logo za poljoprivredno gazdinstvo |
Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )
![]() ![]() |
logo za poljoprivredno gazdinstvo |
Apr 28 2011, 23:13
Poruka
|
|
|
Grupa: Članovi 1 Poruke: 9 Datum reg.: 16-April 11 Član broj: 43,202 |
ja procitala sve...
i...INFUZIJU molim! |
|
|
|
Apr 28 2011, 23:21
Poruka
|
|
|
a da, sto se tice logo-a, imamo srce i grudi, mislim 2 paradajza...a cemu?!
Jedan paradajz maksimalno, i ko god da ga radi da ga uprosti, stilizuje i upakuje sa lepom tipografijom imena gazdinstva i ima da bude ko bombon'! |
|
|
|
Apr 28 2011, 23:44
Poruka
|
|
|
...a likovna resenja i sve sto uz to ide naravno da bude pristojno u skladu sa finansiskom podlogom kojima raspolaze doticni. sto sam vise u ovoj prici, sve me vise nervira cinjenica da se sve zavrsava sa kintom. Klijenti zaista pocinju da razmisljaju da je skuplji logo - bolji logo. Realno, ni dizajneri nisu nista bolji...vise ce se potruditi ako vise kinte dobiju. Malo sam skrenuo sa teme, ali jbg, bilo je jace od mene |
|
|
|
|
Apr 29 2011, 00:06
Poruka
|
|
|
naravno da cemo vise da se potrudimo ako klijent daje vise kinte - sta je tu cudno?
ako znam da radim za COVEKA a ne za stipsu i da cu dobiti dobre pare ima da predem i dam sve od sebe, on profi-ja profi! ko jos ima insipracije da radi kvalitetno ako treba da isprosi pare za to (!) koliko para toliko i muzike! ti meni male pare - ja tebi prosecan logo, rukujemo se, dovidjenja i ne pricaj nikome da sam ti to ja radila! za crkavicu ne radim, saljem na treci sprat malom sto rastura Word! 2 puta sam se baktala sa stipsama nikad vise! |
|
|
|
Apr 29 2011, 00:14
Poruka
|
|
|
|
|
Apr 29 2011, 00:32
Poruka
|
|
|
|
|
Apr 29 2011, 00:40
Poruka
|
|
|
dobro znam da ce ih biti jos...uvek od nekog prosis pare ili ih dobijes sa zakasnjenjem kad vec izgube vrednost...
ali to je neplanski! Udjes s nadom pa se zeznes! a ja sam se ta 2 puta svesno uvalila, iscimala se ko budala iako sam znala da od para nece biti nista i...i nisam izvukla nista novaaaca... danak neiskustvu...joj pusti...evo i sad pocnem da cimam nogom kad se setim |
|
|
|
Apr 29 2011, 00:41
Poruka
|
|
|
ja delim misljenje sa Dedom...
Bavim se arhitekturom, tj. jos uvek ucim istu... Kad radim nekom projekat za 2e/m2, trebam da ga unovcim jos dva puta da bih dostigao zeljenih 6e/m2? I da napravim 3 ista objekta, ali da budem srecan jer sam napunio novcanik... Nema tih para za koje bih to radio... Postoji jedna vrlo bitna stvar u toj prici, a to je Etika! Ako nesto radimo onda radimo najbolje sto mozemo, cena je srazmerna razvijenosti trzista... U tome je problem... Kada bi svi graficki dizajneri seli za sto i dogovorili se da logo ne ide ispod 200e, i ne bi bilo slucajeva da neko ide ispod toga, svima bi bilo bolje, investitori bi morali da plate tu sumu, a vi bi radili za mnogo vece novce! u tome je poenta! |
|
|
|
|
Apr 29 2011, 00:54
Poruka
|
|
|
sve je to super u teoriji ali i da "skupis sve dizajnere za isti sto" ostaju ti oni koji nisu dizajneri vec se "bave dizajnom" ili oni bar tako misle, njih smo vec pominjali -mali sa treceg sprata, znas rastura kompjutere a mozda bi on nesto mogao... a mali radi za dzeparac koliko das i opet smo na istom.
Da ne bi bilo da smo skrenuli sa teme,nismo jer je i ovaj lik cija je tema "nesto skicirao u Paint-u" |
|
|
|
Apr 29 2011, 01:03
Poruka
|
|
|
E pa to u normalinijim zemljama nije moguce! Tamo ne mozes da se bavis necim ako nisi kompetentan, postoje razna drustva i asocijacije u kojima se odredjuje minimalna cena rada i zbog toga su tamo bolje cene! Ako ides ispod gubis licencu, gubis pravo da zaradjujes! Dok ovde komsija sa treceg radi tvoj posao, gradjevinac radi moj, a knjizevnik pise clanke u zutoj stampi ova zemlja ce da ide tamo gde ide... (Evo Ristovski snimio film o tome, bar je u najavi pricao da je o tome)
Stalno ispada da pljujem po ovoj nasoj drzavi, ja pljujem po ljudima koji je vode, koji su je vodili i koji ce je voditi! Drzava je narod, a narod nam je dobar, mada je zbog ovih navedenih posao pogresnim putem! |
|
|
|
|
Apr 29 2011, 01:03
Poruka
|
|
|
paaaaa, svi mi imamo razlicite ciljeve. naravno, na nase ciljeve uticu mnogi faktori, a koji su svakako usko povezani sa nasim finasijskim stanjem. ALI, ako cemo gledati sa neke zanatlijske tacke gledista, onda je cinjenica da svaki logo, nebitno koliko para dobili za njega, mora da nas reprezentuje u najboljem mogucem svetlu, jer svi znamo da cemo ipak na taj nacin doci do novih klijenta. Odnosno, klijenti ce doi do nas. Mozda nam se to nece desiti ovde u Srbiji, ali internet nema granice i treba ga iskoristiti na najbolji moguci nacin - izvrsiti prezentaciju sposptvenih sposobnosti
Iskreno, vrlo cesto sam nezadovoljan iznosom koji dobijam za neku sljaku i jednostavno mi dodje da odradim nesto na brzaka (imao sam brdo gresaka do sada...neke od njih su me kostale ko Svetog Petra kajgana, znaju to i pojedini sa ovog foruma), ali onda skontam da na taj nacin ne dobijam apsolutno nista, odnosno, bedu od kinte, rad koji ni u ludilu ne bih ubacio u portfolio i klijenta koji mi se nece u buducnosti obratiti ako mu opet nesto zatreba...dakle, dobitak je bedan. Dok bi u slucaju da odradim pristojan logo ipak mogao da racunam da cu opet raditi nesto za tog klijenta, para - k'o para, mala je, al' dobro dodje + imam dojajan rad u portfoliu, koji moze da zainteresuje neke buduce klijente. Sve se vrti oko novca, ali ipak treba znati kako ga zaraditi i obezbediti neku zaradu u buducnosti. Ipak je najbitnije odraditi to kako valja, a vremenom ce taj kvalitet doneti srece Laku noc |
|
|
|
|
Apr 29 2011, 09:38
Poruka
|
|
|
Mnogo vode treba da protekne ovuda da bi se stvari dovele na pravo mesto.
Prosečni preduzetnici, trgovci, poljoprivrednici (gazdinstva) još uvek ne kapiraju značaj web prezentacije, a kamoli dobrog logotipa i vizuelnog identiteta. Što se tiče polemike oko cene i svega navedenog, ljudi ipak moraju da shvate u kakvom društveno-ekonomskom okruženju žive i da na osnovu toga formiraju svoj poslovni pristup. |
|
|
|
|
Apr 29 2011, 11:01
Poruka
|
|
|
Što se tiče polemike oko cene i svega navedenog, ljudi ipak moraju da shvate u kakvom društveno-ekonomskom okruženju žive i da na osnovu toga formiraju svoj poslovni pristup. sa velikim zanimanjem sam pročitao ovu temu. svaka čast UnderDogu i miletukinezu na upotrebljivim komentarima. pristup većine ostalih je samo da uzmu lovu, pa makar i od poljoprivrednog gazdinstva, kome je logo zaista od ključne važnosti moje mišljenje je da ovo treba da bude mesto gde će neko moći da traži savet, a ako ste tu samo da udarite reklamu, znate i sami da ima mnogo boljih načina. po celoj srbiji dizajn rade nestručni mediokriteti, pa uzmite, reklamirajte se po provincijama, uđite u dil sa štamparijama, zađite po nekim firmama, podelite flajere, svima bi bilo lepše. |
|
|
|
|
Apr 29 2011, 11:54
Poruka
|
|
|
kao pokretac teme hteo sam da pokazem i kako neko ko nema veze sa dizajnom razmislja, i iz toga mogu da se izvuku pouke..
ok, uradila je to u paint-u i to misem (cemu odmah podsmeh), mislim da ni to nije jednostavno, naravno neko ko je dizajner nece raditi to u paint-u i uradice mnogo bolje.. kako nismo forum samo za trgovinu i pogadjanje tezgi postavio sam temu za neku ideju a razumem i one koji se svojim znanjem kreativnoscu bore za svoje parce hleba.. tako da jednog dana kad bude bilo love bice bolji i logo i marketing.. |
|
|
|
|
Apr 29 2011, 14:10
Poruka
|
|
|
kao pokretac teme hteo sam da pokazem i kako neko ko nema veze sa dizajnom razmislja, i iz toga mogu da se izvuku pouke.. ok, uradila je to u paint-u i to misem (cemu odmah podsmeh), mislim da ni to nije jednostavno, naravno neko ko je dizajner nece raditi to u paint-u i uradice mnogo bolje.. kako nismo forum samo za trgovinu i pogadjanje tezgi postavio sam temu za neku ideju a da, misli su mi odlutale na drugu stranu, pa nisam ni iskomentarisao da je crtež sjajan. moje mišljenje, mada sam ja samo bedni arhitekt ( koji je srećan da radi, pa makar i za džabe, jer većina ljudi u srbiji ne shvata potrebu za nama, pa sam mišljenja da one koji traže savet, i cene naše znanje, treba ceniti isto tako, bez obzira na platnu sposobnost. u idealnom slučaju, država bi bila ta koja daje poslove stručnjacima, ali avaj... ), nego, da se vratim na temu. ja bih ostavio jedan paradajz, i u njega ubacio srce, ako mora. a font svakako promeniti, i naći nekakav odnos. najbolje ubaciti sve u neki pravilan grid, izdeliti na polovine ili trećine, pa popunjavati prostor vodeći se time. |
|
|
|
|
Apr 29 2011, 14:25
Poruka
|
|
|
ma i od paradajza moze da se napravi srce...100 maraka
|
|
|
|
|
Apr 29 2011, 17:59
Poruka
|
|
|
|
|
Apr 29 2011, 22:22
Poruka
|
|
|
dobro sad me ocrniste najgore!
radila sam ja za male pare kvalitet, radila sam i dzabe kada su u pitanju prijatelji mojih prijatelja pravila sam cak i sajtove dzabe i to na moju inicijativu za neke dobre ljude koji se bave necim a ne razumeju se u reklamiranje, ja im pomognem ne trazeci nista za uzvrat, ono sto sam rekla se ne odnosi na one koji nemaju vise da mi daju vec na one koji NECE, ljude koji ne cene dizajn1 Koji ti ne prilaze na nacin - trebas mi zbog posla vec na nacin - treba da mi pomognes samo oko necega...malo...a od nule! Takvima da trazis i cokoladu umesto para njima bi bilo mnogo! Za takve necu da se trudim, i trosim jer ne zasluzuju, i ne moze niko da me ubedi u suprotno! Jer kad naletite na takve smaradove seticete me se. kad vam uniste svaku zelju za radom necete pricati da ste dali sve od sebe i napravili savrsenstvo za svoj portfolio... vec cete mu dati nesto sto je jednostavno samo OK, s nadom da vam se to bice vise nece pojaviti da vas ponovo smara za nesto. Eto u tome je stvar PEACE! |
|
|
|
Apr 30 2011, 10:35
Poruka
|
|
|
Grupa: Članovi Poruke: 53 Datum reg.: 17-March 10 Lokacija: Beograd Član broj: 34,965 |
meni ovo ne lichi na paint
|
|
|
|
Apr 30 2011, 15:50
Poruka
|
|
|
Mile, molim te nauči već jednom da citiraš, stalno idem za tobom i to ti ispravljam, pojma nemam šta je ovde tvoj tekst a šta si citirao... ko će uopšte to da ti čita ovako nabacano? jel to ovako ako jeste naucio se ako nije potrudicu se dalje izvinjavam se na upravu ako je to stvaralo problem |
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Lo-fi verzija | Trenutno vreme: Sunday 26. May 2013 - 09:13 |