Kartica za Pay Pal, Pay Pal |
Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )
![]() ![]() |
Kartica za Pay Pal, Pay Pal |
Apr 23 2011, 20:11
Poruka
|
|
|
Visa Internet kartica banke Intesa ima trocifren kod: http://www.bancaintesabeograd.com/code/navigate.aspx?Id=451
Ja imam i Visa Electron i American Express i obe imaju trocifren CVV. To sto tebi traze cetiri cifre su mozda prve cetiri cifre (koje na vecini kartica stoje ponovo ispisane ispod broja kartice ali drugacijom tehnikom). |
|
|
|
|
Apr 28 2011, 13:58
Poruka
|
|
|
Sad mi drugar kaže da mu je PayPal dve godine funkcionisao sa Intesinom internet karticom ali pre par dana je morao da je zameni i od tada prevara ne važi, registrovao se na Novi Sad, BiH. Otvorio je regularno nalog na Google Checkout, znam da preko nje može da kupuje ali me zanima da li funkcioniše transfer novca sa Google Checkout na Google Checkout nalog?
|
|
|
|
|
Apr 29 2011, 12:47
Poruka
|
|
|
tvoj drugar nesto nije uradio kako treba, jer sam ja u martu zamenio visa intezinu karticu i radi bez problema
|
|
|
|
|
Apr 29 2011, 18:14
Poruka
|
|
|
pa mozda je radilo do martovskih ida, a posle...
|
|
|
|
|
May 5 2011, 13:07
Poruka
|
|
|
OK, hajde da drugačije formulišem pitanje. Imaću za par dana Intesinu internet i Visa Electron karticu. Mogu li pomoću neke od njih nekome da uplatim pare na PayPal nalog?
|
|
|
|
|
May 5 2011, 15:40
Poruka
|
|
|
možeš sa tom internet karticom (ta elektron ti je amo za bankomat kolikos am upućen ).
na paypaly vežeš tu svoju karticu ( pre toga uplati na nju tipa 10 evra ), pay pal ti svuče neku cifru. onda odeš do banke i traži izveštaj transakcija, i imaćeš tamo transakciju od strane paypala, i šifru iste. vratiš se na paypal, tamo ukucaš tu šifru transakcije, i oni ti verifikuju, i vrate te pare što su ti skinuli. tako je meni radilo. |
|
|
|
|
May 6 2011, 21:01
Poruka
|
|
|
Pa... cela ova tema se svodi na problem otvaranja PP naloga sa novom intesinom internet karticom... da to mogu, ni po' brige
|
|
|
|
|
May 7 2011, 00:41
Poruka
|
|
|
Ma i nije toliko tesko otvoriti nalog, ali ako ti npr. za neki posao legne na PayPal 10.000$, i ti bi da ih povuces na svoj bankarski racun, velika je verovatnoca da ti blokiraju nalog. A i u 'ugovoru' ti pise da na to imaju pravo ako imaju osnovanu sumnju, a imaju osnovanu sumnju posto si stavio za karticu jednu drzavu, a adresu stanovanja u drugoj drzavi.
A onda je na tebi da dokazujes da si ispravan kako bi ti odblokirali nalog i omogucili pristup parama, a ne mozes dokazati da si ispravan ako nemas dokumenta da si drzavljanin drzave koju si naveo u podacima za karticu, tako da pare ostadose njima. Nego, mislim da je donet neki set zakona vezan za digitalan potpis i druge stvari neophodne za elektronsku trgovinu, tako da bi trebalo ocekivati da PayPal dodje u Srbiju u neko dogledno vreme. Mada, nije mi jasno kako su postali toliko uspesniji od Maneybookers-a kad su u pitanju placanja na sajtovima, jer PayPal naplacuje prodavcu (tj. primaocu novca) troskove, dok Moneybookers naplacuje kupcu (ali, naravno, na kraju se i u slucaju PayPal-a to uracuna u cenu kupca, tako da je svejedno, mada postoje i drugi troskovi vezani za slanje i povlacenje novca sa naloga itd.). Inace, ako su dostupne obe opcije za neki posao, evo ovde je covek stavio tabele sa poredjenjem troskova koriscenja oba servisa: http://www.cclogic.com/forum/f6/paypal-mon...omparison-1335/ medjutim ovde je covek dao malo drugacije podatke (posiljaoc ima troskove slanja novca kod oba servisa, dok je prijem novca kod MB besplatno): http://ecommerce-journal.com/articles/payp...choice_is_yours |
|
|
|
|
May 7 2011, 00:54
Poruka
|
|
|
Grupa: Članovi 1 Poruke: 14 Datum reg.: 28-February 10 Član broj: 34,656 |
Ja sam uzeo karticu mozda nepunih mesec dana VISA INTESA i prijavio se na Pay Pal,obavio vec jednu kupovinu i sve je u redu,paket je poslat,ocekujem da stigne.
Drugo,ne smem da cackam mnogo po Pay Pal sajtu ali mislim da je ovako: Udjite na PayPal USA,odaberite Bosnu kao drzavu i videcete da samo mozete da kupujete a ne i da podizete novac.Nisu svim zemljama podjednako date mogucnosti na Pay Pal-u. Pozdrav! |
|
|
|
May 7 2011, 07:43
Poruka
|
|
|
Pa... cela ova tema se svodi na problem otvaranja PP naloga sa novom intesinom internet karticom... da to mogu, ni po' brige daj reci konkretno koji problem imas sa pravljenjem PP naloga sa Intezinom internet karticom. Koliko mozes videti taj problem, izgleda, imas samo ti? @banne nisi dobro upucen. ali si tu negde |
|
|
|
|
May 7 2011, 15:37
Poruka
|
|
|
VISA INTERNET CARD-INTESA ima trocifreni zastitni kod.Na PayPal-u traze cetvorocifreni,to nije na kartici,vec nesto drugo,ako vec znate recite mu.
Pozdrav!! |
|
|
|
May 7 2011, 15:52
Poruka
|
|
|
Mozes li da skines ekran gde ti to trazi (obrisi broj kartice ako se vidi) i postujes ovde?
|
|
|
|
|
May 7 2011, 16:58
Poruka
|
|
|
Grupa: Članovi Poruke: 142 Datum reg.: 19-February 09 Lokacija: bgd Član broj: 27,820 |
Cetvorocifreni kod koji Paypal trazi je ustvari oznaka transakcije, koju dobijete u izvodu racuna iz banke. Paypal skine neki sitan iznos sa vaseg racuna, i u oznaci transakcije u izvodu vidite i taj kod. Ako vise puta ukucate pogresan, ako se ne varam, necete vise moci tu karticu da vezete za racun.
|
|
|
|
May 7 2011, 17:57
Poruka
|
|
|
mojeime u pravu si.Tri puta ako pokusas da uneses kod,posle toga te blokiraju.
|
|
|
|
May 8 2011, 13:50
Poruka
|
|
|
pa moguce da su blokirali jer si 3-4 puta unosio pogresne podatke, sto je sasvim logicno.
zato se pri izdavanju visa internet kartice kod intesa banke trazi online banking, pa lepo sam na svom racunu (preko interneta) vidis 4 cifre koje treba da ukucas da bi ti kartica bila verifikovana. to si mogao da pitas pre nego sto si zeznuo stvar, sad mislim da je ta kartica blokirana i ne bi bilo problema da nisi iz srbije, jer bi ih zovnuo a oni bi odblokirali i dali ti jos tri sanse za ukucavanje a ovako vadi novu karticu na brata sestru oca majku uzu ili siru familiju pa probaj ponovo |
|
|
|
|
May 8 2011, 15:32
Poruka
|
|
|
Najlakse je da kazes da si izgubio karticu. Platices nesto i dobiti novu. I ne zuri sa verifikovanjem kartice, to mozes da uradis kad potrosis limit (valjda 150 €?).
|
|
|
|
|
May 8 2011, 22:41
Poruka
|
|
|
xanadu ugasi svoj PayPal nalog(closed Account).Dobices obavestenje da je zatvoren.
Zatim sve nanovo prijavi se i to sa istom karticom(Intesa Visa),ne vadi novu. Neznam da li se meni neko obraca ovde? Ja sam se registrovao pre mesec dana. Pozdrav! |
|
|
|
May 17 2011, 14:42
Poruka
|
|
|
Evo šta se dešava, popunim sve "regularno", zemlja BiH, state/province Serbia...
![]() Sledeće obaveštenje je ovo: ![]() I kada ponovo ukucam broj katrice dobijem ovo: ![]() Biće da ne može... |
|
|
|
|
May 17 2011, 14:55
Poruka
|
|
|
probaj sa hrvatskom ? ja sam se na nj' registrovao..
|
|
|
|
|
May 17 2011, 15:01
Poruka
|
|
|
Jbg... probaću mada čisto sumnjam, izgleda da je problem u ovim novijim brojevima kartica. Sad sam ugasio ovaj mrtvorođeni account pa ću videti šta dalje...
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Lo-fi verzija | Trenutno vreme: Monday 20. May 2013 - 01:25 |