Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )

6 - broj stranica V  < 1 2 3 4 5 > »   
Reply to this topicStart new topic

Fotograf za svadbu, kako odabrati? :D

V
marvel
poruka Mar 16 2012, 14:25
Poruka #41

Grupa: Članovi
Datum reg.: 5-March 12
Član broj: 47,042

laugh.gif laugh.gif laugh.gif za tastu!

Go to the top of the page

+Quote Post
fakir
poruka Mar 18 2012, 23:15
Poruka #42

Grupa: Članovi 1
Datum reg.: 10-February 10
Član broj: 34,373

evo kako to neki rade... https://www.facebook.com/pages/Balkan-Weddi...31823980?ref=ts

+Quote Post
Ana_P
poruka Sep 17 2012, 08:00
Poruka #43

Datum reg.: 17-September 12
Član broj: 48,498

CITAT (pantapita @ Mar 7 2012, 11:06) *
Ja samo znam da je Ana Pozderac iz prvog posta odlična u aktovima, pa vi vidite... smile.gif

Hvala kolega ali nije valjda da su mi samo "aktovi" odlicni?

+Quote Post
Ana_P
poruka Sep 17 2012, 08:25
Poruka #44

Datum reg.: 17-September 12
Član broj: 48,498

CITAT (black-mamba @ Mar 7 2012, 12:40) *
Nisu samo aktovi u pitanju, Ana je izuzetno dobar fotograf http://anapozderac.com/

HVALA smile.gif

Ana je samo osoba koja ne voli da se reklamira i ide okolo po forumima i prica lepo o sebi. Ja radim na preporuku i biram mladence. A to sto saradjujem sa par kolega je drugo i tad mladenci dobiju odlicne fotografije ali tad radim drugaciji stil jer traze fotografije kao Foto Sale. A kad angazuju mene to je totalno druga prica. A ako se angazuju lokalni fotografi iz Bjeljine necete bas naj bolje proci sa kvalitetom ali ok. Zato je moj savet da se bolje uzmu fotografi koje vec rade u Etno selu. Ne reklamiram ih ali bila sam tamo i previse puta i videla kako ko radi. A ja fotografisem samo mladence koji zele book i do sad sam fotografisala jako puno mladenaca koji su bili divni za saradnju.

U opste mi nije jasno sto ce nekom 300-400 fotografija sa svadbe? kad ce to neko pogledati i koliko puta? Sto ce vam fotografije sa gostima i tamo neki teca ili tetka koje bas ne mirisete? smile.gif Ljudi misle ako dobiju tu gomilu fotografija da su super prosli a u stvari te fotografije ce da podele dalje ili bace ili stave u neku kutiju koja samo skuplja prasinu. Vi placate fotografa za njegovu uslugu i talenat da vas dvoje fotografise i samo se vama posveti a ne da trce okolo i fotka goste. Za to postoje fotografi "svadbari" koji to odrada i to mladence ne treba ni da zanima.

Svi nesto u poslednje vreme vise biraju jeftinije pa se posle zale kako su im lose fotografije. smile.gif Tuzno ali istinito. Ili su trazili neke od kolega koji su stvarno odlicni ali te kolege na taj dan imaju jos par svadbi koje su zakazali i umesto oni da se pojave, posalju druge kolege da to "odrade". smile.gif Naravno to nije taj kvalitet koji su trazili... Fotografisanje svadbi je postala industrija i svi se vise bore sto vise da rade za manje pare ali vise svadbi na isti datum. Zakup restorana, kupovina masina za isradu fotografija, ogovaranje drugih kolega na forumima, reklamiranje sebe gde god je moguce... jadno sad.gif

+Quote Post
guru
poruka Sep 17 2012, 19:43
Poruka #45

Datum reg.: 7-April 05
Član broj: 467

Pa ceo svet tako funkcionise. Svi kupuju jeftino a onda se zale sto je to nesto lose smile.gif

+Quote Post
Banbo
poruka Sep 18 2012, 19:30
Poruka #46

Datum reg.: 29-August 11
Član broj: 44,844

CITAT (zoltv @ Mar 8 2012, 12:12) *
Ni jedan fotograf, niti snimatelj nemoze da zabavi goste i mladence taj dan, kao dobra muzika(nisam muzicar)

Za pokretaca teme:

http://www.stalexphotography.com/

Momak super radi svoj posao. Svi njegovi klijenti su bili prezadovoljni.
Eto i od mene mala pomoc.

Sto se tice doticnog coeka, tj. Aleksandra, topla preporuka i sa moje strane. Decka poznajem odlicno i svi koji budu hteli da rade sa njim nek se spreme jer je decko pic***la i nece da radi posao "ONAKO", ili se spremite za slikanje ili od posla nema nista. Probajt da ga nadjes na Fejsu Aleksandar Stojanovic imas vise fotki sa vencanja.

+Quote Post
guru
poruka Sep 18 2012, 19:55
Poruka #47

^ Mozda je to dobro u odnosu na standardne srpske tezgaroshe sa D200 i 18-200VR, ali pogledaj malo kako to rade oni koji znaju iz Beograda i Novog Sada.

+Quote Post
Banbo
poruka Sep 18 2012, 20:20
Poruka #48

Datum reg.: 29-August 11
Član broj: 44,844

CITAT (guru @ Sep 18 2012, 20:55) *
^ Mozda je to dobro u odnosu na standardne srpske tezgaroshe sa D200 i 18-200VR, ali pogledaj malo kako to rade oni koji znaju iz Beograda i Novog Sada.

Sto? Niko van Beograda i Novog Sada nezna da slika svadbe?

+Quote Post
vupulepe
poruka Sep 21 2012, 18:38
Poruka #49

Datum reg.: 4-September 09
Član broj: 31,590

nije lose ali ima i mnogo bolje, ono sto bih prevenstveno zamerio je sto nema konstantnosti u obradi na svim fotkama, nego kao da su tri coveka ovo obradjivala
evo mog favorita
nikola
i tacno je ne slika se samo u BG i NS slika se i u Obrenovcu biggrin.gif

+Quote Post
guru
poruka Sep 21 2012, 18:47
Poruka #50

QUOTE (Banbo @ Sep 18 2012, 21:20) *
Sto? Niko van Beograda i Novog Sada nezna da slika svadbe?

Ubedljiva vecina ne zna, a sto je manje mesto, sve je gore. Mada tu nije pitanje da li znas, nego da li zelis da naucis, oni koji znaju da fotkaju, to ne rade, oni koji rade, rade to jer imaju kombinaciju, ne zato sto znaju...

+Quote Post
sirmium
poruka Sep 28 2012, 04:03
Poruka #51

Datum reg.: 16-February 05
Član broj: 282

mene zanima, jel ima neki opaki zonash da zivi u zemlji Ameriki ili Kanadi, i da je zainteresovan da slika svadbu u Junu sledece godine? Ili pak ako bi se neki denuo na daleki put preko bare da odradi posao?

pm

+Quote Post
Bocca
poruka Sep 28 2012, 09:59
Poruka #52

Datum reg.: 7-November 06
Član broj: 7,200

ja bih se denuo u po dana i noci preko bare, ali sumnjam da bi ti se to isplatilo biggrin.gif

+Quote Post
dulemare
poruka Sep 28 2012, 12:44
Poruka #53

Datum reg.: 6-August 09
Član broj: 31,216

moja preporuka

http://www.facebook.com/haris.nikolovski

+Quote Post
bojan900
poruka Sep 28 2012, 15:24
Poruka #54

Datum reg.: 19-April 09
Član broj: 29,274

Zasto je toliko vazno mladencima da imaju slike na kojima skacu, vise na golovima i ostalim sipkama, kombinuju odelo sa ronilackim odelima i raznom obucom, mlade jasu divljeg bika, bizona, pucaju iz raznih borbenih orudja razlicitih kalibara...

Kakve veze takve slike koje se nalaze u vecini portfolija fotografa koji se bave tim poslom imaju veze sa samom svadbom?

+Quote Post
marvel
poruka Sep 28 2012, 19:53
Poruka #55

Datum reg.: 5-March 12
Član broj: 47,042

Pa da bi bili razliciti od drugih, da se zna da je bas njihova svadba bila toliko extra i jedinstvena, da su se ljudi super zabavili, da su sposobni da izadju iz klisea.... i jos gomila slicnih razloga. Da su imali lovu da sve to plate! Na takvoj iluziji se uzima lova.

Jednom recju - moda!

Bez obzira na sve, podrzavam takav trend jer koliko-toliko doprinosi vizuelnoj kulturi i omogucava ljudima, koji nemaju 5-10 K evra da kesiraju za zakup restorana i izudaraju blicevima, da odrade nesto kreativno i zarade na tome. Ali i oni ce doci posle nekog vremena u corsokak jer ce iscrpeti ideje i pocece da se ponavljaju.

Onda ce da se izmislja nesto novo i tako u krug dok opet ne dodje da je ok blic u celo; zemlja se okrece u krug pa i sve na njoj..

+Quote Post
sirmium
poruka Sep 29 2012, 17:10
Poruka #56

Datum reg.: 16-February 05
Član broj: 282

CITAT (dulemare @ Sep 28 2012, 07:44) *

Hvala dulemare. Pogledacu, mada na njegovom sajtu ne vidim fotografije sa svadbi.

+Quote Post
dulemare
poruka Sep 30 2012, 01:23
Poruka #57

On mi je prvi pao na pamet. Dugo je tamo a znam da je dobar fotograf...
Skoro je u Kanadu otisao i http://www.facebook.com/branko.stojanovic.501?fref=ts ...kontaktiraj i njega.

Nista te ne kosta ni da ovde pogledas smile.gif
http://www.ispwp.com/directory

+Quote Post
guru
poruka Sep 30 2012, 03:02
Poruka #58

^ Ovako ce bilo ko sa Zone da fotka vencanje, 'Rudarska konvencija' unutra, 'Avala u fokusu' napolju, dosta ti je D90 i 18-200VR smile.gif

Pitanje je koji je tu budzet u pitanju, avionska karta i smestaj ce samo kostati bar 1500$, za 2500 se tamo moze birati dobar fotograf...

+Quote Post
dulemare
poruka Sep 30 2012, 07:58
Poruka #59

Guru, stvarno ne znam gde si to video u gornjem postu...

+Quote Post
Chegevara
poruka Sep 30 2012, 10:26
Poruka #60

Grupa: Foto Temple
Datum reg.: 19-January 05
Član broj: 61

Za dvije i po hiljade se tamo moze kupiti D800 ili Mark3 pa moze covjek sam sebe da fotka.

+Quote Post

6 - broj stranica V  < 1 2 3 4 5 > » 
Reply to this topicStart new topic

Lo-fi verzija Trenutno vreme: Thursday 23. May 2013 - 12:00

Sve informacije (poruke, teme i sl.) predstavljaju stavove samo njihovih autora.
Objavljivanje informacija sa sajta u nekomercijalne svrhe moguće je samo uz navođenje URL adrese diskusije.
Za sve druge vidove distribucije potrebno je imati izričitu dozvolu administratora Dizajn Zone i/ili autora poruka.
Autorska prava za sadržaj poruke zadržava njihov autor, osim ako nije drugačije naznačeno.