Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )

18 - broj stranica V  < 1 2 3 4 > »   
Reply to this topicStart new topic

TinyDeal - fotooprema, zašto treba biti uvoznik fotoopreme

Ocena 5 V
V
CyberKat
poruka Nov 30 2011, 14:00
Poruka #21

Grupa: Članovi
Datum reg.: 31-August 05
Član broj: 1,577

^ wow! ovakav identican Camera strap sam ja gledala u nekoj foto radnji u Danskoj, kostao je verovali ili ne 60 evra ohmy.gif

sreca pa ga ne kupih tad posto sad eto saznah gde ima jeftinije tongue.gif
Go to the top of the page

+Quote Post
Exp.
poruka Nov 30 2011, 14:19
Poruka #22

portrait master

Datum reg.: 17-January 05
Član broj: 33

CITAT (MissionVao @ Nov 29 2011, 17:37) *
Jel imamo i grupu na Fejsu (za ljude sa tim soljama) ili sta? biggrin.gif
All kidding aside, jel neko porucivao pa moze da potvrdi da su legitimni? smile.gif

Prvo pravilo online kupovine: Ako je cijena previse dobra/niska, tu nesto smrdi.

Ako vjerujes kompaniji sa slijedecom adresom, onda slobodno poruci.

031-111, ShenNanZhong YouJu
ShenZhen,
GuangDong 518031 CHINA

A evo ovdje i sta drugi kazu o njima. Interesantno je kako vecina pozitivnih kritika zvuce slicno, sto znaci da ih TinyDeal pisao (ili su nekome platili da to uradi).

+Quote Post
Zlatko_KG
poruka Nov 30 2011, 14:23
Poruka #23

Datum reg.: 24-June 05
Član broj: 1,045

Ja već par godina poručujem sa www.dhgate.com i www.dealextreme.com i nikad se nije desilo da roba ne stigne. Jedino jednom se desilo da je sa dhgate-a putovao paket 2 meseca, ali se dešava da stigne i za 10 dana. Poručujem mahom one iste sitnice koje kod nas prodaju i po 10 puta većoj ceni. Izbegavam da kupujem stvari za koje potrebna garancija, mada su Kinezi i po tom pitanju ispali pošteni kad sam ovaj Telefon vratio jer je crkao displej posle par dana. Poslali su odmah drugi i on radi evo već više od pola godine wink.gif wink.gif
Ponavljam, idealno je za kupovinu sitnica, koje ne podležu carini, nešto što kod nas nema, ili je desetostruko skuplje

+Quote Post
barda
poruka Nov 30 2011, 14:29
Poruka #24

Datum reg.: 31-October 06
Član broj: 7,070

CITAT (Zlatko_KG @ Nov 30 2011, 14:23) *
Ponavljam, idealno je za kupovinu sitnica, koje ne podležu carini, nešto što kod nas nema, ili je desetostruko skuplje

Upravo tako...

Ako ti je sigurniji DealExtreme otvori se 2 eura više i uživaj smile.gif

Imaju i evropsko skladište još 4 evra više ali stigne za 3 dana

Morate da se naviknete na takve adrese, one su budućnost trgovine

DealExtreme
Room 225-226, Block B, Focal Industrial Centre
21 Man Lok street
Hung Hom, Kowloon
Hong Kong

+Quote Post
Azazel
poruka Nov 30 2011, 14:37
Poruka #25

Datum reg.: 26-June 07
Član broj: 11,830

Ja odavno poručujem sa DX-a, i sve mi je stiglo, a ono što nije, vratili su mi pare na pay pall. Verovatno je taj sajt na tu foru. I DX je isto iz Kine, i imam u njih poverenja. Da sam kupovao ovde to što sam sve poručivao, pukao bih 5-6x više para.

+Quote Post
dakipro
poruka Nov 30 2011, 16:02
Poruka #26

Datum reg.: 28-August 10
Član broj: 37,279

Takodje zadovoljan korisnik Deal Extremeta, nikad problem, nikad nesporazum.. sve uredno i fer na preko 10ak paketa, svaki po 20-40e. TinyDeal reklame dobijam neko vreme vec od paypala, cim ih paypal gura sumnjam da je neka sarena laza bas. Jedino mi smeta sto za razliku od deal extrema nema (ili nema dovoljno) komentara ostalih kupaca koji su mi iskreno najvece merilo kada kupujem nesto sa DE.
Kad vidim da je njih 2-3-10 reklo da je nesto ok, da je mana to sto smrdi na plastiku 3 dana, znam da je to ok i ostavicu ga 3 dana da se luftira na terasi i briga me.

Savet za sve koji pocinju da narucuju iz inostranstva, obicno prvi paket, koliko god on bio mali i u granicama dozvoljenog uvoza, carina ga zadrzi i potrazi racun. Odstampate sa deala racun, sa paypala racun, i odnesete u carinu. I VEOMA BITAN DETALJ, budite do bola ljubazni ka cariniku, osmeh, hvala, haha sto ste duhoviti i sl. Posle prvog paketa sam narucivao i pakete i od 80e i nisu ih ni otvarali, ili otvore i samo zalepe trakom i stigne mi uredno.

Lepa rec, gvozdena vrata smile.gif

+Quote Post
beckecrec
poruka Nov 30 2011, 16:43
Poruka #27

Datum reg.: 28-December 10
″E
Član broj: 39,702

Ajd` kad se vec polemishe o ovim pirinac superradnjama, imam jedno pitanje.
Zna li neko neki sajt, ovog ili slicnog tipa, na kome se moze pazariti neki SD card case, dakle neka kasvetna futrolica za SD kartice-tipa po 4 do 8 lezista za kartice, tabakera style(ako moze neka preporuka), a da shalju za RS, jer mi na pamet ne pada da za tako jednostavan odlivak plastike XXneti dajem po 20 juraca... ??? wink.gif

+Quote Post
Zlatko_KG
poruka Nov 30 2011, 17:08
Poruka #28

^Jel odgovara ovako nešto, nije samo za SD, ali verovatno može da posluži. Verovatno ima i drugih, ali me mrzoi da listam, znaš link pa pretražuj sam wink.gif

+Quote Post
MissionVao
poruka Nov 30 2011, 20:08
Poruka #29

Datum reg.: 9-June 07
Član broj: 11,334

CITAT (Exp. @ Nov 30 2011, 14:19) *
Prvo pravilo online kupovine: Ako je cijena previse dobra/niska, tu nesto smrdi.
Ako vjerujes kompaniji sa slijedecom adresom, onda slobodno poruci.

Prvo pravilo domace kupovine - kradu ko nezdravi biggrin.gif
Kakva je to diskriminacija prema prodavcima iz Kine? tongue.gif

+Quote Post
Zlatko_KG
poruka Nov 30 2011, 20:16
Poruka #30

^XeXeXe, pa kineska roba postane kvalitetnija lkad je kupimo od preprodavca po višestrukoj ceni tongue.gif laugh.gif

+Quote Post
barda
poruka Nov 30 2011, 20:34
Poruka #31

Datum reg.: 31-October 06
Član broj: 7,070

Da, to se zove brza oplodnje kapitala sa poboljšanjem performansi pakovanja i lepljenja deklaracija

+Quote Post
beckecrec
poruka Nov 30 2011, 21:09
Poruka #32

″E

@Zlatko, hvala, na tragu sam sada, ovako nesto jurim.Kod nas sam nailazio samo na neke platnene "neseser" varijante, a to mi ne treba.
Tuzno je sto sve ove artikle, koje Cajnezi ovako dobro(u vecoj ili manjoj meri) kopiraju i prave, "nasi" preprodaju za 5x vece pare.
Kakva ironija zivota, proda ti "nas" covek Kinesku robu, za 5 puta vishe para mellow.gif
Za artikle ovog tipa vala- ne dam! biggrin.gif

@MissionVao, a kad Cajnezi saznaju za diskriminaciju ...auuuu..... biggrin.gif

+Quote Post
dakipro
poruka Nov 30 2011, 21:49
Poruka #33

Datum reg.: 28-August 10
Član broj: 37,279

To je i glavna fora sa kinezima, ja licno tamo ne bi kupio neki uredjaj za 100e koji vidim/znam da je fush. Mislim, objektiv i skupe gilje znas koje marke zelis i koje valjuju ali ove plastike, zonerice, eye cap, daljinac za aparat koji ces jednom u 3 godine da koristis (a kosta ~200din tamo), razne kutijice i sl... to bez razmisljanja jbga, za trigere znas da ako ti trebaju profi, njih ima 1-2 svetska brenda koji prave to dobro za 100-150e, a ako ti trebaju za zaebanciju i nije ti frka ako ne okinu jedan u 50 snimaka onda za 15-30e ima kineskih koje ljudi sirom sveta koriste i hvale.
Mislim da recimo bluetooth dodatke jos nisu savladali da lepo kopiraju, zvuk je... los smile.gif

A ostalo sve sto znas da stize iz kine (a to je prilicno puno tih dodataka i gadgeta) mozes direktno od kineza i da kupis sada. I po mogustvu uvek citas na netu review i komentare ljudi, ako njih 10 kaze da se to lomi i tebi smeta sto se to lomi za tu cenu, preskocis.

Mislim da su druge cene kada firma naruci iz kine robu, bude malo skuplje to, kad se doda marza i slicno onda bude bar duplo skuplje, sto opet nije 5 puta, ali tu igra malo i ono o potraznji i ponudi, ako ti treba sad, a nigde drugde nema, neces da cekas 3-4 nedelje da stigne iz kine, kupices kod naseg po vecoj ceni.
Prijatelj je u sred pustinje kupio AA baterije za 500 din komad, kineske naravno, hteo nesto lepo da slika a nije imao cime smile.gif

+Quote Post
beckecrec
poruka Nov 30 2011, 22:11
Poruka #34

″E

^^^
Pazi, kako koji proizvod, ali da je samo 2x veca cena-bash i nije! dry.gif
Nikakva marzha ne moze da opravda razliku od 1.7eur kod Cajneza i 17 Eur po artiklu u nasoj NN radnji.Tj.moze-velika marza! blink.gif
Dalje, potpuno je logicno i slazem se sa konstatacijom da ozbiljnije stvari ne treba pazariti kod njih(China), ali sve ove "gadgete" koje si naveo, pa i jedan deo tehnike-naravno da.
Vecina ovih "kopija" se proizvodi vrlo lako (tj.dodje proizvodjacu isplativo, znamo da je mold najskuplja stvar za ove rabote a on se na ove kolicine debelo isplati), te nema svrhe dati ovde toliko vishe novca, sto iz principa, shto iz racunice.
Nije to stvar stiskanja to je mozda, vise stavr neke logike.Mahom su artikli koji se preko pazare, upravo plastikaner roba, koja je lako gubljiva i lako lomljiva(po prirodi stvari, inace je vecina stvari koje rade kvalitetna), pa nije bas neko moranje da za 50gr brizgane plastike na angro, dajem nashem drpatoru toliko vishe para, za artikal tog tipa.
DhGate i ostali sajtovi nude popust na kolicinu, pa im dodje jos jeftinija nabavka, a duboko strahujem da nemaju nikakav kanal koji ih oslobadja carine, vec sve moraju uredno da plate.Pa i da moraju, ostaje pitanje, zasto jedan M42 adapter kosta @ China 8 dolara , a 30 kod nas?
Ko se zuri taj zurbu placa.

+Quote Post
Shipu
poruka Nov 30 2011, 22:40
Poruka #35

Datum reg.: 12-October 11
Član broj: 45,372

Cao,zanima me dali i koliko nasa posta (srpska) naplacuje ove paketice

+Quote Post
Zlatko_KG
poruka Nov 30 2011, 22:50
Poruka #36

Srpska pošta ne naplaćuje ništa.

+Quote Post
Shipu
poruka Nov 30 2011, 22:53
Poruka #37

Datum reg.: 12-October 11
Član broj: 45,372

Bas lepo od njih,hvala

+Quote Post
zlatiborac
poruka Nov 30 2011, 22:56
Poruka #38

Datum reg.: 21-January 05
Član broj: 92

Ali carina da biggrin.gif

+Quote Post
zaraza
poruka Nov 30 2011, 23:32
Poruka #39

Datum reg.: 27-May 05
Član broj: 765

Ne naplacuje ni carina ako je vrednost ispod 25e. Ne znam da li je stupio na snagu propis o podizanju ovog limita na 50e.

+Quote Post
Pedja Supurovic ...
poruka Dec 1 2011, 08:24
Poruka #40

Datum reg.: 14-November 06
Član broj: 7,332

Limit je sad 50 evra. A nije problem da Kinezi stave nizu cenu ako nesto prelazi limit.

+Quote Post

18 - broj stranica V  < 1 2 3 4 > » 
Reply to this topicStart new topic

Lo-fi verzija Trenutno vreme: Saturday 25. May 2013 - 04:47

Sve informacije (poruke, teme i sl.) predstavljaju stavove samo njihovih autora.
Objavljivanje informacija sa sajta u nekomercijalne svrhe moguće je samo uz navođenje URL adrese diskusije.
Za sve druge vidove distribucije potrebno je imati izričitu dozvolu administratora Dizajn Zone i/ili autora poruka.
Autorska prava za sadržaj poruke zadržava njihov autor, osim ako nije drugačije naznačeno.