Problem sa nasim karakterima u Wordpress temi |
Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )
![]() ![]() |
Problem sa nasim karakterima u Wordpress temi |
Dec 25 2010, 09:28
Poruka
|
|
|
Grupa: Članovi Poruke: 274 Datum reg.: 12-February 08 Lokacija: Beograd Član broj: 19,094 |
Pozdrav, imam problem sa temom u wordpressu koji nemogu da odgonetnem vec danima. Naime, problem je sa nekim nasim latinicnim karakterima, konkretno sa ČĆĐ, dok Ž i Š normalno vidi. Da stvar jos bude gora, svuda vidi naše karaktere normalno, osim u glavnom navigacionom meniju, tako da ne mogu da preslovim home u početna, nego u glavna, jer početnu pročita kao poetna. U phpMyAdmin mi stoji UTF-8 unicode_ci. Ako neko ima odgovor na moju muku bio bih mu zahvalan.
|
|
|
|
Dec 25 2010, 11:15
Poruka
|
|
|
Grupa: Članovi Poruke: 39 Datum reg.: 1-January 07 Član broj: 8,232 |
Proveri:
Ako koristis phpmyadmin, selektuj wordpress bazu. Klikni na Operations (gornji meni). Vidi sta ti stoji pod Collation (trebalo bi utf8_unicode_ci). Takodje pogledaj tabele i gledaj kolonu Collation. Da li u polju stoji utf8_general_ci? Pogledaj tabelu wp_posts, sta stoji pod Collation? Da stvar jos bude gora, svuda vidi naše karaktere normalno, osim u glavnom navigacionom meniju, tako da ne mogu da preslovim home u početna, nego u glavna, jer početnu pročita kao poetna. Da li koristis Cufon ili Typeface za slova u navigacionom meniju? |
|
|
|
Dec 25 2010, 11:19
Poruka
|
|
|
|
|
Dec 25 2010, 20:14
Poruka
|
|
|
Ako guta slova znači da propušta kroz neku funkcija tipa iconv sa //IGNORE
|
|
|
|
|
Dec 26 2010, 13:47
Poruka
|
|
|
Grupa: Članovi Poruke: 274 Datum reg.: 12-February 08 Lokacija: Beograd Član broj: 19,094 |
Otkrio sam sta je. Font kojim je ispisan navigacioni meni je neki Colaborate-thin font koji nema slova poput ČĆĐ, ali ima Ž i Š. Ali problem je što pojma nemam kako mogu taj font da zamenim sa nekim što ima podršku za sve naše karaktere. Uopšte ga nema u css.
|
|
|
|
Dec 26 2010, 13:58
Poruka
|
|
|
Moraš da odeš na http://cufon.shoqolate.com , i tamo dodaš novi font koji ima naše karaktere i naglasiš...
![]() Ili nađi JS file u tom WP i obriši liniju Cufon.replace, to je to. Pretpostavljam da je Cufon. |
|
|
|
|
Dec 27 2010, 21:09
Poruka
|
|
|
Hvala puno!
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Lo-fi verzija | Trenutno vreme: Tuesday 21. May 2013 - 04:12 |