Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )

Reply to this topicStart new topic

Potrebna usluga, Model kuce

V
mr.Golub
poruka Apr 6 2009, 20:29
Poruka #1

Grupa: Članovi 1
Datum reg.: 7-October 05
Član broj: 1,902

Pozdrav ljudi, treba mi usluga za koju bi naravno platio (ako moram biggrin.gif ).
A evo i o cemu je rec, treba mi model kuce, nesto slicno kao sto je "yokozuna" uradio u temi "Kuca, Kocka do kocke....." ili "morder" u temi "Eksterijer, opet neka isprobavanja".
Ja imam sve u glavi ali lose stojim sa prebacivanjem iz glave na papir da ne kazem u racunar.

Znaci voleo bih da imam par pogleda sa strane, od napred i uglovi.

Inace treba mi licno za mene, ja i zena zelimo da vidimo kako bi izgledala nasa kuca snova. rolleyes.gif

Ajd pustite mi neke ponude na PP ili ako nesto nije jasno pitajte.

Hvala unapred i pozdrav.
Go to the top of the page

+Quote Post
watson i ajkula
poruka Apr 6 2009, 21:19
Poruka #2

Grupa: Članovi
Datum reg.: 5-July 07
Član broj: 12,063

Postoji forum na DZ koji se zove "poslovne ponude", kao i forum koji se zove "usluge i proizvodi".

Mislim da si tamo trebao da postaviš temu smile.gif

Ukoliko želiš moje iskreno mišljenje, mislim da tebi ne treba modelar već arhitekta, a to u Beogradu za idejno rešenje košta 2 € po metru kvadratnom. Pretpostavljam da je idejno rešenje ono što tebi treba?

Kakva je poenta da ti neko uradi model/rendere kuće iz snova ukoliko funkcionalno i programsko resenje ne bude kako treba...

Pozdrav wink.gif

+Quote Post
igorpet
poruka Apr 6 2009, 21:27
Poruka #3

Datum reg.: 18-May 05
Član broj: 690

CITAT (mr.Golub @ Apr 6 2009, 21:29) *
...Ja imam sve u glavi ali lose stojim sa prebacivanjem iz glave na papir da ne kazem u racunar...

Znaci treba ti periferijski čitač misli, to povežeš na računar, pustiš u funkciju i eto rešenja.
UH, pardon ovo je tek 2009. ja malo zalutao u prošlost. blink.gif unsure.gif
Znači u ovom vremenu i prostoru ipak bi ti arhitekta bio od najveće pomoći. wink.gif
A tebi u stvari treba samo idejni nacrt.

+Quote Post
mr.Golub
poruka Apr 7 2009, 07:56
Poruka #4

Hvala ljudi na odgovorima, ajd da pojasnim sta ustvari zelim, znaci zelim za sad da ono sto smo ja i zena zamislini mogu da pokazem i drugima, konkretno samo model eksterijera tj. kuce.

To bi bila nasa vizija koju bi naravno kad dodje vreme aminovao neki arhitekta, rekao nam leto ste to vi ljudi zamislili ovo moze, ovo ne moze.

Znam da ce neki reci sto onda sad bacam pare na model kad cu i ovako da placam idejno resenje, glavni projekat i ne znam sta vise. Odgovor je jednostavan zelimo da nas cilj okacimo na zid i da vidimo za sta se borimo sa bankama i ostalim dzinovima sto nas muce. Nadam se da me razumete.

Hvala i pozdrav.

+Quote Post
Che che
poruka Apr 7 2009, 09:51
Poruka #5

Datum reg.: 26-January 05
Član broj: 143

Ma razumemo mi tebe ali ti nas ne razumesh...
Da bi se neshto napravilo mora neko neshto da smisli. Ako ti to ne mozesh da objasnish i nacrtash znaci neko mora prvo da te saslusha (i tvoju zenu) i da skonta otprilike shta vi to hocete. A onda treba da sedne i to da smisli. Kad kazem smisli to znaci da oblikovno i funkcionalno bar kolko-tolko reshi tu kucu i tek ONDA moze da napravi model po tome. Znaci tebi treba idejno reshenje. To ne pada sa neba. Ko to zna da ti uradi kako valja ipak je zrtvovao min 5 god. (i to onih najboljih) da ide na fakultet i da nauci kako se to "zelje i pozdravi" nekoga ko "ima neku" ideju shta hoce pretoce u konkretan projekat.
Neko ko zna samo da radi modele to ne moze da ti uradi, bar ne kako valja.
Neko ko zna kako se to radi nece raditi to za dzaba (ni neko ko radi samo modele najverovatnije nece raditi za dzaba".
Otmah da te upozorim, nece raditi ni jeftino... Odnosno "jeftino" u ovom poslu nije isto "jeftino" kao u pekabeti.

Vruj mi da to tako lako moze "samo da se napravi" nebi ni postojale skole. Najteze je osmisliti kucu. Koliko vremena potroshish za model toliko potroshish i za to da smislish kucu.. I to kad radish "jeftino". Kad se radi skupo onda se potroshi po par meseci da se smisli ideja i da se probaju sve varijante, konsultacije sa klijentom isl.

Josh neke stvari zelim da ti predocim. Cak i kad imash projekat, znaci neko ti je smislio i nacrtao to shto ti zelish, samo modelovanje ne izlazi iz nashih kompjutera samo od sebe. Proces "pravljenja kuce" na kompjuteru je sve samo ne instant. Svaki prozor, svaki zid, plocu isl mi moramo da napravimo (ili uvezemo iz biblioteke) podesimo dimenzije i stavimo na mesto. Posle toga treba da se zezamo sa svetlom i materijalima.. Nishta od toga nije "samo onako". Mozda mi o tome ovde pricamo kako da je to lako pa si stekao utisak da mi to radimo u slobodno vreme. Nije tako, svi mi to radimo za novac.

Gledaj na to i ovako, opet ponavljam, ako zelish da ti to neko uradi kako treba, neko ce na to da potroshi recimo nedelju do dve da sve to odradi. Znaci da se vidi sa tobom i tvojom zenom, da vas saslusha, da sedne da smisli kako bi to trebalo da izgleda, da sve to uoblici i primeni neka pravila projektovanja da bi to licilo na neshto shto jednom moze da se napravi, zatim da sve to i napravi u 3D-u pa ti ponovo donese to sve da ti i zena vidite dali je to ono shto ste vi zamislili i da vas ponovo saslusha, onda ode pa sve to shto se vama svidelo ili ne izmeni i promeni i doradi pa onda opet kod tebe i tvoje zene pa tako dok vi nekazete da je sve super. E onda tome nekom ostaje josh da sve to sredi finalno i da vam donese to sve. To je znaci proces. Dal ce da vam donosi to jednom ili 5 puta dok vi ne budete zadovoljni zavisi od vas i od njegove veshtine slushanja, arhitrktonsko-projektantske veshtine i veshtine ubedjivanja vas da neshto valja a neshto i nije tako dobra ideja.
E sad, kao shto vidish to je proces koji traje... U najbolejm slucaju jedno nedelju do dve. Znaci taj "neko" ce da potroshi svoje vreme i to dosta svog vremena da vi dobijete ono shto zelite. A to znaci da cete morati da mu platite to njegovo vreme. I to pola njegove mesecne plate + neka rezija...

Ne postoji kraci put. To je JEDINI PRAVI put za to shto ti zelish...

Mozda neko ovde to zeli da ti uradi "samo onako". Mozesh da probash da ga nadjesh ali stvarno sumnjam da cesh uspeti...

Moj savet je:
Pronaj da nadjesh ovde nekog ko nema shta da radi pametno i voljan je da ti to odradi onako i za dzaba. Mada je to naj gora varijanta. Jer neko ko nema shta pametno da radi najverovatnije nece ni to znati tebi da uradi. Da zna nebi sedeo besposlen nego bi radio za nekoga... Ovo prvo je najgora varijanta..
ILI: tu tvoju zelju shvati ozbiljno, odvoj 400-1000e, nadji ovde nekog ko bi to radio za novac, plati mu i imaj shta zelish.
ILI: opet kreni od kinte, plati nekog arhitektu da ti uradi "idejno reshenje", pa onda sa tim dodji i ponovo (ali manje) plati ovde nekome da ti napravi taj model. Pri tom, pojedini ljudi ovde su i arhitekte (ili bar dovoljno arhitekte) da ti to urade tako da ne morash da placash nekog drugog... Druga varijanta ti je jeftinija.

ILI ULTIMATIVNA I NAJJEFTINIJA VARIJANTA: ako ti to treba da "okacish na zid, da vidite za shta se borite" onda nadjite na netu neku kucu koja je ista vasha buduca kuca, plati shtampu te slike 100din i okacite to na zid.

Ja se stvarno nadam da sam pomogao...

+Quote Post
igorpet
poruka Apr 7 2009, 10:04
Poruka #6

Datum reg.: 18-May 05
Član broj: 690

CITAT (mr.Golub @ Apr 7 2009, 08:56) *
Hvala ljudi na odgovorima, ajd da pojasnim sta ustvari zelim, znaci zelim za sad da ono sto smo ja i zena zamislini mogu da pokazem i drugima, konkretno samo model eksterijera tj. kuce...

I za koju god varijantu da se odlucite puno bi pomoglo ako bi znali da Vasu ideju skicirate olovkom na papir.
U suprotnom, stvarno, bi neko morao da sedne sa Vama i da to skicira na licu mesta umesto vas, i to vam malo suzava izbor jer bi "znalac" morao biti iz okoline gde vi zivite. Ako uspete da skicirate iole prihvatljivu skicu izbor "znalaca" se moze prosiriti jer onda nece biti obavezan licni kontakt.

+Quote Post
pailhead
poruka Apr 7 2009, 10:53
Poruka #7

Grupa: VIP
Datum reg.: 18-January 05
Član broj: 51

Pozdrav ljudi, treba mi usluga za koju bi naravno platio (ako moram biggrin.gif ).

Znam da ce neki reci sto onda sad bacam pare na model kad cu i ovako da placam idejno resenje, glavni projekat i ne znam sta vise. Odgovor je jednostavan zelimo da nas cilj okacimo na zid i da vidimo za sta se borimo sa bankama i ostalim dzinovima sto nas muce. Nadam se da me razumete.

Mislim da dolazi do nesporazuma zbog toga kako zvuci ovo objasnjenje. Jednostavno, ja po ovom napisanom osecam kao da ne postoji razumevanje zapravo koliki je to obim posla, i koliko to treba da kosta. Jasno ti je da ovo sve kosta mnogo vise od "ako bas moram"?

+Quote Post
Che che
poruka Apr 7 2009, 11:00
Poruka #8

^ Bash to... Zato sam i rekao prvo "Ma razumemo mi tebe ali ti nas ne razumesh...".

to nije sat vremena posla uz kaficu... Zato sam i pokushao da ti objasnim ceo proces da bi razumeo shta je to shto trazish...

+Quote Post
mr.Golub
poruka Apr 7 2009, 12:22
Poruka #9

Prvo zelim da objasnim da ne mislim da treba da mi neko uradi za dzabe, postujem savaci rad jer ocekujem da se postuje i moj.

Moja opaska "ako moram" mozda je malo pogresno shvacena i nije bila zlo namerna i u cilju nije to nikakav posao, to je 30min rada na kompu necete to valjda da mi naplatite. Izvinjavam se na "ako moram"

Znam da cemo morati da platimo arhitektu i ne bezim od toga, samo naglasavam da smo zeleli da imamo na papiru ono sto nam je u glavama. A kada on to bude video recice: moze tako - ne moze mora ovako". Postujem to sto je ucio 5 godina i znam kada mi bude za nesto rekao da je tako bolje a ne kako sam ja zamislio da ima zasto je to tako.

Znam da to nije posao od pola dana, znam da ne izlazi samo iz kompa i znam da 95% Vas to ne radi u slobodno vreme nego za novac.

Znam da je jedini put "ILI: tu tvoju zelju shvati ozbiljno, odvoj 400-1000e, nadji ovde nekog ko bi to radio za novac, plati mu i imaj shta zelish."

Veci deo ovog odgovora je bio namenjen Che che-u. i do prilike sve sto si napisao je bas tako i svestan sam ja toga, i zao mi je ako ste nekako shvatili da je mislim da je to mali i lak posao. Mada sam za ja najvise kriv i tekst mog posta.

Do cele ove price je doslo sinoc dog smo ja i zena crtkali pa sam se gledajuci sta ima po Zoni i videvsi radove yokozuna i morder-a resio da postavim ovu temu sa idejom da nam neko uradi model onoga sto zamisljamo, ne ulazeci u to dali je stvarno to tehnicki izvodljivo, oblikovno i funkcionalno. Vec samo da izgleda onako kako smo mi zamislili, a kasnije kada to budu videli ljudi koji su za to skolovani recice sta je tu moguce a sta ne.

Jos jednom hvala Che che-u na iscrpnom postu, zelim samo da ponovim da postujem svaciji rad i ne mislim da je bilo sta lako.

Potrudicu se da okacim neke moje skice, samo ne zelim da prica ode u smeru da se ja pravim da sam "pametan" il glumim arhitektu i da ne zelim da platim a ljudi se skolovali za to. Ovo su samo moje ideje i zelje, za koje ce neko reci dali je moguce ili ne.

Hvala ljudi jos jednom na odgovorima.

+Quote Post
feedback
poruka Apr 7 2009, 12:38
Poruka #10

ol' skul

Grupa: Supermoderatori
Datum reg.: 15-January 05
Član broj: 4

QUOTE (mr.Golub @ Apr 7 2009, 13:22) *
Mada sam za ja najvise kriv i tekst mog posta.

mislim da cak nisi ti najvise kriv. kriva je najvise opsta situacija i stav da je sve sto je tudji posao lako i jeftino.. judi obicno nastupe kao ti, ali sa losim namerama, medjutim iz tvog odgovora je jasno da nemamo taj slucaj, vec samo nespretnu komunikaciju. aj, sretno sa tom kucom.

+Quote Post
bobi
poruka Apr 7 2009, 13:18
Poruka #11

Datum reg.: 3-December 05
Član broj: 2,494

Možda bre čoveku samo treba nešto poput nekoliko nabacanih boxova, čisto da vidi kako to izgleda otprilike.

Evo možeš da probaš sa: http://sketchup.google.com/
Kažu da je program prilično lak za naučiti i baratati i čini mi se da je baš ono što ti treba.

Instaliraj i počni da gradiš. wink.gif

+Quote Post
Che che
poruka Apr 7 2009, 13:38
Poruka #12

Izvini ti ako je bilo grubo, nisam hteo da budem grub... Kao shto je vec feedback rekao cesto dolaze ljudi ovde sa stavom "to vi lako" i "aj da vidim ko moze ovo za dzaba da mi odradi"... Prevagnulo je samo to tvoje "ako moram"...

Naravno, bobi je rekao i to da ti mozda treba neki osnovni u masama samo model.. Mada ono shto si se ti pozivao na radove drugih ljudi nisu samo maseni modeli...

Bilo kako bilo, svi ovde mogu da ti to odrade.. Neki za vishe neki za manje novca... Mozesh da probash da okacish neke slike, ako se nekom to svidi moguce da ce se neko javiti i da to odradi cisto iz zabave....

Josh jednom izvini, nisam zeleo da budem grub... I moj stav je da kad recimo hocu da zamenim paknove na kocnicama na kolima iako bih se i sam snashao da to uradim ipak odem lepo do majstora i on mi to odradi uz minimalni gubitak mog vremena i to me najmanje koshta.... I necu se zavlaciti da gledam shta on to radi i dali ce da uradi kako valja... ipak je to njegov a ne moj posao...

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Lo-fi verzija Trenutno vreme: Wednesday 22. May 2013 - 02:31

Sve informacije (poruke, teme i sl.) predstavljaju stavove samo njihovih autora.
Objavljivanje informacija sa sajta u nekomercijalne svrhe moguće je samo uz navođenje URL adrese diskusije.
Za sve druge vidove distribucije potrebno je imati izričitu dozvolu administratora Dizajn Zone i/ili autora poruka.
Autorska prava za sadržaj poruke zadržava njihov autor, osim ako nije drugačije naznačeno.