Nikon J1 |
Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )
![]() ![]() |
Nikon J1 |
Mar 16 2012, 16:17
Poruka
|
|
|
Grupa: Članovi Poruke: 73 Datum reg.: 17-April 05 Član broj: 510 |
Nikon J1 + 10-30 da li neko koristi odnosno da li preporucujete.
|
|
|
|
Mar 16 2012, 21:19
Poruka
|
|
|
ja sam se pitao oko ovog apratčika...
zipa ovo Hybrid autofocus (phase detection /contrast detect AF) valjda je ovo nov tip senzora kao što je kod fuji exr,valjda glavnom ovaj nikon ima na sebi phase detect piskele koji kolko ja kapiram bi mogli da zamene i glaomazni na dlsrovima e sad jes minus 13.2 mm x 8.8 mm CMOS sensor evo kako radi http://www.dpreview.com/news/2010/8/5/fujifilmpd http://www.dpreview.com/reviews/nikonv1j1 |
|
|
|
|
Mar 16 2012, 22:41
Poruka
|
|
|
Ja probao u radnji u generalno bulja uslovima... iznenadio sam se koliko brzo radi AF a i koliko urednu sliku daje...
Za tu velicinu senzora vrlo dori rezultati... ali cena... hmmm, bas idiotska... Ko ne zali pare a hoce nesto kompaktno mislim da nije los izbor ali imam utisak da su i Oly i Sony nesto pametniji izbor na duze staze... |
|
|
|
|
Mar 16 2012, 23:22
Poruka
|
|
|
^+1 delim isto misljenje
zop! |
|
|
|
|
Mar 17 2012, 00:09
Poruka
|
|
|
Ja probao u radnji u generalno bulja uslovima... iznenadio sam se koliko brzo radi AF a i koliko urednu sliku daje... Za tu velicinu senzora vrlo dori rezultati... ali cena... hmmm, bas idiotska... Ko ne zali pare a hoce nesto kompaktno mislim da nije los izbor ali imam utisak da su i Oly i Sony nesto pametniji izbor na duze staze... Na sta konkretno mislis....... |
|
|
|
Mar 17 2012, 00:18
Poruka
|
|
|
Na to sto svi imaju vece senzore od J1...
|
|
|
|
|
Mar 17 2012, 01:00
Poruka
|
|
|
|
|
|
|
Mar 17 2012, 01:17
Poruka
|
|
|
Cak i da pricamo o tome, koliko je to 550D skuplji od ovoga, 50e ?
Za iste, ili cak manje para imash Sony Nex-C3 koji ga ubija u svemu, imash olympuse 4/3, bilo sta drugo da kupish bolje je od ovoga, to sto on nudi mora da bude jeftinije od konkurencije sa duplo vecim senzorima da bi imalo smisla da se razmishlja o njemu... |
|
|
|
|
Mar 17 2012, 01:42
Poruka
|
|
|
Gde ima Sony C3 sa objektivom za 49.990 RSD ...toliko je nikon j1+10-30 u Bgd....kazi i sigurno kupujem....hvala
|
|
|
|
Mar 17 2012, 01:44
Poruka
|
|
|
kupi lepo micro 4/3 olyja sa kit objektivom koji je duplo jeftiniji od ovoga i dosta će ti biti
|
|
|
|
|
Mar 17 2012, 01:51
Poruka
|
|
|
Jeli neko od vas uopste probao nikoncica....sto ste na kraj srca....svaka cast olyju ali vise lici na mobilni i to oni stari modeli....
|
|
|
|
Mar 17 2012, 02:04
Poruka
|
|
|
si ti video kako izgleda J1
![]() A sad vidi ovu lepotu ![]() all in all za novce koje hoćeš da daš na J1 i objektiv možeš da kupiš D3100 sa 18-55VR mislim ako u obzir uopšte dolazi dSLR |
|
|
|
|
Mar 17 2012, 02:05
Poruka
|
|
|
A sta ima tu da se proba ? Ima 50% manji senzor od 4/3 i duplo manji od APS-C, 7 godina si na ovom forumu, da li stvarno mislish da se to moze porediti, chak i da nisi pogledao test na dpreview.
Sto se tice cene, ja sam uporedjivao cene oba u USA, i C3 je jeftiniji 30 dolara od J1, valjda je razlika proporcionalna i kod nas, u svakom sluchaju cena je slicna, a imash duplo veci senzor kod Sonija, sto je kao APS-C i FF, nadam se da znas koja je to razlika. Na sve to, Sonijev sistem je stariji, pa je automatski i kompletniji, tako da stvarno ne vidim jednu stvar koja je na strani Nikona. A sto se mene tice, ja bi dao jos 50e i uzeo 550D koji kida svaki od pomenutih u svakoj stavci, a svejedno ni jedan ne moze u dzep da se stavi, malo manja ili veca torbica ne pravi razliku.. |
|
|
|
|
Mar 17 2012, 13:24
Poruka
|
|
|
|
|
Mar 17 2012, 19:39
Poruka
|
|
|
Hvala na odgovorima....
|
|
|
|
Mar 17 2012, 21:53
Poruka
|
|
|
Pa dobro sad, ispade da samo veverice kupuju Nikon 1, jer ne znaju jadne da ima premali senzor.. Koliko sam shvatio odlicno fokusira, a koliko sam video pravi i vrlo dobre fotke.
Kompaktan i stilski, deluje mi sasvim OK. E sad, ako trazis neku zamenu za EOS, koji ti je "mnogo skup", to sigurno nije. Namenjen je za druge stvari i cini mi se da bi bio zapravo idealan za npr. moju sestru. |
|
|
|
|
Mar 17 2012, 23:09
Poruka
|
|
|
Kad bi od njega napravili nesto sa 28-135 neizmenjivim objektivom ili npr. 24-105 sa malo jacom blendom na sirem kraju, ali da kosta ne vise od 300e, bio bi odlicna opcija protiv Canon-a G1X (veci senzor, ali i cena...). Ovako, to sa tim objektivima uopste nije kompaktno za dzep osim sa nekom palacinkom sto gubi na upotrebljivosti. Ako moram da nosim torbicu, svejedno da li je to G12, G1X ili neki Oly/Sony/Nex/NX sa par objektiva.
Za nas okorele DSLR-ovce trazi se aparat da ima kvalitet slike i brzinu sto blizu DSLR-u, ali da bude kompaktan za dzepic da ne vucaramo ranac ili torbu u svakoj prilici. Dakle, ne da bude konkurencija DSLR-u, nego dodatak, a sto znaci da i cena mora da bude adekvatna, jer za 500 ili 700e radije cu kupiti staklo koje mi fali nego neki aparat zbog kojeg cu kasnije zaliti sto ipak nisam poneo torbu! Ali, ovo, kao i mnogi slicni, nisu ni namenjeni nama, osim ako imamo para za bacanje... Mozete misliti kako ce da izgledaju cestice prasine na tolicnom senzoru! |
|
|
|
|
Mar 18 2012, 01:25
Poruka
|
|
|
Kad bi od njega napravili nesto sa 28-135 neizmenjivim objektivom ili npr. 24-105 sa malo jacom blendom na sirem kraju, ali da kosta ne vise od 300e, bio bi odlicna opcija protiv Canon-a G1X (veci senzor, ali i cena...). Ovako, to sa tim objektivima uopste nije kompaktno za dzep osim sa nekom palacinkom sto gubi na upotrebljivosti. Ako moram da nosim torbicu, svejedno da li je to G12, G1X ili neki Oly/Sony/Nex/NX sa par objektiva. Za nas okorele DSLR-ovce trazi se aparat da ima kvalitet slike i brzinu sto blizu DSLR-u, ali da bude kompaktan za dzepic da ne vucaramo ranac ili torbu u svakoj prilici. Dakle, ne da bude konkurencija DSLR-u, nego dodatak, a sto znaci da i cena mora da bude adekvatna, jer za 500 ili 700e radije cu kupiti staklo koje mi fali nego neki aparat zbog kojeg cu kasnije zaliti sto ipak nisam poneo torbu! Ali, ovo, kao i mnogi slicni, nisu ni namenjeni nama, osim ako imamo para za bacanje... Mozete misliti kako ce da izgledaju cestice prasine na tolicnom senzoru! Jedva sam se skinuo sa eos-a, sada trazim nesto za dzep.......malo a dobro... do 500jura......kada vi kazete odustajem od nikoncica,mozda taj fensi Sony ako sacekam jos koji dan.....jos jednom hvala na odgovorima |
|
|
|
Mar 18 2012, 08:15
Poruka
|
|
|
Problem kod NEX-a su objektivi. Svako ima svoj prag prenosivosti - moj je da aparat stane u dzep od jakne ili one torbice oko pojasa. Sony ima minijaturne aparate, ali sa dzombastim kit zumom mi je to preveliko.
Zato su mi jako interesantni novi Sigma prajmovi - 19 i 30 f/2.8, plus su dobrih cena. Ta dva i Sony 50/1.8 IS i odjednom mi NEX ima smisla. |
|
|
|
|
Mar 18 2012, 08:49
Poruka
|
|
|
Svi ti kompromisi na konto gabarita me podsecaju na gajenje kockastih lubenica, radi lakseg transporta.
Ne biva da mala kockasta od 2 kile bude ukusna kao izduzena, prugasta od 10 kila. Za te pare, a da staje u dzep .... Canon PowerShot s100 ili G12. Sve ostalo naginje na jos dodatnih i minimalnih 500 evra za "ultimativno" ovo ili "ultimativno" ono. |
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Lo-fi verzija | Trenutno vreme: Saturday 18. May 2013 - 22:54 |