Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )

5 - broj stranica V  « < 3 4 5  
Reply to this topicStart new topic

Srbija na Crnoj Listi USPS-a

Ocena 5 V
V
LuckyBug
poruka Jan 21 2013, 18:28
Poruka #81

Grupa: Članovi
Datum reg.: 16-April 06
Član broj: 4,235

Pa ne bih bas rekao da nema veze, ovo ti sigurno nije prvi put da narucujes nesto tog obima, iz verovatno opravdanog razloga si im sumnjiv i resili su da te oporezuju debelo.
Drugim recima sracunali su ti to kao trgovinsku robu.
Ti mislis da tamo sede debili ali pripremljeni su oni jako dobro, ako imas fakturu priznace problem i zavrsio si a krivica je njihva, simple as that.
Eto ja bih bas voleo da se pokaze da ti nisi kriv i da su se oni zajebali, al na tebi je da to i uradis.
Go to the top of the page

+Quote Post
tanakan
poruka Jan 21 2013, 18:38
Poruka #82

Datum reg.: 4-July 06
Član broj: 5,306

Tog obima? Narucivao sam stvari i od par hiljada evra...
Prvi put narucujem igracke a redovno kupujem stvari od kineza, amera i evropljana i svaki put platim carinu i pdv i takse propisane zakonima ove zemlje, izbegavam da 2x narucim iste stvari jer onda traze dokaz o pravu na uvoz...
Ne znam sta ko ima da im bude sumnjiv, stvarno te ne razumem, sumnjiv za sta? za sverc robe?

Nije mi jasno kako im to sto redovno kupujem stvari iz inostranstva i placam sve dazbine drzavi za to, daje pravo da me sad oporezuju debelo nebitno sta je u pitanju...

Naravno da nije to u pitanju ali me cisto interesuje tvoje rezonovanje stvari i sta mislis po kom principu funkcionisu carine?

Zapravo najverovatnije je u pitanju ono sto je -V-O-Y-A-G-E-R- rekao, da su se zajebali oko zareza ali tom cariniku koji je to radio je trebalo da mu bude nesto nelogicno da to kosta toliko..
I drugi je problem u tome, sto kada je carinjenje vec zavrseno vrlo je tesko pokrenuti ceo proces ispocetka, narocito kada je roba u jednom gradu a zemlja je debelo centralizovana na bg... Tako da u najboljem slucaju da bih dobio svoje stvari i platio carinu koliku treba da platim, ceo taj proces ce me kostati jos 100% od vrednosti samog paketa..
A da ne pricamo o tome da u XXI veku carina jos uvek nema komunikaciju preko interneta, da su im telefoni blokirani, da salju pisma kada hoce da te kontaktiraju i sl...

+Quote Post
LuckyBug
poruka Jan 21 2013, 18:46
Poruka #83

Datum reg.: 16-April 06
Član broj: 4,235

Nije ovo prvi put da cujem slicnu pricu, i nije moje rezonovanje vec kako oni funkcionisu.
Moj prijatelj je imao slican problem kad je za sebe narucio 4 ili 5 igracaka pre nekog vremena. Oni su to hteli da mu zavedu kao trgovinsku robu, otisao je tamo pokazao racun koliko je platio, objasnio se i zavrsio sve to bez problema.

+Quote Post
tanakan
poruka Jan 21 2013, 18:49
Poruka #84

Da bi ti zaveli nesto kao trgovinsku robu, prvo te kontaktiraju (PISMOM) i traze ti dokumenta o firmi i pravu na uvoz te robe...To obicno rade kada kupis vecu kolicinu istih stvari, ali ovde sa radi o razlicitim igrackama tj. kompletu...
A ne da ti ocarine paket kao fizickom licu na 10x vecu vrednost, ne ide to tako, ne moze samo jednog dana da ti postar donese paket koji je ocarinjen kao roba za trgovinu a da ti nista ne znas o tome i da nikakvu dokumentaciju nisi dostavio niti ti je bilo ko trazio istu...

I opet masis poentu, koja je: da bi ja ispravio gresku nekog tamo carinika (ocigledno je greska ili izivljavanje), koji je placen debelo da radi svoj posao, moracu da se cimam 5 sati u voznji, ceo dan ce propasti, kostace me jos 100eur sve i dobicu svoj paket za jedno mesec dana.. zbog greske tamo nekog profesionalca, do koje nije trebalo ni da dodje da radi normlano posao za koji je placen...

+Quote Post
kizo
poruka Jan 22 2013, 11:57
Poruka #85

Datum reg.: 15-February 05
Član broj: 280

CITAT (tanakan @ Jan 21 2013, 18:38) *
Tog obima? Narucivao sam stvari i od par hiljada evra...
Prvi put narucujem igracke a redovno kupujem stvari od kineza, amera i evropljana i svaki put platim carinu i pdv i takse propisane zakonima ove zemlje, izbegavam da 2x narucim iste stvari jer onda traze dokaz o pravu na uvoz...
Ne znam sta ko ima da im bude sumnjiv, stvarno te ne razumem, sumnjiv za sta? za sverc robe?

Nije mi jasno kako im to sto redovno kupujem stvari iz inostranstva i placam sve dazbine drzavi za to, daje pravo da me sad oporezuju debelo nebitno sta je u pitanju...

Naravno da nije to u pitanju ali me cisto interesuje tvoje rezonovanje stvari i sta mislis po kom principu funkcionisu carine?

Zapravo najverovatnije je u pitanju ono sto je -V-O-Y-A-G-E-R- rekao, da su se zajebali oko zareza ali tom cariniku koji je to radio je trebalo da mu bude nesto nelogicno da to kosta toliko..
I drugi je problem u tome, sto kada je carinjenje vec zavrseno vrlo je tesko pokrenuti ceo proces ispocetka, narocito kada je roba u jednom gradu a zemlja je debelo centralizovana na bg... Tako da u najboljem slucaju da bih dobio svoje stvari i platio carinu koliku treba da platim, ceo taj proces ce me kostati jos 100% od vrednosti samog paketa..
A da ne pricamo o tome da u XXI veku carina jos uvek nema komunikaciju preko interneta, da su im telefoni blokirani, da salju pisma kada hoce da te kontaktiraju i sl...

moje iskustvo je ovako.
Zovnes Savsku i kazes sve sto ima i da neces preuzeti paket ako treba posaljes i pismeno (email, fax i sl.). Paket se vraca njima oni proveravaju svoje preracune i proracune i sa novim obracunom ti posta ponovo donosi tvoj paket. Znaci nema nista da te kosta.

PS
nisam citao od pocetka ali ako sam razumeo smatras da ti je obracunata carina na mnogo veci iznos od stvarne vrednosti. Pa u tom slucaju ti se vise isplati da se paket vrati posiljaocu pa da ti ga ponovo salje nego da placas tolike dazbine. e sad kad su deca u pitanju tesko je to njima objasniti biggrin.gif

+Quote Post
tanakan
poruka Jan 22 2013, 12:41
Poruka #86

U pravu si potpuno... Vec sam se cuo juce sa prodavcem i refundirace mi troskove -postarina kada im se vrati paket u Englesku, pa cu onda odluciti da li opet da se upustam u tu kupovinu ili da odustanem od te avanture

+Quote Post
Abdee
poruka Jan 22 2013, 12:44
Poruka #87

Duhovni vođa

Grupa: Foto urednici
Datum reg.: 16-January 05
Član broj: 13

Aj' napravimo spot da privucemo turiste, evo ja imam slogane:

"Serbia - where online shopping becomes an adventure" ili "Serbia - where all food is exclusive"

biggrin.gif

+Quote Post

5 - broj stranica V  « < 3 4 5
Reply to this topicStart new topic

Lo-fi verzija Trenutno vreme: Sunday 19. May 2013 - 08:13

Sve informacije (poruke, teme i sl.) predstavljaju stavove samo njihovih autora.
Objavljivanje informacija sa sajta u nekomercijalne svrhe moguće je samo uz navođenje URL adrese diskusije.
Za sve druge vidove distribucije potrebno je imati izričitu dozvolu administratora Dizajn Zone i/ili autora poruka.
Autorska prava za sadržaj poruke zadržava njihov autor, osim ako nije drugačije naznačeno.