Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )

3 - broj stranica V   1 2 3 >  
Closed TopicStart new topic

My latest design:)

V
cleaner55555
poruka May 1 2008, 13:41
Poruka #1

Grupa: Članovi 1
Datum reg.: 10-May 06
Član broj: 4,542

Pozdrav svima,
Juca sam dizajnirala naslovnu stranu sajta koji ce promovisati borbu protiv astme u US. Pokretac svega je moj partner Shannon Briggs ( mozete ga videti na fotografiji:)) Znam da ste svi uglavnom otputovali ili ste u prirodi...za razliku od mene koja se ubijam za kompjuterom kao i uvek:(, ali bila bih jako zahvalna za kritike...pozitivne ili negativne...nije bitno, samo da su iskrene:)

Maja

Go to the top of the page

+Quote Post
johnny.
poruka May 1 2008, 19:27
Poruka #2

Urednik

Grupa: Urednici
Datum reg.: 21-November 05
Član broj: 2,346

Ovako ne znamo. cool.gif

+Quote Post
cleaner55555
poruka May 1 2008, 20:00
Poruka #3

CITAT (johnny. @ May 1 2008, 20:27) *
Ovako ne znamo. cool.gif

Sajt mora da izgleda komercijalno i bio je u pitanju custom design, uz neke male sugestje sa moje strane...koliko mi je bilo dozvoljeno. Shannon nije glup bokser koji voli jake boje i zlatne lance, vec dobar poslovan covek, svestan sta tamo prolazi. Cilj je da sajt bude posecen i da zainteresuje prosecne amerikance. To sigurno nisam mogla sa Pikasovim ili Rembrantovim stilom:P

+Quote Post
Zeka
poruka May 1 2008, 21:58
Poruka #4

Grupa: Članovi
Datum reg.: 16-June 05
Član broj: 955

Pa moram priznati da me taj ogromni kolaz nikako ne asocira na nekakvu humanitarnu akciju! Ali uopste! Mislim da pristup problemu nije dobar. Akcenat treba da bude na borbi ali kojoj? Protiv astme? To se ne vidi na prvi pogled. Razmisli o tome. Naslov je nazgrapno velik i font bi svakako menjao.. Toliko. Poz.

+Quote Post
DYNABLASTER
poruka May 1 2008, 22:02
Poruka #5

Datum reg.: 23-April 06
Član broj: 4,337

meni licno ovo izgleda ko de se neko dete igralo u photoshopu, pricam iskreno necu da lazem, pozadina je blaga smejurija, a slova nisu losa ali je sve nekako staticno i taj deckonja shannon je opet nekako u pozadini i mrsti se ko seljak, sto znaci da bih ga ja prebio kad bi me napao, treba da se slika u drugoj pozi i bio bi veca faca, kad ga vidim mogu samo astmu da dobijem, i u drugom je planu, a ne treba tako nego da bude u drugom planu ali ne tako ocigledno, ova fancy slova ispadose najvaznija od svega a ne vidi se glavni smisao, i te funky sf efekte ne bih bas na tu foru, nego ovo je sve u svemu papazjanija

+Quote Post
cleaner55555
poruka May 1 2008, 22:08
Poruka #6

CITAT (Zeka @ May 1 2008, 22:58) *
Pa moram priznati da me taj ogromni kolaz nikako ne asocira na nekakvu humanitarnu akciju! Ali uopste! Mislim da pristup problemu nije dobar. Akcenat treba da bude na borbi ali kojoj? Protiv astme? To se ne vidi na prvi pogled. Razmisli o tome. Naslov je nazgrapno velik i font bi svakako menjao.. Toliko. Poz.

Kao sto sam vec rekla u pitanju je custom design...u prevodu sledila sam instrukcije, odnosno zelje klijenta. Najpre je u pozadini bila fotografija decaka...jer je cela akcija prvenstveno posvecena deci oboleloj od astme, sa rasirenim rukama. Posle toga je Shannon izricito trazio da stavim njegovu fotografiju i to u boji. Jer figura decaka je bila crna...nesto kao senka. Fight to breath je naslov i trazio je da bude upadljiv. Stavise zeleo je jos veci ali sam ga eto nekako ubedila.
Hvala ti za sugestije. Iskreno, najvise bih volela da sam trenutno na akademiji, da dizajniram postere za izlozbe i druge alternativne stvari, ali kada ovim pocnes da se bavis profesionalno i kada pocnes da zivis od toga, kada nestanu iluzije i snovi i probudis se u stvarnom svetu onda moras da radis ovako...nazalost.

Hvala ti jos jednom

Maja

+Quote Post
cleaner55555
poruka May 1 2008, 22:18
Poruka #7

CITAT (DYNABLASTER @ May 1 2008, 23:02) *
meni licno ovo izgleda ko de se neko dete igralo u photoshopu, pricam iskreno necu da lazem, pozadina je blaga smejurija, a slova nisu losa ali je sve nekako staticno i taj deckonja shannon je opet nekako u pozadini i mrsti se ko seljak, sto znaci da bih ga ja prebio kad bi me napao, treba da se slika u drugoj pozi i bio bi veca faca, kad ga vidim mogu samo astmu da dobijem, i u drugom je planu, a ne treba tako nego da bude u drugom planu ali ne tako ocigledno, ova fancy slova ispadose najvaznija od svega a ne vidi se glavni smisao, i te funky sf efekte ne bih bas na tu foru, nego ovo je sve u svemu papazjanija

Nisam radila u photoshopu, ne koristim taj program prilikom dizajniranja vec fireworks. Dobar sam dizajner. Za svoje radove dobijala sam pozitivne kritike od ljudi koji rade za Adobe kao dizajneri. Neki od njih su mi dobri prijatelji. Toliko o tome da sam dete koje se igra.
Jeste staticno jer tako i treba da bude. Ovo je splash screen, a ne intro. Shannon mora da se mrsti i prica gluposti poput "Ubicu ga, iskasapicu ga" etc etc, jer to privlaci ljude da pogledaju borbu. U pitanju je marketing, a ne primitivizam ili malogradjanstina.
Stavila sam ga u prvi plan jer se cela akcija ostvaruje zahvaljujuci njegovoj popularnosti, a fight to breath naslov mora da bude fancy i mora da dolazi do izrazaja. Akcenat je stavljen na borbu za disanje, a ne na humanost. Shannon zeli da podstakne ljude da se bore za svoj zivot i da ne odustaju uprkos svojoj bolesti. On je rodjen sa astmom, ali je uprkos tome postao vrhunski sportista, svetski sampion. A to da bi ga ti prebio...hajde malo da ja budem seljanka...visok je 220 cm i ima 140 kg u misicima. Zadnju borbu je dobio tako sto je protivnika bukvalno izbacio iz ringa. Pa sada razmisli da li bi se zaista usudio da mu se suprotstavis:)

+Quote Post
meteo021
poruka May 1 2008, 22:23
Poruka #8

Datum reg.: 13-February 07
Član broj: 9,113

Tesko da ce se ovo svideti nekom na zoni, ali mozda si ti u pravu jer cini mi se da si pogodila te kic boje i scenografiju koja ide uz americki boks, kecere i sl. Ko ne veruje neka pogleda na Fox televiziji one idiote sto se biju skoro svako vece. Mislim da ce pacijent biti zadovoljan.

+Quote Post
cleaner55555
poruka May 1 2008, 22:34
Poruka #9

CITAT (meteo021 @ May 1 2008, 23:23) *
Tesko da ce se ovo svideti nekom na zoni, ali mozda si ti u pravu jer cini mi se da si pogodila te kic boje i scenografiju koja ide uz americki boks, kecere i sl. Ko ne veruje neka pogleda na Fox televiziji one idiote sto se biju skoro svako vece. Mislim da ce pacijent biti zadovoljan.

Konacno neko ko zna da razlikuje komercijalu od umetnosti.

Hvala ti od srca:)

+Quote Post
Christopher Carr...
poruka May 1 2008, 22:55
Poruka #10

Mr. Wolf

Grupa: Supermoderatori
Datum reg.: 24-January 06
Član broj: 3,067

CITAT (cleaner55555 @ May 1 2008, 14:41) *
ali bila bih jako zahvalna za kritike...pozitivne ili negativne...nije bitno, samo da su iskrene:)

CITAT (cleaner55555 @ May 1 2008, 23:08) *
Kao sto sam vec rekla u pitanju je custom design...u prevodu sledila sam instrukcije, odnosno zelje klijenta.

Najpre je u pozadini bila fotografija decaka...jer je cela akcija prvenstveno posvecena deci oboleloj od astme, sa rasirenim rukama. Posle toga je Shannon izricito trazio da stavim njegovu fotografiju i to u boji.

Fight to breath je naslov i trazio je da bude upadljiv. Stavise zeleo je jos veci ali sam ga eto nekako ubedila.

Prvo, tražila si kritike, pozitivne ili negativne. Ako su već negativne prihvati ih i probaj da ih iskoristiš da bi poboljšala svoje radove.
Drugo, zašto kačiš rad koji je u suštini, prema tvojim rečima, Shannon dizajnirao? Mislim, nikoga ovde ne zanima pozadina cele priče - ako je on tražio izmene koje su dovele do toga da rad izgleda ovako onda ga ili ne kačiš (logično, jer to nije plod tvog talenta i znanja) ili ga kačiš a kritike ignorišeš zato što rad suštinski nema veze sa tobom (ovo baš i nema neke logike, zar ne?). Rad je rad a tebe Shannonova nekompetentnost ne abolira ako si već odlučila da rad ovde prikažeš pa još tražiš i kritike za njega.

CITAT (cleaner55555 @ May 1 2008, 23:18) *
Za svoje radove dobijala sam pozitivne kritike od ljudi koji rade za Adobe kao dizajneri. Neki od njih su mi dobri prijatelji.

Da li si razmišljala o tome da postoji povezanost između prve i druge rečenice odnosno da je radnja prve posledica druge? Ozbiljno pitam pošto ovo ni po jednom parametru nije dobar rad.

+Quote Post
johnny.
poruka May 1 2008, 22:57
Poruka #11

Urednik

CITAT (cleaner55555 @ May 1 2008, 23:18) *
Dobar sam dizajner. Za svoje radove dobijala sam pozitivne kritike od ljudi koji rade za Adobe kao dizajneri

CITAT (cleaner55555 @ May 1 2008, 23:23) *
I inace...najvise volim kada mi fotografi dele lekcije:))))

Dizajn ti je savršen. Zadovoljna?

+Quote Post
cleaner55555
poruka May 1 2008, 23:04
Poruka #12

CITAT (Christopher Carrion @ May 1 2008, 23:55) *
Prvo, tražila si kritike, pozitivne ili negativne. Ako su već negativne prihvati ih i probaj da ih iskoristiš da bi poboljšala svoje radove.
Drugo, zašto kačiš rad koji je u suštini, prema tvojim rečima, Shannon dizajnirao? Mislim, nikoga ovde ne zanima pozadina cele priče - ako je on tražio izmene koje su dovele do toga da rad izgleda ovako onda ga ili ne kačiš (logično, jer to nije plod tvog talenta i znanja) ili ga kačiš a kritike ignorišeš zato što rad suštinski nema veze sa tobom (ovo baš i nema neke logike, zar ne?). Rad je rad a tebe Shannonova nekompetentnost ne abolira ako si već odlučila da rad ovde prikažeš pa još tražiš i kritike za njega.

Da li si razmišljala o tome da postoji povezanost između prve i druge rečenice odnosno da je radnja prve posledica druge? Ozbiljno pitam pošto ovo ni po jednom parametru nije dobar rad.

Rad sam postavila jer sam zelela da vidim sta se misli o tome...kao sto i ostali cine. Kritike sam prihvatila, cak i negativne. Dala sam objasnjenje za sve i zahvalila sam se...cak i za negativne..ponavljam. Ali ako ti zaista mislis da je kritika to sto neko naziva mog poslovnog partnera "seljakom" i sto se hvali poput pubertetlije da bi ga prebio...onda to govori dosta o tome koliko si ti kompetentan da me kritikujes.
Da ljudi iz Adobe-a mi jesu dobri prijatelji, ali njihovo prijateljstvo i poverenje sam stekla upravo zahvaljujuci kvalitetu svojih radova. U pocetku na fireworks forumu niko nije ni razgovarao samnom, ali me sada postuju i dobri su mi prijatelji.
Shannonova je ideja, ali je moja realizacija...pa zasto da ne trazim misljenje. Ovo smo ipak stvorili zajedno.

+Quote Post
cleaner55555
poruka May 1 2008, 23:09
Poruka #13

CITAT (johnny. @ May 1 2008, 23:57) *
Dizajn ti je savršen. Zadovoljna?

Nisam zadovoljna. Bila bih da ste govorili negativno o dizajnu, ali ne i vredjali ljude. Nadam se da ces se sloziti da to nije u redu.
I zasto citiras to sto sam rekla da najvise volim kada mi fotografi dele lekcije? Nisam nipodastavala tu profesiju. Stavise itekako je cenim. Znam mnogo fotografa i radila sam sa njima kao model. U ponedeljak idem na promociju foto monografije kojoj sam pisala predgovor. To sam napisala zato jer je doticni fotograf i smatram da nije kompetentan da daje kritike za dizajn...bar ne profesionalno.

+Quote Post
jovbranko
poruka May 1 2008, 23:18
Poruka #14

Datum reg.: 23-May 05
Član broj: 726

Evo i ja malo da se ukljucim...

Evo odmah da kazem na sta me ovo prvo asocira... Naravno, na poster za neki boks meč. Možda ne baš na kečere, ali nije mnogo daleko od toga. Slova su "fancy", ali zašto baš metalik efekat? Zašto ne voda, vatra, zlato, zašto baš metalik? Kako se metalik odsjaj uopšte uklapa u priču o astmi ili borbi? Ne vidim tu baš jasnu vezu...

Ova dvojka izgleda kao da je krvav trag... Složićeš se da to ne asocira na pozitivan nego na negativan ishod te borbe. A i to što piše "2" me više asocrira da je u pitanju 2. deo (nastavak) nekog filma koji se zove "Fight Breathe", Pa bi ovo bilo "Fight Breathe 2". Nisam siguran da to uopšte nešto znači na engleskom, ali izgleda baš tako, kao nastavak nekog fima. Tačnije, sajt koji je posvećen nastavku nekog filma.

Takodje, izbor boja... Crna i (uglavnom) tamno plava. Boje koje uz stav Shannon-a definitivno stvaraju utisak distance. Nikakvog utiska da je čovek na taj sajt dobrodošao, da bi tu trebalo da se zadrži a pogotovo da treba da "uđe" na sajt. Meni njegovo lice deluje potpuno odbojno... Mislim da je bilo bolje da su boje toplije i da je podigao ruke u znak pobede uz širok osmeh. Možda i da drži neki pehar ili medalju koju je osvojio. To bi zračilo pozitivnošću. I stvarno bi asociralo da je "šampion" za astmu. Ovako kako god okreneš, homepage zrači distancom i negativnošću...

Generalno, mislim da je bolje da promenite pristup u potpunosti.

Pozdrav.

+Quote Post
Christopher Carr...
poruka May 1 2008, 23:22
Poruka #15

Mr. Wolf

CITAT (cleaner55555 @ May 2 2008, 00:04) *
Dala sam objasnjenje za sve i zahvalila sam se...cak i za negativne..ponavljam.

U ovome je problem. Rad je "as is" i nema nikakve logike ni potrebe da ti sad ulaziš u odbranu rada time što ćeš objašnjavati okolnosti pod kojima je rad nastao (Shannon je ovo rekao, Shannon je ono tražio...)

Ali ako ti zaista mislis da je kritika to sto neko naziva mog poslovnog partnera "seljakom" i sto se hvali poput pubertetlije da bi ga prebio...onda to govori dosta o tome koliko si ti kompetentan da me kritikujes.

Kada sam govorio o kritikama, mislio sam pre svega na Zekin i meteo021 komentar. Nekostruktivni komentari će biti uklonjeni.

Da ljudi iz Adobe-a mi jesu dobri prijatelji, ali njihovo prijateljstvo i poverenje sam stekla upravo zahvaljujuci kvalitetu svojih radova. U pocetku na fireworks forumu niko nije ni razgovarao samnom, ali me sada postuju i dobri su mi prijatelji.

Ne vidim nikakvu relevantnost ovoga u konkretnom slučaju osim kao alata za vaspostavljanje sopstvenog autoriteta na Zoni kada je dizajn u pitanju a što ti dalje služi za odbranu rada. Sasvim dobronamerno - mislim da bi to trebala, ako možeš, da učiniš radovima a ne pozivanjem na komentare prijatelja iz Adobea.

Shannonova je ideja, ali je moja realizacija...pa zasto da ne trazim misljenje. Ovo smo ipak stvorili zajedno.

Tim gore. Iako je u pitanju kontradikcija - čas braniš rad pozivanjem na to da je u pitanju samo ispunjavanje klijentovih želja čime impliciraš da ne stojiš iza toga jer je logično zaključiti da bi ti uradila drugačije da klijent nije tražio da rad izgleda ovako, čas stojiš iza rada koji ste zajednički stvorili.

+Quote Post
cleaner55555
poruka May 1 2008, 23:26
Poruka #16

CITAT (jovbranko @ May 2 2008, 00:18) *
Evo i ja malo da se ukljucim...

Evo odmah da kazem na sta me ovo prvo asocira... Naravno, na poster za neki boks meč. Možda ne baš na kečere, ali nije mnogo daleko od toga. Slova su "fancy", ali zašto baš metalik efekat? Zašto ne voda, vatra, zlato, zašto baš metalik? Kako se metalik odsjaj uopšte uklapa u priču o astmi ili borbi? Ne vidim tu baš jasnu vezu...

Ova dvojka izgleda kao da je krvav trag... Složićeš se da to ne asocira na pozitivan nego na negativan ishod te borbe. A i to što piše "2" me više asocrira da je u pitanju 2. deo (nastavak) nekog filma koji se zove "Fight Breathe", Pa bi ovo bilo "Fight Breathe 2". Nisam siguran da to uopšte nešto znači na engleskom, ali izgleda baš tako, kao nastavak nekog fima. Tačnije, sajt koji je posvećen nastavku nekog filma.

Takodje, izbor boja... Crna i (uglavnom) tamno plava. Boje koje uz stav Shannon-a definitivno stvaraju utisak distance. Nikakvog utiska da je čovek na taj sajt dobrodošao, da bi tu trebalo da se zadrži a pogotovo da treba da "uđe" na sajt. Meni njegovo lice deluje potpuno odbojno... Mislim da je bilo bolje da su boje toplije i da je podigao ruke u znak pobede uz širok osmeh. Možda i da drži neki pehar ili medalju koju je osvojio. To bi zračilo pozitivnošću. I stvarno bi asociralo da je "šampion" za astmu. Ovako kako god okreneš, homepage zrači distancom i negativnošću...

Generalno, mislim da je bolje da promenite pristup u potpunosti.

Pozdrav.

Pa i zlato je metal..zar ne? A ja sam mislila da je ipak bolje koristiti srebro. Shannon je zeleo 2. Nije u pitanju drugi deo fight to breath filma, vec 2 znaci to...2=to. Nadam se da razumes. Zeleo je nesto efektivno, nesto sto ce podici prasinu. Priroda kao asocijacija na zdravlje, disanje, boks kao asocijacija na borbu etc etc.
Hvala na sugestijama. Eto..tvoja kritika je negativna, ali je pristojna i kritikujes dizajn a ne nas. Hvala ti puno na tome.

A sto je namrsten...pa nema nijednu sliku na kojoj se smeje:) On je u fazonu opasnog tipa:)

+Quote Post
Christopher Carr...
poruka May 1 2008, 23:27
Poruka #17

Mr. Wolf

Offtopic uklonjen.

@dynablaster - Uzdrži se od daljeg offtopica i uvredljivih komentara.

+Quote Post
DYNABLASTER
poruka May 1 2008, 23:36
Poruka #18

Datum reg.: 23-April 06
Član broj: 4,337

CITAT (cleaner55555 @ May 1 2008, 14:41) *
ali bila bih jako zahvalna za kritike...pozitivne ili negativne...nije bitno, samo da su iskrenesmile.gif

ja brate mili vanilli iskreno, a vi kako ocete

+Quote Post
johnny.
poruka May 1 2008, 23:40
Poruka #19

Urednik

Zar nije DYNABLASTER imao onaj jedan komentar na rad koji je bio ok (po tonu i nije bio off) na koji mu je rečeno da su mu kritike nepoželjne jer je fotograf? Nije ni bitno.

@CC

Mogao si i ove moje obrisati, ne služe ničemu. smile.gif
U svakom slučaju rispekt za sve što si napisao na ovoj temi. Prvenstveno mislim na način (sadržaj se podrazumeva, to je pitanje zdravog razuma). Svaka čast.

I ovo je off, jbg.

+Quote Post
psyfreak
poruka May 1 2008, 23:41
Poruka #20

Datum reg.: 5-October 07
Član broj: 15,638

neki put zanemari malo zzelje klijenta... on shto izgleda nelogichno to valjda i jeste... mene ovo podsecca na neku novu WWE ili tako neku vrstu video igre...
mogla si da nadjesh neku fotku gde on mlati dzzak, pa da umesto dzzaka ubacish onu pumpicu, pa kao mlati u to... mislim neku metaforu na foru 'vazduh ili disanje'... mozzesh milion takvih da primenish... ako je tvoja metafora plava boja i te linije, e onda jbg shta da ti kazzem... ali moram da priznam da izgleda 'americhki'... laugh.gif

nemoj se ljutish...

pozz...

(ako mi maznesh ideju, ochekujem 30% honora... tongue.gif )

+Quote Post

3 - broj stranica V   1 2 3 >
Closed TopicStart new topic

Lo-fi verzija Trenutno vreme: Tuesday 21. May 2013 - 13:47

Sve informacije (poruke, teme i sl.) predstavljaju stavove samo njihovih autora.
Objavljivanje informacija sa sajta u nekomercijalne svrhe moguće je samo uz navođenje URL adrese diskusije.
Za sve druge vidove distribucije potrebno je imati izričitu dozvolu administratora Dizajn Zone i/ili autora poruka.
Autorska prava za sadržaj poruke zadržava njihov autor, osim ako nije drugačije naznačeno.