Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )

Reply to this topicStart new topic

[PITANJE] Turbosquid, prodaje li ko?

V
Zee
poruka Mar 26 2009, 06:43
Poruka #1

Grupa: Članovi 1
Datum reg.: 26-March 09
Član broj: 28,860

Cao svima.

Hteo sam da pitam dali i dalje neko prodaje na Turbosquid-u modele. Znam da je bila ova tema davno pre, da ima ljudi koji prodaju, bas zato zapocinjem novu, trebaju mi sveze informacije. Mislim da odavno nije bilo o tome reci a zanima me.

Evo i spiska pitanja:

1. Dali Squid proverava dal je radjeno u legalnom softveru?
2. Dali se promenilo nesto u vezi da isplatom i prijavljivanjem za istu?
3. Ima li nekih problema u poslednje vreme sa dizanjem kinte?
4. Koliko sad od cene dobija user?
5. Kad stavljate cenu dali se stavlja cena koja ce biti na sajtu ili na cenu koju stavite Squid dodaje svoj deo?
6. Dali je moguce promena cene necega sto vec imate na nalogu?
7. Dali je potrebno prvo zavrsiti sve papire ili moze da se okace modeli pa se kinta gomila na nalogu pa onda sredis sve papire i dignes kintu?
8. Sta vam se najbolje prodaje? Koliko komada ako nije tajna... na kom modelu najvise zaradite...

Ako odgovarate napisite i kad ste imali ta iskustva o kojima pisete, trebale bi mi sto skorije informacije, naravno svaka informacija je vredna. biggrin.gif

Hvala svima u napred!
Go to the top of the page

+Quote Post
Viper
poruka Mar 26 2009, 11:13
Poruka #2

Grupa: Članovi
Datum reg.: 24-August 05
Član broj: 1,510

Ja sam davno prodavao, i odustao od te rabote! Bezobrazno para ti ode na sve troskove, na kraju ti ostane nesto oko 30% trazene cene. Ako imas vec gotove modele nista te ne kosta da se cimas, ali da pravis namenski za prodaju mislim da se ne isplati.

Sto se tice pitanja:
1. Ne proverava
2. Uveden je mislim i WIRE transfer kao opcija, ali se ne isplati na sume manje od recimo 300$
3. Nisam u toku, ali ne bi trebalo
4. vec ti odgovorih, smesno malo
5. cena koju stavis ce biti i cena samog modela na sajtu, promena cene je naravno moguca i nakon postavljanja
7. Mozes odmah da prodajes, pa onda papirologija kada legne neka kinta

+Quote Post
Zee
poruka Mar 26 2009, 11:40
Poruka #3

To su informacije koje su mi trebale.
Jel te ne mrzi da mi na brzaka objasnis kako ide to sa tim nekim W-ne-znam-sta obrascem i gde to i kako?

Imam gomilu gotovih modela. Nebi se cimao da pravim naravno. Al kad vec imam sto ne okaciti.
Jedino sto sam mislio da kacim cele scene ali ne znam dali ce neko da provali ako na njima ima nesto Evermousna? Mislim neki samo detalji i tako to. Namestaj u tim scenama ako je iz Ever. nebih kacio, to je ocigledno, nego neka cvecka na sceni ili slicno ako ima oce me neko banuje tamo? Imam i svog namestaja da zamenim u sceni al kapiram nesto ce mi se provuci da je E.

+Quote Post
peekoot
poruka Mar 27 2009, 20:22
Poruka #4

Datum reg.: 7-August 05
Član broj: 1,388

ja vec duze vreme (pa.. vec nekih 7-8 godina) smile.gif imam account na turbosquidu i prodaja ok ide... nije da se moze ziveti od toga ali zaradim oko 500e svakih 3-4 meseca recimo... kintu primam preko wire transfera... mozes pretraziti sta prodajem pretragom po autoru na turbosquidu- "peekoot"... nema bog zna sta... sa nekom ozbiljnijom kolekcijom bi mozda i mogao prikupiti za osnovne troskove..

izrigovane ruke koje prodajem ubedljivo najbolje idu (pravio sam ih bas za turbosuid pre oko 4 godine)... bitno je smisliti nesto sto je lako primenjivo a ne postoji vec na turbosquidu.. ili postoji ali nije bas nekog kvaliteta...

za skuplje assete je nesto bolji procenat koji ide prodavcu (svega par procenata doduse)... kad neko iz US-a kupi model, na prodaju se osim turbosquid dazbine placa i americki porez na prihod koji ne vazi za zemlje sa kojima Amerika ima trgovinski sporazum (za Srbiju naravno vazi)... kad je kupac van US-a taj porez se ne placa (to je novina)...

sa novim pravilima, u proseku, prodavac dobije oko 35-40% od cene... jeste bezobrazno ali kad pomislim da apsolutno nista ne radim na kolekciji vec godinama a novac mi i dalje pristize, i nije tako lose smile.gif

postoji i mogucnost angazovanja za custom modeling u slucaju da se kupac bas zainteresuje za odredjenog prodavca..

arhi je sigurno naprodavaniji ali je tu i konkurencija najjaca...

+Quote Post
Zee
poruka Mar 27 2009, 23:23
Poruka #5

Hvala puno. Probacu da se snadjem za taj obrazac.

+Quote Post
egzotik
poruka Mar 28 2009, 00:16
Poruka #6

Datum reg.: 15-February 06
Član broj: 3,380

Da me ubijes ako se secam odakle sam skinuo ovaj dokumenat. Neko nas je objasnjavao kako krenuti na TS. Mozda moze da pomogne:

http://rapidshare.com/files/214339865/W8.jpg.html

+Quote Post
amd2002
poruka Apr 14 2009, 08:17
Poruka #7

Datum reg.: 17-October 06
Član broj: 6,808

Ajde da i ja zamolim za pomoc vezano za turbosquid. Okacio sam modele i sad trebam da ganjam papirologiju. Popunjavam ovaj obrazac fw8ben gdje mi traze ITIN. Valjda sa obrascom fw7 ganjam taj ITIN ali moram da im saljem postom papire te kopiju pasosa ili licne karte da bi ga dobio i to traje oko dva mjeseca. Da li je ovo standardna procedura i da li treba da imam taj ITIN da bi mi mogli placati ili mogu i bez njega. Kakva su vasa iskustva i da li moze neko ko je prosao ovu proceduru da mi malo pomogne.

Hvala unaprijed

+Quote Post
Medislav
poruka Jul 20 2009, 13:10
Poruka #8

Datum reg.: 20-July 09
Član broj: 30,962

I meni je potrebno objasnjenje, ali zaista detaljno, korak po korak, o tome sta je sve potrebno uraditi kako bih mogao da pocnem da uploadujem i naplacujem 3D modele koje imam.

Prvo se registrujem, to valjda nije komplikovano a sta dalje?

Koje su banke najbolje za saradnju? Koliko mogu da zadrzavaju cekove, da li je moguca elektronska uplata, jednom recju, molim za sve detalje...

Koje je obrasce potrebno popuniti, gde se mogu skinuti, moraju li se slati na fizicku adresu ili je moguce to odraditi i elektronski?
Gde se salju kopije pasosa?

Molim za pomoc!

m3dislav@gmail.com

+Quote Post
peekoot
poruka Jul 20 2009, 13:43
Poruka #9

Datum reg.: 7-August 05
Član broj: 1,388

nisu potrebni gotovo nikakvi papiri.. papiri su potrebni samo u slucaju da zelite povracaj americkog poreza (30%) koji mi placamo u svakom slucaju jer nemamo trgovinski sporazum sa amerikom..

u principu, potrebno je samo napraviti devizni racun u nekoj banci (ja sam u raiffeisen-u ali mislim da je manje-vise svejedno), traziti u banci instrukcije za uplatu u dolarima i na turbosquidu se odluciti za wire transfer te im proslediti instrukcije... cekovi su mi suvise spori.. to je sve..

+Quote Post
Mratchny
poruka Jul 20 2009, 15:23
Poruka #10

Datum reg.: 25-June 08
Član broj: 22,116

CITAT (Medislav @ Jul 20 2009, 14:10) *
Koje su banke najbolje za saradnju? Koliko mogu da zadrzavaju cekove, da li je moguca elektronska uplata, jednom recju, molim za sve detalje...

Evo ti moje iskustvo sa Google Adsense - Ne zavisi od Banke već od šalterske službenice! Ja sam moje podizao u Rajfajzenu, a kasnije u Intezi (prešao na Inetzu jer imaju bolju internet karticu i online servis).

U obe sam čekao preko mesec dana na ček, a onda u Intezi ladno dva čeka naplatim ODMAH, istog trena kada sam predao! Mada poslednji još uvek čekam smile.gif - a u istoj ekspozituri, samo druga službenica.

U suštini, potrebno je da otvoriš račun (devizni) u banci koju odabereš, ček mogu da zadrže koliko god hoće (mada oni kažu mesec dana ali... čekao sam i duže), svi naplaćuju proviziju pa moraš sam da odabereš, mislim da nije prevelika razlika, ali kada već otvaraš račun razmisli i o tome da ćeš ga možda koristiti i za druge stvari (plaćanje preko neta - u tom slučaju Inteza), primanje plate, kredit u banci, vidi koje daju najpovoljnije (jer obično ako si klijent imaš bolje uslove pa kad već)... a naravno raspitaj se i koja banka koliko naplaćuje održavanje računa...

Sve to ima po sajtovima Banaka (ja sam lično odabrao onu koja pored uslova ima i puno ekspozitura tako da ne moram da jurim pola grada za bankomat ili plaćam proviziju jer dižem na bankomatu druge banke)...

+Quote Post
chovasie
poruka Jul 20 2009, 19:49
Poruka #11

Datum reg.: 3-February 05
Član broj: 199

mislim da ne moraju ti obrazci da se popunjavaju... ja to nisam odradio i nedavno mi je stigao cek sa lovom... jedino sto ti stigne nekih 30% od love koju si zaradio... sto je malo ljigavo.. ali ako im se ni ne nadas fino je kada stigne! biggrin.gif

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Lo-fi verzija Trenutno vreme: Tuesday 18. June 2013 - 23:45

Sve informacije (poruke, teme i sl.) predstavljaju stavove samo njihovih autora.
Objavljivanje informacija sa sajta u nekomercijalne svrhe moguće je samo uz navođenje URL adrese diskusije.
Za sve druge vidove distribucije potrebno je imati izričitu dozvolu administratora Dizajn Zone i/ili autora poruka.
Autorska prava za sadržaj poruke zadržava njihov autor, osim ako nije drugačije naznačeno.