Foto monografija Beograda, nije mi bas jasno |
Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )
![]() ![]() |
Foto monografija Beograda, nije mi bas jasno |
Feb 21 2012, 12:36
Poruka
|
|
|
Mozete poslati i tif ili jpg, a ako je iz raw-a onda je obradjivan kako god okrenes. Mislim da su u pravilima mislili ne strogo na obradjivan nego "doradjivan" ali naravno bilo bi bolje da je tako i receno.
Edit: Zamurovic je ovo "pojasnio" na blogu: Zamur каже: 19. February 2012. у 12:50 pm Fotografije moraju da budu apsolutno neobrađene. To že nama omogućiti da ih obradimo u potpuno istom stilu kao ostatak foto-monografije. Meni je i to legitimno, jer ce olaksati posao, ali ce verovatno na prvi pogled neatraktivne fotografije koje bi bas sinule u postu imati manju prodju. |
|
|
|
|
Feb 21 2012, 12:42
Poruka
|
|
|
Nisam ni rekao da je ok nego da je toliko.. 40-50% koliko sam ja cuo.. po meni nije ok ali takve su pozicije Poenta je da cena stampe nije jedini trosak (a ocito ni najveci) Samo što je matematika malčiće drugačija i cena se gradi od dole, a ne od gore Na 30 evra + 50% = 45 evra Na 30 evra + 100% = 60 evra Nije cilj da se niko pokida od zarade (Mišković već tako dosta dugo razmišljanja), već da svi živimo normalno... Malo prelazimo u off, ali moram Paradoks Neko je u jednom čikaškom listu objavio: Srbija je zemlja koja se graniči sama sa sobom. Gde žive najlepše žene, a natalitet opada. Gde nezaposleni najviše rade, gde na najplodnijoj zemlji žive ljudi koji gladuju. Gde vozovi kasne po redu vožnje. Gde svi igraju fudbal, a pobeđuju u odbojci. Svi žure na posao, a niko ne stiže na vreme. Gde osmočasovno radno vreme traje dvanaest sati. Gde je zdravstvo besplatno, a lečenje skupo. Gde su novinari slobodni da napišu šta god im se naredi. Gde je svetska kriza dobila državljanstvo. Gde su javne nabavke tajne, a državne tajne javne. Gde se ratovi nikad ne završavaju. Gde se istorija ponavlja svaki dan. Dodao bih: Gde su najbogatiji oni koji nikad nisu radili. Gde je strana valuta uzeta za domaću. Gde ljudi slave slavu, a psuju boga. Gde pametne zbog nerazumevanja proglašavaju ludacima, a ludake sposobnima. Gde nepismeni pišu istoriju. Gde su zakoni nezakoniti, a anarhija normalno stanje. Gde vlast prezire građane kao neželjene svedoke. Gde se živi od budućnosti jer na sadašnjost nemamo pravo. Gde se svako svakome smeška, a niko nikome ne želi dobro. Gde sudski postupci traju duže od života. Gde su samo poplave način navodnjavanja zemljišta. Gde prizivaju diktatora, a demokratiju smatraju porezom na budale. Gde smatraju da će zemlja duže napredovati ako što više nazaduje. Pa ti preživi ako si normalan. Sreća za državu da je takvih sve manje. Normalni svakako nikom nisu potrebni. A i sam život je najveći paradoks. |
|
|
|
|
Feb 21 2012, 12:46
Poruka
|
|
|
Grupa: Članovi Poruke: 814 Datum reg.: 27-May 05 Član broj: 765 |
|
|
|
|
Feb 21 2012, 13:48
Poruka
|
|
|
|
|
Feb 21 2012, 13:52
Poruka
|
|
|
Zato sto ima svo pravo da misli da njegov posao vredi i 350%.
|
|
|
|
Feb 21 2012, 13:53
Poruka
|
|
|
tacno tacno... Problem je to sto ne vredi, a njima je dozvoljeno da im misljenje postane stvarnost. na nasu stetu naravno.
ili mozda volis sto nisu nize cene knjiga? |
|
|
|
|
Feb 21 2012, 13:54
Poruka
|
|
|
Brate, ako ti nije jasno zbog čega nešto košta toliko koliko košta a ti fino uzmi pa zakupi prostor, napravi police, napuni police, plati radnike, porez, doprinose, struju, vodu, telefone, organizuj posao i vidi koliko "vredi posao".
Manje se bavite tudjim organizacijama, radite na svojim |
|
|
|
|
Feb 21 2012, 13:55
Poruka
|
|
|
Dupli post
|
|
|
|
|
Feb 21 2012, 14:00
Poruka
|
|
|
tacno tacno... Problem je to sto ne vredi, a njima je dozvoljeno da im misljenje postane stvarnost. na nasu stetu naravno. Pa nemoj ti da govoris u njegovo ime, sta vredi a sta ne vredi. TEBI ne vredi i TEBI se ne svidja ta cena. Sta se njemu isplati je njegova racunica i ako radi lose on ce da propadne, a ne ti. Ako mislis drugacije, kao kupac nemoj da kupis njegovu knjigu i on ce propasti, a kao preduzetnik uracunaj 1% zarade i pokupi sve njegove musterije. |
|
|
|
Feb 21 2012, 14:07
Poruka
|
|
|
Znaci, neko kupi masinu za stampu od pola miliona evra, CTP od 40-50.000e, materijal (ploce, hemiju, papir, boju), placa racune za struju i grejanje, plate radnicima i njihovo socijalno i penziono, placa drzavi poreze i prireze, i on treba da ima prihod od 16e po knjizi, od cega je zarada mozda 1-2e, a ovi ostali 44e?????
Znaci, od tih 16e po primerku stamparija mora da plati gomilu racuna, a ovamo ce nekoliko ljudi da uzme ostalih 40-ak evra po primerku? I onda se pitamo sto se foto monografije slabo prodaju i zasto su u Srbiji skupe? ============================== Zasto se onda mi na DZ ne bi udruzili i dali 50e po fotki, pa da napravimo svoju monografiju i da je prodajemo lepo preko interneta, pa da tu zaradu distributera od 20-25e dobijemo mi? |
|
|
|
|
Feb 21 2012, 14:24
Poruka
|
|
|
Grupa: Članovi Poruke: 2,355 Datum reg.: 23-January 10 Lokacija: Pozarevac Član broj: 34,025 |
![]() meni je to isto nebuloza mada kad bi se poslale dve varijante pa da odrede koja im se uklapa u koncepciju ali npr ovo iznad definitivno nema smisla ako se salje neobradjeno cisto kao primer |
|
|
|
Feb 21 2012, 15:05
Poruka
|
|
|
^ ah cuvena Juzina fotka Sigmom 12-24
@svi odozgo. Radio sam u firmi koja je radila stampu, pripremu, i delimicno izdavastvo. Bio sam u celoj toj prici. Ti ljudi koji uzimaju 60% kazu "boli nas ku*** sve dok nam se moze"... Slaglasan sam da su ljudi alavi, to im je u prirodi, ali ne valja sto nema nikoga da ih klepi preko nosa Peaceout |
|
|
|
|
Feb 21 2012, 16:18
Poruka
|
|
|
Inace, na stranu sve - veoma je tuzno sto grad Beograd sa svojim budzetom ne moze ili ne zeli da izdvoji 10000e za ovako nesto (pod uslovom da je to trazeno od gradski vlasti) pa da ne mora da se razmislja..
|
|
|
|
|
Feb 21 2012, 16:21
Poruka
|
|
|
Veoma tuzno. Ali to pokazuje nivo svesti ljudi na vlasti
|
|
|
|
|
Feb 22 2012, 00:46
Poruka
|
|
|
Ako njemu grad nije dao pare za monografijiu ( a ne verujem da nije pitao jer se ono.. zna ko pravi izlozbe po knezu i kalemegdanu), onda bi bilo koga drugog izbacili iz kancelarije nalgavacke. Sto ne samo da pokazuje nivo svesti, nego pokazuje kakva su stoka onako generalno u odnosu prema svemu na cemu ne moze da se zaradi bar 100 'iljada u lako prenosivim vrecama.
Al' ce garant da se hvale i uvaljuju primerke monografije kad nam budu dolazili u posetu iz velike i nadasve prijateljske republike Azerbejdzan kako bi u srdacnom razgovoru (iza zatvorenih vrata) pojacavali bilateralne odnose i fasovali satelite u zakup. |
|
|
|
|
Feb 22 2012, 01:08
Poruka
|
|
|
pa dosta je bilo da država otkupljuje te fantomske monografije, plaća izložbe i tovi podobne umJetnike...
mada kad su mogli čoli da otkupe diskove... paz' čola!? ko to još kupuje? osim države... ofcirski sinovi, još uvek vole da su jugosloveni... da stanem, odoh o u off... |
|
|
|
|
Feb 22 2012, 03:06
Poruka
|
|
|
Bolje da je prodavao slike preko getty-a, vishe bi zaradio.. makar bi imao dovoljno da sam finansira celu stvar.
(koriscenje smajlija je ubilo sav sarkazam na internetu) |
|
|
|
|
Feb 22 2012, 07:27
Poruka
|
|
|
Žao mi je što ovu temu pretvaramo u ogorčenje protiv države i vlasti (pogotovo što je Dragoljub Zamurović i poklonio dobar deo fotografija istima), ali možda i ima razloga za to da se pokaže njihov odnos prema nama....
Sa ovog bloga može dosta toga da se rasvetli i razdani... vredi pročitati Sada se stvarno isključujem, ili formiram novu temu |
|
|
|
|
Feb 22 2012, 09:25
Poruka
|
|
|
Podržavam Zamurovićevu ideju. Da imam dobru fotografiju BG-a poslao bih mu je i platio 50 eura.
1. Zamurović je autoritet i mislim da neće rizikovati svoje ime da zbog novaca u knjigu ubaci loše fotografije. 2. Pošto se radi o knjizi u kojoj će biti dokumentarne fotografije, potpuno je u redu da se traže u sirovom stanju. 3. U redu je i da se unapred plati jer jednom kada se izaberu fotografije mora biti dovoljno novaca da se posao nastavi a ne da se Pera i Mika mesecima čekaju dok im tetka iz Njemačke ne pošalje 50 evra. Grad Beograd će pre napraviti kineski most od par milijardi eura nego fotomonografiju. Provizije su veće. Još nam politička elita nije dospela do toga da kokošari za posliće vredne desetak hiljada evra. I da knjižare uzimaju bezobrazno puno para. Juče sam dobio fotomonografiju Tomislava Peterneka za 3500 dinara a u knjižari košta 7000. Nisam protiv toga da svako zaradi ali na žalost tu smo gde smo i to ne samo u Srbiji jer već odavno trgovci i zelenaši - bankari zaradjuju za dva tri reda veličine više para od poštenih trudbenika |
|
|
|
|
Feb 22 2012, 10:06
Poruka
|
|
|
I da knjižare uzimaju bezobrazno puno para. Juče sam dobio fotomonografiju Tomislava Peterneka za 3500 dinara a u knjižari košta 7000. Koliko ja znam, kod izdavaca je kostala toliko, tj. 7000 din. Za te pare (3500) si jedino mozda mogao da je dobijes direktno od Peterneka, koji je mozda dobio samo neki manji procenat tiraza, i verovatno nije prodavao svakome po toj ceni (bar pre nego sto izdavac rasproda ostatak). Ili mozda izdavaca ako si mu poznanik i sl. Ali porediti Peternekovu monografiju sa zbirkom razglednica (ma koliko te fotke bile dobre, ipak su u pitanju razglednice) je smesno. Da imas para samo za jednu od te dve knjige, koju bi kupio? [OFF] Sa ovog bloga može dosta toga da se rasvetli i razdani... vredi pročitati Pa nije sve bas tako ocigledno. Recimo, svi se pitaju kako se Grcka zaduzila i gde su otisle tolike milijarde (kad se toliki dug podeli sa brojem stanovnika, ispada da treba da zive kao u raju). Te milijarde Grcka nije ni videla, kao sto ni mi nismo videli niti cemo videti te milijarde od MMF-a. U emisiji Keiser Report na Russia Today (ne secam se kog datuma) lepo je receno da je Grcka otkupljivala tzv. 'toksicne' kredite (krediti za koje je verovatnoca uspesnog vracanja mala, tj. krediti visokog rizika), za sta su naravno politicari dobili procenat u dzep. Kreditori su vec taj novac povratili kroz osiguranja i druge kanale obezbedjivanja gubitka kapitala kada se vrsi pozajmljivanje sa velikim rizikom, a Grcka je samo kolateralna steta. Stvar je u tome sto ja npr. ne mogu da vratim kredit, pa ga prodam Grckoj, i ja tako lepo zadrzim dobar kreditni rejting, a Grcka pukne jer izgubi kreditni rejting pa ne moze da dobije ni kratkorocne kredite po normalnim kamatama. Navodno, iza svega stoji Nemacka, mada bih rekao da je ona trenutno samo sredstvo. Da je Grcka stvarno dobila te milijarde i utrosila na bilo sta (pa makar i kroz budzet na plate i nekretnine), ne bi im niko oprastao 100 ili 200 milijardi duga, vec bi trazili imovinu koja je kupljena ili stvorena tim parama (jer toliki dug nije mogao da se potrosi npr. na penzije i sl. (Grcka je optuzivana ka zemlja lenjih ljudi, koji sa 55 godina idu u penziju itd.), posto bi taj novac bio dovoljan za npr. isplacivanje penzija vise od 80 godina). Dakle, taj novac nije nikad ni usao u Grcku, ali ce zato mehanizam posluziti da se Grcka baci na kolena. Onda ce na red doci neke druge zemlje... Zasto? E to je vec pravo pitanje. Ono sto neki nisu postigli 1. i 2. svetskim ratom, postici ce preko banaka. [/OFF] |
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Lo-fi verzija | Trenutno vreme: Sunday 19. May 2013 - 05:44 |