Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )

5 - broj stranica V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic

PREDLOZI I SAVETI, ... za sve što mislite da treba da se promeni u rubrici Battle Ground

V
PREDLOZI I SAVETI
Fotografska takmičenja u rubrici PhotoBattle su:
Na pogrešnom mestu. Treba ih vratiti u fotografske forume. [ 40 ] ** [67.80%]
Tačno gde treba da budu. [ 10 ] ** [16.95%]
Sve jedno mi je. [ 9 ] ** [15.25%]
Način glasanja je:
Sasvim OK [ 39 ] ** [66.10%]
Ima mana ali ga ne treba menjati. [ 15 ] ** [25.42%]
Obavezno treba menjati način glasanja (u slučaju da ste glasali za ovu opciju napišite kao komentar vaš predlog). [ 5 ] ** [8.47%]
Način izbora teme (pobednik bira temu) narednog takmičenja je:
Dobar [ 36 ] ** [67.92%]
Nije dobar [ 9 ] ** [16.98%]
Sve jedno mi je. [ 8 ] ** [15.09%]
Ukupno glasova: 59
Gosti ne mogu da glasaju 
deus&machina
poruka Aug 25 2009, 21:15
Poruka #1

Urednik

Grupa: Urednici
Datum reg.: 18-January 05
Član broj: 52

Zašto ova tema?

Zato što se desilo da je na aktuelno takmičenje poslat premali broj fotografija. Da budem precizniji samo 4. Da, rok za slanje još nije istekao, samo najavljujem mogućnost da će taj tok biti pomeren.

U međuvremenu slobodno pitajte ili predlažite ili oba.

Hvala.

Ovu poruku je izmenio deus&machina: Sep 6 2009, 19:27
Razlog za izmenu: Dodate opcije glasanja
Go to the top of the page

+Quote Post
f16
poruka Sep 6 2009, 15:12
Poruka #2

Grupa: Članovi
Datum reg.: 25-December 07
Član broj: 18,138

ko ocemu baba o ustipcima 003.gif

s obzirom da (nazalost!) samo fotografi betluju pod obavezno prebaciti temu u foto forum.

+Quote Post
deus&machina
poruka Sep 6 2009, 15:38
Poruka #3

Urednik

OK. I to je bar neka reakcija. Već sam se uplašio da su ljudi počelo da ignorišu ovo.

BtW: Na temu je dodata opcija glasanja za neke osnovne stvari. Nadam se da će bar to pomoći da malo unapredimo život ove rubrike. Prosto se bojim da ponovo pokrenem ShootOut pored ovako slabog odziva na takmičenja.

+Quote Post
UnderDog
poruka Sep 6 2009, 15:47
Poruka #4

Datum reg.: 13-March 06
Član broj: 3,757

Mislim da je najbolje da se ponude atraktivnije nagrade, tj. da se pored Axelfoto pronađu i drugi sponzori. Trgovci, štamparije, galerije, mediji, razne firme i organizacije... Način ocenjivanja ne bi trebalo menjati, ali bi teme birali sponzori. Autori bi ustupali pravo na korišćenje nagrađenih fotografija sponzorima i organizatorima, bilo bi više nagrada, a odziv, mislim da ne treba sumnjati, bio bi daleko veći nego u najboljim danima ovog takmičenja. Može se uvesti i kotizacija, recimo desetak evra po učesniku, od koje bi se finansirao rad organizatora (urednika foruma i drugih zainteresovanih).

+Quote Post
f16
poruka Sep 6 2009, 17:44
Poruka #5

bilo bi lepo ali ne preterujmo... ovo je i onako jedino nagradno takmicenje u lokalu.
iskreno mislim da je problem dublji

+Quote Post
stevann
poruka Sep 6 2009, 18:25
Poruka #6

Datum reg.: 15-November 08
Član broj: 25,287

po meni je sve ok, samo mi i dalje nije jasno zasto je sve manje ucesnika. Uopste se ne takmicim zbog nagrade, nego iz licnog zadovoljstva.
Neki moj predlog bi bio da se mozda napise opis zadate teme (nesto slicno kao na "fotozine-ovoj klickalici" smile.gif - ko je registrovan tamo, zna na sta mislim).
A ako zadata tema nije dovoljno dobra ili inspirativna kako god, to je do pobjednika prosle runde i to se ne moze promjeniti, jedino da se mozda uvede glasanje da li se slazemo sa zadatom temom, pa ako NE, neka bira novu. Toliko od mene smile.gif

+Quote Post
deus&machina
poruka Sep 6 2009, 19:23
Poruka #7

Urednik

Najzad neka aktivnost na ovoj temi. Hvala!

CITAT (UnderDog @ Sep 6 2009, 16:47) *
Mislim da je najbolje da se ponude atraktivnije nagrade, tj. da se pored Axelfoto pronađu i drugi sponzori. Trgovci, štamparije, galerije, mediji, razne firme i organizacije ...
... Autori bi ustupali pravo na korišćenje nagrađenih fotografija sponzorima i organizatorima, bilo bi više nagrada, a odziv, mislim da ne treba sumnjati, bio bi daleko veći nego u najboljim danima ovog takmičenja. Može se uvesti i kotizacija, recimo desetak evra po učesniku, od koje bi se finansirao rad organizatora (urednika foruma i drugih zainteresovanih).

Sve ovo bi neminovno prepustilo učešće na ovom takmičenju ekipi „lovaca na nagrade” što bih ja rado da izbegnem. Zaista mi je stalo da ovo bude obično dobrovoljno amatersko takmičenje. Ako se to nekome ne sviđa, možemo i o tome da pričamo.

Zadovoljstvo mi je da sve obavestim da mi se Mlađen ponovo javio i da će uskoro ponovo biti druge nagrade. Puno mu hvala.

CITAT (stevann @ Sep 6 2009, 19:25) *
... Neki moj predlog bi bio da se mozda napise opis zadate teme (nesto slicno kao na "fotozine-ovoj klickalici" smile.gif - ko je registrovan tamo, zna na sta mislim).
A ako zadata tema nije dovoljno dobra ili inspirativna kako god, to je do pobjednika prosle runde i to se ne moze promjeniti, jedino da se mozda uvede glasanje da li se slazemo sa zadatom temom, pa ako NE, neka bira novu. Toliko od mene smile.gif

Dodatno opisivanje teme ne bi bilo u skladu sa pravom učesnika da temu razumeju kako im volja.

O načimu određivanja tema takođe možemo da pričamo.

+Quote Post
deus&machina
poruka Sep 6 2009, 19:28
Poruka #8

Urednik

CITAT (deus&machina @ Sep 6 2009, 20:23) *
O načimu određivanja tema takođe možemo da pričamo.

Dodato u glasanje.

+Quote Post
stevann
poruka Sep 6 2009, 19:38
Poruka #9

mi koji smo vec glasali na prethodne dvije ankete, ne mozemo na ovu trecu, posljednju biggrin.gif

+Quote Post
deus&machina
poruka Sep 6 2009, 19:58
Poruka #10

Urednik

CITAT (stevann @ Sep 6 2009, 20:38) *
mi koji smo vec glasali na prethodne dvije ankete, ne mozemo na ovu trecu, posljednju biggrin.gif

Tehnička stvar foruma. Verujem da nema potrebe da otvaram novu temu samo zbog tog glasanja. Ko god ime nešto da kaže može i komentarom, a ne samo glasanjem.

+Quote Post
UnderDog
poruka Sep 6 2009, 23:51
Poruka #11

Datum reg.: 13-March 06
Član broj: 3,757

Borise, koji je to dublji problem, po tvom mišljenju? Ja mislim da je problem u tome što ljudi nisu motivisani da učestvuju. Osim toga, ja odavno nisam bio motivisan čak ni da glasam, jer su radovi sve lošiji, naravno po mom mišljenju, a neka se niko ne uvredi. Dejane, ako će "lovci na nagrade" doneti bolje fotografije, ja tu ne vidim ništa loše. Problem i jeste u tome što je u pitanju jedno skromno lokalno takmičenje, a ne bi trebalo da bude, jer možemo napraviti nešto bolje od toga. Drago mi je da će Mlađen ponovo biti jedan od sponzora. Po mom mišljenju, njegov print bi trebalo da bude prva nagrada, ili da ide uz prvu nagradu. Ne verujem da bi njemu smetalo da na takmičenjima učestvuju "lovci na nagrade", jer jedan takav fotograf mu sutra može postati mušterija. A od skromnog lokalnog takmičenja ni on nema naročite koristi. Ne kažem da je njemu ta korist mnogo bitna, ali ne treba ni to zanemarivati. Ja sam spreman da pomognem u organizaciji, ali biće onako kako vi urednici odlučite.

+Quote Post
ugac
poruka Sep 8 2009, 15:04
Poruka #12

Datum reg.: 12-May 05
Član broj: 619

Meni se konkretno ne svidja shto jednu temu delite u 3. Prvo ide najava, pa glasanje i na kraju rezultati jedne te iste teme. Mozhda da ide uz to i chetvrta: "utisci". biggrin.gif

Ja bih jedno glasanje strpao u istu temu i razdvoio vidljivim banerima. Opet lakshe je sve to prelistati od jednom nego svrljati po raznim temama koje neretko uopshte nisu jedna do druge.
Znachi ide prvo info, pa baner za radove, pa ondaK baner za glasanje i na kraju baner rezultati.

Evo primer (na brzaka)

+Quote Post
f16
poruka Sep 8 2009, 19:18
Poruka #13

Preterana sujeta kod jednog dela a nedostatak iste kod drugog...

Uzmimo za primer da je nagrada Manfrotto 3d Magnesium Head(sta je babi milo...) ako istu ili bolju posedujes imas maltene manje interesa da je dobijes nego sitnicu poput kartice koja uvek moze da posluzi.

Mislim da bi najbolja moguca nagrada bila GODISNJA ili POLUGODISNJA izlozba najboljih radova... a to je jako diskutabilno kad saljemo fotke od 650pix. Mozda da svako od pobednika dobije pravo da izlozi dve-tri svoje fotografije... mozda bi cak i feature sa izabranim radovima pobednika i kratkim tekstom na naslovnoj bio dovoljna motivacija(barem za mladje clanove)...

+Quote Post
deus&machina
poruka Sep 8 2009, 23:12
Poruka #14

Urednik

CITAT (ugac @ Sep 8 2009, 16:04) *
Meni se konkretno ne svidja shto jednu temu delite u 3. Prvo ide najava, pa glasanje i na kraju rezultati jedne te iste teme. Mozhda da ide uz to i chetvrta: "utisci". biggrin.gif

Ja bih jedno glasanje strpao u istu temu i ...

Dobar predlog, izvodliv malo drugačije. Nema potrebe za banerima, jednostavno bi u skladu sa trenutnim statusom takmičenja bio editovan uvodni post u kome bi se nalazile sve aktuelne ionformacije. Pravila takmičenja (koja su do sada bila osnovni deo svake uvodne teme) bi se preselila u zasebnu temu sa pravilima, ta tema bi bila vidno linkovana u uvodnoj temi takmičenja. Na ovaj način bi tema takmičenja, diskusija glasanje i komentari bili objkedinjeni u jednom topiku.

Kako vam se to čini?

CITAT (f16 @ Sep 8 2009, 20:18) *
... Mislim da bi najbolja moguca nagrada bila GODISNJA ili POLUGODISNJA izlozba najboljih radova... a to je jako diskutabilno kad saljemo fotke od 650pix. Mozda da svako od pobednika dobije pravo da izlozi dve-tri svoje fotografije... mozda bi cak i feature sa izabranim radovima pobednika i kratkim tekstom na naslovnoj bio dovoljna motivacija(barem za mladje clanove)...

Priča o izložbi nije nova, samo nije bila toliko javna. U početnoj ideji nije bilo zamišljeno da izložba kao takva bude nagrada nego retrospektiva nagrađenih i kvalitetnijih radova sa takmičenja.

To bi naravno podrazumevalo da autori mogu radove koje šalju na takmičenje naknadno prilože u značajno većoj dimenziji (bar 5 mpx) što nije uvek izvodljivo. U svakom slučaju predlog vredan daljeg razmišljanja i raspitivanja o opcijama.

+Quote Post
RUMUN
poruka Sep 10 2009, 11:21
Poruka #15

Datum reg.: 23-March 07
Član broj: 9,903

Nije dobro da nagrade budu vredne a da nacin glasanja ostane isti jer ce onda neki da se ljutu, provereno...neka sve ostane isto a neka se poveca broj sitnih nagrada, ono kao za prvih 5 mesta neka se obezbede kartice, punjaci, baterije, torbe, itd.....bilo bi dobro da prvo mesto bude print 40x60 kod Djomle al da se ostavi mogucnost prvonagradjenom autoru da doplati veci print po zelji.....dakle Deus, poradi na sponzorima, da ih ima sto vise da bi se sto vise nagrada podelilo, pa i 8-mo plasiranom ako treba a neka to budu lepe sitne nagrade u vrednosti od 10-15 eura za sta sponzor ne bi smeo ni da trepne na mesecnom nivou, evo ja cu da se potrudim da budem jedan od sponzora tj olympus....

+Quote Post
stevann
poruka Sep 10 2009, 13:17
Poruka #16

ja bih nekakvi duks sad za zimu laugh.gif

+Quote Post
deus&machina
poruka Sep 12 2009, 08:44
Poruka #17

Urednik

OK. Što se tiče nagrada, videću šta još mogu da uradim. U startu ne očekujte previše.

Imate li još neke konstruktivne predloge?

+Quote Post
umbra
poruka Sep 19 2009, 01:25
Poruka #18

Datum reg.: 26-September 08
Član broj: 23,995

Dve fotografije po učesniku na takmičenju...

Možda godišnja izložba nagrađenih fotki...

Slažem se da nagrade ne treba da budu skupe i da ih bude više sitnih...

+Quote Post
deus&machina
poruka Sep 19 2009, 07:28
Poruka #19

Urednik

CITAT (umbra @ Sep 19 2009, 02:25) *
Dve fotografije po učesniku na takmičenju...

Interesantan predlog. Sigurno će se povećati broj fotografija na takmičenju mada bi meni bilo draže da se poveća broj autora.

Voleo bih da čujem još neka mišljenja o ovom predlogu.

Možda godišnja izložba nagrađenih fotki...

Već je gore pominjano. Potpuno OK predlog, ima manjih mana po pitanju spremnosti autora da snimak koji su poslali na takmičenje dostave u nekoj ozbiljnijoj rezoluciji.

Slažem se da nagrade ne treba da budu skupe i da ih bude više sitnih...

Što se tiče nagrada, čeka vas prijatno iznenađenje već u aktuelnom takmičenju smile.gif

+Quote Post
umbra
poruka Sep 23 2009, 00:06
Poruka #20

Datum reg.: 26-September 08
Član broj: 23,995

Da li je veliki problem podići dimenzije fotki na takmičenjima barem na 700 tačaka po dužoj strani, 800 već smatram velikim komforom...mislim da ne treba objašnjavati šta se tim dobija...pozz

+Quote Post

5 - broj stranica V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic

Lo-fi verzija Trenutno vreme: Tuesday 21. May 2013 - 22:49

Sve informacije (poruke, teme i sl.) predstavljaju stavove samo njihovih autora.
Objavljivanje informacija sa sajta u nekomercijalne svrhe moguće je samo uz navođenje URL adrese diskusije.
Za sve druge vidove distribucije potrebno je imati izričitu dozvolu administratora Dizajn Zone i/ili autora poruka.
Autorska prava za sadržaj poruke zadržava njihov autor, osim ako nije drugačije naznačeno.