Roses..., BW+Red... |
Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )
![]() ![]() |
Roses..., BW+Red... |
Jul 14 2009, 14:06
Poruka
|
|
|
|
|
|
|
Jul 14 2009, 14:21
Poruka
|
|
|
Pazi, lepa je, ali ne mogu da se otmem utisku da bih tražio malo drugačiju kompoziciju (da li bih išao malo desno, možda malo čučnuo da uklopim bolje sa pozadinom, nisam ni sam siguran).
Uglavnom, što je duže gledam, to mi više smeta preveliki deo fototgrafije u kome nema ništa - možda je crvene ruže trebalo smestiti upravo tamo - ili nešto drugo, ti bolje znaš šta ti je bilo na raspolaganju da bude smešteno u bokeh. |
|
|
|
|
Jul 14 2009, 14:24
Poruka
|
|
|
U pravu si
|
|
|
|
|
Jul 15 2009, 11:36
Poruka
|
|
|
|
|
Jul 16 2009, 14:07
Poruka
|
|
|
svaki put kad uradish selektivnu saturaciju/desaturaciju dete umre u africi.
|
|
|
|
|
Jul 16 2009, 17:09
Poruka
|
|
|
Grupa: Članovi Poruke: 181 Datum reg.: 20-January 09 Lokacija: Budva Član broj: 26,895 |
svaki put kad uradish selektivnu saturaciju/desaturaciju dete umre u africi. Možda je malo offtopic ali sam primetio da se mnogi sa DZ-a protive selektivnoj saturaciji/desaturaciji. Može li se znati zbog čega je to? Meni se ova fotografija sviđa, samo bih malo tog crnila sa gornje strane odsekao. |
|
|
|
Jul 16 2009, 23:39
Poruka
|
|
|
Da i mene ejsiej sad podsetio na ovaj ''problem'' ili sta vec. Ovo je vec 3-4 negativni komentar koji sam nasao na DZ o selektivnoj desaturaciji... Ne znam u cemu je problem sa njom...
|
|
|
|
|
Jul 17 2009, 10:26
Poruka
|
|
|
zato sto vecina vas radi tu saturaciju da bi nesto istakli, sto samim tim znaci da je ta slika krsh.
drugo, sam efekat je u 95% kicast kad je u pitanju samo fotografija, kao strip to je dobro ( primer sin city-a ) i u nekom dizajnu ( al tamo se uklapa sa ostalim elementima) |
|
|
|
|
Jul 17 2009, 10:54
Poruka
|
|
|
Offtopic...
Schindlerova lista...u toj jednoj sceni (verovatno svi znate na koju mislim) koristi saturaciju/desaturaciju i istice crvenu boju...mislim da su bas zbog tog isticanja svi koji su gledali film zapamtili tu scenu(koliko kod ta scena sama po sebi bila upecatljiva),i daleko je od toga da je kicasto! Druga je stvar sto to treba umeti iskoristit da bi to bas ispalo cool... |
|
|
|
|
Jul 17 2009, 13:02
Poruka
|
|
|
Skroluj je na gore i zaustavi se kad dobiješ kvadrat...mnogo bolja kompozicija...što se desaturacije tiče, ovde mi ne smeta, iako nisam ljubitelj.
|
|
|
|
|
Jul 17 2009, 15:01
Poruka
|
|
|
|
|