program "prva sansa" za arhitekte |
Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )
![]() ![]() |
program "prva sansa" za arhitekte |
Sep 2 2010, 23:58
Poruka
|
|
|
Grupa: Članovi 1 Poruke: 2 Datum reg.: 2-September 10 Član broj: 37,376 |
Pozdrav!
Zavrsavam arhitekturu u Nisu,razmisljala sam o programu za zaposlenje prva sansa za arhitekte,da li mozda neko zna vise o tom programu i gde i kako bih mogla da se prijavim?na birou ili mozda direktno da pitam u nekoj firmi? unapred hvala! |
|
|
|
Sep 3 2010, 11:54
Poruka
|
|
|
Auuu kad i Zaha trazi prvu sansu... sta Foster onda da kaze...
|
|
|
|
|
Sep 3 2010, 13:20
Poruka
|
|
|
Grupa: Članovi 1 Poruke: 2 Datum reg.: 2-September 10 Član broj: 37,376 |
nazalost zivimo u takvom vremenu...
|
|
|
|
Dec 13 2010, 15:42
Poruka
|
|
|
Grupa: Članovi 1 Poruke: 1 Datum reg.: 13-December 10 Član broj: 39,426 |
Ne znam hocu li ti u potpunosti pomoci ali pokusacu. Program za pripravnike "prva sansa" se sastoji iz 3 nivoa razlicita u odnosu na strucnu spremu,odnosno stepen obrazovanja. Pretpostavljam da bi ti bila u programu za VII stepen koji podrazumeva da drzava posredstvom Nacionalne sluzbe za zaposljavanje tvom poslodavcu placa u potpunosti dopinose za obavezno socijalno osiguranje i 20.000din.na ime tvoje neto zarade,u tom slucaju poslodavac je u obavezi da ti placa samo porez na zaradu koji iznosi oko 2.600din. E sad ono sto ja nisam sigurna je sledece-prva 3 meseca tebe tretiraju kao volontera i placaju ti 10.000din.mesecno a po isteku tog perioda potpisujes Ugovor o radu i krece ona prica sa 20.000+doprinosi,a ja nisam sigurna da li se ona 3 meseca volontiranja racunaju u godinu dana pa ti onda ostaje pripravnicki u trajanju od 9 meseci ili nakon ta 3 meseca si pripravnik 12 meseci. To je ono sto bi trebala da proveris u Filijali NSZ u tvom gradu. A sto se poslodavca tice,najbolje bi ti bilo da se dogovoris sa nekim koga poznajes a ko ima preduzece u tvojoj struci (neko gradjevinsko preduzece,arhtitektonski biro ili nesto sl.) i hoce da te primi u radni odnos pod ovim uslovima,u tom slucaju se najbrze resavaju zahtevi-taj poslodavac se javi na biro da ima poterbu za pripravnikom i da je nasao koga bi mogao zaposliti i to dalje ulazi u proceduru. S druge strane ako ne poznajes nikog slicnog,onda bi trebala da se raspitas na birou sta u tom slucaju jer mislim da te onda oni evidentiraju u bazi podataka kao raspolozivog pripravnika i ako se javi potreba za tim kadrom oni te po prirodi posla pozivaju i upucuju na razgovor kod poslodavca. Mada to ti je neizvesno,pitanje hoce li se neko javiti al opet bolje i to da pokusas nego da se ne prijavis pa da niko ne zna da si diplomirala i da si spremna za posao.
I jos nesto proveri koja je obaveza poslodavca posle isteka tvog pripravnickog-mislim da je do sada bilo da ostaje u obavezi da jos 2 godine ima zaposlenog u preduzecu sa tim stepenom strucne spreme, bilo da si to ti ili neko drugi,ali mora jos 2 god.da placa pun iznos naknade zarade i zaradu zaposlenog sa VII stepenom. Opet ako bi se dobro pokazala,poslodavca bi tebe verovatno i zadrzao na tom radnom mestu UGLAVNOM,kako sam skoro dobila informaciju u nasoj filijali NSZ taj konkurs za 2011 godinu ce biti otvoren polovinom januara tako da ti ja preporucujem da se sto pre raspitas o celoj stvari,jer pitanje koliko ce sredstava ovaj put odvojiti za pripravnike pa da se ne razgrabi pre vremena! Pozdrav,pa javi kako si prosla |
|
|
|
Dec 17 2010, 18:46
Poruka
|
|
|
Grupa: Članovi 1 Poruke: 2 Datum reg.: 31-July 06 Član broj: 5,636 |
|
|
|