Stampanje na Diskovima?, izbor |
Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )
![]() ![]() |
Stampanje na Diskovima?, izbor |
Jan 15 2011, 12:54
Poruka
|
|
|
Grupa: Članovi Poruke: 16 Datum reg.: 16-October 08 Član broj: 24,478 |
Postovani clanovi foruma, posle duge pretrage na internetu odlucio sam da vam se obratim u vezi pomoci za izbor stampaca koji vrsi stampu na diskovima (prvenstveno).Gleajuci i raspitivajuci naisao sam na 2 modela:
1.Canon Pixma 4850 2.Epson P50 Kakva su vasa misljenja o ova dva modela, i da li imate mozda bolji predlog? Hvala puno!!! |
|
|
|
Jan 15 2011, 13:47
Poruka
|
|
|
Nisam siguran da li sam bash tu Canon pixmu koristio... Ali mogu retji sve najbolje... Dobijesh njihov software koji je lagan za korishtjenje... Sam shtampach je tih, vrlo lepo radi. Otisak na glossy papirima je super. Boje su dobre. Uz drajvere dobijesh i njihove color profile... Shtampu na diskovima isto jako brzo radi, zavisi naravno od diska do diska, ali na verbatim diskovima otisak je isto dobar. Jedina mana jesi toneri (ili kertridzhi? kako se kazhe?)... Kapacitet im je kao kod upaljacha... Ako budesh shtampao svaki dan potroshitjesh ih brzo... Mali su jelte... A nisu bash ni jeftini... A ja ne volim budzh recikliraj varijante... Jednostavno boje nisu iste, mozhe da dodjeh do zapushavanja glave, i ostalih zezancija... Ako stavljash original tonere, sve tje biti valjano...
Toliko |
|
|
|
|
Jan 15 2011, 14:03
Poruka
|
|
|
Nisam siguran da li sam bash tu Canon pixmu koristio... Ali mogu retji sve najbolje... Dobijesh njihov software koji je lagan za korishtjenje... Sam shtampach je tih, vrlo lepo radi. Otisak na glossy papirima je super. Boje su dobre. Uz drajvere dobijesh i njihove color profile... Shtampu na diskovima isto jako brzo radi, zavisi naravno od diska do diska, ali na verbatim diskovima otisak je isto dobar. Jedina mana jesi toneri (ili kertridzhi? kako se kazhe?)... Kapacitet im je kao kod upaljacha... Ako budesh shtampao svaki dan potroshitjesh ih brzo... Mali su jelte... A nisu bash ni jeftini... A ja ne volim budzh recikliraj varijante... Jednostavno boje nisu iste, mozhe da dodjeh do zapushavanja glave, i ostalih zezancija... Ako stavljash original tonere, sve tje biti valjano... Toliko Hvala najlepse na odgovoru.Zapravo u medjuvremenu sam pokusao da nadjem Epson p50 i niujednoj prodavnici ga nema na stanju, a sto se tice ovog Cacnona, ne znam kako bi izgledao da se na njega ugradi CISS? Hvala i pozdrav |
|
|
|
Jan 15 2011, 23:39
Poruka
|
|
|
Molim vas za vase komentare, hitno mi trebaju vasa misljenja.
|
|
|
|
Jan 16 2011, 00:22
Poruka
|
|
|
Grupa: Članovi Poruke: 248 Datum reg.: 31-May 07 Lokacija: tu i tamo Član broj: 11,161 |
CISS na Canonu problematicno , a Epson P50 moze da se nadje ,sa CISSS-om odlicna varijanta koristi kvalitetne boje (OCP) . Pozdrav !
|
|
|
|
Jan 21 2011, 02:16
Poruka
|
|
|
CISS na Canonu problematicno , a Epson P50 moze da se nadje ,sa CISSS-om odlicna varijanta koristi kvalitetne boje (OCP) . Pozdrav ! Koristim Canon 4200, 4300 i 4500 za stampanje na diskove. SA jednim 4200 imam problem jer moram malo da 'pomognem' rukom da uvuce disk (ali to je najstariji). Ne znam da li je SW za stampanje unapredjen ali postoji problem sto ne podrzava novije diskove koji podlogu za stampu imaju skoro do rupe. U svoje vreme sam citao neki test i ispadalo je da Epsonu treba 2-3 puta vise vremena da odstampa disk. Ako su ketridzi serije 8 onda je cena oko 1100din a ima ih 5 komada (ne znam za 4850) Mozes da napravis sliku za stampu i direktno iz njegovog SW, ali ja za pripremu koristim Corel |
|
|
|
|
Jan 21 2011, 08:57
Poruka
|
|
|
Ja koristim Pixmu 4500 i odlicna je za stampu omota i diskova. Nekad treba da se pogura disk pri stampi a to nije neko cimanje.
Neko je vec spominjao kertridze i njihovo menjanje, a ja sam vec pri prvoj potrosnji izbusio rupe na kertridzima i otad ih redovno punim mastilom. Tako je lakse i jeftinije nego kupovati nove. |
|
|
|
|
Jan 27 2011, 02:31
Poruka
|
|
|
Grupa: Članovi Poruke: 248 Datum reg.: 31-May 07 Lokacija: tu i tamo Član broj: 11,161 |
Jeste Canon brze stampa diskove . Pozdrav!
|
|
|
|
Sep 1 2011, 14:33
Poruka
|
|
|
Grupa: Članovi 1 Poruke: 2 Datum reg.: 29-June 10 Član broj: 36,524 |
Canon je duplo brži od Epsona (Štampa na diskovima)
Imao sam nekoliko modela Canon Pixma, od 4000 do 4500, i mogu da kažem da je punjenje živo smaranje, a često se i zapuši glava, pa onda ide duplo smaranje. CISS za Canona nije dobro riješen, bar za ove modele koje sam ja koristio. Prije 2 god. sam kupio R285 i CISS (koristi iste boje kao i P50) i prezadovoljan sam. Moja preporuka = Epson + CISS Pozz |
|
|
|
![]() ![]() |
| Lo-fi verzija | Trenutno vreme: Monday 20. May 2013 - 16:49 |