav interfejs da se mora posebno kliknuti za pregled svake fotke u vecoj rezoluciji, sto iziskuje poprilican napor, dok kod onih koji imaju opciju za slideshow posetilac sajta ne moze mnogo da utice na izbor fotografija. Naravno, i van ovog sistema izlozbi postoji mnogo fenomenalnih autora i fotografija (pogledajte samo koliko njih ima u temi linkovi i fotografi), ali je nemoguce sve to ispratiti i pogledati, i onda covek mora da se opredeli koje autore i koju vrstu fotografija ce da prati. Sve zavisi sta koga vise motivise i sta mu je interesantnije. |
|
|
|
|
Sep 18 2011, 18:00
Poruka
|
|
|
kakav je sistem drzhava - takvi su manje vishe i svi podsistemi tog sistema - pa i razni savezi. fotosavez na primer.
uzgred, jedan tu sa linka od autora kad se menjao fsj u fssrj u zrenjaninu (bio ja), onako bash me zadivio svojom neverovatno izrazenom zeljom da on recimo bude prezident fs. - i ubedjen sam da mu je zvanje - kome stremi - potrebno radi zvanja, a ne kao da kazemo neko formalno priznanje rada kao foto autora. slike su mu b.t.w. "onako". e, ali ljudi da ste bili tad tu - kaaaako ih je pokojni Tosic onako kulturno .... uh... me ne spustio na zemlju, nego ono zakopao 100m pod zemlju. eh... al' jedan beshe T. dodatak: imao sam ovde svojevremeno raspravu sa nekim ne secham se da li je bio vech zavrshio neku primenjenu ovde ili je hteo da je upishe, i ja skrenem paznju da mi je dan pre toga bila u studiju osoba koja je zavrsila tu skolu i NE ZNA shta je to fleshmetar, NE ZNA chemu to sluzi i tako dalje... kontam da su predavachi ta autistichna ekipa. mislim -svako je mnogo jak u svom dvorishtu. problem nastaje kad izadjesh iz dvorista, i provalish da ima mnogo vecih dvorishta od tvoga, i mnogo jachih igracha u tim dvorishtima. dodushe, uz neshto malo cigala uvek mozhe da se digne zid josh malo vishlji, i onda ne vidish nishta napolje, i do jaja ti je. ljuljash se u svojoj stolici za ljuljanje, shiljish svoje spolovilo, i tripujesh "jebo te kolika sam ja faca". |
|
|
|
|
Sep 18 2011, 18:47
Poruka
|
|
|
/\ CAR
|
|
|
|
|
Sep 18 2011, 22:18
Poruka
|
|
|
E, Toske je bio car nad carevima. Kad on zirira izlozbu, tu nije bilo preglasavanja (ono, od 5 clanova zirija mogu 3 da budu za, 2 protiv, pa je fotka prihvacena), nego samo kako on kaze. Pusti on lepo ostale da diskutuju valja li fotografija ili ne, ispucaju svoje argumente, a onda Toske pridje, razgura ih i uradi kako on smatra da treba (prihvati ili odbaci fotku za izlozbu).
Moze neko da kaze da to nije demokratija, vec diktatura, ali ne... diktatura je kad onaj ko odlucuje nema blage veze sa zivotom, demokratija je kad glupa vecina nadglasa pametnu manjinu (ne mora biti uvek, ali ako se dogodi samo jednom, svakako vodi nazadovanju), a ono sto je bilo u vreme Toskica... to je bio sistem, pa ako prodjes, znas da stvarno vredis; Doduse, i danas ako neko prodje za zvanje sa 5:0, onda se moze reci da stvarno vredi, ali kad se ljudi provuku sa 3:2, neko moze da se zapita da li bi prosao da je samo jedan od clanova zirija zamenjen nekim drugim. Ako ne, to onda nije u redu, i u pravu su pojedinci koji smatraju da bar za zvanje majstora treba da bude 5:0 ili eventualno 4:1. Naravno, sve pod uslovom da kriterijumi budu kao sto je to u ostalom svetu. Nego, ima li interesovanja za U/L prezentacije Tosicevih fotografija (oko 76MB)? Mogu da upload-ujem ako ima interesanata, jer je do toga gotovo nemoguce doci, posto je to prezentacija koja je isla na promociji njegove monografije ili tako nesto, a nisam siguran da taj CD ide uz samu monografiju. Ne samo sto ima fenomenalnih fotki, nego sto je muzika... Naravno, link samo preko PP. |
|
|
|
|
Sep 18 2011, 22:27
Poruka
|
|
|
Ja bih želeo taj link
Hvala |
|
|
|
|
Sep 18 2011, 23:16
Poruka
|
|
|
i ja.
hvala |
|
|
|
|
Sep 19 2011, 00:29
Poruka
|
|
|
pa haj i ja,kad sam vec zapoceo ovu papazjaniju...
|
|
|
|
Sep 19 2011, 02:22
Poruka
|
|
|
Poslao sam kao Reply onima koji su pitali preko PP.
Na zalost, na sve nacine sam pokusao da posaljem ostalima kao nove poruke, ali u svim browser-ima dobijem uvek ovo (dok sa Reply sve radi ok, mada ne ako promenim primaoca): CITAT Forbidden You don't have permission to access /forums/index.php on this server. Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request. pa molim one koji su dobili link kao odgovor na PP da proslede ostalima koji su trazili preko post-a, ili da mi ovi posalju PP na koji cu odgovoriti. |
|
|
|
|
Sep 19 2011, 09:01
Poruka
|
|
|
Poslao i ostalima, radi mi slanje nove poruke bez problema tek kad dodam "RE:" u naslov...
Ne znam zasto radi samo tako kako radi, ali je bitno da radi |
|
|
|
|
Sep 19 2011, 10:54
Poruka
|
|
|
@kobayashi
Lepo objašnjena suština. Lično mislim da vredi učestvovati iako dosta košta. Stok fotografija - za svoje fotografije dobijate novac ali ništa od slave. Tržište veoma lepo reguliše šta valja a šta ne. Stalno morate da radite i da napredujete da biste bili konkurentni. Foto sajtovi - nit dobijate nit dajete pare, dobro za početnike ali veoma brzo se dostigne izvesni nivo i tu nema daljeg napretka. Od gomile osrednjih i loših fotografija kvalitet teško da može da ispliva. Izložbe dajete pare a dobijate zauzvrat i neku kakvu takvu slavu i priznanja. Vaš rad ipak procenjuju uglavnom kompetentni ljudi. Može dosta da se nauči i napreduje ali traži puno vremena i novca. Ne prolazi sve i svašta i zavisno od ranga izložbe može da se vidi puno kvalitetnih fotografija na jednom mestu. Od svih sajtova 1x najviše sledi ovakav princip. |
|
|
|
|
Sep 19 2011, 12:17
Poruka
|
|
|
Ako moze i meni ta prezentacija Tosicevih radova.. Hvala
|
|
|
|
|
Sep 19 2011, 14:26
Poruka
|
|
|
Ta molicu lepo ni ja se ne bih naljutio da dobijem taj link. Hvala unapred.
|
|
|
|
|
Sep 19 2011, 14:38
Poruka
|
|
|
ocu i ja
|
|
|
|
|
Sep 19 2011, 15:05
Poruka
|
|
|
ja do sada nisam znao za 1x sajt(glup),kakva su iskustva sa tim?
|
|
|
|
Sep 19 2011, 16:02
Poruka
|
|
|
^ Pa vise manje dobra, u stvari vrlo dobra.
Pod jedan, stvrano prodju dobre fotografije, nema krsa ali s druge strane imaju dosta specifican "ukus" da se tako zirazim. Maltene unapred znas da li ce nesto proci ili ne..... meni se licno dopada njihv izbor mada ume da bude pomalo monoton. U svakom slucaju vredi gledati te radove, ima stvarno fenomenalnih fotografija... inace druga najpopularnija fotka (prosle godine) je fotografija jednog beogradskog advokata... sad vidim da je pala podosta ali je svakako izuzetno delo http://1x.com/photo/27232/all/popular-ever/life-is-beautiful |
|
|
|
|
Sep 19 2011, 17:46
Poruka
|
|
|
slažem se za monotonost.
kobayashi, udri me sa linkom. |
|