Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )

6 - broj stranica V  < 1 2 3 4 > »   
Reply to this topicStart new topic

Fotograf za svadbu, kako odabrati? :D

V
zoltv
poruka Mar 8 2012, 11:12
Poruka #21

Grupa: Članovi
Datum reg.: 13-July 05
Član broj: 1,192

CITAT (dee_one @ Mar 7 2012, 23:05) *
Pazi, ljudi gledaju da uzmu dobru muziku koja je jako bitna sa sam dan venčanja i plate je 1000+ € i sutra već nemaju ništa od nje a onda im je fotograf skup ako njegov paket usluga košta 500+ € a fotke i w.book su stvar koja vam ostaje za ceo život.

Ni jedan fotograf, niti snimatelj nemoze da zabavi goste i mladence taj dan, kao dobra muzika(nisam muzicar)

Za pokretaca teme:

http://www.stalexphotography.com/

Momak super radi svoj posao. Svi njegovi klijenti su bili prezadovoljni.
Eto i od mene mala pomoc.
Go to the top of the page

+Quote Post
dee_one
poruka Mar 8 2012, 20:50
Poruka #22

Datum reg.: 18-April 06
Član broj: 4,277

CITAT (zoltv @ Mar 8 2012, 11:12) *
Ni jedan fotograf, niti snimatelj nemoze da zabavi goste i mladence taj dan, kao dobra muzika(nisam muzicar)

Ok i koliko to traje, ta zabava? Šta mladencima ostane od muzike? Sećanje ili još nešto?
A ko će zabeležiti te trenutke zabave?

+Quote Post
Jeremy
poruka Mar 8 2012, 21:28
Poruka #23

Datum reg.: 14-August 06
Član broj: 5,801

Poenta je da prvo treba obezbediti tu zabavu smile.gif
A kad smo kod toga ovde ima i muzičara, ajde da vidimo ponude biggrin.gif

+Quote Post
ANRi
poruka Mar 9 2012, 01:54
Poruka #24

Datum reg.: 5-November 09
Član broj: 32,696

^ slazem se!
Moj predlog, doktor svira, lex fotka! biggrin.gif

+Quote Post
Nenadj
poruka Mar 9 2012, 07:46
Poruka #25

Datum reg.: 8-April 09
Član broj: 29,091

A da pozoveš dobre ljude sa Zone na svadbu?? Svako će ponijeti aparat smile.gif

+Quote Post
Bocca
poruka Mar 9 2012, 08:39
Poruka #26

Datum reg.: 7-November 06
Član broj: 7,200

Dobri ljudi sa zone mogu da pojedu ozbiljan broj cevapa i popiju ozbiljnu cifru tako da mu se ne isplati laugh.gif

+Quote Post
kobayashi
poruka Mar 9 2012, 09:39
Poruka #27

Datum reg.: 18-September 06
Član broj: 6,377

CITAT (dee_one @ Mar 8 2012, 20:50) *
Šta mladencima ostane od muzike? Sećanje ili još nešto?

Zamislite da krene prica kako je bila losa muzika...
Pa nasem narodu je najbitnije sta ce drugi da pricaju o svadbi, a ne kako ce sami da se provedu i sta ce da im ostane.
Da se svadba pravi samo zbog mladenaca, bilo bi 50-ak gostiju i svedski sto, neka laganica muzikica, a mladenci bi odmah posle vencanja seli u avion i pravac neka egzoticna ostrva.

A o fotkama niko nece pricati od gostiju, generalno svima su skupe i gotovo niko ne primecuje senke od blica, slabiju ostrinu, plitak ili dubok DOF itd., i nikoga ne interesuje da li je fotkano sa 350D i ugradjenim blicom ili D700 i gomilom rasvete, mada...

Bila jedna svadba u nekom restoranu, gde je fotograf koristio kisobrancic za blic, i onda se pola gostiju napalilo hoce obavezno da ih fotkaju sa tim kisobrancetom (npr. nije koristio blic kad fotka sa f/1.2 pa se pojedini bunili sto i za njih ne koristi kisobran).

+Quote Post
dulemare
poruka Mar 9 2012, 10:30
Poruka #28

Datum reg.: 6-August 09
Član broj: 31,216

Veoma je pogresno polaziti od toga da goste (svatove) boli uvo sa cime fotograf radi i kakve ce fotke na kraju izaci.

+Quote Post
kobayashi
poruka Mar 10 2012, 00:10
Poruka #29

Datum reg.: 18-September 06
Član broj: 6,377

Si bas siguran?
OK, ima 2% 'pismenih' mladenaca pa znaju sta traze, inace KinteC i slicni ne bi uopste imali posla, ali zato kod mene ovde dva lika se rasturaju od posla po svadbama, a ne znaju da iskljuce ugradjeni blic da im ne iskace kad je slabije svetlo. Da ne pominjem likove koji ne smeju nista da promene od podesavanja na aparatu, jer su 'jedva uspeli da nadju kombinaciju koja savrseno radi'.

Drugo, gledam fotke koje je covek pravio sa 5D na ISO3200, kvalitet k'o da je fotkano mobilnim, a na vecini fotki promasen fokus.

I sve se to na kraju proda. Ono za ono sto ne kupe sami gosti, zaduzene su lepe devojke koje dobiju procenat da uvale gostima i te fotke. Zato se sklanjam sto dalje od aparata, osim ako je bliza robina pa valja da imam fotku sa mladencima.

+Quote Post
Jo Husafet
poruka Mar 12 2012, 00:29
Poruka #30

Urednik

Grupa: Foto urednici
Datum reg.: 24-April 05
Član broj: 539

ako neki pos'o odradis do svih jajonaTM a taj pos'o ukljucuje i druge ljude koji postaju konzumenti posla, onda dobijas nesto sto se zove dobra reklama a to cesto moz' da donese i po koji novi posao.. pa tako u krug. I to se onda zove tvoja ciljna grupa odnosno ljudi kojima je stalo da li na slici srchu mochu od sarme ili izgledaju ko odrasle evoluirale ljudske jedinke na ljudskoj fotografiji.
I onda te zovu da i ______ i _______ fotkas svadbu.

Znaci - uradi ga kako valja ili ga nemoj raditi jer nikad ne znas ko ce te fotografije gledati.

+Quote Post
vupulepe
poruka Mar 12 2012, 12:09
Poruka #31

Datum reg.: 4-September 09
Član broj: 31,590

+1

+Quote Post
mipko
poruka Mar 12 2012, 12:53
Poruka #32

Datum reg.: 20-November 08
Član broj: 25,397

hmmm realno ne znam da li sam 2 puta pogledao fotke nakon svadbe. Znam da ih je zena nosila i pokazivala koleginicama, etc... A ja sada ni ne znam gde su.

+Quote Post
dee_one
poruka Mar 12 2012, 17:36
Poruka #33

Datum reg.: 18-April 06
Član broj: 4,277

CITAT (Jo Husafet @ Mar 12 2012, 00:29) *
ako neki pos'o odradis do svih jajonaTM a taj pos'o ukljucuje i druge ljude koji postaju konzumenti posla, onda dobijas nesto sto se zove dobra reklama a to cesto moz' da donese i po koji novi posao.. pa tako u krug. I to se onda zove tvoja ciljna grupa odnosno ljudi kojima je stalo da li na slici srchu mochu od sarme ili izgledaju ko odrasle evoluirale ljudske jedinke na ljudskoj fotografiji.
I onda te zovu da i ______ i _______ fotkas svadbu.

Znaci - uradi ga kako valja ili ga nemoj raditi jer nikad ne znas ko ce te fotografije gledati.

Amin.

CITAT
hmmm realno ne znam da li sam 2 puta pogledao fotke nakon svadbe. Znam da ih je zena nosila i pokazivala koleginicama, etc... A ja sada ni ne znam gde su.

Da li je fotograf bio "umetnik" ili "polivač"?

+Quote Post
doktor_igor
poruka Mar 12 2012, 17:47
Poruka #34

Datum reg.: 8-July 08
Član broj: 22,387

^ zena nosila i pokazivala koleginicama

Sasvim dovoljno. Ako koleginice nisu slepe i operisane od ukusa primetice neku razliku.. ako se neka sutra bude udavala, postoji sansa da ce bas pitati tvoju zenu ko je bio fotograf.

Dakle, dok god modni, umetnicki i drugi kvalitetni fotografi ne preuzmu scenu i podignu kvalitet na nivo do tad ce i neki pomenuti u tekstu da imaju puno posla. Hvala bogu pa i to ide u tom smeru polako..

+Quote Post
mipko
poruka Mar 12 2012, 17:53
Poruka #35

CITAT (dee_one @ Mar 12 2012, 17:36) *
Da li je fotograf bio "umetnik" ili "polivač"?

Pojma nemam ko je bio.

Moje vencanje je bilo minijaturno nas 5-6. Bez rodbine, bez komsija, prijatelja, etc... Realno tog dana smo se veselili i nismo ich brinuli ni o kome i ni o cemu osim o tome kako smo s*eba*i jednu divnu vezu brakom biggrin.gif biggrin.gif

+Quote Post
vupulepe
poruka Mar 12 2012, 18:47
Poruka #36

CITAT (mipko @ Mar 12 2012, 12:53) *

moje su svuda po stanu u ramovima, odstampao sam 700 fotografija sa svadbe (cak i one koje su radili salski fotografi), razmisljam se da cak jednu uradim i u a1 formatu, a sve i iskljucivo zavaljujuci Aleksandru Carevicu i Milanu Ilicu. Da oni nisu odradili VRHUNSKI svoj posao ne bi to tako bilo. Ja nemam reci da im se zahvalim za te fotogafije, nemam reci da im se zahvalim sto su momci radili od 9 ujutru do 3 ujutru narednog dana, sto su isli sa nama i u klub posle svadbe, sto su doslu sedam dana raniej da odradimo sesion, sto sam se jedva pokrio za svadbu i nisam dinara imao da im dam prako dogovorene cene, sto dok sam gledao fotografije malo falililo da ne zaplacem, sto je moja majka plakla od srece kada ih je videla itd itd itd
ps osecaj kada vas nazove mlada i mladin otac posle pregledanih fotografija i placu (od srece) i zahvaljuju se je neprevazidjen, i znate da ste nesto uradili sto valja i sto je bar vasim kljijentima fenonemalno, meni se to dogodilo na prvoj odradjenoj svadbi!

+Quote Post
cvele001
poruka Mar 14 2012, 10:12
Poruka #37

Grupa: Foto urednici
Datum reg.: 15-February 09
Član broj: 27,736

^ matori, sta reci, zavidim na tome...

Ja nisam iamo ni srece ni pameti da neko zabelezi moje venacenj akko treba iako je to bilo jedno od onih vencanja koje je svima ostalo u secanju kao odlicna zajebancija i veselje...

vidis, kod moje sestre je npr bio "PROFI" baja sa dva tela, cetnaest stakala, avioni kamioni i slicna sranja, meni pala vilica kad sam video torbu a ja krenuo sa D300 i 85icom i cini mi se 24-70 Sigmom... On sve po PS-u, udri mile, blic u vugla, fotke pakao naravno, blenda milion i slicno, a ja se ko biseksualac sunjam medju ljudima i klikete klik...

Dosli mi kuci posle tog vencanja i krenemo da gledamo fotke... ono njegovo pakao, nigde emcije, sve na o ruk...

Moje fotke pune nekih lepih momenata, neznosti, komuniakcije... ma ono, prava prica...

I sve mi to gledamo i raznezimo se "jaoooo Cvele kako su ti dobre fotke" na sta ja oskoljen kazem: "Pa naravno a ne onaj as divljine" a moji roditelji (inace poprilicno verzirani kad je estetika u pitanju) kazu: Ma daj mlim te, bas su mu dobre fotke, sta im fali?!?!?!?

I onda ja skapiram, moz' da budes ko oces, nekada ljudi prosto ne vide ili ne zele da vide da je nesto njesra... kao potvrda moje teorije ide u prilog to sto mene iko nije zvao da fotkam vencanje iako su svi pustali firnajz na njih, a on sine tera dva D3s, tonu stakala i ne moze da prestane da radi...usro se od posla i love...

uz ogradu da je moj stav previse subjektivan, reci cu: Ne bacaj bisere pred svinje, sem ako nisu jorksirske!

+Quote Post
vupulepe
poruka Mar 14 2012, 18:27
Poruka #38

cvele ima i ljudi kojima to nije bitno, meni je drugar rekao "meni to nista ne znaci ove tvoje i moje meni to isto" ( a njegove blagi uzas) ali znas kad ce ovakvu fotku da napravi bilo koji foto mile ili zile

ili ova, meni nekako posebna gde aleksandar nije ni namestao niti ja znam kada je ovo fotografisano ne secam se jbt a cela porodica tu i keva i cale is sestra i ja. Pa bre koliko god da platis zbog ovakve fotografije vredi

a ovo je samo delic toga, ako kintec ili chika milan zele stavicu da vidite jos ali ja sam iskreno prezadovoljan bre, ne znam najbitnije mi je bilo da imam dobrog fotografa i bend, bend je bio vrhunski pa skoro kao i fotografi i samo mogu da kazem da mi je bilo zao sto nisam bio gost na svom vencanju tj svadbi
inace svirao je old hat

+Quote Post
Asian
poruka Mar 15 2012, 21:51
Poruka #39

Datum reg.: 28-June 05
Član broj: 1,082

odlicno!

+Quote Post
mipko
poruka Mar 15 2012, 21:56
Poruka #40

meni na mojoj svadbi propala prilika da sipam tashti otrov u pice... jbg smorio sam se ko noga...

+Quote Post

6 - broj stranica V  < 1 2 3 4 > » 
Reply to this topicStart new topic

Lo-fi verzija Trenutno vreme: Sunday 26. May 2013 - 02:53

Sve informacije (poruke, teme i sl.) predstavljaju stavove samo njihovih autora.
Objavljivanje informacija sa sajta u nekomercijalne svrhe moguće je samo uz navođenje URL adrese diskusije.
Za sve druge vidove distribucije potrebno je imati izričitu dozvolu administratora Dizajn Zone i/ili autora poruka.
Autorska prava za sadržaj poruke zadržava njihov autor, osim ako nije drugačije naznačeno.