Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )

10 - broj stranica V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic

Iz Srbije, svim srcem, Predsednik!, izborni vashar

V
frenchman
poruka Jan 11 2008, 17:26
Poruka #1

Grupa: Članovi
Datum reg.: 23-November 06
Član broj: 7,501

Vidim, niko ne otvara temu, pa sve gledam da li da pisem ili ne. U sustini, i nema nesto novo u odnosu na prethodne parlamentarne izbore, cak sam i odustao od teme, sve do danas, kada sam video novi spot za LDP, sa onom mladom mamom i bebcom kao glavnim protagonistima.
Po meni, predstavlja prilican zaokret u targetovanju mladje populacije, ali ne samo njih, i u celosti, nije mi bas klasicno politicko oglasavanje. Ima taj momenat da se kaze da je moguce, sto jeste bilo i na proslim izborima, samo kao da su otisli korak dalje. Konkretno, bas pomenuta reklama ne govori o samom kandidatu, sta je uradio, sta ce da uradi, kakav je covek, da li zivi za fajt i sl., vec vise upucuje na to da postoji sansa da prosto uspe (na izborima, kao promena, ne u predsednikovanju - mislim, ja sve ovako naokolo i uopsteno, da ne ispadne da promovisem opciju...) I taj bebac u prvom planu, zajedno sa kamerom iz ruke i home-video produkcijom (mislim da su i svi ostali likovi koji se pojavljuju u spotu tako snimljeni) daje mu taj momenat koji odskace od sporih i dugih kadrova, sa blagim fade-in/outima koji su prisutni kod ostalih kandidata. A donekle je to bas bio slucaj i sa prvim spotom LDP-a.

U vezi sa tim, sve ovo sad pokrecem bas zbog te reklame, jer mi se cini da nisu svi izvukli sve adute iz rukava, znaci mislim na sve kandidate uopste. Imam utisak da ce sada da usledi foto-finish, sto bi i bilo logicno. Kampanje svih kandidata su mi inace bile manje-vise ocekivane, ovo danas mi bas privuklo paznju. Jedino jos nisam video onog Pastora, ne znam ni o kome se radi, iskreno govoreci. huh.gif

Ostali...

ps. ako urednici misle 1. da je pristrasno, neka brisu i 2. ako treba da ide u neke od starih tema sa slicnom tematikom, neka premeste

[carrion] Nikakav problem, i treba da ide kao nova tema. Novi su izbori... Kao i u prošloj temi o političkom advertisingu, molba/upozorenje ostaje - ni najmanji flejm nije dozvoljen. Politike na forumu nema, kao što znate, i ovde se bavimo samo stručnim analizama kampanja. Ko to ne može i ne želi da prihvati biće udaljen sa foruma. Hvala unapred. [/carrion]
Go to the top of the page

+Quote Post
stalja
poruka Jan 11 2008, 17:58
Poruka #2

Datum reg.: 23-November 05
Član broj: 2,372

LDP je uvek imao dobru promociju barem shto se tiche reklama. Meni su malo podbacili sa izborima tj. vishe mi se svidjala akcija za parlamentarne.

Radikali su naterali Tomu da se smeje 003.gif i pochinju da furaju stil ko ldp s tim shto toma stavlja svoju porodicu.

Velja je hardcore. Kapiram da nije hteo da se trudi, zbog koalicije or somtin.

Mrkonjic a.k.a ,,nash drug" naravno necu da komentarishem. Definitivno treba da menjaju stil jer ovako sve vishe ispadaju smeshni.

Tadic nit smrdi nit mirishe. Ima vishe fanova medju starijom publikom, al trudi se da se priblizi mladjoj.

+Quote Post
frenchman
poruka Jan 11 2008, 18:06
Poruka #3

CITAT (stalja @ Jan 11 2008, 17:58) *
Tadic nit smrdi nit mirishe. Ima vishe fanova medju starijom publikom, al trudi se da se priblizi mladjoj.

Za ovu mladju publiku si u pravu. Koliko cujem od jedne mladjane clanice DS, ovih dana bas forsira te neke javne razgovore sa masom i pogotovo studentarijom. U prilog tome ide i ovo sa online video-odgovaranjem na postavljena pitanja. Rekao bih da hoce da uzmu procenat dela trzista koje uglavnom pripada konkurenciji. smile.gif

+Quote Post
ddjuka
poruka Jan 11 2008, 18:14
Poruka #4

Datum reg.: 20-August 05
Član broj: 1,477

Muka mi je od tih spotova sa studentima oko kandidata. I prva tri LDP-ova spota mi nisu bila nish zanimljiva. Ovaj poslednji je najbolji od svih spotova do sada na ovim izborima. Samo me zbunjuje malo sto ona mama ima fotke svih ljudi sa kojima je ikada bila u kontaktu. Da ne radi ona za BIA-u mozda, a? smile.gif

+Quote Post
Christopher Carr...
poruka Jan 11 2008, 20:00
Poruka #5

Mr. Wolf

Grupa: Supermoderatori
Datum reg.: 24-January 06
Član broj: 3,067

Ovi izbori nemaju specifičnu težinu kao parlamentarni pa otuda i vrlo mlake kampanje koje će postati donekle "toplije" u drugom krugu.

Jedini ali očekivani izuzetak je LDP koji, kao i na prošlim izborima, ima vrlo jasno profilisanu ciljnu grupu i vrlo jasno joj se obraća. Ostali po običaju pucaju u sve (odnosno, mnogo više targetiraju ciljnu grupu koja im je i inače biračko telo, što je po meni potpuno pogrešno) jednostavno animirajući ljude koji bi i inače glasali za njih.
U tom smislu, za sada mi je LDP daleko najinventivniji od svih ali ima i relativno lak zadatak pošto ima mnogo stvari koje može i želi da kaže a u njihovom kreativnom timu ima dovoljno ljudi koji te poruke umeju da jasno artikulišu i ubedljivo/atraktivno komuniciraju.

Sa druge strane, vrlo sam nezadovoljan činjenicom da u produkcionom smislu npr. SPS ima daleko kvalitetnije materijale od DS-a. Uporedite kvalitet fotografija (u čisto zanatskom smislu - postavka osvetljenja, oštrina slike, kvalitet retuširanja) koje su iskorišćene za bilborde Mrkonjića i Tadića - mislim da ovi potonji takav amaterizam sebi ne smeju da dozvole.

+Quote Post
headcutter
poruka Jan 11 2008, 21:10
Poruka #6

eye from the sky

Grupa: Admin
Datum reg.: 17-January 05
Član broj: 24

Prvo da pohvalim disciplinovan ton ove teme, a drugo zelim samo da kazem da sam zadovoljan pomakom nasih politickih kampanja, na bolje, rekao bih jer svi prate jedni druge...

Samo imam utisak da ce neko da uleti sa Fairy-jem i kaze kako moze sa njim da spere ljagu sa imena brze nego deterdzenti koje koriste drugi kandidati, a Milanka da kaze kako sa novim Allwaysom moze duze da drzi govore u predsednickoj kampanji... Sve zacinjeno sa Kostunicom koji menja Velji novi Pampers ili Tadic da brise dupe novim Perfexom umesto sa G17+

Izvinjavam se ako sam nekoga uvredio, samo mi kampanje sve vise lice na izvikani advertising kojeg vidimo svakog dana na televiziji... Pomak za politicki advertizing ali nista novo na temu advertisinga generalno.

+Quote Post
Christopher Carr...
poruka Jan 11 2008, 21:46
Poruka #7

Mr. Wolf

Pa, dobro... baby steps. smile.gif

Mislim, političari su užasno konzervativni u oglašavanju (da ne ulazimo u to ko je sve radio kampanje do sada, po kom osnovu i kakvi su bili procesi odlučivanja) tako da je svaki mali pomak u stvari, vrlo dragocen. Prošle izbore su po meni primarno obeležile dve stvari - potpuno drugačiji pristup LDP-a u odnosu na sve ostale i začeci viralnog marketinga (tnx. to Istok). Videćemo da li će ovi doneti još neki pozitivan iskorak. Najbitnije je da je definitivno prošlo vreme primitivnonegativnih kampanja i da lagano počinju da se komuniciraju i neke poruke koje nisu čisto populističke.
Sada, čak i ako postoje momenti negativne kampanje, a to je donekle zastupljeno kod LDPa (mala privilegija "underdoga"), vrlo su efektno i prijemčivo upakovani i što je najvažnije, na pravilan način komunicirani ciljnoj grupi.

+Quote Post
dane011
poruka Jan 11 2008, 23:58
Poruka #8

Grupa: Članovi 1
Datum reg.: 15-December 06
Član broj: 7,970

Pozdrav drugari.
Sada kampanju pratim samo kroz spotove (srecom) ali mi se cini da sve nekako izgleda kao nastavak od pre 12 meseci. Malko drugaciji slogani ali boje i kontekst nekako isti. Takodje cini mi se da SRS odnosno Nikolic nikada nije imao kvalitetnije spotove.
Da li isti ljudi rade kampanje kao i prosle godine? Ako se ne varam Saper-DS, Nadezda Milenkovic-LDP Avzner-G17+.Ostalih se ne secam.

+Quote Post
Christopher Carr...
poruka Jan 12 2008, 00:27
Poruka #9

Mr. Wolf

Offtopic postovi i komentari koji nemaju veze sa kampanjama nego sa subjektivnim ocenama samih stranaka i političara su uklonjeni što će se dešavati i ubuduće. Nemojte ni trošiti vreme na raspravu o uklanjanju komentara kao ni o stvarima koje nisu tema jer će i ti postovi biti uklonjeni a članovi koji se ne pridržavaju pravila opomenuti.

Hvala vam unapred na konstruktivnom učešću u ovoj temi.

CITAT (dane011 @ Jan 11 2008, 23:58) *
Da li isti ljudi rade kampanje kao i prosle godine? Ako se ne varam Saper-DS, Nadezda Milenkovic-LDP Avzner-G17+.Ostalih se ne secam.

Za verovati je da Šaper, Krstić i drugovi i dalje rade Tadića, LDP je na prošlim izborima imao relativno neformalnu kreativnu grupu tako da tu članovi verovatno u određenoj meri variraju ali mislim da je ostalo isto kao i pre a G17 nema kandidata.

+Quote Post
frenchman
poruka Jan 12 2008, 00:30
Poruka #10

CITAT (dane011 @ Jan 11 2008, 23:58) *

G17+ nema kandidata, ne ucestvuje u predsednickim izborima.

A onda nestade gosn Branislav, iliti Christopher me iscoolirao za komentar. smile.gif

CITAT
LDP je na prošlim izborima imao relativno neformalnu kreativnu grupu tako da tu članovi verovatno u određenoj meri variraju ali mislim da je ostalo isto kao i pre

Ne znam za Nadezdu sada (nisam slusao Pescanik u skorije vreme smile.gif ), ali mislim da je Milutin Petrovic odgovoran za video spotove, posto je on bio u ekipi na proslim izborima. Pomenuti spot sa home-video produkcijom skroz lici na njegovu upotrebu digitalne video tehnike. I pogotovo onaj naopacke kadar. Jedino bi on imao muda da uradi tako nesto u svrhe politickog marketinga u nas. smile.gif

+Quote Post
johnny.
poruka Jan 12 2008, 05:18
Poruka #11

Urednik

Grupa: Urednici
Datum reg.: 21-November 05
Član broj: 2,346

Ja sam skroz prijatno iznenađen celom ovom pričom (mislim kampanjama). Ne sećam se kad su bile ovako ok. Naravno, pozelenim kad vidim neke spotove ali čisto zbog ličnog opredeljenja. Ne mogu da se setim Tadićevih bilborda, ne znam da li sam ih video unsure.gif . Što se Čede tiče samo je nastavio fazon od pre godinu dana i još ga unapredio i to fino tako da je po meni to najfinija kampanja (vizuelno, što se spike tiče ne sviđa mi se taj momenat negative koju je Christopher Carrion spomenuo a definitivno ga ima u kampanji LDP-a). Ali to mi je logičan sled stvari, mislim na to da Čeda ima najfiniju kampanju jer mu je ciljna grupa mladež i normalno je da imaju najmoderniju kampanju. Mada mi je Čedin slogan najlošiji ubedljivo, totalno razočaranje. Kontam da je sa profesionalne strane loše odrađen jer je prethodnih godina a pogotovo meseci bilo mnogo medijskih priča u kojima je Čeda pominjan u negativnom kontekstu i ovaj slogan mi nekako ide u prilog tim pričama, tj. kao da za njega zaista ne postoji drugi zakon osim života, a znamo da su te priče o njemu bile sve samo ne zakonski podržive. Zato mislim da nikako nije smeo da izabere taj slogan.
Tadić puca i na mladež i na starež pa mora balansirati, dok Toma ima svoju stariju glasačku armiju i zato mu je super leglo ovo modernizovanje kampanje da bi probao malo da se svidi i mlađim biračima. Koliko mi je ok tv reklama toliko mi se ne sviđa Tomin bilbord. Nakon tv spota sam očekivao baš mnogo od bilborda. Mislim da su i tu trebali uneti malo modernijih stvari, mada ne može ni od da se igra puno da ne bi njegovi stariji glasači pomislili da je prso.
A i Mrkonjić, stvarno ne znam šta mu je trebao slogan "naš drug". Onaj "dela govore" ili kako je već, je sasvim ok, mada treba i starije glasače podsetiti na SPS pa onda razumem i to "naš drug".

Uglavnom, po meni radikali imaju najveći napredak. Baš su se modernizovali i to mi je bilo najveće, uslovno rečeno oduševljenje.

Nego jeste li provalili Veljinu priču? Mislim kampanju, ne bukvalno priču. blink.gif

+Quote Post
jovbranko
poruka Jan 12 2008, 11:15
Poruka #12

Datum reg.: 23-May 05
Član broj: 726

Mogu reci da sam i ja prijatno iznenadjen kako izgledaju kampanje. Mislim da je kod svih prisutan pomak napred. Mozda ne u svim aspektima ali makar u nekom.
Ono sto je moj utisak (nadovezacu se na to sto pominjete da su radikali "podmladili" kampanju) je i da se to dogadja i kod drugih stranaka u sledecem smislu:
- DS - cini mi se da naginju malo vise desno tj. rodoljublju nego sto sam ocekivao. Mislim da je razlog sto pokusavaju da privuku sebi glasace umerene desnice (DSS, NS...)
- SRS - cini mi se da vuku malo vise levo nego sto sam ocekivao (izjave da nece biti rata i sl.). Jes' da ima izuzetno glupih izjava koje su dosledne njihovom ekstremizmu ali mi se, ipak, cini da malo vise vuku u levo nego sto je uobicajeno. Opet mislim da i oni ovim potezom hoce da privuku te iste birace umerene desnice.
- SPS - je definitivno napravio vizuelni pomak unapred, ali je slogan izuzetno glup...

I generalno, mislim da su svi podbacili sa sloganima. Jedino DS-ov lici na nesto, ostali su promasaj, po meni...

Vidim da jos niko nije pominjao internet kampanje...
Prijatno sam iznenadjen Tadicevom kampanjom da odgovara na pitanja preko sajta. Ako sam dobro shvatio, Kostunici mogu da se postave pitanja na sajtu, ali nisam shvatio kako odgovara na njih. Sa Tomom, cini mi se, nije moguce stupiti u kontakt preko sajta, sto smatram ozbiljnim propustom, s obzirom da su Boris i on glavni kandidati. A sto se Velje tice, kao sto smo mogli i ocekivati, internet je potpuno zapostavljen u svakom smislju... No comment.

Ne znam da li sam mozda negde pogresio vezano za internet, posto nisam skroz u toku sa time, tek sam malo nesto zakacio te informacije. Sto bi rekli, ovlas sam obavesten. biggrin.gif

Pozdrav.

+Quote Post
frenchman
poruka Jan 12 2008, 13:41
Poruka #13

Ovo sto johnny rece, a u neku ruku i jovbranko, da je greska LDP sto su uzeli slogan "Zivot je zakon", ima smisla sa te strane koja se vezuje za Chedinu proslost (da u sirokom luku zaobidjemo diskusiju da li je to istina ili ne), ali sa druge, imas situaciju da je i DS imao veoma slican slogan na proslim parlamentarnim izborima, "Zato sto zivot ne moze da ceka", sto prakticno dodje isto. Trenutni slucaj LDP-a i nije toliko kritican, tj. ne dovodi posebno u pitanje ispravnost Chedinih postupaka, gledano iz ugla sire javnosti. Najbolji primer je da se njihov slogan dovodi u vezu sa sloganom Ozujskog piva "Zuja je zakon", sto je svojevrsna sprdnja koja, bar meni, ne govori nista negativno u prilog LDP-u, bar ne u tom kontesktu koji je johnny spominjao. Pored toga, sa vizuelnog aspekta onaj bebac u prvom planu je bas skroz "legao" na slogan, sto bi rekli, bas tuce po zivotu. Totalno naglasava jacinu slogana i kao da mu tek sada daje opravdanje.

ja se u'vatio tog bebca k'o pijan plota... smile.gif

+Quote Post
Christopher Carr...
poruka Jan 12 2008, 14:46
Poruka #14

Mr. Wolf

CITAT (frenchman @ Jan 12 2008, 13:41) *
ja se u'vatio tog bebca k'o pijan plota... smile.gif

Što je btw. kažnjivo... smile.gif

Inače, ja se ne slažem po pitanju slogana. Po meni je LDP slogan najbolji upravo iz razloga što mi se čini da najbolje komunicira sa zainteresovanima i poluzainteresovanima. Kako po jeziku (u pitanju je kolokvijalni izraz karakterisitičan za mlađu populaciju) tako i po značenju jer u potpunosti podržava svaku tvrdnju izrečenu u spotovima po matrici: problem (šta nećemo?, šta nas muči?) - rešenje (šta želimo?, šta nudimo?) - objašnjenje naših motiva (slogan).

+Quote Post
mulder_
poruka Jan 12 2008, 15:16
Poruka #15

Datum reg.: 18-January 05
Član broj: 53

I upravo zbog toga "sta necemo" i "sta nas muci" se ne slazem sa onima koji osporavaju negativni deo kampanje, tj minus fazu u reklamnim spotovima LDP-a...Deluje realnije, i manje bajkovito. Deluje reseno. Deluje jako.
Uvek kad vidim njihovu kampanju neizostavno prva asocijacija mi je video za "booster" Leo Burneta sa onim "energicno-odlucnim" likom sto ide po sred ulice...

+Quote Post
Christopher Carr...
poruka Jan 12 2008, 17:05
Poruka #16

Mr. Wolf

Upravo to. Taj "negativni" deo deluje validno zato što nije predstavljen kao pljuvanje radi pljuvanja već kao sukob različitih koncepata života. Zato cela priča deluje ubedljivo i verodostojno.

+Quote Post
johnny.
poruka Jan 12 2008, 17:23
Poruka #17

Urednik

Grupa: Urednici
Datum reg.: 21-November 05
Član broj: 2,346

Ne bih se složio sa frenchman-om, da je stari slogan DS-a toliko sličan ovom Čedinom baš zbog pominjanja reči "zakon". Činjenica je da se prethodnih par godina politička borba vodila najviše oko toga ko je kršio zakon a ko ne, i da smo na visokom mestu po stepenu korupcije tako da mislim da kod nas ta reč "zakon" ima malčice jaču težinu nego u ostalim razvijenijim zemljama (zakon jeste zakon svugde ali stepen korupcije ipak određuje gde se zakon više poštuje a gde manje). I baš zbog činjenice da je baš Čeda najviše od svih kandidata dovođen u vezu sa kršenjem zakona (naravno ne ulazimo da li je to tačno ili ne), mislim da je njemu najmanje trebala reč "zakon" u sloganu. Ja sam recimo, kad sam prvi put čuo taj njegov slogan, pomislio "pa kad za tebe ne postoji drugi zakon". Ponavljam, nije bitno da li te insinuacije imaju osnova ili ne, ali činjenica je da je tih priča bilo i da ne smeju biti zanemarene u kampanji.
Pokušavam da nađem adekvatno poređenje pa mi pade na pamet onaj karamela (onaj imitator rolleyes.gif ), njega su recimo napadali da je gej a on demantovao, i ovaj Čedin slogan mi deluje kao kad bi karamela imao slogan "svi smo mi ravnopravni". Znači skoro pa otvoreno priznanje onog za šta su ga napadali a on demantovao.

@Christopher Carrion
Pazi, slažem se da je u pitanju, citiram te "kolokvijalni izraz karakterisitičan za mlađu populaciju" ali mislim da je mogao drugačiji izraz da upotrebi baš zbog te osetljivosti reči "zakon" na našoj političkoj sceni. A to "šta nećemo?, šta nas muči? šta želimo?, šta nudimo?" ipak mora biti definisano i rešeno u skladu sa zakonom (onim pisanim) a ne životnim. Deluje mi to sve kao da bih ja sad trebao da razmišljam ovako: "mlad sam, nemam keša, život prolazi. Idem da opljačkam banku i imaću keša jer ne želim da mi prođe život u besparici, ovako ću rešiti probleme. Ipak je moj život zakon". Zar ne?

+Quote Post
Christopher Carr...
poruka Jan 12 2008, 17:35
Poruka #18

Mr. Wolf

Pa ne. Mislim da, za početak, reč "zakon" kod nas nema nikakvu težinu. Ne mislim bukvalno, u životu i formalno-pravno (mada bi se i o tome dalo polemisati da je ovo neki drugi forum), već u percepciji običnog čoveka. U tom smislu, ne vidim da je upotreba reči "zakon" ovde naročito (ako i uopšte) osetljiva. Štaviše, sama reč je ovde upotrebljena ne u bukvalnom već upravo u kolokvijalnom značenju ("najvažniji", "najvredniji", "najbitniji") što je potpuno jasno iz ostalih poruka na koje se slogan nadovezuje.

CITAT (johnny. @ Jan 12 2008, 17:23) *
Činjenica je da se prethodnih par godina politička borba vodila najviše oko toga ko je kršio zakon a ko ne, i da smo na visokom mestu po stepenu korupcije tako da mislim da kod nas ta reč "zakon" ima malčice jaču težinu nego u ostalim razvijenijim zemljama (zakon jeste zakon svugde ali stepen korupcije ipak određuje gde se zakon više poštuje a gde manje).

Mislim da je ovo potpuna kontradikcija a koja govori upravo u prilog onome što sam gore naveo.

+Quote Post
jovbranko
poruka Jan 12 2008, 18:57
Poruka #19

Datum reg.: 23-May 05
Član broj: 726

Moram da priznam da ste me sad malo zbunili i, pre svega, naterali da se malo zamislim nad ovom Cedinom kampanjom.
Ja licno, kao i johnny. smatram da je Ceda pogresio sa ovim sloganom. Ne kazem da je slogan los, a ni kampanja koju vodi. Naprotiv, ako neko ima nameru da se obrati mladjoj populaciji, mislim da je bas ovaj pristup koji on koristi pogodak u centar. Medjutim, smeta mi nesto drugo...
Ja licno, nikako ne mogu da Cedu posmatram van konteksta, tj. kampanju samu po sebi. Cinjenica je da se od svih poznatijih politicara kod nas, on vec godinama pominje u negativnom kontekstu. Da je narkoman, to se prica, maltene, od posle 5. oktobra, pa onda Silerova, pa u zadnjih godinu dana, otmica Miskovica i optuzbe na racun vlade da je korumpirana i njegovo sopstveno priznanje da je dokumenta dobio od Stejt Dipartmenta, pa sad skoro opet njegovi telohranitelji govore da su ga licno videli kako se drogira...
Mozda me pamcenje ne sluzi bas najbolje, ali jedina pozitivna uloga po kojoj ga pamtim posle 5. oktobra je ucestvovanje u hapsenju Milosevica... Sve ostalo je samo negativno pominjanje u raznim kontekstima i to po pravilu vezano za krsenje zakona. A onda takav covek rec "zakon" stavi u svoj slogan... Moj utisak je da je to, u Cedinom slucaju, neprimereno.
Isto bih, recimo, rekao i za Velju Ilica, da ju je on upotrebio, zbog afere sa autoputem, bas zbog toga sto su svi na sva usta pricali kako se krsi zakon...

E sad... Kako vidim, Cedina kampanja ne ostavlja nikog ravnodusnim. Ko moze da posmatra celu stvar ne povezujuci Cedu sa njegovom prosloscu, reci ce da je kampanja dobra. Jer objektivno, ona jeste dobra. Cak bih mozda rekao, u izvesnom smislu, i bolja od ostalih, bas zbog direktnosti. Ali eto, ja licno, ne mogu da zanemarim da je u pitanju bas on sa, da tako kazem, prilicno jasno definisanim imidzem loseg momka koji krsi zakon kad god mu se prohte. Zbog toga mi njegova kampanja ne odgovara...

Ako sam u pravu i ako njegova kampanja podeli biracko telo na one kojima se svidja i kojima se ne svidja, mislim da bi bilo dobro malo se pozabaviti i analizom, da li je u politickoj kampanji za predsednika drzave dobro krenuti sa kampanjom koja tako deli biracko telo ili je mozda trebalo imati neki umereniji pristup?
Doduse, nisam siguran da su ljudi iz njegovog staba imali sve ovo u vidu. Vise mi lici da su hteli jednu kampanju koja se vrlo direktno obraca ciljnoj grupi.

Izbori ce pokazati da li su se opredelili za dobar pristup.

Pozdrav.

+Quote Post
Christopher Carr...
poruka Jan 12 2008, 19:14
Poruka #20

Mr. Wolf

CITAT (jovbranko @ Jan 12 2008, 18:57) *
Izbori ce pokazati da li su se opredelili za dobar pristup.

Naravno da ne. Ova kampanja, iako je formalno kampanja za predsedničke izbore, predstavlja samo deo procesa njegovog promovisanja kao faktora na političkoj sceni i pozicioniranja kao alternative postojećim opcijama. Naravno da Čeda i njegov štab ne misle da će na ovim izborima imati bilo kakvu značajnu ulogu. Ovo je, kao i prošli izbori, ulaganje u budućnost.

p.s. Znam da je komplikovano, naročito uzimajući u obzir kvalitet naše političke scene i učesnika na njoj, ali vas molim da pokušate da se ne bavite analizom moralnih i drugih kvaliteta kandidata. Hvala.

+Quote Post

10 - broj stranica V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic

Lo-fi verzija Trenutno vreme: Friday 24. May 2013 - 12:02

Sve informacije (poruke, teme i sl.) predstavljaju stavove samo njihovih autora.
Objavljivanje informacija sa sajta u nekomercijalne svrhe moguće je samo uz navođenje URL adrese diskusije.
Za sve druge vidove distribucije potrebno je imati izričitu dozvolu administratora Dizajn Zone i/ili autora poruka.
Autorska prava za sadržaj poruke zadržava njihov autor, osim ako nije drugačije naznačeno.