Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )

Reply to this topicStart new topic

[nereseno] Ogroman problem, Nemoguće

V
jossaric
poruka Dec 29 2007, 20:09
Poruka #1

Grupa: Članovi
Datum reg.: 23-August 07
Član broj: 13,637

Pozdrav...imam ogroman problem oko flasha...možda je netko nešto slicno doživjeo pa mi pomogne...e ovako, formatiram disk i instaliram svjež XP...zatim instaliram flash 8 i uredno protekne instalacija i sad treba da ga pokrenem da bi unijeo key...kliknem na ikonu za pokretanje kad tamo ništa se ne dogada...on instalirao uredno player i video encoder a flashu izgleda ni traga...zatim pokušam instalirati Flash CS3 i on mi kaže da mi je pokrenut Flash8 iako mu nema ni traga ni glasa...nema veze, ukinem iz procesa flash ( i pokrenem intalaciju CS3 ponovo...i on sve instalira a na kraju ispiše da je sve uspješno instalirao...shared components i ostale gluposti...samo mu dole stoji FlashCS3 installation failed

Nemam više ideje jer 2 dana samo to radim pa ako netko zna gdje je i u cemu fora bio bi mu zahvalan cijeli život...neznam šta da radim 2 puta sam formatirao disk...jedino da kupim novi racunar a ovaj je poprilicno ok...
Go to the top of the page

+Quote Post
buger
poruka Dec 29 2007, 22:05
Poruka #2

Datum reg.: 20-January 05
Član broj: 78

nije sigurno problem u racunaru vec u softveru
proveri prvo da li imas sp2 i sve updateove na xp-u (i drajvere i sve sto ide uz to mada koliko je to bitno za flash...), ako ni onda nece onda skini flash sa adobe-ovog sajta pa instaliraj taj. ako ni onda nece onda su gremlini.

+Quote Post
jossaric
poruka Dec 30 2007, 00:21
Poruka #3

ma nešto je što se događa još ljudima samo neznam šta je
usput probao sam više različitih xp instalacija..ali neide nikako
izglea nerješivo i padam u očaj jer bez flasha ne mogu da funkcioniram normalno u životu smile.gif pa ako bi netko pomogao bio bi zahvalan

+Quote Post
jossaric
poruka Dec 30 2007, 00:34
Poruka #4

daj neko ima li ikakvu ideju...ikakvu...šta da radim...pa valjda se nekome slično desilo nekada

+Quote Post
WhiteWeedow
poruka Dec 30 2007, 04:58
Poruka #5

Datum reg.: 22-February 06
Član broj: 3,483

A kako si reinstalirao XP da ga nisi mozda samo pregazio? tj reinstalirao na vec postojeci?
Nevidim problem jedino sto moze biti da je Flash setup neispravan skini lepo setup sa Adobe stranice i onda instaliraj.

Stim sto ces prvo lepo izbrisati flash i folder gde je se nalazio pa tek onda instalrija flash ponovo sa novim setup-om i kada ga instaliras pokusaj prvo pokreniti trail verziju nemoj unositi nikakv kljuc pa da vidimo sta ce da se desi.

+Quote Post
syndrome
poruka Dec 30 2007, 06:42
Poruka #6

zgužvam.. bacim

Grupa: Urednici
Datum reg.: 1-June 05
Član broj: 808

Da li si stavio sve potrebne service packove na xp? Mada meni radi flash8 a nemam service packove uopste... mozda imas neku updateovanu verziju flasha?

+Quote Post
jossaric
poruka Dec 30 2007, 17:45
Poruka #7

Napokon riješeno...formatiram opet disk...i sada ne podešavam nikakve postavke ni jezične ni regionalne...i instaliram flash8 čak i prije drivera za matičnu ploču i modem...znači xp pa odmah flash8 i gle čuda radi...

+Quote Post
WhiteWeedow
poruka Dec 31 2007, 15:07
Poruka #8

Velika greska je kada reinstaliras XP da instaliras nesto pre drivera za zvucnu,maticnu,prozesor,modem,graficka ovo nema veze sa flashom, ali eto kad si to vec spomeno pravo me strecnilo kad si rekao, pa da te upozorim za buduce ako nisi slucajno bio informisan.

Korektan redosled bi bio: zvucna, maticna, prcessor, modem, graficka. Zasto zvucna na prvom mestu nezelim sad da ovde sirm jos temu koja nije vezana za flash ali jako vazna stvar narocito za zvucne koje si interne znaci integrisane na ploci smile.gif.

Aj poz

+Quote Post
syndrome
poruka Dec 31 2007, 20:44
Poruka #9

zgužvam.. bacim

bas zbog integrisane zvucne, prva stvar je maticna. prvo to, pa sve ostalo.
kao sto joj ime kaze, motherboard je uvek na mestu #1, da bi drajver za zvucnu uopste mogao da skonta da zvucna postoji.
kod integrisane opreme, sa drajverom za maticnu idu i periferni drajveri u istom paketu.

anyway, ne verujem da je u tome problem

@mocni ze:
jesi li proverio od cega je taj proces?
to verovatno nije bio proces od flasha, vec od instalacije.

uzmi i rucno pronadji fajl c:\program files\macromedia\flash 8\flash.exe
pokusaj da ga startujes.

formatiranje diska ne resava uvek problem ako ga uopste ikad i resava.
ne znam ko je tome naucio ljude na prvom mestu...
ako je sve otislo dodjavola, da, formatiraj disk, ali ubuduce resavaj problem tamo gde je nastao. kao i u zivotu, zaboravi na reset.

od 92 (prvi pc) sam formatirao disk samo jednom, ne racunajuci prvi format koji udaram kad kupim novi disk.

pokusaj da saznas tacno zasto ta kopija flasha odbija da se instalira. da li je sve u redu sa tim windowsom? da li je sve u redu sa tim flashom? da li si online? da li si instalirao sve potrebne drajvere? da li si instalirao jos nesto pre toga? da li je neki prethodni proces sprecio instalaciju na neki nacin? da li si pokusao da instaliras sa naloga koji nema privilegije da instalira flash? moze da bude bilo sta. kao sto vidis ima milion pitanja na koja treba dati odgovor, a tek sam poceo.

najlakse je formatirati disk. uradi to na tezi nacin -- otkrij pravi uzrok svog problema i uradices cetiri stvari:
  • resices problem
  • naucices nesto
  • neces formatirati disk i neces potrositi citav dan na instaliranje gomile softvera i tjunovanje sistema
  • neces zavisiti od drugih
treba ti samo malo snalazljivosti i strpljenja.

btw, trudi se da dajes temama malo deskriptivniji naziv.

pocecu automatski da zatvaram teme koje se zovu problem, jos jedan problem, najstrasniji problem, opet onaj problem, jao imam problem, problem problem, PROBLEM!, grozan problem, moj problem, veliki problem, problem pomozite, pomozite problem i slicne probleme.

procitaj pravila.

+Quote Post
WhiteWeedow
poruka Jan 9 2008, 02:20
Poruka #10

Skroz si upravu Synd, mada sam naisao vise puta slagat cu, al sigurno 10 puta kad zvucna nije htela da proradi, i tek je proradila onda kada sam formatiro disk instaliro win i prvo sound drivere instalirao pa tek onda ostalo sto sleduje. Zasto je to tako trebalo neznam i to mi se desilo iskljucivo kod integrisanih zvucnih kartica.

Motherboard svaki operativni sustav mora prepoznati i bez drivera(ali tada bi trebala i zvucna automacki da proradi s minimalnim opcijama 'onako basic') ovo se odnosi na standardne neke postavke i uredjaje. Driveri dolaze naknadno da bi sve ostalo radilo 'onako bas kako treba' punom snagom sa svim opcijama.

Al sad to nebitno u svakom slucaju si u pravu s redosledom.

+Quote Post
syndrome
poruka Jan 9 2008, 05:31
Poruka #11

zgužvam.. bacim

Pazi, mozda sam se prevario u tvom slucaju, jer postoji jedan izuzetak, a to je kada je hardver stariji od windowsa wink.gif

+Quote Post
buger
poruka Jan 9 2008, 20:32
Poruka #12

Datum reg.: 20-January 05
Član broj: 78

220 5 1 smile.gif

+Quote Post
syndrome
poruka Jan 10 2008, 17:36
Poruka #13

zgužvam.. bacim

lol
ja sam imao awe32, uvek je nekako zavrsavala na 220 7 1 wink.gif

+Quote Post
MrSteel
poruka Jan 10 2008, 17:46
Poruka #14

Grupa: Članovi 1
Datum reg.: 5-February 06
Član broj: 3,250

eh nemojte ljudi
Sound Blaster Pro isao do madjarske da kupim 150 maraka
ludilo, al zato je pravljenje muzike bilo ludilo FTII biggrin.gif

+Quote Post
syndrome
poruka Jan 10 2008, 19:54
Poruka #15

zgužvam.. bacim

Kad smo vec kod ftII, vidi ovo.
No, odosmo u offtopic.

+Quote Post
MrSteel
poruka Jan 10 2008, 20:17
Poruka #16

Grupa: Članovi 1
Datum reg.: 5-February 06
Član broj: 3,250

huh
napravio sam ja gomilu stvari u renoisu

+Quote Post
gui-guru
poruka Jan 11 2008, 01:12
Poruka #17

gui guru

Datum reg.: 19-January 05
Član broj: 74

uf ja samo gledam u moj awe64 ... sto ne prave opet isa slotove sad.gif

+Quote Post
syndrome
poruka Jan 11 2008, 01:56
Poruka #18

zgužvam.. bacim

CITAT (MrSteel @ Jan 10 2008, 20:17) *
napravio sam ja gomilu stvari u renoisu
jel? nisi mi to prijavio.
ili sam zaboravio unsure.gif

ja nazalost nisam nista (ozbiljno) radio evo vec 5 godina, ali nisam odustao.
skupljam info i u toku sam sa stvarima. cak sam lobirao za sound forum na zoni wink.gif ali nesto je mrtav u poslednje vreme sad.gif

btw, podseti me da ti narezem gomilu demoa sto sam dobio.

ok, ovo je sad oficijalni offtopic topic biggrin.gif

stavicu da je [nereseno] anyways.. ionako niko ne zna u cemu je tacno problem.

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Lo-fi verzija Trenutno vreme: Thursday 23. May 2013 - 15:39

Sve informacije (poruke, teme i sl.) predstavljaju stavove samo njihovih autora.
Objavljivanje informacija sa sajta u nekomercijalne svrhe moguće je samo uz navođenje URL adrese diskusije.
Za sve druge vidove distribucije potrebno je imati izričitu dozvolu administratora Dizajn Zone i/ili autora poruka.
Autorska prava za sadržaj poruke zadržava njihov autor, osim ako nije drugačije naznačeno.