Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )

Forum Rules *** PRAVILA FOTO FORUMA *** Pročitaj pre postovanja!
2 - broj stranica V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic

BEND, Fotografije za omot CD-a

Ocena 4 V
V
KEKY
poruka Dec 15 2011, 16:14
Poruka #1

Grupa: Članovi
Datum reg.: 20-January 05
Član broj: 88

Izvinjavam se unapred zbog malo veceg broja fotografija,ali da bih docarao zeljeni efekat morao sam ih rotirati.
Nastale su kao koncept za omot,idejno predstavljaju "upside down" svet ,kao kod karata za poker.
Na samom dizajnu sam stavljao i znakove u coskove,ali nije bilo potrebe da to cinim i ovde

Fotograf: moja malenkost
Asistenti: Goran Djukanovic,Luka Spremo
Stajling: Bane Devic
Sminka: Ena Jovic
Aparat: Mamiya 645 AF sa digitalnim ledjima P45+ (srednji format)

1. Naslovna

2. Naslovna uz dizajn poslednje (cisto neki preview)

3. Prikaz portreta krupnije (da osetite razliku smeka koji pruza srednji format,ako se to moze na maloj fotki)

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.
Go to the top of the page

+Quote Post
Milak
poruka Dec 15 2011, 16:41
Poruka #2

Datum reg.: 9-April 07
Član broj: 10,180

Sveza ideja, malo za promenu. Fotke su malo tamne i nesaturisane za moj ukus, ali generalno su dobre. Na nekima si dodavao ovo svetlo u fotosopu (7,8,9,10), ali nisi to bas najbolje izveo, deluje malo vestacki i provaljeno.
Poslednja mi se najvise svidja iz serije.

ps.Ovo nema veze s tobo, ali ovi likovi su totalno antipaticni.

+Quote Post
nick_sloter
poruka Dec 15 2011, 17:03
Poruka #3

Datum reg.: 3-July 05
Član broj: 1,125

CITAT (Milak @ Dec 15 2011, 16:41) *
ali ovi likovi su totalno antipaticni.

skroz!
al zanimljiv dizajn i ideja, i takodje mi se ne svidja to svetlo sto ide iza ledja onog lika.

+Quote Post
kuntalo
poruka Dec 15 2011, 17:06
Poruka #4

Datum reg.: 31-January 08
Član broj: 18,785

Ovo sa kartama - već viđeno.

+Quote Post
civi
poruka Dec 15 2011, 18:16
Poruka #5

Datum reg.: 23-January 10
Član broj: 34,025

po meni bolje da se islo na neku ala blade varijantu , el moze veca rezolucija da vidimo meso sa tog formata

+Quote Post
KEKY
poruka Dec 15 2011, 18:34
Poruka #6

Ovo sa simpatisanjem ili antisimpatisanjem je isto kao kada bismo raspravljali o tome koliko su Mik Dzeger i Kejt Ricards
iz Stonsa lepoliki i simpaticni mladici. O njihovim fizickim predispozicijama neka raspravljaju zene ili neki gej forumi... smile.gif

To svetlo,paa ok..moze i ne mora..meni se dopalo,eto neka bude subjektivno...svetlo ide sa te strane,planirao sam ga.
tako sam rasvetlio scenu i sve njih na pozicijama.Kako ove gore,tako i ove dole.

Kuntalo rece da je vec vidjeno to sa kartama.Na sta konkretno mislis?

Evo i malo "mesnatijeg" prikaza fotke:

+Quote Post
Jo Husafet
poruka Dec 15 2011, 19:05
Poruka #7

Urednik

Grupa: Foto urednici
Datum reg.: 24-April 05
Član broj: 539

5-6 su odlicne, 7 si ukakio z'difuse glow-om.

na 9 je los kompozit lika skroz desno. Rimovi tu i tamo ne valjaju jer ne prate izvore svetla pa ima "mocni rendzeri" fazon. na 8 je nerealna proporcija lika u prvom planu pa izgleda jako da je metar i zilet, tj. na tom rastojanju od ostalih morao bi da bude veci. Generalno grading bi mogao biti bolji. Ne slazu se preterano sa ambijentom. Ako ja vidim na ovom monitoru, mogu da zamislim kako je tek na necemu dobrom. Kao da su za nijansu svetliji od ostatka ambijenta u kom se nalaze.
Daleko da je ovo od tvog maksimuma, tj. mozes ti ovo mnogo bolje.

Btw, jel morao kompozit? Ne deluje mi kao previse komplikovano da se ovo uradi na lokaciji? Ili jeste?

+Quote Post
KEKY
poruka Dec 15 2011, 19:10
Poruka #8

pa ovo nije nikakav kompoziting smile.gif aparat zakucan,samo su se oni menjali sa svetlom na sebi..ovi na stepenicam su fotkani na
stepenicama ispod sa istom optikom. onda samo lejeri i brisanje reflektora.

na 7-nema diffuse glow,samo posvetljena varijanta lejera sa vecim otvorom blende,da dobijem svetlost koja izbeljuje deo kadra.

a 9 je klasican amerikan plan za ovaga levo,mozda ti vidis sto ja ne vidim.Sta mislis konkretno?

+Quote Post
Jo Husafet
poruka Dec 15 2011, 19:21
Poruka #9

Urednik

Grupa: Foto urednici
Datum reg.: 24-April 05
Član broj: 539

mislio sam konkretno na svetlo na njegovoj desnoj nozi, tacnije stopalu. Deluje kao los kompozit kad ne pokupis (ili docrtas) senku patike pa ljudi lebde nad patosom.

Ako sam te dobro razumeo, setap se nije menjao, samo su se menjali ispred aparata i onda rasporedjeni po prostoru?
Ako je tako, onda je to upravo ono sto mi smeta jer mi mozak kaze da ne mogu dvojica na suprotnim stranama kadra da imaju isto svetlo.

za 7 sam na ovo mislio kad sam rekao difuse glow:

+Quote Post
momchilos
poruka Dec 15 2011, 19:25
Poruka #10

Datum reg.: 30-September 10
Član broj: 37,759

Podrzavam... nisam mogao da skontam sta mi smeta... al' upravo to... svi imaju isto svetlo... inace trud i ideja za respect mnogo zahtevnije i ozbiljnije od svega sto sam ja pokusao uraditi...

+Quote Post
KEKY
poruka Dec 15 2011, 19:31
Poruka #11

Ma jok,to je od svetla odole...to je krop one velike fotke.Reolucija 40mpix pa se moze kropati kako osh.
A svetlost je od snopa
...a to na donjoj slici sam radio namerno,dakle ekponiraniji lejer..to se veoma cesto radi u postu kod scena sa prozorima
i grandz tripu.Uvek difuzira bela.Inace,pravilnije bi bilo da sam mogao staviti hejz ili dim masinu,koja to onda sama ucini.
Tako se dobija meksa i filmskija fora i veoma cesto rabim dok radim video.Tada elo uvek ubija kontrastne delove i na spojevima crnog i prozora dobijas prosvetljene delove.

Naravno,ne mora biti dopadljivo svima...svi imamo drugaciji dozivljaj. Moj stil,naravno. Ali tnx

+Quote Post
kuntalo
poruka Dec 15 2011, 19:38
Poruka #12

Datum reg.: 31-January 08
Član broj: 18,785

CITAT (KEKY @ Dec 15 2011, 18:34) *
Kuntalo rece da je vec vidjeno to sa kartama.Na sta konkretno mislis?

Ma na ovo, naravno.

+Quote Post
momchilos
poruka Dec 15 2011, 19:41
Poruka #13

Datum reg.: 30-September 10
Član broj: 37,759

biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

+Quote Post
KEKY
poruka Dec 15 2011, 19:47
Poruka #14

Kuntalo: hahaha,e dzebiga smile.gif

+Quote Post
efabrik
poruka Dec 15 2011, 20:47
Poruka #15

Datum reg.: 15-August 08
Član broj: 23,067

Kreativno...moras malo doterati senke, dosta fotke na prvi pogled nalepljeno deluju. Pojedinacni portreti su ti odlicni.

+Quote Post
KEKY
poruka Dec 16 2011, 02:51
Poruka #16

Sto se senki tice,zeleo sam bocne i masne..vodio sam racuna da svetlo postavim sa druge strane za one koje sam rotirao,da bi senke isle na isti bok..u kom smislu deluju nalepljeno?

+Quote Post
vupulepe
poruka Dec 17 2011, 00:38
Poruka #17

Datum reg.: 4-September 09
Član broj: 31,590

prvo ja verjem da je sa njima bilo milina raditi, vidim ovde ih neki ocrnise, ali verujte da su ovi momci i vise nego na mestu. Neiskompleksirani i vrlo vrlo radni i vredni. (sta sviraju to je totalno nebitno za pricu). Keki fotke su i vise nego OK. ta praklapanja na poslednjoj fotki se meni licno ne dopada. Ali ono sto meni smeta je sminka. I to baaaaaaass basss konkretno to se vidi na fotografiji br4 dzaji i momku do njega levo bas lose stoji. E sad mozda ja ne razumem koncept ali meni to jako bode oci.
Omot vrh tj bezglavić

+Quote Post
zaraza
poruka Dec 17 2011, 23:15
Poruka #18

Datum reg.: 27-May 05
Član broj: 765

CITAT (vupulepe @ Dec 17 2011, 00:38) *
(sta sviraju to je totalno nebitno za pricu)

Kako nebitno, pa valjda omot treba da ih predstavi smile.gif
Ovako, covek bi rekao da sviraju nesto tesko, kad ono...

+Quote Post
Dr Bouz
poruka Dec 19 2011, 12:16
Poruka #19

Datum reg.: 31-October 05
Član broj: 2,130

meni su ove slike medju gorima koje si postavio b.t.w. shto'no bi ja rekao - sve je super, samo shto su slike loshe. one uz zid najobichniji portretichi su mi tu josh i naj o-k.
predstavichu ti to muzicki - razlika izmedju tih - najobichnijih, i ovih akrobacionih je kao recimo razlika izmedju performiranja marka knopflera ili pino palladino-a, vs performiranje ingvija malmstina i stewarta ham-a. -ova prva dvojica, nikad prostije, i poznash ih po tom jednom prostom "krompir" (cala nota) tonu sa meseca, a ova druga dvojica - pa i njih prepoznash po njihovim 128minama (128 tonova dakle oni odsviraju dok prva dvojica odsviraju po jedan ton), jedino se pitash, koji ono beshe od brzatora, jel' je ingvi, il je angus, dal je joe, il je vajni, dal je steva shunka i tako to. a, da, zaboravih stiva stivensa u prvu grupu.
naravno, ovo je moj utisak. bash sam pratio temu i komentare, i nisam hteo bash odma da napishem, poshto sam primetio da imash uvek jako dobre komentare na slike, bez obzira na to kakve su (a nisu uvek dobre), pa cisto da me ne bi drugari drvljem i kamenjem izrokali, jer eto imam svoje misljenje.
dodatak/izmena: mislim, ove proste, nisu "stiv stivens/paladino", nego su one druge "stivi vaj"

+Quote Post
KEKY
poruka Dec 19 2011, 15:48
Poruka #20

smile.gif Pa znas kako,ja sam prost covek sa prosto-prosirenim pogledima na posao. I onda kad i postavim nesto,ne znaci nikako
da smatram da je to najboljshe od svega sto sam do sada postovao..nekad je dobro,nekad losije,zato volim da pitam sta je to
sto ga losim cinim...e sad,jest' da je iskustvo veliko iza mene i da neke osnovne postulate oko postavke svetla i prosipanja senki po setu svako od nas drugacije primenjuje. Opet,nisam bas azuran pratioc muzicke virtuelnosti svih klijenata,te ne bih da gresim dusu i kazem da je neko od njih dobar ili los muzicar..o tome bas i ne moram da mislim.

Tako da bi mi bas dobrodoslo da mi sto preciznije kazes,onako fotografsko laickim komentarima,bez velikih reci da ih po vikipediji niko ne mora traziti. I hvala doco,ne moras cekati da mi prospes drvlje i kamenje u avliju,ako smatram da sam u pravu ja cu to izneti na sebi svojstven nacin...naci cu ti adresu,otkociti tandzaru i pravac tvoj prag smile.gif
Reci sta su ti koNJkretno zamerke.

+Quote Post

2 - broj stranica V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic

Lo-fi verzija Trenutno vreme: Friday 24. May 2013 - 00:11

Sve informacije (poruke, teme i sl.) predstavljaju stavove samo njihovih autora.
Objavljivanje informacija sa sajta u nekomercijalne svrhe moguće je samo uz navođenje URL adrese diskusije.
Za sve druge vidove distribucije potrebno je imati izričitu dozvolu administratora Dizajn Zone i/ili autora poruka.
Autorska prava za sadržaj poruke zadržava njihov autor, osim ako nije drugačije naznačeno.