Cafe club Buena Vista, Kragujevac |
Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )
![]() ![]() |
Cafe club Buena Vista, Kragujevac |
Mar 12 2012, 00:52
Poruka
|
|
|
Cafe club Buena Vista, Kragujevac
Foto:Marko Jevtic, Vladimir Petrovic Nikon D7000, Nikon 18-105vr, Canon 40D, Tamron 17-50 VC LR4.0, SNS-HDR #1 ![]() DSC_2520-HDR_Interior.jpg by marko.crni, on Flickr #2 ![]() DSC_2505-HDR_Interior.jpg by marko.crni, on Flickr #3 ![]() DSC_2464-HDR_Interior.jpg by marko.crni, on Flickr #4 ![]() IMG_4969.jpg by marko.crni, on Flickr #5 ![]() DSC_2490-HDR_Interior.jpg by marko.crni, on Flickr |
|
|
|
|
Mar 12 2012, 01:04
Poruka
|
|
|
Grupa: Članovi Poruke: 2,446 Datum reg.: 23-January 10 Lokacija: Pozarevac Član broj: 34,025 |
lepo lepo , mozd amalko zuckasto , steta sto nisi imao nesto sire...
|
|
|
|
Mar 12 2012, 01:43
Poruka
|
|
|
Ne smeta sto je zuto.. to se ocekuje od ovakvog mesta. Sta vise, meni ovo sasvim legitimne fotke kluba koji ima prostora k'o u dupetu. Ono sto je najvaznije - ja nisam bio ovde al' imam zelju da vidim kako izgleda uzivo - dakle mišn akomplišd.
|
|
|
|
|
Mar 12 2012, 10:22
Poruka
|
|
|
Bas lep lokal, vidi se da je ulozeno dosta truda u dekor. Prva mi je najbolja
U ovakvim situacija ne bi skodio neki siroki objektiv, ali dobro si se snasao i s onim sto imas. Koje su od ovih Tamronom fotkane? |
|
|
|
|
Mar 12 2012, 10:44
Poruka
|
|
|
Hm... ja bas i nisam odusevljenim ovim fotkama...
aj da krenem ispocetka... Prva fotka: Ovde mi skripi malo kadar, kad vec imas prostor koji je relativno uzan a pride na zidovima kafica imas motiv koji se stalno ponavlja, slike, onda mozda nije lose posegnuti za potpuno simetricnim kadrom koji bi na jasan nacin skugerisao formu prostora a opet dao na znacaju enterijeru i pratecim elementima... Druga: Ova fotka je relativno neinforamtivna, sto je mali problim ili nije, ali meni smeta perspektivno iskrivljenje... Ako apzljivo pogledas, prednji deo kadra je u vertikali dok zadnji plan "pada" na desno... takodje, imas 5 barskih stolica gde zadnja upada u kada tako da samo smeta... trebao si da sklonis tu petu i da ostale cetiri organizujes da kreiraju logican niz... Treca: Ako posezes za idejom da prkazes detalj, onda taj detalj treba da bude jasno prikazan i izdvojen iz gomile drugim elemenata... koriscenjem ovako male blende si napravio potpunu zbrku a ova simpaticna figurica je nestala odnosno pojedena je gomilom drugih informacija... za pocetak stub sa desne strane strci ka Qrac u kukuruzistu... iance boje su vrlo pirajne na ovoj fotografiji, odnosno boje svetla se lepo smenjuju i cine fotku zabavnom... Cetvrta: Po meni je ovo trebalo da se fotka potpuno ANFAS... normlano na zid da se dobije cista geometrija... kad vec fotkas pod uglom daj naznaku neke dubinske ostrine, bice bolje... inace ja obozavam automobile i imam bas finu kolekciju a ovi su fantasticni Peta: Ista prica kao i kod prethodne dve... enma konkretnog fokusa... sve je u istom planu a steta jer imas vrlo elpe elemente koji mogu enzavisno odostalih da pricaju super pricu.. Samo pogledaj natpis na kutiji cigara i sve ti jasno, odma ti presedne i kuba i cigare... ocigledno meni ovaj set nije legao iako je tehnicki vrlo korektan... uglavnom mi na fotkama nedostaje atmosfere koje ima u kaficu na pretek... takodje, boje su mi vrlo interesantne kao i obrada... ima toplinu koja sugerise poreklo estetike... Ko sto Jo rece, generalno mi se dopada prostor i rado bih dosao... |
|
|
|
|
Mar 12 2012, 12:19
Poruka
|
|
|
Svi hdr-ovi su sa nikonom (sve osim cetvrte). Cetvrta je sa canonom i na njemu je bio tamorn 17-50 2.8 VC i 430EX.
Sto se tice prve slike, da bi dobili sirinu, tj da bi mogli da spakujemo lokal u kadar, morali smo da izadjemo metar iz lokala, tako da je ta slika slikana kroz vrata, koja su jbg. desno, a ne po sred lokala. Slazem se da bi simetrija ovde bila ekstra. Na drugoj slici sad i meni pocinje da smeta peta stolica Treca, slazem se za stub, ali posto vec nisam mogao da ga izbegnem (slikao je sa stepenista, i ovako je stativ jedva stajao) onda sam hteo da ga iskoristim da da osecaj dubine. Ca tevrtu se apsolutno ne slazem. Imam sliku i derektno spreda, ali onda se gubi trodimenzionalnost i ne vidi se papir da je odvojen i savijen, a kutija sa kolima nema dubinu, sve lici na neki poster. Ovakav ugao mislim da je mnogo ineresantiniji. Problem sa figuricama i sa sesirom je sto je na oko 4m od zemlje i jako tesko moze da mu se pridje. Posto nismo imali svetla, slikali smo sa stativa, a jedino mesto gde je mogao da se stavi stativ su stepenice i sa njih... tu na zalost nije imalo nesto mesta za manevar. Za ovako nesto definitivno treba dosta siri objektiv, ali nisam uspeo da nadjem nista, ni za canon ni za nikon. Dobra stvar je sto loakl drzi drugar, i slikanje mozemo da ponovimo manje vise uvek, tako da kad budem nasao nesto sire planiram da se navratim. Bacite pogled i na sajt, ko nije video, ceo je crtan, i jako zanimljiv: http://www.buenavistakg.rs/index/ Uskoro radimo i noviju verziju, pa cu a javim kad okacimo. |
|
|
|
|
Mar 12 2012, 13:28
Poruka
|
|
|
Steta sto nisi imao neki sirokougaoni. Sto se tice HDR-a malo je jak za moj ukus, ali to je vec individalna stvar. Moja najveca zamerka je za fotku br. 4. Odlican kadar, automobilcici jos bolji, ali na zalost u senci!!! Probaj da ih izvuces iz senke, ako imas fajl koji je preeksponiran.
pozdrav |
|
|
|
|
Mar 12 2012, 13:34
Poruka
|
|
|
Vidi, dok sam studirao mooj profesor iz grafike proizvoda je cesto umeo da kaze: Äko vas crtez ne govori ono sto bi trebalo onda napravite legendu pa tu napisite...
Ne bih da budem seronja, ali posao se radi sa pravim alatima odnosno radi se onako da ude beskompromisno dobro... Ako budete ponovo radili slicnu stvar ja cu da vam pozajmim moj UWA pa udrite do mile volje... E sad da ti dam jedan odgovor na tvoje komentare... Fokusirao si se na objasnjenja po pitanju kadriranja, i evidentno je da i sam vidis da tu ima odredjenih promasaja, medjutim cini mi se da si zanemario onu pricu o odvajanju objekata odnosno isticanju bitnih stvari... Znam da ovo zvuci kao da popujem, ali stvarno mislim da ste sa koriscenjem vecih otvora blende mogli da dobjete mnogo dopadljivije atmosfere na fotkama... Cisto da ne bude zabune, deo koji se tice tehnikaliija je rutinska stvar koja moze da se savlada a umetnicki dojam je cisto individualan trip i tu se slazem sa tobom da odredjene stvari mogu da se ljudima dopadnu onako ili ovako... Kod cetvrte fotke sam ja i rekao DA SE JA PITAM upravo iz razloga sto je moj afinitet u fotografiji mnogo blizi nekoj vrsti grafizma... ali to sam ja... U svakom slucaju, ovo je daleko od loseg, samo mi se cini da moze i bolje... Moje zamerke su usmerene ka ideji da sledeca tura bude jos bolja... iance sajt je sasvim sladak, naslovna je pogotovo dobra! |
|
|
|
|
Mar 12 2012, 13:54
Poruka
|
|
|
Meni se dopadaju slidze, i ako je cvele 100% u pravu. U Buena visti se moze raditi samo na detaljima, nema smisla truditi se da se prikaze celokupan ambijent. Ili moze ceo ambijent, ali, sa jakom podrskom detalja. Za sta ste fotografisali? Jel posao ili iz "zezanja? Ako je posao i imate priliku da ponovite, nudim vam na pozajmicu 5DmkII i 16-35, pa ako je potrebno i moju pomoc
|
|
|
|
|
Mar 12 2012, 15:48
Poruka
|
|
|
Cveltova zapazanje su skroz ok, i puno mi znace. Vole bih da cujem jos ovakvih.
Evo Miljko je iz kg-a i zna o kakvom se prostoru radi. Lokal je ekstremno mali, skucen, uzasno nizak... Slike su radjene za novi sajt (ili redizajn starog). Na tim slikama je bilo potrebno predstaviti ceo prostaor, sank i detalje iz samog lokala. Ovje je vec drugo slikanje, prvo je radjeno prosle godine, slike su ispale lose (sto zbog neiskustva, sto zobg neimanja opreme). Ja slike ne naplacujem, slikam iz hobija i trudim se da to uradim najbolje sto mogu. Lokal cemo slikati ponovo, kad proradi basta, i verovatno ce da ponovimo i neke slike enterijera. Zato bih jako voleo da cujem jos konstruktivnih kritika i predloga. Miljko, hvala na ponudi, tvoja pomoc bi mi jako puno znacila, ako nista, onda makar neki predlog ili ideja.... |
|
|
|
|
Mar 13 2012, 00:50
Poruka
|
|
|
Javni se na pp. Sutra nisam u gradu, prekosutra jesam
|
|