Modeling projekat br.2, Instrument tabla |
Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )
![]() ![]() |
Modeling projekat br.2, Instrument tabla |
May 6 2011, 09:36
Poruka
|
|
|
Grupa: Članovi 1 Poruke: 12 Datum reg.: 10-August 08 Lokacija: Indjija Član broj: 23,000 |
Veliki pozdrav
Proslo je vise od godinu od poslednjeg posta, u medjuvremenu ne mnogo interesantnih radova ali evo nesto sto bi moglo biti zanimljivo. Instrument tabla za trkacko vozilo Smernice: minimalna tezina i jednostavan dizajn Obuhvacen je ceo proces od pocetne ideje do montiranja gotovog proizvoda. 3d model i renderi finalnog resenja ![]() Stock model i njegovo mlevenje Model ![]() Kalup i izrada Gotova tabla ![]() |
|
|
|
May 6 2011, 09:58
Poruka
|
|
|
Joj sto bi ja voleo da imam jednu ovakvu mashinu za seckanje. i koliko bi trebao para izdvojiti za tako nesto??
usput, model i izrdada, sve je odlicno. |
|
|
|
|
May 6 2011, 10:22
Poruka
|
|
|
Svaka čast, pokidali ste. Vrhunski izgleda.
|
|
|
|
|
May 6 2011, 11:31
Poruka
|
|
|
Svaka cast!!!
Koliko naplacujete uslugu izrade na primer ovako nekog kalupa, naravno spremnog sa stampanje? |
|
|
|
|
May 6 2011, 15:19
Poruka
|
|
|
Grupa: Članovi 1 Poruke: 12 Datum reg.: 10-August 08 Lokacija: Indjija Član broj: 23,000 |
Joj sto bi ja voleo da imam jednu ovakvu mashinu za seckanje. i koliko bi trebao para izdvojiti za tako nesto?? Par hiljada, pod uslovom da je naravno sam pravish Svaka cast!!! Koliko naplacujete uslugu izrade na primer ovako nekog kalupa, naravno spremnog sa stampanje? Zavisi od dosta stvari, kalup ovakve vrste oko 150e |
|
|
|
May 6 2011, 19:36
Poruka
|
|
|
Pa to je zaista super cena! Znam da zavisi od dosta detalja, jer ja radim kao glavni odgovorni za sektor dizajna u firmi koja je do skoro radila izmedju ostalog i izradu chamaca i jahti do 15m i radimo bash ovaj tip kalupa, stampe, materijala, pa me je bash zbog toga i interesovala cena. Koje su max dimenzije koje trenutno pokriva cnc? znam da si ranije pominjao da treba josh da sredish z osu. U svakom sluchaju svaka ti cast na izradi mashine kao prvo a kao drugo na svemu ostalom sto radish!!!!
Svaka cast josh jednom! |
|
|
|
|
May 6 2011, 20:04
Poruka
|
|
|
[quote name='bist' date='May 6 2011, 15:19' post='1028911']
Par hiljada, pod uslovom da je naravno sam pravish Zvuci puno kad tako kazes ali je to jedna od pametnijih investicija koju bi covek mogao da sebi da priusti, nekako, malo kredit - malo familija i eto. Znaci to se zove CNC? jel? O tome bi trebalo biti brdo informacija na internetu kako da sam to izvedes, ne? Od danas pocinjem da kurblam novce za za ovakav jedan stroj, mozda manji, ce vidimo. Jako mi se otvorio apetit kad sam video ovo. Nadam se da si rad da eventualno, svojevremeno podelis neke informacije oko izrade ove masine, sem ako to nije neka poslovna tajna. Mozda neke smernice za pocetnika? Usput, jesi li ovo pravio sebi ili nekom drugom. Interesuje me koji je i kako izgleda auto sa slike. Volim sportske automobile, posebno homeMade budzotine Ja trenutno ucim 3Dstudio Max, modelovanje auta. Od malena imam sklonosti ka dizajnu sportskih auta. https://picasaweb.google.com/hisamuraj/Rado...460230972407234 pozz... |
|
|
|
|
May 6 2011, 20:48
Poruka
|
|
|
Hvala puno, svima
Ose na cnc-u su 5.5x3.5x0.75m, radni sto je 3x2m. Posle par krupnih zahvata prosle godine ukupna greska je spustena ispod mm sto je bio cilj. Na manjim modelima je ispod 0.5mm. Od informacija shta god treba, greske su najskuplje. Cnczone.com sadrzi sve potrebne informacije iz svih oblasti cnc-a Najvaznije je da znas sta od mashine zelish, dakle prvo info o osnovama cnc-a, mehanika, upravljanje i vodjenje. Kakvi modeli, kakvi materijali, tolerancije, vremenska kriticnost,... i onda krenesh da gradish sistem Da, pravljena iskljuchivo da zadovoljava akumulirane lichne potrebe Okej 3dsmax da udjesh u 3d svet ali je Rhino ipak pogodniji, prebaci se shto pre |
|
|
|
May 6 2011, 22:29
Poruka
|
|
|
Ovo je fenomenalno izgleda odlično i jako pedantno urađeno.
Svaka čast! |
|
|
|
|
May 28 2011, 09:42
Poruka
|
|
|
Svaka , cast ...
Odlicno uradjeno , i finalna obrada povrsine za svaku pohvalu! Bravo , bravo ... |
|
|
|
|
May 30 2011, 09:27
Poruka
|
|
|
|
|
![]() ![]() |