SpeedCams, .. jeli neko dobio nesto vec? |
Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )
![]() ![]() |
SpeedCams, .. jeli neko dobio nesto vec? |
Jun 7 2011, 21:47
Poruka
|
|
|
Ovo je tema koja me stvarno u ovom momentu bas plasi. Jer kazne nisu ni malo naivne, ocas posla zabodes 150e i to je najmanje....
Ima li neko ko je vec dobio nesto? Kazu da je prvi dan samo zabelezeno i poslato oko 650 kazni... Ja sam pre onih tablica o kojima sam pricao resio prvo da se potrudim i stavio u GPS sve speedcams koje sam nasao i pazim, bas pazim... Ali kontam da cu kad, tad neko sr**e napraviti i onda se vracam na onu ideju sa tablicama... Mada mi je jedan drugar (pandur, pesadinac obican) rekao da je bolje da skinem tablice i da rizikujem da dobijem packe nego da se zezam to sa tablicama i da dobijem krivicnu prijavu umesto obicnog prekrsaja... I, da se razumemo, nisam ja neko ko divlja po gradu, pazim i vozim ok, ali sam se stvarno uzentao nesto, ne daje mi se tolika kinta, a ne ide mi se ni pesaka.. A kontam da ce mi se dogoditi kad-tad... A vec imam prijavu jer mi je istekla vozacka (i to vise od 6 meseci) a nisam video, stvarno nisam... Dakle, pre svega, jel neko "pazario" neku sliku svoju i u opste kako razmisljate na temu... Hvala... |
|
|
|
|
Jun 7 2011, 21:58
Poruka
|
|
|
Da znash da razmishljam. Evo najavishe danas da ce da nam metnu jednu na pravini kod Machkata. Na svu srecu znam gde ce je staviti ali eto znam 10ak momaka iz BGDa koji ce 101% da nalete na istu. Mene vishe plashi kad mi poshalju Uzichane na brdo pa pochne izivljavanje...
|
|
|
|
|
Jun 8 2011, 08:44
Poruka
|
|
|
Ja po gradu vec duze vreme idem basem, ona zuta traka na Branku vadi stvar pa se brze stize, ako idem ka vracaru koristim bgvoz, kolima idem samo kasno nocu kad nema guzve i na dalje destinacije.
Izgubio sam strpljenje da trazim mesto u centru gde mogu da parkiram max 3 sata, ili da se vucem po nekoliko sati u kolima sve do 2050. kada mozda zavrse Gazelu i ovaj novi jednopilonski most, najveci u nasoj galaksiji, i tri susedne. |
|
|
|
|
Jun 8 2011, 11:44
Poruka
|
|
|
Ja isto generalno pazim kako vozim, ali isto imam osecaj da cu iz nekog razloga nadrljati. Primera radi ne obelezeno skretanje, tj iz koje trake se kuda skrece.
|
|
|
|
|
Jun 8 2011, 11:59
Poruka
|
|
|
Juce su u kuriru pisali, da su na ulici zapazili 20-ak vozila bez tablica po centru Beograda... Povezuju to sa kamerama i logicno je... Narod pre ide na 2 ili 3 boda, zbog nenosenja tablica, nego na 5,6,7 bodova i 150e, zbog voznje zutom trakom, ili vec nekih drugih prekrsaja...
Sta znam, mozda u neku ruku i opravdavam ovaj potez protiv divljastva... U Evropi je to tako vec decenijama. Ali sam siguran da mi iz unutrashnjosti kada budemo isli po Beogradu, sigurno fasujemo neku kaznu, bash zbog ovih neobelezenih prestrojavanja o kojim pail prica. |
|
|
|
|
Jun 8 2011, 12:06
Poruka
|
|
|
Oni da hoce da sprece divljastvo to bi se drugacije radilo, ovde je prvenstveni cilj uzeti pare.
Prvog juna kada su poceli sa radom otisli su i do stanice, pandurka samo sto nije zaplakala od srece kad je izgovarala kolko su kazni napisali, kez joj je bio od uveta do uveta a iz oka samo sto suza radosnica nije potekla. Ja jesam za red, ali reda u gradu ne vidim, niti se kraj agonije nazire. |
|
|
|
|
Jun 8 2011, 12:20
Poruka
|
|
|
Pa nije bas tacno. Slazem se da je jedan od osnovnih motiva uzimanje para od naroda, ali ipak je glavni motiv dovodjenje saobracajne kulture na neki prihvatljiv nivo. To je tako svuda u svetu uradjeno i svuda je (posle nekog vremena) dalo rezultate. U evropi, a i u dobrom delu civilizovanog sveta, imamo najgoru saobracajnu kulturu... u stvari nemamo je uopste.
Inace, podaci o kamerama su namerno prenaduvani kako bi se vozaci malo zaplasili i poceli da postuju propise, sto i jeste vec primetno po gradu. Vozite pazljivo, u skladu sa propisima, a za ono malo neminovnog krsenja ce vam trebati i malo srece (a i znanja) |
|
|
|
|
Jun 8 2011, 12:29
Poruka
|
|
|
Videcemo dal ce je bas na taj nacin dovesti u red, ja mislim da nece, jer sve drugo nije regulisano, saobracajnice, putevi, znakovi pokraj puta i uopste mentalitet vozaca.
Zivi bili pa videli. |
|
|
|
|
Jun 8 2011, 13:07
Poruka
|
|
|
Cinjenica je da bi GSP bio daleko efikasniji kada ljudi ne bi vozili i parkirali u zutoj traci... Ja bih za to proterao ljude iz Beograda.
|
|
|
|
|
Jun 8 2011, 13:19
Poruka
|
|
|
^ o tom divljastvu i pričah...
|
|
|
|
|
Jun 8 2011, 14:49
Poruka
|
|
|
Ma meni je brzina frka.. tih 50 mi je nesto izmedju prve i druge... U drugoj se gusi u prvoj turira.. i bas je zajeb.. Ako iole normalno vozim u drugoj to je 60... i sta onda... bedak... Moze 50 u drugoj ali cim dam malo gas odma vec idem preko... a da ga gusim ne gusi mi se auto.. I to je sve kad razmisljam dok vozim.. kad se malo zamislim eto mi i 80...
Pa objasni sudiji to... A dobio sam poziv za sud malo pre... Majmuni.. nije cak pisalo ni datum, morao sam da zovem.. ne pise ni clan ni nista i nisu hteli da mi kazu... Strasno.. kakav je ovo poziv... |
|
|
|
|
Jun 8 2011, 14:58
Poruka
|
|
|
^to ti je blanko poziv, dopises sam mesto i vreme
meni je 50 jaka treca, slaba cetvrta, uglavnom u cetvrtoj vozim kada mi treba ta brzina Zavisi ko sta vozi |
|
|
|
|
Jun 8 2011, 15:10
Poruka
|
|
|
Meni druga do kraja 90 da malko udje u crveno...
Auto pre ovog mi je isao i malo jace u drugoj... A za motor da ne pricam... 110 prva samo.... I kako covek da vozi onda.... aj neka mi objasne... |
|
|
|
|
Jun 8 2011, 15:11
Poruka
|
|
|
nema ti druge nego da kupujes jeftiniji auto, ili da predjes na bicikl
"I kako covek da vozi onda.... aj neka mi objasne..." To kazi sudiji, on ce da ti objasni, sigurno ima auto u istoj klasi |
|
|
|
|
Jun 8 2011, 15:21
Poruka
|
|
|
Meni druga do kraja 90 da malko udje u crveno... Auto pre ovog mi je isao i malo jace u drugoj... A za motor da ne pricam... 110 prva samo.... I kako covek da vozi onda.... aj neka mi objasne... Ovako |
|
|
|
|
Jun 8 2011, 20:12
Poruka
|
|
|
Ispravka.. Lupio sam ko seljak... Nije 1-2 nego 2-3... Tu je ta granica od 50 sto ili turira ili gnjavi... Ali 90 u 2-goj stoji.. proverio sada..
|
|
|
|
|
Jun 8 2011, 21:00
Poruka
|
|
|
Kupi neki smart ili nesto, a ovo na stazu za trke
|
|
|
|
|
Jun 8 2011, 21:02
Poruka
|
|
|
Ili peglaju, nece ti biti zao ni ako je odnesu zbog nepropisnog parkiranja, kupis sutra novu
|
|
|
|
|
Jun 8 2011, 21:54
Poruka
|
|
|
|
|
Jun 10 2011, 21:00
Poruka
|
|
|
A vala Che Che, pretjera ga jebote, baš ga pretjera.
Ne vidim razlog zašto ne može da se ide četvrtom kulares, na 1500 obrtaja ili 1700 obrtaja ono tu ćeš da uhvatiš 60 sigurno. Ne znam koji auto imaš - ali mora da je neki ''dobar'' čim toliko pričaš da ideš prvom odnosno drugom. Mislim da se problem definitivno stvara zbog ljudi koji razmišljaju na taj način. Malo oduzmite nogu sa papučice gasa, a više je regulišite sa neuronima iz glave. Ja sam ZA rigorozne kazne. Ovo je u svijetu odvajkada prisutno, i samo, ali SAMO TO može disciplinovati vozače da smanje brzinu u saobraćaju. Kad čujem one priče : '' Ah, lako je švabama kad imaju platu ovo ono ''... Dakle, to nema veze sa mozgom. Kazne su tamo proporcionalno dosta više. U pitanju su hiljade evra za neke prekršaje koji su kod nas oko 300-500 evra i naravno uzimanje vozačke na neko vrijeme. Dakle, langzam aberzihe i malo smiriti strasti u vožnji, pa imali alfu 159, kareru turbo ili Juga 45 ili Golf3. Svaki auto može da uhvati stotku. A mislim da je kod nas 80 plafon gdje god da krenemo. Nema potrebe za bržim. Sa svakim autom se u petoj brzini na 1500-1800 obrtaja ( dakle isključivo ekonomična potrošnja) može voziti 80 ko od šale. I zato - pripremite se, jer se u BG-u vozi abnormalno i tome treba stati na kraj. Treba i nama ovdje u Crnoj Gori - ne kažem. Ali eto, valjda ovi čekaju ne znam ni ja šta. Na kraju krajeva, što brže idemo - sve više nam je glava u torbi. Pomalo 'majka mu stara. |
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Lo-fi verzija | Trenutno vreme: Saturday 18. May 2013 - 12:02 |