Kako reagujete? |
Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )
![]() ![]() |
Kako reagujete? |
Jan 17 2013, 15:44
Poruka
|
|
|
Kako reagujete kada fotografisete nesto u porketu i to vam zaluta sa fotografije?
![]() Bas sam se razocarao ovde .. a jos ovaj objektiv je 70-300 manuelni, fokus je ok, ali nema stopala .. |
|
|
|
|
Jan 17 2013, 15:51
Poruka
|
|
|
Meni se to cesto desava (doduse ne sa ljudima)... lupim se po celu, pomislim "Oh shit, odsekoh _____ (krilo, nogu, glavu...)... i nista. Trenutak bio pa prosao. Vise srece sledeci put...
|
|
|
|
|
Jan 17 2013, 15:51
Poruka
|
|
|
Meni je ovo skroz dobro.
Ne mora uvek da se vidi sve. Nisi fotkao reportažu za FK Šumadija. |
|
|
|
|
Jan 17 2013, 16:00
Poruka
|
|
|
Meni je ovo skroz dobro. Ne mora uvek da se vidi sve. Nisi fotkao reportažu za FK Šumadija. Arandjelovacku? Pa dobro, ali opet bilo bi bolje da je noga cela CyberKat zamisli jos kad imas d3100 i 70-300 ti radi manuelno, i slikas savrsen kadar na keju, on ne bude u fokusu, da places |
|
|
|
|
Jan 17 2013, 16:04
Poruka
|
|
|
Pa aranđelovačku
|
|
|
|
|
Jan 17 2013, 16:30
Poruka
|
|
|
Dolazio si u moj grad?
|
|
|
|
|
Jan 17 2013, 16:35
Poruka
|
|
|
Ja ipak ne razumem zasto fotkanje necega u pokretu sa manuelnim fokusom. Sanse da se tako ubode fotkus i da se jos plus kadrira dobro su za plakanje u samom startu, jos pre nego sto je bilo sta odseceno
evo da dam i ja jedan primer totalnog "sakacenja", fotka od pre jedno godinu dana .. odsekla sam oba krila.. jbg
|
|
|
|
|
Jan 17 2013, 16:36
Poruka
|
|
|
Prolazio
|
|
|
|
|
Jan 17 2013, 16:40
Poruka
|
|
|
|
|
Jan 17 2013, 16:44
Poruka
|
|
|
^ al ovo je planski, lepo kadrirano sa tim odsecenim... jasno je odma da nije brod slucajno pobegao iz kadra. Meni se svidja.
|
|
|
|
|
Jan 17 2013, 17:05
Poruka
|
|
|
Ja ipak ne razumem zasto fotkanje necega u pokretu sa manuelnim fokusom. Sanse da se tako ubode fotkus i da se jos plus kadrira dobro su za plakanje u samom startu, jos pre nego sto je bilo sta odseceno evo da dam i ja jedan primer totalnog "sakacenja", fotka od pre jedno godinu dana .. odsekla sam oba krila.. jbg ![]() Pa nemam bolju opremu sada |
|
|
|
|
Jan 17 2013, 17:22
Poruka
|
|
|
ako vidis da "kratis" redovno, a ti smanji dozivljaj sa zumom. Isti slucaj i ja cesto imam posto mi se em ne bacaju pikseli, em imam neki sulud trip da je krop pomalo gej pa pokusavam da sve dobijem u aparatu. E tu se cesto promasi i okrati pokoji ekstremitet.
Dakle nista ni novo ni cudno. Proci ce. Ili nece jes da nema apsolutno nikakve veze sa ovom fotkom, ali u Arandjelovcu sam proveo dosta vremena kao klinac i odatle pamtim pregrst predobrih uspomena. |
|
|
|
|
Jan 17 2013, 17:39
Poruka
|
|
|
Ja ipak ne razumem zasto fotkanje necega u pokretu sa manuelnim fokusom. Sanse da se tako ubode fotkus i da se jos plus kadrira dobro su za plakanje u samom startu, jos pre nego sto je bilo sta odseceno Pa da si pre pojave 1D i D1 (ajd' još ranije i Kodak DCS 520 / EOS D2000) pokušao da radiš pokret sa autofokusom, mogao si samo da plačeš @Krsta27 šteta za krila :/ Nije ni za krop jer ni "izraz lica" nije neki. |
|
|
|
|
Jan 17 2013, 17:54
Poruka
|
|
|
Imala sam ja davno Praktiku... pre ovog digitalnog doba... sve manuelno.... fotkaLA sam tada psa u trku recimo al sam se dovijala tako sto pre-fokusiram na nesto (travku, grancicu) pa cekam da to sto trci dodje tu gde sam fokusirala. To je odprilike sve sto sam probala.
U svakom slucaju, nije to nesto oko cega treba plakati... bice jos slika, jos motiva.. neke uspeju, neke ne.... kad bude bolje opreme, bice veci postotak boljih slika (mozda |
|
|
|
|
Jan 17 2013, 19:32
Poruka
|
|
|
Grupa: Članovi Poruke: 299 Datum reg.: 2-October 08 Lokacija: Beograd, Vračar Član broj: 24,117 |
Imala sam ja davno Praktiku... pre ovog digitalnog doba... sve manuelno.... fotkaLA sam tada psa u trku recimo al sam se dovijala tako sto pre-fokusiram na nesto (travku, grancicu) pa cekam da to sto trci dodje tu gde sam fokusirala. To je odprilike sve sto sam probala. Pa to je jedino moguce resenje kad se fotka nesto sto je brzo. Davno sam i ja fotkao auto trke bez autofokusa, potrosim 4-5 filmova za 20-25 pristojnijih fotki. Kosta to zezanje! |
|
|
|
Jan 19 2013, 21:00
Poruka
|
|
|
Grupa: Članovi Poruke: 411 Datum reg.: 26-August 12 Lokacija: Beograd Član broj: 48,352 |
CyberKat, da nisi rekla da ti se omaklo skracivanje ne bih primetio, jer ovako mi usmerava pogled na sovino oko i detalje na glavi. Da imas u kadru cela krila itd oko bi bilo sitnije, manje izrazeno, verovatno i manje dominantno nego sada, i slika bi bila manje interesantna. A ovako njen pogled predatora koji trazi lovinu deluje vrlo upecatljivo.
|
|
|
|
Jan 19 2013, 21:41
Poruka
|
|
|
reagujem tako da mi zesche puca paja moj maleni tim povodom. stvarno. - mislim, ako bi se potresao neshto, ili na bilo koji nachin gubio svoju energiju i vreme na tak'e stvari do sad bi vech uveliko umreo od muke.
|
|
|
|
|
Jan 19 2013, 22:36
Poruka
|
|
|
ma odlicna ti je ova fotka, ovako sad zamisljam da ce u sledecem kadru da izleti "nogudza" odande i da zategne ovu loptu da odleti 200 na sat, a da je nisi isekao, ne bi zamisljao nista...
|
|
|
|
|
Jan 20 2013, 00:56
Poruka
|
|
|
sve su to decije bolesti koje smo svi jednom prelezali na pocetku. nemoj da se tangiras oko toga, ali stvarno.
|
|
|
|
|
Jan 20 2013, 01:02
Poruka
|
|
|
pa za te situacije valjda služi ono dugme delete
|