Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )

Forum Rules *** PRAVILA FOTO FORUMA *** Pročitaj pre postovanja!

Reply to this topicStart new topic

Svijet oko nas, 3 vidjenja

V
Stefano
poruka May 23 2006, 12:13
Poruka #1

Grupa: Članovi
Datum reg.: 22-August 05
Član broj: 1,491

EOS 20D / 100mm Macro / 580EX

Go to the top of the page

+Quote Post
crnamrlja
poruka May 23 2006, 14:12
Poruka #2

crnamrlja

Grupa: Foto Temple
Datum reg.: 15-February 05
Član broj: 272

treca, boje koje udaraju pravo u glavu, na pozitivan nacin.

i kompozicija, i svetlo, sve.

+Quote Post
sergej
poruka May 23 2006, 14:14
Poruka #3

Datum reg.: 20-October 05
Član broj: 2,024

ha! odlichno...
e ovaj alien na trecjoj me odushevljava... ja sam ga imao u jednom postu, ali nazhalost ne sa ovoliko detalja... prelepo...

mozhda je trebalo da se postavish nekako 'paralelno' sa telima insekata tako da budu potpuno oshtri, ili da im blizha (vidljiva) polovina njihovih tela bude oshtra...
u stvari, ovo bi najvishe odgovaralo prvoj slici, tu je shteta shto ceo skakavac nije oshtar... preostale dve imaju takvu kompoziciju koja opravdava fokus na odredjenim delovima...

josh samo kad bi mogao da ubedish insekte da miruju dok se ti namestish kako ti je najzgodnije... laugh.gif

+Quote Post
Stefan032
poruka May 23 2006, 14:26
Poruka #4

Datum reg.: 31-January 06
Član broj: 3,166

Stefano, ovo je bolesno koliko dobre fotke pravis, znaci cim vidim tvoj nick znam da ce biti nesto mnoogo dobro.
Ovde mi se najmanje svidja (glupo je reci da mi se ne svidja, kad mi se sve svidjaju) druga, veoma je mali deo u fokusu, a i ne mogu da provalim sta je ovo.

Pozdrav i cestitke, sta reci svaka cast.

+Quote Post
Stefano
poruka May 23 2006, 14:48
Poruka #5

CITAT (crnamrlja @ May 23 2006, 14:12)
treca, boje koje udaraju pravo u glavu, na pozitivan nacin.
i kompozicija, i svetlo, sve.
*

Hvala puno smile.gif
Treca fotka je jedna od rijetkih macroa koje se moze obraditi s tonemapingom. Dakle obradio sam je wink.gif

CITAT (sergej @ May 23 2006, 14:14)
ha! odlichno...
e ovaj alien na trecjoj me odushevljava... ja sam ga imao u jednom postu, ali nazhalost ne sa ovoliko detalja... prelepo...
mozhda je trebalo da se postavish nekako 'paralelno' sa telima insekata tako da budu potpuno oshtri, ili da im blizha (vidljiva) polovina njihovih tela bude oshtra...
u stvari, ovo bi najvishe odgovaralo prvoj slici, tu je shteta shto ceo skakavac nije oshtar... preostale dve imaju takvu kompoziciju koja opravdava fokus na odredjenim delovima...
josh samo kad bi mogao da ubedish insekte da miruju dok se ti namestish kako ti je najzgodnije... laugh.gif
*

Hvala ti smile.gif
Gledam ti ja vec dugo radove majstora macro fotografije i gledajuci njih pokusavam mojim fotkama dati nesto moje da ne budu kopije iako nekome koga to ne zanima sve izgledaju isto. Kod tih majstora je sve uvjek savrseno ostro pa sam i ja napravio puno takvih fotki i naravno bio njima zadovoljan, a jos draze mi je bilo cuti pozitivne komentare od ljudi. E sad, iako neke fotke i nisu ostre cijelom povrsinom kukca, one su na neki drugaciji nacin neobicne. Pokusao sam odstupiti od pravila i u fotografijama prenjeti ono kako ja dozivljavam, jednostavno se opustiti i dati da fotke pricaju neke svoje price. Mogao sam i na ovim fotkama teziti savrsenoj ostrini no to onda ne bi bio moj trenutni izrazaj.
Jednostavno receno (da ne duljim) dosadilo mi biti savrsen i pustio sam masti na volju wink.gif

CITAT (Stefan032 @ May 23 2006, 14:26)
Stefano, ovo je bolesno koliko dobre fotke pravis, znaci cim vidim tvoj nick znam da ce biti nesto mnoogo dobro.
Ovde mi se najmanje svidja (glupo je reci da mi se ne svidja, kad mi se sve svidjaju) druga, veoma je mali deo u fokusu, a i ne mogu da provalim sta je ovo.
Pozdrav i cestitke, sta reci svaka cast.
*

Hvala smile.gif
Drago mi je cuti ovakve komentare. I na tebe se odnosi tekst napisan sergeju.
Ovo na drugoj fotki je mrtva buba na vrhu neke slamke koju je sibao vjetar a ja glumio drugu slamku i lovio fokus u ritmu vjetra, eto to sam prenio i na fotku wink.gif

+Quote Post
sergej
poruka May 23 2006, 15:02
Poruka #6

Datum reg.: 20-October 05
Član broj: 2,024

ma da...
u principu, i ja volim kada deo insekta nestaje u blur-u...

zato sam i rekao da bi potpuna oshtrina najvishe odgovarala samo prvoj fotografiji, zato shto su skakavac i travka na kojoj se nalazi veoma dobro odvojeni od prelepe i zamucjene zelene pozadine...

to naravno nije zamerka, i ovako je mali deo skakavca van DOFa, ali mislim da bi u ovom sluchaju mnogo vishe doprinelo kvalitetu slike kada bi sve bilo oshtro...

+Quote Post
Kuzma
poruka May 23 2006, 22:27
Poruka #7

Datum reg.: 13-February 06
Član broj: 3,340

U bre treca razvaljuje!Boje su strava a i bubac je lood tongue.gif ,odmah za njom ide prva(boje su mi malko prirodnije i svidza mi se sto mi izgleda kao da je skakavac sheretski onako pogledao u objektiv,ima iskustva smile.gif )
A dru ga mi je malko i nije,ako me razumesh biggrin.gif ,hocu reci (znam da je bilo zjbno ufotkati)al mozda da je bilo vishe ta trane bube pa da bude i glava u fikusu i ostalo.Mozda,kazem...

+Quote Post
bebece
poruka May 24 2006, 00:25
Poruka #8

Grupa: Članovi 1
Datum reg.: 28-April 06
Član broj: 4,394

meni su prva i treca predivne.ni druga nije losa, ali pada u zasenak zbog ona dva lepotana smile.gif

+Quote Post
Stefano
poruka May 24 2006, 09:10
Poruka #9

CITAT (sergej @ May 23 2006, 15:02)
ma da...
u principu, i ja volim kada deo insekta nestaje u blur-u...
zato sam i rekao da bi potpuna oshtrina najvishe odgovarala samo prvoj fotografiji, zato shto su skakavac i travka na kojoj se nalazi veoma dobro odvojeni od prelepe i zamucjene zelene pozadine...
to naravno nije zamerka, i ovako je mali deo skakavca van DOFa, ali mislim da bi u ovom sluchaju mnogo vishe doprinelo kvalitetu slike kada bi sve bilo oshtro...
*

Priznajem da si apsolutno u pravu za skakavca. Totalno je nepotreban ovaj mali zamuceni dio.
Hvala na konstruktivnoj kritici smile.gif

CITAT (zmaku @ May 23 2006, 22:27)
U bre treca razvaljuje!Boje su strava a i bubac je lood tongue.gif ,odmah za njom ide prva(boje su mi malko prirodnije i svidza mi se sto mi izgleda kao da je skakavac sheretski onako pogledao u objektiv,ima iskustva  smile.gif )
A dru ga mi je malko i nije,ako me razumesh biggrin.gif ,hocu reci (znam da je bilo zjbno ufotkati)al mozda da je bilo vishe ta trane bube pa da bude i glava u fikusu i ostalo.Mozda,kazem...
*

Hvala ti smile.gif
Neka nit vodilja je bila "kad je vec mrtva buba ne treba joj ostra glava wink.gif

CITAT (bebece @ May 24 2006, 00:25)
meni su prva i treca predivne.ni druga nije losa, ali pada u zasenak zbog ona dva lepotana smile.gif
*

Hvala puno smile.gif

+Quote Post
Dimče
poruka May 24 2006, 23:27
Poruka #10

Datum reg.: 29-November 05
Član broj: 2,450

Treća je pravi portret!

Sve pohvale!

smile.gif

+Quote Post
Stefano
poruka May 25 2006, 11:53
Poruka #11

CITAT (Dimče @ May 24 2006, 23:27)
Treća je pravi portret!

Sve pohvale!

smile.gif
*

Hvala ti smile.gif

+Quote Post
pemi71
poruka Jun 3 2006, 23:36
Poruka #12

Datum reg.: 11-March 06
Član broj: 3,725

Meni pak 1f.vise lezi ...nekako mi je meksa i prijatnija za oko smile.gif
Mada to ne baca u senku i druge dve2 koje su rolleyes.gif cool.gif

+Quote Post
JOCCCA
poruka Jun 6 2006, 15:37
Poruka #13

Datum reg.: 16-April 06
Član broj: 4,228

Druga dobra a za ostale pozadina mi se ne svidja!

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Lo-fi verzija Trenutno vreme: Thursday 20. June 2013 - 08:36

Sve informacije (poruke, teme i sl.) predstavljaju stavove samo njihovih autora.
Objavljivanje informacija sa sajta u nekomercijalne svrhe moguće je samo uz navođenje URL adrese diskusije.
Za sve druge vidove distribucije potrebno je imati izričitu dozvolu administratora Dizajn Zone i/ili autora poruka.
Autorska prava za sadržaj poruke zadržava njihov autor, osim ako nije drugačije naznačeno.