Video sa AX2000 mi malo laguje na mojoj masini |
Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )
![]() ![]() |
Video sa AX2000 mi malo laguje na mojoj masini |
Apr 25 2012, 11:59
Poruka
|
|
|
Konfiguracija mi je sledeca:
Intel Core2Quad 9400 4GB Ram ATI HD3850 Hardovi su mi na 7200 rpm na kojima je taj video a i media cache Do sada sam u premiere cs5.5 bez problema i laga radio sa videom sa kamerama Panasonic AG-HMC72 i Panasonic HDC-MDH1 koje su igracke za Sony AX2000. Desava se kada otvorim klip u source monitoru, kad hocu da mu zadam in i out points i pomeram slajder levo-desno video stoji i ne mrda, sekunde se pomeraju pa posle nekako prokine. Kada ga pomeram baaas polako onda slika moze da isprati ono sto radim. Instalirao sam ponovo Core AVC i CCCP kodeke, iskljucio sam indeksiranje na svim hardovima osim na C particiji i tada je malo ubrzao. Sta bih jos mogao uraditi ? Dodatno, na racunaru na poslu koji je neki MSI all in one sa 4gb i intel core2duo procesorom i nvidia ION grafikom vec nemam tih problema, video mogu normalno da radim . Da li da kupim neku nvidia grafiku koja podrzava CUDA ? |
|
|
|
|
Apr 25 2012, 12:54
Poruka
|
|
|
Grupa: Članovi Poruke: 213 Datum reg.: 30-November 09 Član broj: 33,166 |
do grafike nije sigurno , do kodeka ili harda jeste.
|
|
|
|
Apr 25 2012, 13:11
Poruka
|
|
|
mogu li jos nesto instalirati ili uraditi. Malo mi je nelogicno zato sto mi snimci sa tih kamera rade a sa ove nove mi ne radi
|
|
|
|
|
Apr 25 2012, 14:52
Poruka
|
|
|
DXVA ?
|
|
|
|
|
Apr 25 2012, 15:55
Poruka
|
|
|
Grupa: Članovi Poruke: 55 Datum reg.: 16-December 09 Lokacija: Brus Član broj: 33,427 |
Koji format je u pitanju?
|
|
|
|
Apr 25 2012, 22:43
Poruka
|
|
|
AVCHD, 1080p je u pitanju, .mts je ekstenzija fajlova kao i na prethodnim kamerama
|
|
|
|
|
Apr 26 2012, 18:04
Poruka
|
|
|
Grupa: Članovi Poruke: 55 Datum reg.: 16-December 09 Lokacija: Brus Član broj: 33,427 |
Kako se kamera pokazala u radu, ima li nedostataka, kako se snalazi sa karticama? Planiram da je kupim pa je svaki savet dobrodosao? Izvinjavam se ako sam offtopic.
|
|
|
|
Apr 27 2012, 01:42
Poruka
|
|
|
Ja inace ne snimam, pomalo ponekad samo, ovo je prva svadba koju smo radili sa njom, snimao sam i neki promo video za neki restoran koji terba da izmontiram, mogu ti negde uploadovati neke sirove fajlove pa da vidis kako to izgleda. Mozda malo preterujem ali cini mi se da one druge dve kamere koje sam gore naveo su smesne za ovu, ali naravno koliko para toliko muzike, one su u cenovnom rangu oko 1000 EUR. Sa one druge dve kamere radimo vec dve godine, najpre smo ih uzeli zbog autonomije, tj prebacivanja materijala - karticu od 16gb iskopiras za 10ak min u racunar, nema cimanja oko capturinga sa kaseta. Sa panasonic kamerama staje 2 sata i malo jace na tu karticu a sa ax2000 sat i po samo, naravno u punom kvalitetu. Ona doduse ima slot za dve kartice pa valjda bi trebalo da snima u kontinuitetu, nismo probali jos, skoro nam je stigla kamerica. Ako planiras da je kupis, neces pogresiti milion posto. Prethodne dve sto smo koristili su bukvalno igracke u odnosu na ovu sto se funkcija tice i treba im dosta svetla dok sony radi na 1.5 lux, plus lakoca u manuelnom radu sa zoom, fokus i prstenom za blendu. Sad mi se poprilicno spava i vidim da sam pisao mozda malo i nepovezano. Nastavljamo sutra, pitaj slobodno sta te zanima...
|
|
|
|
|
Apr 27 2012, 10:25
Poruka
|
|
|
Ja snimam svadbe i veselja tako da mi kamera treba za celodnevno snimanje, sto znaci da moram uzeti kartice koje su sigurne i stabilne. Ne smem da rizikujem da kada dodjem kuci vidim da nema snimljenog materijala ili slicno. U pocetku planiram da snimam u SD rezoluciji posto je krajnji rezultat DVD a racunar mi nije narocito jak da bih snimao neke vece rezolucije pa potom obarao kvalitet na DVD. Hvala u svakom pogledu.
|
|
|
|
Apr 27 2012, 11:20
Poruka
|
|
|
Pa isto i mi to radimo i nismo imali problema sa karticama uopste, sve snimam u HD i na kraju je nazalost finalni produkt DVD koji se isporucuje. Samo sam imao jednu svadbu na kojoj smo radili bluray disk za ove 2 godine koliko snimamo.
Inace snimamo na kingston kartice samo nisu pored mene i ne mogu da ti odmah kazem koje su klase, ali definitivno tapeless mediji su buducnost |
|
|
|
|
Apr 27 2012, 15:15
Poruka
|
|
|
Kada budes mogao javi koje su kartice. Nalazio sam po net-u da mora class 10 a negde pise da moze i class 4, a razlika u ceni je ohoohohoo. Od tvoje teme ispade da nije resen tvoj problem vec moj
|
|
|
|
Apr 28 2012, 08:53
Poruka
|
|
|
Evo ispred mene stoje Kingston SDHC 16 GB Class 4 kartice koje smo koristili i ranije a i sa ovom kamerom. Kada se prvi put koriste, kamera ih formatira i upisuje neke informacije na njih, to je to
Ovo je video, ali sam ga exportovao kroz preset YouTube Widescreen HD http://www.youtube.com/watch?v=iM7Bhr6RyyY& |
|
|
|
|
Apr 28 2012, 08:56
Poruka
|
|
|
Pa poboljsalo se stanje posle nekoliko restarta i iskljucenog indeksiranja na particijama, malo vise strpljenja u radu, ali se mora kupovati i7 da bi to bilo kako treba
|
|
|
|
|
Apr 28 2012, 08:59
Poruka
|
|
|
opet gresis
usko grlo ti nije q9400 nego HDD a i ko ga nije OC na bar 4x3.2ghz taj je bacio pare za njega |
|
|
|
|
Apr 28 2012, 13:42
Poruka
|
|
|
Ala batica bije blicem na snimku, ne žali ga. Mladencima verovatno skočila dioptrija.
|
|
|
|
|
Apr 29 2012, 00:14
Poruka
|
|
|
|
|
Apr 29 2012, 00:20
Poruka
|
|
|
ima bar tih baterija pa moze blic da radi punom parom
|
|
|
|
|
Apr 30 2012, 12:10
Poruka
|
|
|
|
|
Apr 30 2012, 18:09
Poruka
|
|
|
Има тема која је посвећена овој камери:
http://www.dizajnzona.com/forums/index.php...=72366&st=0 mikki, следећи пут се потруди да угасиш барем ТВ кад снимаш младу, у пар кадрова имаш спот Лепе Брене у позадини
|
|
|
|
|
Apr 30 2012, 19:58
Poruka
|
|
|
@Maneken, ne snimam ja, ali sam bio tu, morali smo da opustimo mladu malo, mada smo mogli i na discovery prebaciti
@guru, indirektno ili bez blica najvecim delom slikamo, poslacu ti link da vidis kad okacim na sajt |
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Lo-fi verzija | Trenutno vreme: Saturday 25. May 2013 - 06:17 |