Moj prvi sajt, Mišljenja i pomoć |
Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )
![]() ![]() |
Moj prvi sajt, Mišljenja i pomoć |
May 8 2012, 22:27
Poruka
|
|
|
Grupa: Članovi 1 Poruke: 13 Datum reg.: 8-May 12 Član broj: 47,638 |
Pre par meseci sam počeo da učim web dizajn sa neta pa me interesuje vaše mišljenje o ovom sajtu.
Kvalitet slika je loš ali to je naručilac tražio da se sskeniraju njegove stare slike. Posetite moj sajt I interesuje me pošto sam uspeo da napravim takvu istu temu i za wordpress (vidite u saveti) kako bi mogao da sve strane odradim u wordpress-u ali da nema mogucnost za komentare? Inače sam potpuni početnik za wordpress (svega 3h koliko mi je trebalo da napravim savete) |
|
|
|
May 9 2012, 01:27
Poruka
|
|
|
Ni sam nisam ekspert na temu, ali znam po nesto
Prvo da te pohvalim, vidi se da si dosta (tehnicki) naucio za kratko vrijeme. Sajt obecava, ali po meni treba malo sminkanja. Ja bih izmijenio neke stvari. Ovo je subjektivno, pa kritike nemoj da shvatas kao neophodne. - Povecao bih sirinu ovog centralnog dijela koji se skroluje i centrirao da se uvijek nalazi u sredini browsera. - Ove reklame na dnu malo bodu oci - mozda da ih ubacis kao jednu od stranica "Linkovi" isto tako ovaj providni copyright dio iznad njega - Linkove u footeru bih pozicionirao malo visocije, da dodju na sami centar (po vertikali). Ako prosiris stranu, mozda bi svi stali u jednom redu. - Ove dugmice za gornji meni bih malo smanjio i poredjao u jedan red ili tako nesto... - Kontakt forma -crvene- boje mi je nekako van konteksta Toliko od mene, i srecan rad, samo nastavi |
|
|
|
|
May 9 2012, 09:19
Poruka
|
|
|
- Povecao bih sirinu ovog centralnog dijela koji se skroluje i centrirao da se uvijek nalazi u sredini browsera. ... - Ove dugmice za gornji meni bih malo smanjio i poredjao u jedan red ili tako nesto... Pa da mu sajt izgleda kao i zilion drugih na netu?! U konkretnom slucaju nema potrebe za tim, posto sajt i onako nema previse materijala, pa da mu treba prostora. Inace, pozdravljam svaki uspesan pokusaj da se napravi nesto bar malo drugacije i razmislja drugacije od ustaljenog nacina razmisljanja. Naravno, ne po svaku cenu i ne na ustrb funkcionalnosti i UX-a. Jos kada to koliko-toliko podje za rukom nekome ko je novajlija u svemu ovome, onda mogu samo da ga podrzim. Svakako ovde ima gomila sitnica koje treba upeglati, ali sustinski dobro uradjen posao (cak i da nije pocetnik) @ap.toni u WP-u moras da imas opciju da omogucis ili onemogucis komentare. |
|
|
|
|
May 10 2012, 08:47
Poruka
|
|
|
Hvala vam na primedbama i pohvalama, uklonio sam banere i promenio boju za kontakt, a što se tiče širine i pozicije sajta to je baš urađeno sa namerom da bi se razlikovao od ostalih sajtova, imam još neke projekte i svi su različiti na svoj način.
Interesuje me šta mislite kad kažete da "treba upeglati"? |
|
|
|
May 10 2012, 10:26
Poruka
|
|
|
Interesuje me šta mislite kad kažete da "treba upeglati"? Ima gomila sitnica koje treba srediti, kao na primer: - zelena koju koristis za neke tekstove (#060) je suvise tamna za crnu pozadinu. Probaj neku svetliju (npr: #9c3) - font koji si koristio za www.agapesagi.com (gore levo) nema veze nisacim. - velicina fonta za sadrzaj je prevelika i plus je sve boldovano - preveliki padding kod sadrzaja - div class="naslov" je neispravno i besmisleno. Postoje heading html tagovi (h1, h2, h3, h4...) - navigaciju napravi pomocu unordered liste (ul), a ne sa gomilom divova - "meta" i "title" tagovi ti se ponavljaju vise puta i to van head-a, a nemaju nikakvu svrhu. - i tako dalje... Sve deluje malo sirovo i nedoradjeno - zbog toga se kaze "treba upeglati" |
|
|
|
|
May 11 2012, 11:40
Poruka
|
|
|
Primio k znanju, ispraviću ovih dana kad budem imao vremena.
Što se tiče naslova class="naslov" služi da bi mi naslov uvek bio u crnom polju na istoj poziciji bez obzira koji se browser koristi, u suprotnom šeta. Pokušaću i to da odradim sa nekim h tagom, ali ako ne uspem ostaće tako. |
|
|
|
May 11 2012, 12:30
Poruka
|
|
|
Pa isto kako bi definisao stil za klasu "naslov" tako definises stil za heading tag i nema problema. Mozes i h tagu da dodelis klasu "naslov" ako ce ti tako biti lakse. Moras na vreme da ucis da koristis html semanticki ispravno.
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Lo-fi verzija | Trenutno vreme: Wednesday 22. May 2013 - 12:13 |