Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )

2 - broj stranica V  < 1 2  
Reply to this topicStart new topic

Jeftini Cokin P filteri...

V
istankov
poruka Apr 16 2012, 13:57
Poruka #21

Grupa: Članovi
Datum reg.: 8-February 05
Član broj: 241

cookin nije loš ni malo, ALI

- pravi neverovatno ružan fler, čak i kada je sunce na 90 u odnosu na filtar jer kroz bočnu ivicu dolazi do curenja i refleksije kroz filtar.
- ne trpe otiske prstiju, jako teško se brišu
- mehanički su katastrofa. Nezgodno ga pogledaš a on pukne od sramote
- zaštitne kutijice su katastrofa, pucaju kao sretne + na samoj kutiji nema oznake koji je filter unutra pa ako imaš više od 2 komada nastaje haos
- Za razliku od LEE filtera koji su pravougaonici ovi su više kockasti, tako da se dešava da "nemaš dovoljno filtra" za sve primene. Nešto kao kada je kratko ćebe...
- više filtera jedan preko drugog prave veoma zanimljive i efektne snimke.

U svakom slučaju Cookin vredi svake pare koja se da za njih. Kineze sam gledao na Ebay a nisam kupovao, očekujem da su isti djavo kao cookin. LEE je nešto o čemu se mašta, ali jedno lijevo stakalce je cene 5 cookina.

(cookin p121 + polar neki ...)

(cookin 197 + p121)

(cookin 197)

(cookin 197)

(cookin 197 +123f + 121m)

(mislim da je 123f pa da je naknadno navlačen wb...)
Go to the top of the page

+Quote Post
Jo Husafet
poruka Apr 16 2012, 16:14
Poruka #22

Urednik

Grupa: Foto urednici
Datum reg.: 24-April 05
Član broj: 539

Ja ne znam kako u prirodi zadrzati ciste Cokin filtere. Jbt to se granici sa nemogucim. Ili da nosim platnene rukavice k'o japanski otpravnik vozova (btw nelosa ideja kad malo bolje razmislim), ili da ne diram nista drugo od momenta izlaska iz kola do montaze filtera a sto je nemoguce. Aj sto ostaju otisci, nego sto se grebu ko nenormalni.

Sto se mene tice, ako kinezi rade istu stvar kao i Cokin, a pri tom su 3-4 puta jeftiniji.... ja ne bih imao nista protiv da ih menjam jednom godisnje. U svakom slucaju ce se sjebati istom brzinom a opet se prodje jeftinije.

Inace istankov je u pravu za stekovanje. Ne znam kako su oni to zamislili ali svaki, bukvalno svaki put kada montiram vise od jednog (uglavnom ND), cak i po totalno difuznom svetlu, dobiju se artifakti a od ostrine covek moze samo da se lepo pozdravi.

+Quote Post
guru
poruka Apr 16 2012, 16:21
Poruka #23

Datum reg.: 7-April 05
Član broj: 467

Nista, narucio sam kineze pa cu da vidim da li mi zavrshavaju pos'o smile.gif

+Quote Post
Jo Husafet
poruka Apr 16 2012, 17:10
Poruka #24

Urednik

Javi kad stignu pa vidimo sta kosooka bratija zna u ovom domenu.

+Quote Post
rastamon
poruka Apr 16 2012, 18:13
Poruka #25

Datum reg.: 3-July 10
Član broj: 36,569

Ja izgleda imam neke nestandardne cokine, kupio sam polovne pre više od dve godine i još su upotrebljivi ... neogrebani. A da su magnet za prašinu, to stoji ... i jesu kaka one kutijice ...

Dobre fotke istankov

e da, Cokin se piše sa jednim o wink.gif

+Quote Post
Jo Husafet
poruka Apr 16 2012, 18:59
Poruka #26

Urednik

Cockin laugh.gif

+Quote Post

2 - broj stranica V  < 1 2
Reply to this topicStart new topic

Lo-fi verzija Trenutno vreme: Saturday 18. May 2013 - 19:06

Sve informacije (poruke, teme i sl.) predstavljaju stavove samo njihovih autora.
Objavljivanje informacija sa sajta u nekomercijalne svrhe moguće je samo uz navođenje URL adrese diskusije.
Za sve druge vidove distribucije potrebno je imati izričitu dozvolu administratora Dizajn Zone i/ili autora poruka.
Autorska prava za sadržaj poruke zadržava njihov autor, osim ako nije drugačije naznačeno.