[Shootout] Druga runda, tema: Životinje, Još uvek pomalo beta ... |
Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )
![]() ![]() |
[Shootout] Druga runda, tema: Životinje, Još uvek pomalo beta ... |
Oct 30 2008, 18:44
Poruka
|
|
|
Prvi Dizajnzona Foto ShootOut / Druga runda
* Tema za drugu rundu: „Životinje” Rok za slanje fotografija: ponedeljak, 3. novembar 2008. do 21h PRVU RUNDU SU PROŠLI: Silver_pk Underdog lukastrika bamby Jaguar IWBD TRO Ld Starlight kameni Čestitke pobednicima ove runde PRVU RUNDU NISU PROŠLI: Nisu poslali radove: Gremlin o('!')o stra „Na poene”: deus&machina Smena 8 millann dr bouz 1nf1n1ty PRAVILA TAKMIČENJA: 1) Takmičenje je otvoreno za sve članove foruma. U takmičenju učestvuje prvih 16 koji se prijave (razmislite pre prijavljivanja da se ne bi dešavalo da odustajete na pola takmičenja). U drugoj rundi se takmiče pobednici iz prve runde. 2) Fotografija mora biti veličine tačno 650 x ... pixela (650 pixela po dužoj strani). Fotografija mora biti u .jpeg formatu bez preterane kompresije, obavezno sa EXIF-om (osim u slučajevima kada je snimljena filmašem). 3) Obrada u Photoshop-u ili drugim programima mora biti minimalna. Dozvoljeno je sledeće: levels, curves, contrast, brightness, shadow/highlights, korekcija boja, konverzija kolor fotografije u crno-belu, crop, resize, uoštravanje i sl. minimalne intervencije. Nije dozvoljeno sledeće: teška upotreba filtera, ekstremna korekcija boja, fotomontaže, dodavanje ili uklanjanje objekata sa fotografije (recimo, nije dozvoljeno ukloniti nekog iz kadra, ili dodati neki predmet na scenu, ali jeste ok clone/heal tool prilikom uklanjanja prašine zbog senzora, sređivanja sitnica na koži i sl.). Fotografija ne sme imati ram, potpis, dekoraciju niti bilo šta slično. 4) Fotografije i podatke šaljete na e-adresu: photo.dizajnzona @ gmail.com Kao subject stavite "za shootout". Uz fotografiju obavezno šaljete ime, prezime i vaše korisničko ime na Dizajnzoni: OPIS TAKMIČENJA: 1) Svi takmičari će biti žrebom podeljeni u parove koji će se takmičiti u 7-dnevnim rundama, pobednik ide dalje. Svaka runda ima jednu jedinstvenu temu za sve takmičarske parove. 2) Runda počinje u petak (tema se objavljuje u četvrtak uveče) i traje do ponedeljka uveče, kada se postavlja tema za glasanje koje traje do četvrtka popodne. Po zaključenju glasanja se proglašavaju pobednici runde i objavljuje se tema za sledeću rundu. Takmičar koji u pravilima određenom roku ne pošalje fotografiju automatski gubi. * Pravo je svakog člana da temu razume na svoj način, isto koliko je i pravo svakog člana da pri ocenjivanju fotografija u galeriji takmičenja ne razume poentu ili ideju autora. Sud o tome koliko je neka fotografija dobra i koliko je odgovor na temu će doneti članovi svojim ocenama. Sve fotografije poslate prema pravilima učestvuju u takmičenju, pod uslovom da ne prelaze granice pristojnosti za javno prikazivanje na Dizajnzoni. |
|
|
|
|
Oct 30 2008, 18:48
Poruka
|
|
|
Grupa: Članovi Poruke: 185 Datum reg.: 1-March 07 Lokacija: Novi Sad Član broj: 9,480 |
Bravo mi!
E, sad, sto se ove teme tice, nadao sam se necem malko drugacijem, no bice i ovako nesto... Let the games - begin! |
|
|
|
Oct 30 2008, 18:50
Poruka
|
|
|
OK, oladiiću od frontova malo, nije to tako loše.
Samo bih voleo znati kojom fintom je IW pobedio kod rezultata 11:11? |
|
|
|
|
Oct 30 2008, 18:53
Poruka
|
|
|
^^Jedan glas za tebe se ne racuna, gospodin glasac ima manje od 30 postova. Ali, bogme gusto je bilo
|
|
|
|
|
Oct 30 2008, 19:16
Poruka
|
|
|
Onda ga nije trebalo ostavljati na listi.
Jbg-a, džabe sam dao čoeku 20€... No dobro, hajd' ti mladiću, pa pobedi ove pacere iz drugih utakmica! Da se zna ko je igr'o finale pre finala. |
|
|
|
|
Oct 30 2008, 19:19
Poruka
|
|
|
sto nas dovodi do pitanja - sta kad zaista bude remi, a kako se rapidno smanjuje broj glasaca - vrlo je izvesno da ce biti.
btw. da nismo glasali mi koji ucestvujemo, bilo bi manje glasaca nego ucesnika, sto je govnjiva situacija. |
|
|
|
|
Oct 30 2008, 19:33
Poruka
|
|
|
Ne znam kako privuci glasace, mozda da se pita neko sa marketinga (ne zezam se). A ako bude remi... nemam pojma.
|
|
|
|
|
Oct 30 2008, 19:45
Poruka
|
|
|
1. Vratiti duele u foto-forume (da promenio sam mišljenje)
2. Označiti uočljivo aktivna glasanja (recimo na dugmić "prijavi", po kačenju fotki) 3. Uvesti kladionicu za ove sa kraćom kosom |
|
|
|
|
Oct 30 2008, 19:50
Poruka
|
|
|
mislim da nam nece udovoljiti da vrate u fotoforume, a mislim i da je to pomalo jadno... ne vidim sta smo ovim dobili sem postovanje nekog reda, ali stvarno ne vidim sta bi smetalo da nam se otvori podforum u fotografskim ili sobica u ostalim ili u svastari.
|
|
|
|
|
Oct 30 2008, 20:09
Poruka
|
|
|
Ja se izvinjavam, ali mozda bi bilo simpaticno da se postave i fotke sa imenima autora (svih i koji su prosli i koji nisu) na kraju svakog kruga.
|
|
|
|
|
Oct 30 2008, 20:22
Poruka
|
|
|
pa meni bi to bilo ok, al ajde, da ispostujemo pravila za ovu turu, pa bi za sledecu bilo dobro da se dogovorimo.
|
|
|
|
|
Oct 30 2008, 20:28
Poruka
|
|
|
@ smena 8
gajba piva da luka osvaja koju mi kvotu dajesh ? |
|
|
|
|
Oct 30 2008, 20:30
Poruka
|
|
|
ja se kladim da cu da ispadnem u sledecoj rundi
|
|
|
|
|
Oct 30 2008, 20:37
Poruka
|
|
|
|
|
Oct 30 2008, 20:39
Poruka
|
|
|
on ima vrlo kratku kosu.
dakle ko nudi gajbu piva da se ja obavezem da cu poslati direct flash fotku mog psa |
|
|
|
|
Oct 30 2008, 20:45
Poruka
|
|
|
e pa nije ni to bas tako lako... ja proso sa direkt blicem... gajba piva ima da se zaradi na krvav nacin
|
|
|
|
|
Oct 30 2008, 20:51
Poruka
|
|
|
ma ti si mustra
|
|
|
|
|
Oct 30 2008, 20:51
Poruka
|
|
|
bechka
|
|
|
|
|
Oct 30 2008, 20:53
Poruka
|
|
|
Da, da, umalo da zaboravim. Imali smo malo nesvakidasnju temu u predhodnom takmicenju i sad "bup" sasvim prizemna i konkretna. Je'l "kum" isti (Abdee)? A i kum bi trebalo da glasa. Naposletku, njegove su (vrcave) ideje, pa bi bilo pristojno da bar na taj (glasacki) nacin ucestvuje.
|
|
|
|
|
Oct 30 2008, 22:19
Poruka
|
|
|
Kao sto rekoh teme cu uglavnom birati ja s' tim da cu nekad savet potraziti od druga Baneta, Strike, Iwbd i sl.
Ovo je druga u nizu "Pink Flojd" tema i ovo je samo lagano zagrevanje za ono sto sledi. Nema tu "vrcavosti", teme su jebeno ozbiljne i onaj koji ume i zna, jako ce dobro shvatiti sta "Zivotinje" moze da znaci u vremenu u kome zivimo. Glasati necu jer iskreno cenim trud svih koji ucestvuju i apsolutno su mi sve fotke koje vidim super na ovaj ili onaj nacin. |
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Lo-fi verzija | Trenutno vreme: Thursday 20. June 2013 - 04:06 |