Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )

Reply to this topicStart new topic

hi resolution render mental ray max9, renderovanje praznih crnih polja i tačkica na statičnoj slici

V
sadpit
poruka Jan 22 2009, 17:29
Poruka #1

Grupa: Članovi 1
Datum reg.: 21-June 07
Član broj: 11,668

Problem: kad sam probao da renderujem plakat koji sam uradio u max-u, a koji treba da ide u štampu, dimenzija preko 4000x4000, deo je renderovan ok, a veći deo renderovan prazno,.. kombinacija crnog i nekih tačkica.

Prvo sam probao da renderujem pojedinačno objekte u sceni i slično, da čačkam opcije koje imaju veze sa memorijom u max-u,.. Em što to nije uspelo, em što sam krenuo da uništavam scenu.

Skontao sam da je problem u memoriji posebno kod 32 bit sistema.

Rešenje je da se ceo krajnji render izdeli na delove, regione, koji se zasebno renderuju pa posle sklope u fotošopu.

Danas sam našao link sa skriptom za max koja to omogućava.

evo ga

http://mentalraytips.blogspot.com/2007/06/...s-in-max-9.html

nadam se da nekom pomaže
Go to the top of the page

+Quote Post
watson i ajkula
poruka Jan 23 2009, 17:53
Poruka #2

Grupa: Članovi
Datum reg.: 5-July 07
Član broj: 12,063

Thanks, uvek sam hteo ovo da potrazim... smile.gif

Edit: probao sam skriptu, dobra je i radi posao smile.gif
Jedino što mora da se unese puno ime pod file name , dakle u formi D:\My Documents\3dsmax\renderoutput\Test_Render
Jedini problem je što ne može da se zaustavi renderovanje scene kada krene...ili ja nisam skontao kako sad.gif

+Quote Post
sadpit
poruka Jan 24 2009, 00:24
Poruka #3

Datum reg.: 21-June 07
Član broj: 11,668

meni automatski čuva u D:\My Documents\3dsmax\sceneassets\images.

Kad sam probao nisam ni menjao ime, on im je automatski na kraju default imena dodao brojeve po kolonama i rovovima. Prvo sam pomislio da ih uopšte nije sačuvao... ali sam ih našao na gornjoj adresi.

Ne znam da li može da se zaustavi kad krene, nisam ni probao, bio sam presrećan što radi. Mada meni to treba samo za krajnji render velikog formata za koji sam siguran da je to to pa onda pustim da radi. Drugačije ni neće da izrenda veliki format.

Super bi bilo da može da se renderuje samo jedna određena regija od tih 9, 16...

+Quote Post
MaxMaster
poruka Jan 24 2009, 00:40
Poruka #4

Datum reg.: 25-July 07
Član broj: 12,684

Zar ovo ne pomaze (nisam probao)?

http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/ps/it...;linkID=9241177

+Quote Post
watson i ajkula
poruka Jan 24 2009, 12:42
Poruka #5

Grupa: Članovi
Datum reg.: 5-July 07
Član broj: 12,063

CITAT (MaxMaster @ Jan 24 2009, 00:40) *

To jeste dobar nacin, ali evo probavam i ne ide mi...jer ma koliko smanjim blowup region ponovo dobijam error creating bitmap...cak spustim blowup na rezoluciju na kojoj max hoce da renderuje(ceo finalni render) i opet error.WTF

+Quote Post
MaxMaster
poruka Jan 24 2009, 17:07
Poruka #6

Datum reg.: 25-July 07
Član broj: 12,684

CITAT (watson i ajkula @ Jan 24 2009, 12:42) *
To jeste dobar nacin, ali evo probavam i ne ide mi...jer ma koliko smanjim blowup region ponovo dobijam error creating bitmap...cak spustim blowup na rezoluciju na kojoj max hoce da renderuje(ceo finalni render) i opet error.WTF

Cek a da nije fora da ne moze da sacuva kada probas da ga sacuvas iz buffera? Jesi probao u render dialogu da odredis putanju u kojoj da sacuva ili si sacuvao sliku iz buffera?

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Lo-fi verzija Trenutno vreme: Thursday 23. May 2013 - 19:38

Sve informacije (poruke, teme i sl.) predstavljaju stavove samo njihovih autora.
Objavljivanje informacija sa sajta u nekomercijalne svrhe moguće je samo uz navođenje URL adrese diskusije.
Za sve druge vidove distribucije potrebno je imati izričitu dozvolu administratora Dizajn Zone i/ili autora poruka.
Autorska prava za sadržaj poruke zadržava njihov autor, osim ako nije drugačije naznačeno.