AS3 Game Engines |
Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )
![]() ![]() |
AS3 Game Engines |
May 18 2010, 12:30
Poruka
|
|
|
OFF: Ne spavam. Ja to ponekad samo -- ništa lepše od jutarnjeg mirisa jonizacije iz katodne cevi.
|
|
|
|
|
May 18 2010, 13:34
Poruka
|
|
|
određeni član Grupa: Urednici Poruke: 2,628 Datum reg.: 6-February 05 Lokacija: orion Član broj: 227 |
da znaš, mnogo mi fale katode...
ova količina fluida u ekranu me tera na piškaranje po istom. a blog je dobar, tj. dobar uvod. later... |
|
|
|
May 31 2010, 18:00
Poruka
|
|
|
CITAT BTW sorry za anonimnost komentara, zbugovan ti comment box ('word verification ti ispada iz vidljive sekcije' pa sam commentovao alternativnim putem). nemam pojma kako ovo da sredim, a da ne cukam napamet. enivej, uskoro cu zavrsiti novi post o alpha kanalima, png-u, i lighting shaderu sto napisah za igru. koga zanima, bice dosta da se cita. |
|
|
|
|
Jun 4 2010, 04:44
Poruka
|
|
|
[beskrupulozni topic hijack] novi post [/beskrupulozni topic hijack]
|
|
|
|
|
Jul 5 2010, 07:45
Poruka
|
|
|
Ovo mi se jako dopada, nekako mi izgleda jako easy za uciti sta vi mislite?
http://www.openspace-engine.com |
|
|
|
|
Jul 12 2010, 00:21
Poruka
|
|
|
Grupa: Članovi 1 Poruke: 9 Datum reg.: 10-July 10 Član broj: 36,667 |
Jel ste probali da radite u Box2D ? Jeste da je malo komplikovano, ali to je inace physics engine i mozete da napravite lepo igru gde su ukljuceni zakoni fizike
|
|
|
|
Jul 12 2010, 02:42
Poruka
|
|
|
Ovo mi se jako dopada, nekako mi izgleda jako easy za uciti sta vi mislite? http://www.openspace-engine.com Ej pa pazi nije free a pravljen je da bi se integrisao u njihov socket server . Jako je lagano (u odnosu na razvijanje od nule neceg slicnog) za integraciju i neki pocetni MMOG,dovoljno je skinovati. Ranije je uz smartfox dolazio TeoChat nesto slicno pa su resili da naprave svoje resenje. |
|
|
|
|
Jul 12 2010, 08:01
Poruka
|
|
|
Ej pa pazi nije free a pravljen je da bi se integrisao u njihov socket server . Jako je lagano (u odnosu na razvijanje od nule neceg slicnog) za integraciju i neki pocetni MMOG,dovoljno je skinovati. Ranije je uz smartfox dolazio TeoChat nesto slicno pa su resili da naprave svoje resenje. Mozda ti ElectroServer bude interesantan, ako vec nisi limitiran na free resenja. |
|
|
|
|
Jul 12 2010, 19:37
Poruka
|
|
|
Mozda ti ElectroServer bude interesantan, ako vec nisi limitiran na free resenja. Hmmm ja bi ih zaobisao posto su neazurni i ne razvijaju vise njihovo resenje. Inace iako se placa i nije free moram da pohvalim smartfoxsovce posto su ispeglali server , jako je stabilan i ima zavidne preformanse (gutanje 10k konekcija recimo). Nisam nazalost uspeo da iskopam ni jedno zadovoljavajuce open source resenje do sada. Jos jedan plus za sf je kolicina tutorijala za pocetno sazvakavanje materije. |
|
|
|
|
Jul 12 2010, 20:12
Poruka
|
|
|
Hmmm ja bi ih zaobisao posto su neazurni i ne razvijaju vise njihovo resenje. .... Jos jedan plus za sf je kolicina tutorijala za pocetno sazvakavanje materije. O tome koliko su (bili) neazurni govori i cinjenica da ne moras da juris tutorijale, vec da postoji knjiga "Jobe Makar: ActionScript for Multiplayer Games and Virtual Worlds", iz koje se pored ES resenja, moze nauciti svasta jos po nesto o funkcionisanju i organizaciji Flash MMO-a. Mada ima preko 6 meseci da nisam ni pogledao sta rade, takod a ne mogu tvrditi koliko jesu ili ne profesionalni. Ono sto znam jeste da ne mogu priustiti njihovo resenje i to mi je odvoljno da ne idem predaleko u istrazivanju. Sto se OSrc resenja tice, mislim da RED5 nudi neke fine mogucnosti... ali nista bez custom made dedicated Java socket mmmmm... servera....njam! |
|
|
|
|
Jul 12 2010, 23:33
Poruka
|
|
|
O tome koliko su (bili) neazurni govori i cinjenica da ne moras da juris tutorijale, vec da postoji knjiga "Jobe Makar: ActionScript for Multiplayer Games and Virtual Worlds", iz koje se pored ES resenja, moze nauciti svasta jos po nesto o funkcionisanju i organizaciji Flash MMO-a. Mada ima preko 6 meseci da nisam ni pogledao sta rade, takod a ne mogu tvrditi koliko jesu ili ne profesionalni. Ono sto znam jeste da ne mogu priustiti njihovo resenje i to mi je odvoljno da ne idem predaleko u istrazivanju. Sto se OSrc resenja tice, mislim da RED5 nudi neke fine mogucnosti... ali nista bez custom made dedicated Java socket mmmmm... servera....njam! Moja greska onda =) ja kad sam pocinjao sa Flash MMOG delovali su mi neozbiljno i od tad pratim sf. RED5 je ekstra za streaming ali zato naterati ga da radi nesto preko toga je pain in the ass. Mislim to podrazumeva zestoko poznavanje JAVA-e sto ona implicira da je bolje napisati nesto od nule za vase potrebe nego kopati po tudjem (slabo dokumentovanom) kodu. |
|
|
|
|
Jul 13 2010, 08:46
Poruka
|
|
|
|
|
Jul 15 2010, 23:18
Poruka
|
|
|
Grupa: Članovi Poruke: 106 Datum reg.: 25-March 09 Lokacija: BiH Član broj: 28,853 |
Kako stvari stoje izgleda da ce FP ozbiljno da gura 3D, igre, naravno.
CITAT We will share plans with you at Max during this session, I tell you, some serious stuff is coming for 3D developers bytearray |
|
|
|
Dec 27 2010, 21:47
Poruka
|
|
|
U zadnje vreme sam testirao par 2Dengine-a za flash i moram priznati kako mi se fisix engine jako dopada, lako kreirati objekte podrzava i bitmapu i vector i puna kontrolla nad svima ali jbg.. nije free
Syndrome jesi li mozda probao raditi s ovim? |
|
|
|
|
Dec 27 2010, 23:41
Poruka
|
|
|
gde si bio kad smo pricali o flixelu?
besplatan je i (po svemu sudeci) ne vadim ga iz usta. flixel. ne vadim iz usta flixel. cak sam negde na game design forumu napravio kratak pregled svih (tadasnjih) 2d endzina za as3. nije to bilo davno. |
|
|
|
|
Dec 28 2010, 08:45
Poruka
|
|
|
Ali smara me kod flixela sto nemogu da koristim vector nego samo bitmapu? dali nova verzija podrzava vector?
|
|
|
|
|
Dec 28 2010, 09:36
Poruka
|
|
|
određeni član Grupa: Urednici Poruke: 2,628 Datum reg.: 6-February 05 Lokacija: orion Član broj: 227 |
pogledao sam ponovo i vidim da za osx kao ide navode samo flashbuilder, pa sad ne znam, funkcioniše li ovo u saradnji sa classic flash aplikacijom?
|
|
|
|
Dec 28 2010, 12:45
Poruka
|
|
|
flixel se kaci na postojecu displayobject strukturu i njegov osnovni gradivni element nasledjuje Sprite
korisne teme na flixel forumu (sadrzi odgovore za obojicu) |
|
|
|
|
Dec 28 2010, 18:47
Poruka
|
|
|
Oke ovo mi je vec cool ali se pitam onda kako ce to da utjece na performanse? Dali si probao ista da napravis a da bude recimo 90% aplikacije vector?
|
|
|
|
|
Dec 28 2010, 19:37
Poruka
|
|
|
nisam, ali ne moze da bude losije od aplikacije koja ne koristi flixel.
ako budes pazljivo procitao neke od odgovora na tim temama, skontaces zasto. |
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Lo-fi verzija | Trenutno vreme: Saturday 25. May 2013 - 22:41 |