Baterije za blic |
Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )
![]() ![]() |
Baterije za blic |
Mar 15 2012, 19:02
Poruka
|
|
|
Imam 24 eneloopa i prezadovoljan sam...jedne su vec dotrajale i na njih se vec ne oslanjam...ja iz nekog razloga ne volim da ih mesam i svaka baterija je obelezena i onda znam da imam sve cetiri prazne i mrtve i sve cetiri nove...i onda znam koje su za pokoj dusi...
No pitanje: gde da uzmem male AAA eneloop baterije u BG-u a da nije BMFocus...?!!?!? |
|
|
|
|
Mar 15 2012, 19:19
Poruka
|
|
|
cvele...znam da skoro svi koriste eneloop, mada nisam znao da se blic brze puni sa njima...sutra uzimam, pa cu razmisliti
Hybrid...sta radis ti sa 24 baterije E imas u tehnomaniji da uzmes AAA eneloop |
|
|
|
|
Mar 15 2012, 21:37
Poruka
|
|
|
@Hybrid Altenergetika je uvoznik za Srbiju, probaj njih da cimnes
|
|
|
|
|
Mar 15 2012, 21:37
Poruka
|
|
|
Unique, ne volimd a budem grub, ali ponekad imam problem da shvatim kad neko ne vidi nesto krajnje ocigledno. nadam se da se nisi uvredio jer mi zelja da imas dobru spravu a ne da te forsiram da kupis nesto sto ja mislim da je dobro...
U svakom slucaju, ne mozes se zeznuti nikako... |
|
|
|
|
Mar 15 2012, 22:22
Poruka
|
|
|
Ma nisam se uvredio, znam da su eneloop najbolje, ali opet da pitam, za svaki slucaj...ko pita ne skita
|
|
|
|
|
Mar 15 2012, 22:54
Poruka
|
|
|
Grupa: Članovi Poruke: 89 Datum reg.: 6-March 08 Član broj: 19,646 |
ima li iskustva sa GP Recyko baterijama???....negde na netu sam jednom nasao neke testove, gde se veoma dobro nose sa enloop...cak su kao i bolje
evo jednog linka http://www.candlepowerforums.com/vb/showth...Initial-Results ima jos neki sa detaljnijim testovima, ali sad nemogu da ga nadjem. |
|
|
|
Mar 15 2012, 23:39
Poruka
|
|
|
Ono, svaka čast testovima, ali ako većina ljudi ovde koristi eneloop i nema nezadovoljnih - dovoljan argument!
Ja za sada imam 3x4 kom a uzeću još bar 2x4. Ekstra su. |
|
|
|
|
Mar 16 2012, 02:36
Poruka
|
|
|
Moje iskustvo sa eneloop baterijama je i vise nego zadovoljavajuce. Naime, imam dva metz 70 blica koji imaju patrone, koji su sastavljeni od 7 AA punjivih akumulatorskih NiMh i NiCa celijama. E sad problem je u tome sto ti blicevi zahtevaju baterije, tj celije visokog praznjenja, tj celije koje ce da daju veliku struju u piku. NiCa celije to daju bez problema, ali su malog kapaciteta, a NiMh su velikog kapaciteta (relativno), ali sto su veceg kapaciteta, ta struja praznjenja je manja. Osim kod nekih specijalnih industrijskih visokostrujnih celija. A njih nabaviti u Srbiji je misaona imenica. U te patrone sam upakovao eneloop baterije i rade vrhunski, dok sam npr probao sa nekim gp celijama i nije imalo pojma da opalim 3 snimka. Sad izvucem preko 230 okidanja na punoj snazi po patronu.
Takodje imam 4 komada i brzi punjac (koji je fantastican) koji mi sluze za mali blic (metz 54). Planiram da uzmem jos 2x4 onih novih crnih eneloop od 2500 mAh. Par mojih drugara imaju i po 4-5 paketa sa onim starijim sporim punjacima, baterije rade kaao da su nove, a oguljene su sa svih strana i ni na sta ne lice. A prosle su bas mnogo ciklusa punjenja, praznjenja, mesanja sa polupunim celijama, dopunjavanja. A imao sam iskustva sa Kodak alkalnim, svaka preporuka za njih, nista im ne fali da stoje kao rezerva za ne daj Boze u torbi. Dok su Duracell, bilo punjive ili alkalne cisto bacanje para. |
|
|
|
|
Mar 16 2012, 05:02
Poruka
|
|
|
Grupa: Članovi Poruke: 165 Datum reg.: 1-August 11 Lokacija: Novi Sad Član broj: 44,520 |
Trijax kada je nov može da se meri sa eneloop. Slična situacija GP Recyko. Međutim posle 6 meseci eneloop radi kao prvog dana savršeno. Trijax polako smanjuje mogućnost početnog broja snimaka. Radi Trijax još dugo dugo ali poolako smanjuje moć. Ubuduće ću kupovati samo eneloop mada ni Trijax nije loš. A one eneloop od 2500 su stvarno jako jako dobre.
|
|
|
|
Mar 16 2012, 10:55
Poruka
|
|
|
Hanhel takodje radi sasvim zadovoljavajuce. Tacnije, ne vidim razliku izmedju njih i enelopa.. a imam ih oba. Ne znam kakva je razlika u ceni i da li uopste postoji.
|
|
|
|
|
Mar 16 2012, 14:05
Poruka
|
|
|
Nema kod nas, ima od 800mAh al' ne smem da kažem gde.
Napon je 1,25v, što može biti korisno. |
|
|
|
|
Mar 16 2012, 15:56
Poruka
|
|
|
Ima ih kod nas (2100 mA), jebo sam ih kod nas kupio. Ako mislis na Hanhel.
hint: fotodiskont |
|
|
|
|
Mar 16 2012, 16:43
Poruka
|
|
|
Pazi ima, ja prvo video samo od 800. A ima i od 2500, e sad da li ih zaista ima na stanju, ne znam.
|
|
|
|
|
Mar 18 2012, 19:29
Poruka
|
|
|
Grupa: Članovi 1 Poruke: 11 Datum reg.: 18-March 11 Lokacija: Sbija Član broj: 42,725 |
Koristi eneloop baterije za blic. Evo ti sajt http://eneloop.altenergetika.com/generalni-opis neces pogresiti. Prednost sto mozes 1500 puta da punis. Srecno.....
|
|
|
|
May 31 2012, 08:59
Poruka
|
|
|
Grupa: Članovi Poruke: 66 Datum reg.: 1-November 11 Lokacija: Novi Beograd Član broj: 45,598 |
Kupio sam juče eneloop baterije, uredno zapakovane i tek kad sam došao kući video sam na njima datum 2010-09. Baterije su nekorišćene, ali su stare bezmalo dve godine i verovatno kapacitet nije isti kao kad su bile nove. Da li treba da odem do prodavca i tražim drugo novije pakovanje ili su i ove sasvim OK?
|
|
|
|
May 31 2012, 10:27
Poruka
|
|
|
Pa valjda ćeš ih dopuniti koji put, a?
Naravno da je ok, a punjač, nadam se, imaš. |
|
|
|
|
May 31 2012, 10:31
Poruka
|
|
|
Grupa: Članovi Poruke: 190 Datum reg.: 5-March 12 Lokacija: Beograd Član broj: 47,042 |
Uzeo sam jedan komplet kod kalenic pijace i prodavac je na svaku zalepio markicu u slucaju eventualne reklamacije.
Napunio sam ih pre upotrebe u originalnom punjacu, ne gledajici da li su pune ili ne. Ispraznio tokom slikanja i stvarno rade odlicno. Probaj jedan ciklus punjenja i praznjenja pa tek onda reklamiraj ako uopste bude potrebe. |
|
|
|
May 31 2012, 10:50
Poruka
|
|
|
Grupa: Članovi Poruke: 66 Datum reg.: 1-November 11 Lokacija: Novi Beograd Član broj: 45,598 |
Naravno da ću ih dopuniti
Već imam naviku da gledam datume za proizvode koje žderem, ali nisam se setio da to radim i za baterije. A kad sam već pazario nove po dobroj ceni, red je i da dobijem plaćeni kvalitet. |
|
|
|
May 31 2012, 10:53
Poruka
|
|
|
Marvel, ove baterije već dolaze napunjene, tako da mogu odmah da se koriste. One su funkcionalne i ako ih budem otpakovao kako posle da ih vratim i kako da dokažem da je problem u smanjenom kapacitetu. Prodavac će ih probati, okinuće blic par puta i reći će da rade i ćozdra vozdra...
|
|
|
|
May 31 2012, 10:55
Poruka
|
|
|
Ne, ne, nisi razumeo dobro. To za kapacitet se odnosi na to koliko isti mogu da održe vremenom, bez dopunjavanja. Dakle, napuniš ih i ostaviš i posle godinu dana imaju oko 90% 'snage'. Sve je ok, opusti se.
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Lo-fi verzija | Trenutno vreme: Tuesday 18. June 2013 - 07:26 |