Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )

Reply to this topicStart new topic

Cirilica iz Worda u IDCS2, kako konvetirati CTimes Roman u normalnu cirilicu???

V
tiki
poruka Nov 3 2006, 13:24
Poruka #1

Grupa: Članovi 1
Datum reg.: 12-May 05
Član broj: 613

Drage kolege,
u pomoc. Prvi puta radim prelom magazina na cirilici (u Hrvatskoj to bas nije cesto). Pregledala sam sve teme o konverzijama i sl, ali moram priznati da se bas nisam snasla. Problem je slijedeci:

Dobila sam nekoliko tekstova koji su pisani cirilicom ali u nekakvom CTimes Roman fontu. On se moze ucitati u IDCS2 ali nije lijep i ne odgovara mi. Htjela bih ga zamijeniti nekim drugim koji ima cirilicu kao npr. Warnock. Medjutim, ako se konverzija napravi u Wordu dobije se latinica sa cvrckicama. Ako se konverzija napravi u ID putem raznih konvertora koje sam nasla na DZoni, cirlica u latinica pa opet cirilica, opet dobijem razne cvrckice. Nadam se da rjesenje nije u tome da ih mijenjam sa Find/Replace?!

Drugi dio tekstova je pisan na cirilici u normalnom TimesNewRomanu i bez problema se moze konvertirati i u Wordu i u ID-u.

Nadam se da sam jasno objasnila problem. S obzirom da mi je ovo prvi puta da radim ovakav prelom, nadam se da ce se naci dobra dusa koja ce mi jednostavno objasniti kako se rjesiti ovog fonta.

Hvala unaprijed!!!
Go to the top of the page

+Quote Post
Fica_Bg
poruka Nov 3 2006, 13:42
Poruka #2

Grupa: Članovi
Datum reg.: 13-July 06
Član broj: 5,416

CITAT (tiki @ Nov 3 2006, 13:24) *
Nadam se da rjesenje nije u tome da ih mijenjam sa Find/Replace?!

ocigledno jeste... to ti ne zahteva vise od 5min posla

+Quote Post
Bukira
poruka Nov 3 2006, 15:58
Poruka #3

Datum reg.: 6-March 05
Član broj: 350

CITAT (tiki @ Nov 3 2006, 13:24) *
Dobila sam nekoliko tekstova koji su pisani cirilicom ali u nekakvom CTimes Roman fontu. On se moze ucitati u IDCS2 ali nije lijep i ne odgovara mi. Htjela bih ga zamijeniti nekim drugim koji ima cirilicu kao npr. Warnock. Medjutim, ako se konverzija napravi u Wordu dobije se latinica sa cvrckicama. Ako se konverzija napravi u ID putem raznih konvertora koje sam nasla na DZoni, cirlica u latinica pa opet cirilica, opet dobijem razne cvrckice. Nadam se da rjesenje nije u tome da ih mijenjam sa Find/Replace?!

Odavno nisam dobio takav tekst (hvala bogu), ali takve probleme konverzije kodnih rasporeda jednostavno rešava legendarni „Vraćkov konvertor”. Poseti dr.grbin sajt www.praktikum.co.yu i pronađi odgovarajući konvertor za Word (recimo YuConv98e.zip)

+Quote Post
Neso
poruka Nov 3 2006, 15:59
Poruka #4

Grupa: Članovi 1
Datum reg.: 14-March 06
Član broj: 3,770

Mislim da ce ti pomoci YuConv.

http://www.praktikum.co.yu/office/word/wd_001.htm

+Quote Post
tester
poruka Nov 3 2006, 16:46
Poruka #5

Datum reg.: 4-June 05
Član broj: 833

pripazi na warnock pro kurziv (a bogami i ostale) posto su slova g, p, t i d ruska.
ako ne znas ovo da ispravis, javi, resicemo smile.gif

+Quote Post
leonardo
poruka Nov 3 2006, 17:18
Poruka #6

Grupa: Foto Temple
Datum reg.: 17-January 05
Član broj: 26

CITAT (tester @ Nov 3 2006, 16:46) *
pripazi na warnock pro kurziv (a bogami i ostale) posto su slova g, p, t i d ruska.
ako ne znas ovo da ispravis, javi, resicemo smile.gif

ajd' otkrij tajnu, kako.

+Quote Post
tester
poruka Nov 3 2006, 18:13
Poruka #7

Datum reg.: 4-June 05
Član broj: 833

nema nikakve tajne smile.gif fontlab u ruke.
uostalom na zoni je i bojan stojanovic (bojans) koji je napisao onolike tekstove u pc (pressu) na tu temu

CITAT (leonardo @ Nov 3 2006, 17:18) *
ajd' otkrij tajnu, kako.

+Quote Post
jovbranko
poruka Nov 3 2006, 20:17
Poruka #8

Datum reg.: 23-May 05
Član broj: 726

@leonardo

Ma jok... Imali smo ovde temu pre pola godine, i covek je napisao VB script koji to resava. Potrazi malo, pa ces naci.

Pozdrav.

+Quote Post
Zeka
poruka Nov 5 2006, 16:14
Poruka #9

Datum reg.: 16-June 05
Član broj: 955

CITAT (jovbranko @ Nov 3 2006, 20:17) *
@leonardo

Ma jok... Imali smo ovde temu pre pola godine, i covek je napisao VB script koji to resava. Potrazi malo, pa ces naci.

Pozdrav.

Evo koga mrzi da trazi: http://www.dizajnzona.com/forums/index.php...&hl=warnock

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Lo-fi verzija Trenutno vreme: Friday 24. May 2013 - 07:11

Sve informacije (poruke, teme i sl.) predstavljaju stavove samo njihovih autora.
Objavljivanje informacija sa sajta u nekomercijalne svrhe moguće je samo uz navođenje URL adrese diskusije.
Za sve druge vidove distribucije potrebno je imati izričitu dozvolu administratora Dizajn Zone i/ili autora poruka.
Autorska prava za sadržaj poruke zadržava njihov autor, osim ako nije drugačije naznačeno.