Reklamiranje, ja sam sad kao neki publisher |
Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )
![]() ![]() |
Reklamiranje, ja sam sad kao neki publisher |
Jan 24 2008, 00:44
Poruka
|
|
|
Hej!
Domah na pocetku da kazem da je ovo prvi put da otvaram ovaj dio foruma tako da se nadam da necu biti kamenovan ili nesto slicno vec ako sam napisao gluposti da cete mi oprostiti Htio sam samo da pitam koji je najbolji nacin kod nas da se nekome ponudi prostor za banner ili neki drugi vid reklamiranja? Ja sam vlasnik [sa jos jednim kolegom] jednog teen foruma, tj. portal-a [na nasem jeziku] koji dnevno ima od preko 2,500 pa do 3,000 posjetilaca uglavnom iz regiona ali iz drugih krajeva svijeta [nasi ljudi svuda idu]. Ne kazem da je to neka silna brojka ali znam da nije ni tako lose... E sad razmisljao sam da budem kao neki publisher... E sad, znam da je ovaj kolega prije reklamirao Fantu sa onim MyPartyFusion i neke druge "jake" brendove pa je uzimao fine pare za to ali on nije sam nalazio njih vec mu je jedan prijatelj nalazio koga da reklamira a on mu je samo davao procenat... Vidim da svaki drugi sajt danas ima Google Ads ali znam da od toga nema neke vajde... Takodje znam da ima milion online igrica koje nude koji zelembac po svakoj registraciji ali oni uglavnom traze da ima preko 10,000 -20,000 posjetilaca dnevno a do tog broja znam da ne mogu doci u skorijem periodu... Gledao sam i neke strane sajtove koji se bave time i ispunio jedno 20-ak formulara medjutim od vecine sam udustao ubrzo jer je vecina njih vezana za USA trziste... neki traze da sajt bude na ENG, neki imaju samo PayPal kao nacin placanja [a kod nas ga naravno jos uvijek nema], drugi opet traze da ima preko 10,000 posjeta itd. Sve u svemu nisam nasao nijedan sajt sa kojim bi uspio da ostavim ono sto trazim, makar samo da probam... Znaci zanimalo me gdje ja mogu da nadjem klijenta? Koje su realne cijene zakupljivanja banner prostora s'obizrom na broj posjeta? Hvala unaprijed na pomoci! |
|
|
|
|
Jan 24 2008, 02:00
Poruka
|
|
|
Dobro nam došao. Ne brini, nećeš biti kamenovan, nije ovo foto forum.
Pogledaj malo i starije teme, dok čekaš neki odgovor na ovo, pošto je već bilo sličnih (mada ne istih) pitanja. Takođe, možda nije loše pitati i na Interaktivnom dizajnu, oni se tamo primarno bave web-om pa možda mogu da ti prenesu njihova iskustva u vezi sa reklamiranjem. |
|
|
|
|
Jan 24 2008, 03:57
Poruka
|
|
|
Probaj sa Ovim servisom. To su kao novi, ali stvarno nemam predstavu da li to moze da ti donese neku zaradu.
Ali ako stvarno imas posetu od oko 3000 unikata, stvarno ne vidim razlog zasto ne bi koristio Google-ov servis??! |
|
|
|
|
Jan 24 2008, 04:04
Poruka
|
|
|
Ja sam vlasnik [sa jos jednim kolegom] jednog teen foruma, tj. portal-a [na nasem jeziku] koji dnevno ima od preko 2,500 pa do 3,000 posjetilaca . . . Vidim da svaki drugi sajt danas ima Google Ads ali znam da od toga nema neke vajde. ko te to slagao? sigurno ljudi ne drze adsense zato sto im ulepsava sajt. iz iskustva ti kazem da uz pravilnu optimizaciju i pazljiv odabri pozicije i izgleda reklama mozes sa sajtom na srpskom jeziku koji ima 2.5 -3k poseta da zaradis sasvim solidan novac. stivo za citanje http://adsense.blogspot.com/2005/10/six-ad...amp;medium=link http://www.web-bureau.com/adsense-placement-r55.htm i na kraju imas reviews forum na DP-u http://forums.digitalpoint.com/forumdisplay.php?f=72 |
|
|
|
|
Jan 25 2008, 01:15
Poruka
|
|
|
Uklonjena su offtopic razjašnjavanja, sad je sve ok.
|
|
|
|
|
Jan 25 2008, 02:00
Poruka
|
|
|
[mogao si da stavis djelove poruka koje nisu bile off
Evo sam ubacio Google AdSense ali imam neku gresku... Kada ga postavim sve izgleda pravilno medjutim mjesto Google reklame mi se samo pojavi prazan prostor na mjestu gdje bi trebala da se nalazi reklama... Prvo sam mislio da mozda mora da se ceka 10-15 minuta kao sto tamo pise medjutim ni nakon sat vremena se nista nije pojavilo... Pokusao sam da promijenim mjesto, da izmijenim bilo sta ali i dalje bi dobijao sam prazan prostor umjesto reklame... Kontaktirao sam Google AdSense support maloprije pa ocekujem odgovor sutra da vidim da li je do njih ili do mene... Probaj sa Ovim servisom. To su kao novi, ali stvarno nemam predstavu da li to moze da ti donese neku zaradu. Ali ako stvarno imas posetu od oko 3000 unikata, stvarno ne vidim razlog zasto ne bi koristio Google-ov servis??! Inace sam usput pogledao i ovaj sajt s'obizrom da je jedan od rijetkih na nasem jeziku medjutim nema neke vajde koliko sam mogao da primjetim... Vec sam zavrsavao formular i stalno mi je upadalo u oko "dnevni budzet : budzet koji ste spremni potrositi za jedan dan" da bi me na kraju pitalo kojim putem da ih platim... |
|
|
|
|
Jan 25 2008, 02:25
Poruka
|
|
|
AdSense je "kontekstualni marketing" iliti - oni biraju reklamu iz svoje baze prema sadrzaju tvog sajta. Znaci tvoj sajt mora biti izlistan na Google-u, dobro podeseni lokalni tagovi (srpski jezik i slicno) i ti onda dobijas reklame prema onome sto gledas.
Cesto zna da treba dosta vremena da prodje pre nego sto uopste dobijes reklame ako ti je na cisto srpskom sajt. A sa druge strane tamo imas da im dozvolis da ti daju i nekomercijalne reklame pa moze da ti se desi ko meni na jednom sajtu da mi samo pucaju non comercial reklame... Moj savet ti je da ih ostavis pa ce vremenom poceti da se prikazuju prave i dobre reklame (ako vec nemas bolje opcije) |
|
|
|
|
Jan 25 2008, 03:00
Poruka
|
|
|
Koliko znam podeseno mi je tamo Serbia & Montenegro a inace u pitanju je teen portal za mlade koji je iskljucivo na nasem jeziku...
E sad meni su vec 2 puta odbijali aplikaciju govoreci da ima porografskog sadrzaja te sam ih kontaktirao da vidim o cemu pricaju posto na portalu nemam nista sto bi ih slucajno moglo navesti na to pa su se duboko izvinuli i prihvatili me kao clana AdSense-a... Sada bi trebalo da bude sve ok samo sto na sajtu jos uvijek nece da mi se pojavljuje reklama... Mozda je to normalno [a avolio bih dfa je tako] mada ne znam jer nikad nisam radio sa ovakvim stvarima [reklamirao sam samo "krupnije ribe" ali samo sa banner-om kao fotkom i mjesecnom uplatom na MB]... |
|
|
|
|
Jan 25 2008, 12:42
Poruka
|
|
|
ako nemas probaj da u adsense kod stavis liniju
google_language = "rs"; ili google_language = "hr"; i trebalo bi za oko 5 minuta da krenu da ti se prikazuju oglasi. btw nikad nisam imao problema sa tim, ovek sve krene najnormalnije posle 5-10 minuta. |
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Lo-fi verzija | Trenutno vreme: Wednesday 19. June 2013 - 05:43 |