[ShootOut #3] Druga runda, tema „LEPOTICA DANA” |
Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )
![]() ![]() |
[ShootOut #3] Druga runda, tema „LEPOTICA DANA” |
Apr 2 2009, 22:44
Poruka
|
|
|
Idemo dalje. Prvu rundu su obeležili slab odziv učesnika i mnogo tesne pobede u aktivnim takmičarskim parovima
Dizajnzona Foto ShootOut #3 / Druga runda * Tema za DRUGU rundu: „LEPOTICA DANA” Rok za slanje fotografija: ponedeljak, 6. april 2009. do 21h U DRUGU RUNDU SU PROŠLI: 3dM@niak tanja79ns ugac pyost RUMUN KreativniManijak efabrik Dr Bouz Čestitke pobednicima ove runde PRVU RUNDU NISU PROŠLI: Nisu poslali fotografije: travelingAURA stormwatch ma94re mr.Golub 12345qwert „Na poene”: 1nf1n1ty -VladA- miob Po takmičarskim parovima to izgleda ovako: efabrik > / stormwatch nije poslao fotografiju.Dalje ide efabrik Par broj 2 pyost > vs < 1nf1n1tyDalje ide pyost Par broj 3 miob > vs < KreativniManijakDalje ide KreativniManijak Par broj 4 ugac > vs < -VladA-Dalje ide ugac 3dM@niak > / travelingAURA nije poslala fotografiju.Dalje ide 3dM@niak tanja79ns > / mr.Golub nije poslao fotografiju.Dalje ide tanja79ns Dr Bouz > / 12345qwert nije poslao fotografiju.Dalje ide Dr Bouz RUMUN > / ma94re nije poslao fotografiju.Dalje ide RUMUN PRAVILA TAKMIČENJA: 1) Takmičenje je otvoreno za sve članove foruma. U takmičenju učestvuje prvih 16 koji se prijave. 2) Učesnici su obavezni da fotografiju za takmičenje snime u vreme trajanja runde! Još jednom bih zamolio učesnike da provere da li su pravilno uneli datum i vreme u svoj fotoaparat. 3) Fotografija mora biti veličine tačno 650 x ... pixela (650 pixela po dužoj strani). Fotografija mora biti u .jpeg formatu bez preterane kompresije, obavezno sa EXIF-om (osim u slučajevima kada je snimljena filmašem). 4) Obrada u Photoshop-u ili drugim programima mora biti minimalna. Dozvoljeno je sledeće: levels, curves, contrast, brightness, shadow/highlights, korekcija boja, konverzija kolor fotografije u crno-belu, crop, resize, uoštravanje i sl. minimalne intervencije. Nije dozvoljeno sledeće: teška upotreba filtera, ekstremna korekcija boja, fotomontaže, dodavanje ili uklanjanje objekata sa fotografije (recimo, nije dozvoljeno ukloniti nekog iz kadra, ili dodati neki predmet na scenu, ali jeste ok clone/heal tool prilikom uklanjanja prašine zbog senzora, sređivanja sitnica na koži i sl.). Fotografija ne sme imati ram, potpis, dekoraciju niti bilo šta slično. 5) Fotografije i podatke šaljete na e-adresu: photo.dizajnzona @ gmail.com Kao subject stavite "za shootout". Uz fotografiju obavezno šaljete ime, prezime i vaše korisničko ime na Dizajnzoni: OPIS TAKMIČENJA: 1) Svi takmičari će biti žrebom podeljeni u parove koji će se takmičiti u 7-dnevnim rundama, pobednik ide dalje. Svaka runda ima jednu jedinstvenu temu za sve takmičarske parove. Učesnici svoj takmičarski par saznaju pri potvrdi da je fotografija koju su poslali primljena. 2) Runda počinje u petak (tema se objavljuje u četvrtak uveče) i traje do ponedeljka uveče, kada se postavlja tema za glasanje koje traje do četvrtka popodne. Po zaključenju glasanja se proglašavaju pobednici runde i objavljuje se tema za sledeću rundu. Takmičar koji u pravilima određenom roku ne pošalje fotografiju automatski gubi. * Pravo je svakog člana da temu razume na svoj način, isto koliko je i pravo svakog člana da pri izglasavanju fotografija u galeriji takmičenja ne razume poentu ili ideju autora. Sud o tome koliko je neka fotografija dobra i koliko je odgovor na temu će doneti članovi svojim glasovima. Sve fotografije poslate prema pravilima učestvuju u takmičenju, pod uslovom da ne prelaze granice pristojnosti za javno prikazivanje na Dizajnzoni. |
|
|
|
|
Apr 3 2009, 13:28
Poruka
|
|
|
jel moze samo jedno objasnjenje kako sam ja to ispao na poene,jer kada saberemo vazece glasove rezultat ispada 11-11 ?????
|
|
|
|
|
Apr 3 2009, 13:33
Poruka
|
|
|
Bice da si kasnije poslao fotku od tvog protivnika.
|
|
|
|
|
Apr 3 2009, 14:42
Poruka
|
|
|
jel moze samo jedno objasnjenje kako sam ja to ispao na poene,jer kada saberemo vazece glasove rezultat ispada 11-11 ????? Meni je Excell dao 12:11 u sva 3 para, slobodno me opomeni gde sam to pogrešio. ... [EDIT] U pravu si. Sad tek videh da YAO nema 30 postova na forumu. Izvini, zaista je bilo bez ikakve loše namere. Njegov postcount nisam ni pogledao pošto je u pitanju odavno registrovan član. Moja greška. Ovu poruku je izmenio deus&machina: Apr 3 2009, 14:48 |
|
|
|
|
Apr 3 2009, 15:15
Poruka
|
|
|
E sad tek i ja pobrojah moje glasove...
Ako ne racunam glas clana YAO koji je glasao za protivnika a nema 30 postova... ... i glas clanice mala_milichica (takodje glasala za protivnika), koja na dan glasanja nije imala 30 postova (danas ima 31, a od glasanja je postovala 4 puta- znaci da je imala 27 postova)... ...rezultat vazecih glasova je: 11-10 u moju korist! Jel to znaci da ja idem dalje? EDIT: u tom slucaju je ista situacija i kod para 2 u korist 1nf1n1ty-ja |
|
|
|
|
Apr 3 2009, 15:35
Poruka
|
|
|
Za razliku od YAO-a, Miličicu sam kontrolisao i u momentu sabiranja glasova ona jeste imala 30 postova na broju.
|
|
|
|
|
Apr 3 2009, 15:48
Poruka
|
|
|
Ochekivao sam da se javish.
U tom sluchaju nemoj rachunati ni glasove chlana tanja79ns i chlana 12345qwert koji su glasali za tebe. Takodje nemaju po 30 postova, kao i chlan miob koji je glasao za mene tako da rachunica iznosi 10 prema 10. S toga, neka pobedi brzhi. Stoji i to da su chlanovi koji su glasali za tebe bili prijavljeni u takmichenje ali su odustali pre 1. teme tako da nisu uchesnici 3# ShootOut-a. 1) Pravo na glasanje imaju samo članovi sa preko 30 postova (ne odnosi se na nove članove koji učestvuju u aktuelnom takmičenju). |
|
|
|
|
Apr 3 2009, 16:58
Poruka
|
|
|
Ma 1nf1n1ty je kriv
Da on nije spomenuo, nebi mi ni palo na pamet. Cak sam i ja brojao glasove i psovo sto sam izgubio za bod razlike (brojavsi i ove sa manje postova) tanja79ns jeste ucesnik, poslala je fotku. zapravo mislim da su ucesnici svi koji su se prijavili, ali oni koji nisu poslali fotke, nece sigurno biti ucesnici sledeceg jeste milica imala dovoljno postova 2. aprila, ali prvog nije (kada je glasala), prema tome, nije mogla glasati... ali sve to nase brojanje pada u vodu kada se uzme u obzir da se glasalo samo u tri para... Elem, i ko onda ide dalje? |
|
|
|
|
Apr 3 2009, 17:20
Poruka
|
|
|
Ok ondaK. Nekako sam preskochio Tanjinu fotografiju. S toga, mojom rachunica sada iznosi 10 - 9 za tebe i ja sam out.
Puno srece svima u narednom kolu (naravno tebi ne Vlado |
|
|
|
|
Apr 3 2009, 17:37
Poruka
|
|
|
Lep gest od tebe u svakom slucaju, dzentlmenski
Al' ipak mislilm da mi napravismo racun bez krcmara Pa da sacekamo onda da se neko zvanicno oglasi |
|
|
|
|
Apr 4 2009, 09:27
Poruka
|
|
|
Nisam baš neki krčmar, a ne bih ni da glumim nadri-advokata, ali ...
Glasove njih dvoje ću priznati iz razloga što je mera o ograničenju PostCount-a uvedena da bi se sprečilo da glasovi članova koji su se registrovali 15 minuta pred glasanje utiču na regularnost. Iskreno verujem da ni mala_milichica ni YAO nisu glasali sa takvom namerom. Potrudiću se da u buduće budem redovniji u proveri novih komentara na glasanjima i da takva glasanja odmah sklanjam sa teme. Po meni veća je dilema u vezi glasova članova koji su iz bilo kog razloga propustili da pošalju fotografiju, a glasali su. Pošto ne bih da ulazim u razloge zašto oni nisu poslali svoje fotografije, njihovi glasovi su priznati u ovoj rundi, u daljim rundama neće biti. Svi članovi koji ne pošalju fotografiju će i u buduće biti kažnjeni restrikcijom na prijavljivanje za sledeća takmičenja. Tačno, sada je realno moguće je da se novi član prijavi na takmičenje, ne pošalje fotografiju i svojim glasovima utiče na regularnost glasanja. Da, već razmišljam o dopuni pravila „amandmanom” koji bi na neki fer način i to sprečio. Znam da ovo neće biti mnogo popularno, ali rezultati ostaju kao što su gore navedeni. Svima koji su na bilo koji način oštećeni se najiskrenije izvinjavam i nadam se da ćete moje izvinjenje uvažiti i da ova moja odluka neće uticati na vaše učešće u budućim takmičenjima. |
|
|
|
|
Apr 4 2009, 09:47
Poruka
|
|
|
Po meni OK...
ugac - sretno CITAT Tačno, sada je realno moguće je da se novi član prijavi na takmičenje, ne pošalje fotografiju i svojim glasovima utiče na regularnost glasanja. Da, već razmišljam o dopuni pravila „amandmanom” koji bi na neki fer način i to sprečio. A limit za prijavu na takmicenje - 30 postova? Samo glasno razmisljam. To bi ujedno bio i podstrek za vece ucesce 'novih' clanova u diskusijama... |
|
|
|
|
Apr 4 2009, 09:51
Poruka
|
|
|
|
|
Apr 4 2009, 18:33
Poruka
|
|
|
Ljudi ja sam stari clan bre
|
|
|
|
|
Apr 4 2009, 19:36
Poruka
|
|
|
Juhuuuuu!
ZHao mi je jedino Vlade ako se oseca na neki nachin prevarenim or smtg. Mada, trebao si da znash protiv koga se takmichish. A limit za prijavu na takmicenje - 30 postova? Samo glasno razmisljam. To bi ujedno bio i podstrek za vece ucesce 'novih' clanova u diskusijama... O ovome sam takodje razmishljao. Slazhem se. |
|
|
|
|
Apr 4 2009, 20:00
Poruka
|
|
|
^ Ma de sam prevaren. Obr'o si bostan u ovom takmicenju, jel' vidis koja je konkurencija
Ma sve je OK, i YAO i milichica su dugo slanovi (cak mnogo duze nego ja). Jedino bi bilo zgodno za ubuduce, da ne bi dolazili u ovakve situacije, doraditi malo pravila i to je u principu to... Ono sto sam predlozio moze da bude jedna mogucnost, a i ne mora. Zgodno je to sto ce onda clanovi koji zele da se takmice (a nemaju jos 30 postova [mada bi ja mozda stavio i vise]) uzeti vise ucesca u diskusijama na forumu. Samim tim ce i forum biti aktivniji. Mozda jos neki interesantan predlog, pa ce krcmar na kraju da svede racun |
|
|
|
|
Apr 5 2009, 01:36
Poruka
|
|
|
U pravu si Vlado
|
|