Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )

Reply to this topicStart new topic

program "prva sansa" za arhitekte

V
Zaha Hadid
poruka Sep 2 2010, 23:58
Poruka #1

Grupa: Članovi 1
Datum reg.: 2-September 10
Član broj: 37,376

Pozdrav!
Zavrsavam arhitekturu u Nisu,razmisljala sam o programu za zaposlenje prva sansa za arhitekte,da li mozda neko zna vise o tom programu i gde i kako bih mogla da se prijavim?na birou ili mozda direktno da pitam u nekoj firmi?
unapred hvala!
Go to the top of the page

+Quote Post
:HGT:
poruka Sep 3 2010, 11:54
Poruka #2

Grupa: Članovi
Datum reg.: 25-May 05
Član broj: 744

Auuu kad i Zaha trazi prvu sansu... sta Foster onda da kaze... biggrin.gif

+Quote Post
Zaha Hadid
poruka Sep 3 2010, 13:20
Poruka #3

Datum reg.: 2-September 10
Član broj: 37,376

nazalost zivimo u takvom vremenu... sad.gif

+Quote Post
MissMice3
poruka Dec 13 2010, 15:42
Poruka #4

Datum reg.: 13-December 10
Član broj: 39,426

Ne znam hocu li ti u potpunosti pomoci ali pokusacu. Program za pripravnike "prva sansa" se sastoji iz 3 nivoa razlicita u odnosu na strucnu spremu,odnosno stepen obrazovanja. Pretpostavljam da bi ti bila u programu za VII stepen koji podrazumeva da drzava posredstvom Nacionalne sluzbe za zaposljavanje tvom poslodavcu placa u potpunosti dopinose za obavezno socijalno osiguranje i 20.000din.na ime tvoje neto zarade,u tom slucaju poslodavac je u obavezi da ti placa samo porez na zaradu koji iznosi oko 2.600din. E sad ono sto ja nisam sigurna je sledece-prva 3 meseca tebe tretiraju kao volontera i placaju ti 10.000din.mesecno a po isteku tog perioda potpisujes Ugovor o radu i krece ona prica sa 20.000+doprinosi,a ja nisam sigurna da li se ona 3 meseca volontiranja racunaju u godinu dana pa ti onda ostaje pripravnicki u trajanju od 9 meseci ili nakon ta 3 meseca si pripravnik 12 meseci. To je ono sto bi trebala da proveris u Filijali NSZ u tvom gradu. A sto se poslodavca tice,najbolje bi ti bilo da se dogovoris sa nekim koga poznajes a ko ima preduzece u tvojoj struci (neko gradjevinsko preduzece,arhtitektonski biro ili nesto sl.) i hoce da te primi u radni odnos pod ovim uslovima,u tom slucaju se najbrze resavaju zahtevi-taj poslodavac se javi na biro da ima poterbu za pripravnikom i da je nasao koga bi mogao zaposliti i to dalje ulazi u proceduru. S druge strane ako ne poznajes nikog slicnog,onda bi trebala da se raspitas na birou sta u tom slucaju jer mislim da te onda oni evidentiraju u bazi podataka kao raspolozivog pripravnika i ako se javi potreba za tim kadrom oni te po prirodi posla pozivaju i upucuju na razgovor kod poslodavca. Mada to ti je neizvesno,pitanje hoce li se neko javiti al opet bolje i to da pokusas nego da se ne prijavis pa da niko ne zna da si diplomirala i da si spremna za posao.
I jos nesto proveri koja je obaveza poslodavca posle isteka tvog pripravnickog-mislim da je do sada bilo da ostaje u obavezi da jos 2 godine ima zaposlenog u preduzecu sa tim stepenom strucne spreme, bilo da si to ti ili neko drugi,ali mora jos 2 god.da placa pun iznos naknade zarade i zaradu zaposlenog sa VII stepenom. Opet ako bi se dobro pokazala,poslodavca bi tebe verovatno i zadrzao na tom radnom mestu rolleyes.gif

UGLAVNOM,kako sam skoro dobila informaciju u nasoj filijali NSZ taj konkurs za 2011 godinu ce biti otvoren polovinom januara tako da ti ja preporucujem da se sto pre raspitas o celoj stvari,jer pitanje koliko ce sredstava ovaj put odvojiti za pripravnike pa da se ne razgrabi pre vremena! Pozdrav,pa javi kako si prosla smile.gif

+Quote Post
vebaja
poruka Dec 17 2010, 18:46
Poruka #5

Datum reg.: 31-July 06
Član broj: 5,636

CITAT (:HGT: @ Sep 3 2010, 11:54) *
Auuu kad i Zaha trazi prvu sansu... sta Foster onda da kaze... biggrin.gif

xaxaxaxaxaxaxaxa

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Lo-fi verzija Trenutno vreme: Thursday 23. May 2013 - 23:09

Sve informacije (poruke, teme i sl.) predstavljaju stavove samo njihovih autora.
Objavljivanje informacija sa sajta u nekomercijalne svrhe moguće je samo uz navođenje URL adrese diskusije.
Za sve druge vidove distribucije potrebno je imati izričitu dozvolu administratora Dizajn Zone i/ili autora poruka.
Autorska prava za sadržaj poruke zadržava njihov autor, osim ako nije drugačije naznačeno.