Pitanje, problemi konvertovanja sajta u html/css kod :D |
Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )
![]() ![]() |
Pitanje, problemi konvertovanja sajta u html/css kod :D |
Dec 16 2007, 00:30
Poruka
|
|
|
Poceo sam raditi jedan sajt, ali sam malo zapeo
Hocu da u jednom dijelu sajta kombinujem vertikalni i horizontalni gradient sa dijagonalnim linijama, sto bi izgledalo recimo ovako. Imageshack link za preview (nadam se da ce te vidjeti gradiente od silnih watermarkova e sad...posto ie6 ima problema sa png transparencijom, za sada nemam nekog korisnog rjesenja po pitanju ove moje ideje. jedino sto mi trenutno preostaje je da uklonim jedan od gradienata, ali ovako mi je puno ljepse. pozdrav SmileY |
|
|
|
|
Dec 16 2007, 01:53
Poruka
|
|
|
Imageshack link za preview (nadam se da ce te vidjeti gradiente od silnih watermarkova ne, ne vidim pazi da ti neko ne ukrade dizajn.... |
|
|
|
|
Dec 16 2007, 02:01
Poruka
|
|
|
da stvarno, nije potrebno toliko watermarkova...svakako su kose linije provaljen fazon...
|
|
|
|
|
Dec 16 2007, 02:48
Poruka
|
|
|
LOL za watermark-ove, carski.
|
|
|
|
|
Dec 16 2007, 09:21
Poruka
|
|
|
samo tisina
juce sam vadio zub hirurskim putem, a anestecija nije djelovala dok sam ovo radio Trunks, mozes li objasniti malo bolje na sta mislis ? p.s. postavicu kasnije (u linuxu sam), bez watermarka. |
|
|
|
|
Dec 16 2007, 12:39
Poruka
|
|
|
e ovako, ovo je i dalje kostur verzija
preview znaci i dalje nabacujem samo sadrzaj, nadnakno cu srediti ga (nakon sto me prodju bolovi, juce sam bio na "operaciji"). za sada sam odustao od kombinacije vertikalnog i horizontalnog gradienta (kako se to prevodi na nas jezik ?). u headeru ce biti logo i meni a u trecem redu (bijeli dio) ce biti neki izdvojeni sadrzaj, za sada sam napravio da je glavni dio stranice prosiriv. ali i dalje me interesuje da li se nekako moze kombinovati vertikalni i horizontalni gradient (molim bez prijedloga tipa isjeci taj dio i napravi veliku sliku kao pozadinu.) |
|
|
|
|
Dec 16 2007, 13:20
Poruka
|
|
|
Ovo što si sad okačio je lako izvodljivo, definišeš pozadinu za taj srednji <div>, ne znam šta je problem. Tj. zapravo možeš i header i taj srednji deo da obuhvatiš istom pozadinoim.
A ne znam na šta misliš kad kažeš "vertikalni + horizontalni" gradient, daj primer, bez tvojih pečata. |
|
|
|
|
Dec 16 2007, 13:58
Poruka
|
|
|
zato sam i prepravio jer je ovo lako izvodljivo. a ovo je originalna ideja link.
|
|
|
|
|
Dec 16 2007, 14:12
Poruka
|
|
|
Ovo me podseća na pomračenje sunca devedes' i neke. Malo su te uplašili pričama o krađi dizajna???
Ako ne možeš da staviš transparentne lejere za horizontali i vertikalni grejdijent, logično ćeš morati da staviš jednu veću sliku za pozadinu. Jel to bila nedoumica? Daj neki header, ali tako da možemo da ga maznemo! |
|
|
|
|
Dec 16 2007, 14:16
Poruka
|
|
|
Ovo me podseća na pomračenje sunca devedes' i neke. Malo su te uplašili pričama o krađi dizajna??? Ako ne možeš da staviš transparentne lejere za horizontali i vertikalni grejdijent, logično ćeš morati da staviš jednu veću sliku za pozadinu. Jel to bila nedoumica? Daj neki header, ali tako da možemo da ga maznemo! kao sto rekoh juce sam mnogo bolovao ja znam jedno rjesenje kako izvesti horizontalni i vertikalni gradient, a to je sa png fajlovima, ali IE6 ne podrzava transparenciju PNG-a. Razmisljao sam postoji li neko drugo rjesenje, ali koga sam god pitao dobio sam negativan odgovor. mladenr, znaci svidja ti se moj dizajn ? |
|
|
|
|
Dec 16 2007, 14:19
Poruka
|
|
|
Obavezno ga mažnjavam!
|
|
|
|
|
Dec 17 2007, 00:02
Poruka
|
|
|
ocigledno me jucerasnja "operacijica" kvalitetno odvalila, pa sam i fulao temu. izvinjavam se moderatorima.
nego ima li iko rjesenje za kombinacije vertikalnog i horizontalnog gradienta ? |
|
|
|
|
Dec 18 2007, 09:30
Poruka
|
|
|
kao sto rekoh juce sam mnogo bolovao ja znam jedno rjesenje kako izvesti horizontalni i vertikalni gradient, a to je sa png fajlovima, ali IE6 ne podrzava transparenciju PNG-a. Razmisljao sam postoji li neko drugo rjesenje, ali koga sam god pitao dobio sam negativan odgovor. mladenr, znaci svidja ti se moj dizajn ? postoji fora... evo ti prouci ovo malo... ie6 moze da podrzi transparentnost png-a... ili proguglaj nsto kao http://www.google.com/search?hl=en&q=p...G=Google+Search ups... zaboravih prvobitni link http://www.howtocreate.co.uk/alpha.html |
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Lo-fi verzija | Trenutno vreme: Thursday 23. May 2013 - 05:34 |